• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 37 yasındayım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benım yasımda yada daha buyuk olupta ılk bebegı ısteyen..Gecen yıl evlendım esım ıstemedı hemen sımdı eh ıste ben ıstıyorum yasım ılerlıyor bırkac ay sonra 38 olacagım olur mu olmaz mı bılmıyorum tabı..Ama yas ılerleyınce yok down sendromu yada karnımda kalbı durdu hep bunları duydum korkuyorum sanırım dertlesmek ısterım
Tüm bunlar yaşı genç olanların da başına geliyo içinizi bunlarla daraltmayin. Benim yakın arkadaşım yeni evlendi bir yılı dolmadan hamile kaldı 41 yaşında ilk tek meleğini kucağına aldı . Şuan bebeği 6 aylık oldu şükür sağlıklı

Annem 40 yaşında doğum yaptı hatta kendini bilmez bir Doktor sen intihar mi etmek istiyorsun gibi saçma sapan şeyler söyleyip annemin moralini bozmuştu. Ama çok şükür sağlıkla doğdu paşamız ve 11 yasında şuan 😊
Kendinizi annelikten mahrum etmeyin Rabbim sağlıkla hayrlı evlat nasip etsin 😊

Tüm bunlar yaşı genç olanların da başına geliyo içinizi bunlarla daraltmayin. Benim yakın arkadaşım yeni evlendi bir yılı dolmadan hamile kaldı 41 yaşında ilk tek meleğini kucağına aldı . Şuan bebeği 6 aylık oldu şükür sağlıklı
[/Qhaklısınız ıcımı daraltıyorum ınsallah darısı basıma

Annem 40 yaşında doğum yaptı hatta kendini bilmez bir Doktor sen intihar mi etmek istiyorsun gibi saçma sapan şeyler söyleyip annemin moralini bozmuştu. Ama çok şükür sağlıkla doğdu paşamız ve 11 yasında şuan 😊
Kendinizi annelikten mahrum etmeyin Rabbim sağlıkla hayrlı evlat nasip etsin 😊
olursa ılk bebegım olacak..Ben kendımı genc dınamık hıssedıyorum ama bıyolojık yas benı korkuttu acıkcası.Cok guzel yorumlar var moral oldu dıyebılırım

siz kac yasındasınız uzulmeyın ne olur
Ben 29 yaşındayım bir yili gecti bebek dusunuyoruz 6 ay bosu bosuna devlette git gel gecti, saydigim butun testleri yeni yaptilar bana oda unv hastanesinde. Onemli olan o testlerin sonucu hic canınızı sıkmayın vardir herseyde bir hayır. İcini ferah tutun. Rabbim ol desin yeterki kahverengi agactan pembe çiçek açıyor unutmayin🌸🙏 sevgiler

Ben 29 yaşındayım bir yili gecti bebek dusunuyoruz 6 ay bosu bosuna devlette git gel gecti, saydigim butun testleri yeni yaptilar bana oda unv hastanesinde. Onemli olan o testlerin sonucu hic canınızı sıkmayın vardir herseyde bir hayır. İcini ferah tutun. Rabbim ol desin yeterki kahverengi agactan pembe çiçek açıyor unutmayin🌸🙏 sevgiler
tez vakıtte ınsallah hepımıze oyle guzel yazmıssın kı

ben cok streslı bırıyım bellı etmeden yasarım bırde ınsallah guzel haberler verırım yorumun ıcın tesekkurler
Insaallah guzel haberlerinizi almak dileğiyle 🤲 Ama bu surecte stresi azaltacak birseyler yapmalisiniz bence. Gercekten stres olumsuz etkiliyor herseyi. Ne kadar olumlu düşünüp stressiz yaşarsanız herşey cabuk gerçekleşir. ❣

Kaynanam 45 yaşında doğal yolla hamile kalıp doğurdu çocuğu gayet sağlıklıdır

Benım yasımda yada daha buyuk olupta ılk bebegı ısteyen..Gecen yıl evlendım esım ıstemedı hemen sımdı eh ıste ben ıstıyorum yasım ılerlıyor bırkac ay sonra 38 olacagım olur mu olmaz mı bılmıyorum tabı..Ama yas ılerleyınce yok down sendromu yada karnımda kalbı durdu hep bunları duydum korkuyorum sanırım dertlesmek ısterım
asla korkma.. Sağlıklı beslen Gebeliği planlarken folik asit kullanmaya başla.. İnşallah sağlıklı bir bebeğin olur.. Bak ben 27 yaşındayım bir önceki hamileliğimde kromozom bozukluğu vardı bebeğimde.. Önce down sendromlu olabilir dediler sonra ondan da daha ağır bir kromozom anomalisi çıktı 18. Haftamda kaybettim onu. .Allah istedikten sonra her şekilde veriyor.. İnan o doktorun odasının önünde sıra beklerken öyle kadınlar vardı ki 40 yaşın üzerinde bile olan vardı hep konuştum onlarla maşallah bebekleri sağlıklıydı.. İçimden derdim hep Allahım keşke bana da nasip etsen bu mutluluğu keşke doktorun yanından bir kez de ben mutlu çıksam.... Yani o kadınlar sağlıklı bebekleri varken yaşa bakarsan benimki de sağlıklı olması gerekiyordu.. Tamam tıbben risk var ama illa da olmuyor yani risk sadece onu demek istedim.. Bir tane benim gibi görmedim mesela ben herkesle konuşurdum sıkıntıdan zor zamanlar geçirdim.. O yüzden sen daha 37 yaşındasın bu yaş çok geç değil içini ferah tut...

asla korkma.. Sağlıklı beslen Gebeliği planlarken folik asit kullanmaya başla.. İnşallah sağlıklı bir bebeğin olur.. Bak ben 27 yaşındayım bir önceki hamileliğimde kromozom bozukluğu vardı bebeğimde.. Önce down sendromlu olabilir dediler sonra ondan da daha ağır bir kromozom anomalisi çıktı 18. Haftamda kaybettim onu. .Allah istedikten sonra her şekilde veriyor.. İnan o doktorun odasının önünde sıra beklerken öyle kadınlar vardı ki 40 yaşın üzerinde bile olan vardı hep konuştum onlarla maşallah bebekleri sağlıklıydı.. İçimden derdim hep Allahım keşke bana da nasip etsen bu mutluluğu keşke doktorun yanından bir kez de ben mutlu çıksam.... Yani o kadınlar sağlıklı bebekleri varken yaşa bakarsan benimki de sağlıklı olması gerekiyordu.. Tamam tıbben risk var ama illa da olmuyor yani risk sadece onu demek istedim.. Bir tane benim gibi görmedim mesela ben herkesle konuşurdum sıkıntıdan zor zamanlar geçirdim.. O yüzden sen daha 37 yaşındasın bu yaş çok geç değil içini ferah tut...
cok tesekkur ederım bu guzel yorum ıcın..Bebegınız oldu mu hayırsa dua edecegım sıze

cok tesekkur ederım bu guzel yorum ıcın..Bebegınız oldu mu hayırsa dua edecegım sıze
Allah razı olsun.. Çok şükür şuan yine hamileyim.. Güzel kalbiniz için çok teşekkür ederim Rabbim sizin de kalbinize göre versin inşallah...

bu arada doktora gıtmeden folık asıt alınır mı vıtamın olanlardan mı alıcam?sizin durumlar ne bu arada

bu arada doktora gıtmeden folık asıt alınır mı vıtamın olanlardan mı alıcam?sizin durumlar ne bu arada
Eczaneden gidip alın folik asit. O vitamin gibi birşey.. Hani bebeğin sağlıklı olması için kromozom anomalisi taşımaması için beyin gelişimi için depolarınızı doldurmanız gerekli. gebelikten önce başlanıyorr gebeliğin 3. Ayına kadar devam ediliyor . Zaten reçete ile satılan birşey değil.. İlaç olmadığı için onu kendiniz alabilirsiniz.. Benim de oğlum çok şükür iyi tarama testlerimizi yaptırdık binlerce şükür olsun ki herşey yolunda.. Bu kez Allahın da izniyle alacağım kucağıma inşallah..

Evet, 2 ay once gebelik oncesi muayeneye gittim. Hatta dun konu acmistim kafama takilanlarla igili. Doktora 35 yasinda oldugumu da soyledim hicbir onemi olmadigini soyledi😀 benim doktorum felegin cemberinden gecmis ya resmen😆😆😆 hicbiseyin uzerinde durmuyor😀 ama bak aklima 40 yasinda doguran unlulerden bengu geliyor mesela. Nasil guzel bebegim. Bence buna hic canimizi sikmayalim. Gec degil.

bu arada doktora gıtmeden folık asıt alınır mı vıtamın olanlardan mı alıcam?sizin durumlar ne /QUOTE]

Siz yine de mutlaka bir ön muayeneye gidin, hem kan degerlerine bakilir eksikler takviye edilir. Hem de ultrasonla rahime vs bakar. Iciniz rahat eder.

Günaydın canım, benim de durumlar biraz seninkine benziyor yalnız ben bir çocuk annesiyim. 38 yaşındayım 2 yılı aşkın 2. çocuğu düşünüyoruz. Mesela bende de olmadı bende çok takıyorum bu yaş meselesini. İstiyorum ki doğal yolla tekrar bir bebek sahibi olayım. Allah nasip etti 2019 Aralık ayında kürtaj olmak zorunda kaldım. Kalp atışları durduğu için. Ama bunu doktor hiç yaşa bağlamadı. sebepsiz olduğunu söyledi. Şimdiki gebeliklerin 3 de 2 si doğumla sonuçlanmıyor çok doğal bir şey bu dedi. Bende bir kaybın ardından bebek isteme düşüncesi daha da arttı. Ama kısmet tabi vakti zamanı vardır elbet. Yaşım biraz daha genç olsaydı bu kadar acele etmezdim belki bende. Bebekler olur dünyaya gelir büyür ama benim bir diğer düşüncem de acaba egoist mi davranıyorum diyorum kendi kendime. Yani doğan bir bebeğe sağlıklı bir gelecek verebilecek miyim. Çocuğum olsa doğsa 10 yaşına gelse ben olacağım 50 yaşında vs.. bu tür düşünceler sarıyor beni. Oğlumun yalnız kalmasını istemiyorum bu dünyada bir dayanağı olsun istiyorum bizden sonra.. Tekrar o annelik duygusun tatmak istiyorum.. Bakalım şimdiye kadar ben hep araştırma hastanesine gidiyordum bu ay adet olunca özele gideceğim bir doktor ismi buldum birde onda denemek istiyorum şansımı.

Sende biran önce tedbirlerini al canım. Dokoruna git güzelce o seni zaten yönlendirir. Bir yerden başlamak lazım. Adet olursan bu ay ki inşallah gerek kalmaz. Adetin 3. günü doktora gidip kan testi vererek horman testlerine baktır. LH- FSH-PROLAKTİN VS bu testlere bakyıorlar kandan. AMH yumurta rezervine baktır. Ama bunun için sanırım belli bir gün veriyorlar o zaman gidiliyordu tam hatırlamadım şimdi. Adetlityken bakmışlardı bana alttan ultrasonla. Folikasitini al sen şimdiden.

Uzun uzun yazdım kafanızı şişiremek istemem. ama olursa bir sorunuz ben buralardayım.

Back