37 haftalık bebeğim 35 hafta görünüyor ! yardımmm :(

cicegimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2013
92
7
98
Adana
arkadaşlar bundan önce de bahsetmiştim bana bebeğimizin bacak boyu kısa ama senin gibi minyon olacak bi sorun yok demişti dr um. fazla önemsemedim bende,ta kii pazartesi devlet hastanesine gidip başka bir dr görene kdr. dr bebeğiniz nerdeyse 3 hafta geriden geliyor dedi ve hemen ayrıntılı ultrason istedi,yapıldı hakikaten 36+5 olması gerekırken 33+3 çıktı şaştım kaldım nolacak ne demek bu dedim, gelişim geriliği olabilir takip etmem lazım 1 hafta sonra gel dedi,beklemedım hemn başka bir özel hastaneye gittim ordakı dr da da 33+3 çıktı 3 günde bir gel nst çekelim hareketlerini takip et dedi,dün kendi dr randevum vardı gittik, bebek 35+3 çıktı 37. haftaya girdim sat a göre,dr halaa aynı şeyi söylüyor sadece minyon olacak dıyor,bebeği de 10 temmuz gibi alalım dıyor,bu durumda kızım erken doğmuş olacak, napacam ben ,aklım karıştı,raporuma da yaşından küçük fetüs yazmış hem bunu yazıp hemde bişe yok demesi beni ikilemde bırakıyor bebeğim çok erken alınacak diye huzursuzum beklemek istiyorum en azından kendı gelişimine göre 37 haftayı doldursun istiyorum ama dr sat ına göre günü dolunca alırım dıyor.....bu durumla iligili bilgisi olan yaşayan var mı ne yapıldı,neler yaşadınız,bebeğiniz ne zaman doğdu ? cevaplarsanız sevinirim arkadaşlar...

yüzdün yüzdün kuyruğunu geldin...allah bu doktorları bildiği gibi yapsın. hepsi bir telden çalıyor. lütfen morelini bozma. bebeğin erken alınması durumunu diğer doktorlara da sor...bence sağlıklı turp gibi bi bebeğin olcak ins...

Canım eğer gelişim geriliği varsa erken alınması gerek diye biliyorum dışarda tamamlatiyorlar..kordondan mi beslenemiyor acaba

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

allah razı olsun canım burdan bile bana moral oldun inan ,inşallah dediğin gibi olur,yarın nst ye gidicem, takiplerimi arttıryım bakalı diğer 2 dr ne diyecek sonuçlara...kendi dr um zaten bu yönde bir açıklama yapmadı yapacağıa yok sessiz sedasız sezeryanla alıp küveze koyayım diye düşünüyor sanırım...

Canım eğer gelişim geriliği varsa erken alınması gerek diye biliyorum dışarda tamamlatiyorlar..kordondan mi beslenemiyor acaba

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

bilmiyorum ki kordondan mı kaynaklanan bir sorun ! kendi dr um bu konuyu hiç açmıyor,sadece bıraz küçük demişti... ben tesadüfen başka 2 dr un teşhisiyle öğrendim düşün artık diğerlerine takibe devam edicem artık hakkımızda hayırlısı....

Canim anlıyorum seni ama iki hafta çok birsey değil, doktorun iyiyse şimdiki güveniyorsan ne derse o.Allah yardımcin olsun kimseyi evladıyla sinamasin

Benim yasadiklarimin bire bir aynisi benimde hep iki hafta fark vardi
gelisimi tamamen durunca 36 haftanin basinda dogdu 1900 cok kucuktu ama cok sukur hic saglik problemi yoktu
su anda da yasitlarindan bi ileri 1,5 yasinda
korkma saglikli olmasi onemli
cunku anne karinda kalmak belki onun icin daha kotu olacak gelisimi duruyo cunku

icini ferah tut

sezeryan mı oldun? bebeği küveze koudylar mı? benim de 3 hafta geriden geliyor. her hafta kontrole gidiyorum 18inde de başka bir hastaneye daha gideceğim.
neden gelişmemiş sebebini öüğrenebildin mi?

sezeryan mı oldun? bebeği küveze koudylar mı? benim de 3 hafta geriden geliyor. her hafta kontrole gidiyorum 18inde de başka bir hastaneye daha gideceğim.
neden gelişmemiş sebebini öüğrenebildin mi?

Benim 24 hafta da plasenta icinde kanamalar basladi 28 hafataya kadar gelisimi normaldi 30 haftada bi gittim 60 gr anca almis sonra gelisimi nerdeyese durdu 35 haftanin sonunda dogdu ama gelisimi joc yoktu yani karnimda kalmasi daha kotuydu sezeryan oldum bebgim kucuktu ama saglikliydi cok sukur 5 gun kuvezde kaldi dr bakamasin cok kucuk dedi simdi 1,5
yasinda olacak yasitlarini gecti

suan da 29 haftalik hamileyim ve cuma gunu kontrolum var bende korkuyorum umarim gelisimi ve sagligi yerindedir

sende bi andami oldu gelisim geriligi
iyi bi dr ve kuvezi olan bi hastane tercih et insallah iyi olur hersey saglikla aliriz kizlarimizi

Allah yardimcimiz olsun benim bebeğim de bir hafta geriden geliyor doktor bir hafta ara sıkıntı yapmaz dedi ama bende mi başka doktora gitsem acaba. İnsan güvenmekte istiyor doktora ama işte bir yandanda bebeğimiZ var.

evet canım benimde 28. haftaya kadar sorun yoktu, sonradan çıktı. testlerde de bir sıkıntı çıkmadı neden oldu anlamadım, persembe günü gideceğim yine duruma göre baska hastaneye geçiş yapacağım. 20 günde 50 gram almıştı en son bebeğim

Cnm uzulme bende ilk duydugumda cok uzulmustum sonra duzenli olarak dr gitim bi gittigimde aliyodu digerinde almiyodu boyle boyle 35 kadar geldim
simdi bunda da korkuyorum cuma dr kontrolu var bakalim ne olacak

bi dr la yetinme baska bi dr da git ve kuvezi olan bi hastane bulmaya calis sonucta erken dogum riski var kuvez cok onemli

insallah iyi haberlerle geliriz

inşallah canım, haberleşiriz

benim ilk doktorum davemlı olumsuz konusurdu düşüreceksin 4 ay bitti erken doğum da yapabilirsin faln diye bi ara tuvalete gitmeye çekiniyordum
sonra doktorumu değiştirdim vee adam hep olumlu konuştu her soruma olumlu cevapladı yani bu doktora da bağlı
ayrıca pramatüre bebekler geliyor dünyaya hepsıde sağlıklı oluyor bence üzülme

Canım ben başka dra gittim, bu sefer de 2,5 hafta çıktı fark. iki hafta sonra tekrar bakalım ona göre doplere bakarız dedi ama haftaya zaten zeynep kamile gidip dosya açtıracağım o yüzden bir de oradaki doktor görsün ona göre takiplerimi orada yaptırırım artık, çünkü yenidoğan yoğun bakım orada varmış.
İyi haberlerini bekliyorum

Insallah daha iyi olur cnm simdi bebegin kilosu ne kadar kac haftaliksin
bende doplere girmistim bebege giden kan akimi dusuk cikmisti ondan bebek beslenemiyordu bana dr onemli olan farkin artmamasi demisti benimde 2,5 3 haftalikti farki
Yarin bende gitcem dr insallah iyi haberlerle gelirim en son 27+0 da gitmistim 1kilo du bakalim simdi kac olmus ins almistir...

Ben bugün 31. haftayı bitirdim 32 + 0 ım ve bebek 1200 kg çıktı

arkadaşlar ev taşıdım yazamadım, bende başka gittim dedğim gibi, dr 3 haftaya yakın farkın en baştan beri olduğunu bunun da gelişim geriliği sayılmayacağını suyunun ve eşinin iyi olduğunu söyled,çok şükür içim rahatladı,bebeğim 35 haftalık görünüyordu 2565 gr dı. ağustosun ilk haftası doğum bekleniyor dedi,ama bayram sonu alabilirim risk oluşazsa dedi,yani artık bende normal doğum vs diretmeyeceğim öyle çok yoruldum ve yıprandım ki,sağlıklı olsun da varsın beni sezeryana alsınlar... 21 temmuzda randevumuz var bakalım ne gibi gelişmeler olacak ,hepimize sağlıklı doğumlar

Cnm aslinda kilosunun dusuk olmasi degil saglikli olmasi onemli
kizim 1900 dogdu ama cok sukur hic saglik problemi olmadi ama orda zamaninda ve 3000 3500 dogan bebeklerde sorun vardi
insallah saglikla dogsunkarda zayif olsunlar

Canım ne dedi doktor gittin mi doktora?

Gözün aydın, en azından senin az vakit var. Benim de 36. haftada doğsa sevinirim yemin ederim. Korkum bu haftalarda doğmaması. Yani en azından temmuz bitsin
Karnımda sürekli sertleşmeler başladı. Gün içinde tekrarlıyor ve göbeğim aşağıya indi. Deliğin olduğu kısım sipsivri oluyor. Karnımda da regl olacakmışım gibi ağrılar var. Haftalık kontrollerim cumaları, umarım bir sorun yoktur.
En azından artık rahatım, kilosu düşük olsa da sağlıklı olduğu sürece erken doğumdan korkmuyorum, yeter ki bu ayı atlatalım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…