Öncelikle başınız sağolsun . Ben sizin hemen istemenizi anlıyorum ,herkesin acıyla baş etme şekli farklıdır . Kimi anneler aynı şeylerin tekrar başına gelmesinden korktuğu için uzun süre beklemek isterken ,kimileri hemen olsun isterler. Ama kesinlikle doktorunuzu dinlemeli ve ona güvenmelisiniz. Sezaryen sonrası iç ve dış dikislerinizin iyileşmesi gerekiyor aksi halde yeni bir gebeliği rahminiz sonuna kadar taşıyamayabilir . Ben sezaryen sonrası normal doğum deneyeceğim için , çok araştırıyorum yurtici ve yurtdışı gruplarda üyeyim . Olduğum gruplardan birinde şöyle bir olay yaşandı mesela , bir anne adayı sezaryen doğumdan 4 ay sonra hamile kaldı , hamileliğinin hemen hemen altıncı ayında dikişler dayanmadı ve rahim yırtıldığı için bebek karın boşluğuna geçip maalesef öldü , annenin hayatını kurtarmak için unitelerce kan verildi, kurtuldu fakat rahmi tamir edilemeyecek şekilde zarar gördüğü için rahim alındı ve tekrar maalesef bebek sahibi olamayacak . Sizin bir sonra ki dogumunuz tekrar sezaryen olacak olsa bile , dikisleriniz sağlam ve maximum derecede iyilesmis olmalı ki en az 37. haftaya kadar sağlıkla gebelik ilerleyebilsin . Bakın benim 15 sene oldu sezaryen olalı , şuan 35 haftalık hamileyim ve ara ara dikişlerimin olduğu yerin altı sızlıyor . Çünkü rahim hiçbir zaman yüzde yüz iyileşen ,kendini yenileyen bir organ değil. Gebelikle birlikte rahim büyüdükçe ,dikilen yer inceliyor ve malesef yırtılma riski olabiliyor . Hem kendi hem de inşallah gelecek olan bebeğinizin hayatını tehlikeye atmamak için doktorunuzu dinleyin ve elinizden geldiğince uzun bekleyin. Yaşa da çok takılmayın , ben de 39 yaşındayım ve hamileyim