Tuvalet Eğitimi 36 aylik oglumun wc egitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Mehay cnm benim oğluşda gözlemlediğim bişey bu; çikolata yiyice direkt kaka yapıyor. kişiden kişiye değişiyor demek ki.
ama hatırlatman için tşk.ler.

bugün toplamda 2 kez altına yaptı.
2 kez klozete, 2 kez küvete, 2 kez oturağa yaptı.

yarın 1 hafta olacak tek gelişme; oturağa da yapmaya başlaması :)))) (tabi ben sordukça)

maşallah gece çiş yapması yok en azından. buna da şükür. Allahım darısı gündüz çiş ve kakalarını haber vermesine.

arkadaşlar, 3 yaşında bir kızım var ve ona 3 günde bezden kurtulmayı öğrettim. blogumda anltıyorum. incelerseniz sevinirim.
naturelanne.blogspot.com

durum raporu : cisler oturaga yapildi, kaka yok. haliya ve alta cis yapma yok.

hep ben sorunca yapiyor. hic kendi cisim geldi demiyor hala.
eli pipisine gidince veya sivi tuketince "cis var mi annecim" diyorum "evet" diyor ve oturaga oturuyor.

bugun oturagina kaka yapti nihayet cok sukur.
babasiyla gezmek istiyordu. babasi da once kaka yap dedi.
biraz uzun surdu, inat etti, 2 baedak ev yapimi kayisi suyu icti veee yapti nihayet. cok sukur.

hala kendi soylemiyor. ben sorunca yapiyor oturaga.

bugun 1 kez parkeye gol yapti. 1 kez de altina yapti.

neyse kakasini yapti ya ona da sukur.

zamanla oturur,düzelir öğrenir,yetrki yeniden altına bezi bağlamayın..kızımdada kaka yapma sorunu 6 aylıkken başladı ve çok uzunn sürdü..halada arada sırada sorun olur..biz çareyi ilk bezi bırakmaya çalışırken 17 aylıkken "kaka dansı" yapmakta bulduk.icadımız olan bu dansla lazımlığın etrafında kızılderililer gibi dönerek dans ediyorduk "kaka kaka ıghhh" diye ıkınıyorduk kızımda doğal olark ıkınıyordu ve bakıyordum şekli şemali değişince hemenn lağzımlığına otutturuyordum..Allah yardımcınız olsun,en büyük sıkıntılardan birisi kabızlık.bebişlerimizin çektiği kadar acı çekiyoruz bizlerde..

zamanla oturur,düzelir öğrenir,yetrki yeniden altına bezi bağlamayın..kızımdada kaka yapma sorunu 6 aylıkken başladı ve çok uzunn sürdü..halada arada sırada sorun olur..biz çareyi ilk bezi bırakmaya çalışırken 17 aylıkken "kaka dansı" yapmakta bulduk.icadımız olan bu dansla lazımlığın etrafında kızılderililer gibi dönerek dans ediyorduk "kaka kaka ıghhh" diye ıkınıyorduk kızımda doğal olark ıkınıyordu ve bakıyordum şekli şemali değişince hemenn lağzımlığına otutturuyordum..Allah yardımcınız olsun,en büyük sıkıntılardan birisi kabızlık.bebişlerimizin çektiği kadar acı çekiyoruz bizlerde..

bayıldım yönteminize. kaka dansı :) bebekken bizim de kaka temizleme şarkımız var dı. kakalı boklu oğluumm, kakalı boklu oooğluummm diye . biz söylerdik o da elini kolunu sallardı :))))

bezi bir çıkardık pir çıkardık. asla bez bağlamadım bir daha. halıları suladı, parkelere göl yaptı ama olsun.

bu sabah ben oturtunca çişini oturağına yaptı. sonra bi ara ben mutfak toparlarken sakin sakin bir an durup dedim ki; ben niye böyle sakin mutfak topluyorumm, oğluştan ses gelmiyor.
salona bir gittim, beni görünce" kaka haptım" dedi :) bu da bir ilk. önceden altına yapınca da söylemiyordu. kakalı kakalı dolaşıyordu biz kokuyu alana kadar :))))

kız çocukları tuvalet eğitimini daha çabuk ve hızlı öğreniyorlar.

sabır sabır sabır... asla bağırmayın, kızmayın, başkalarının yanında utandırmayın.

tuvalete bir tablo asın ve oğlunuza tabloyu anlatın.

her tuvaleti kullandığında bu tabloya gülen yüz, tuvaleti kullanmayıp altına yaparsa ağlayan yüz çizin. yada güneş ve yağmur.

tuvaleti kullandığı zaman aferin, benim oğlum büyüdü deyin. oğlunuzun yanında babası müsaitsen hemen arayıp müjde verin, annenesini arayın. akşam baba eve gelince aferin oğluma gibi yapıcı yaklaşımlar, övgü sözleri söylesin.

altına yaptığı zaman bir kaza olmuş bir daha lütfen yapma deyin... oğlunuzdan söz alın...

maalesef wc eğitimimizi yarım bırakmak zorunda kaldık.
cenazemiz vardı ve başka bir şehirde 2 hafta kaldık.
haliyle beze geri döndük o süre boyunca.

eve dönünce tekrar baştan başladık. hala aynı yerdeyiz. ben sorarsam çişe oturuyor.
2 kez kaka yaptığını anladığım gibi doğru klozete oturttum ve yaptı.
gece altına yapmazdı. geçen gün sahurda oğlum da uyanıp su içmişti. çişe tutmuştum ama az yapmıştı.
gece yapıvermiş. hem de nerdeyse yastığıma gelecek şekilde (ters yatmıştı yanıma) :)

Ege1, önerilerinizii uygulamaya çalışacağım. kızmamaya gayret ediyorum. kendisinden söz de alıyorum ama ne çare ki o an herşeye tamam anlaştık diyor. sonra unutuyor.

başardık galiba kızlar
daha doğrusu oğluşum kendi başardı.

1 hafta süren bir bademcik iltihabı hastalığı geçirdi. 3 gün ateşi hiç düşmedi.
şurup içmediğinden iğne oldu 5 gün. tabi zor geçti korktu iğneden, şuruptan vs.
şurup içircez diye travmalar yaşattık. ama o kazandı. geri tükürdü şurubu ve iğneyi tercih etmiş oldu yavrucum:)
o da zordu tabi. ama en azından tüküremiyordu ve bi dakika sürüyordu.

o sürecin sonunda bize ödül verir gibi; bi baktık kendi klozetine oturup kakasını yapıyor. çişi gelince de gidip yapıyor ama ben yine de evden çıkarken veya uyumadan önce çişini yaptırıyorum.

arada çişini altına kaçırıyor, çıplak ayak yere basınca veya son dakika yetiştiğinde donunu indiremeden yapıveriyor ama olsun.

bugün de klozete nasip olmadı ne çiş ne kaka.

2 kez küvete çiş, 1 kez de yenii temizlenmiş bal dök yala balkona çiş :)
1 kez de ak pak bembeyaz küloda kaka :) halıya yapmasından iyi tabi :)

sonuç; gerilmiş sinirler

birazdan küvete deneticem, yaparsa uyuycaz...

gece yapmaz yine sanırım.

bugun 2 kez ben sorunca kuvete cis yapti. 2 kez de altina yapti. haliya denk getirmeyi de ihmal etmedi tabi:)

bir kez de klozete oturmayi tercih etti. pipisi ile oynadi cis yaparken yine.

ama kaka yok bugun de. bi ara babasina kaka demis, esim de klozete oturtmus ama yapmamis. sonra oglusun kucuk oturaginin kabini cikarip oglusu da kucagina alip ipad de kayu esliginde denedi o da olmadi tabi:)))) tetiklesin diye pingui de yedirmistik oysa:)

bakalim gece cis ve kaka olacak mi?
en azindan gece cis yapmiyor oleeeyy ( zügürt tesellisi iste)

dün gece de altına yapmadı.

hatta gündüz hiç altına çiş yapmadı oleyyy

tam yukarıdaki 2 satırı yazmıştım 5 dk önce, oğlum yanıma geldi, masadaki suyunu aldı, suyunu pipetle içerken bir şarıldama sesi geldi. hooop bütün çiş halıya :)
tam da aaa dün hiç altına ve dolayısıyla halıya yapmadı derken :)))))

ayakta su içince direkt bağırsaklara gidermiş dedikleri doğru mu acep ?:)))

durum raporu : cisler oturaga yapildi, kaka yok. haliya ve alta cis yapma yok.

hep ben sorunca yapiyor. hic kendi cisim geldi demiyor hala.
eli pipisine gidince veya sivi tuketince "cis var mi annecim" diyorum "evet" diyor ve oturaga oturuyor.

Tebrikler...

Ve çok teşekkürler...Çok güldüm çünkü.

Yarın bende çoook geç kalmış bir zamanlama ile(tam 36 aylık) tam teşekküllü bir tuvalet eğitimine başlayacağım ve k.k 'da neler yazılmış bir bakayım dedim.

O kadar güzel ve komik anlatmışsın ki bu süreci neredeyse ben pc başında wc. eğitimimi unutacaktım:52:

Back