Tuvalet Eğitimi 36 aylik oglumun wc egitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

gxuxzelbirgxuxn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2008
940
3
96
Bursa
merhaba anneler,
ogluma wc egitimi denemelerim; bugune kadar 1 kez deneme yapip alistirma kulodu giydirdim, oldugu gibi yere akti cisi, madem faydasi yok diyip direkt pantolonunu giydirip denedigimde de haliya kadar islatti bi kac kez. klozete zaten hic oturmamisti ve ben de hazir degil herhalde diye bu yaza erteledim.

2 gun once 3 yasini doldurdu. artik wc egitime baslamaliyim dedim ve ani bir kararla basladim.
ogluma bugun klozete cisini yapar misin dedigimde evet dedi ve adaptore oturup yapti. tabi biraz dengesiz oturtunca acemilikten adaptore cisini yapti. demek ki artik banyo paspaslarini kaldirmali:)

son 2 hafatadir ara ara bezini degistirirken pepee nin cisimiz tuvalete sarkisni soyluyordum. oglumun wc kitabi diye icinde klozete oturmus cocuk resimleri olan bir kitabi okuyorum.

bugun 2 penye, 2 sort, 2 atlet ile bitti gunumuz. zaten 18:00 den sonra baslamistim:))) sortlardan birine kakasini yapti. her sordugumda var dedi klozete oturdu ama sadece cisini yapti damla damla.

bir hatam oldu. kakasini sorta yapinca ona banyo yaptirdim. hic sevmiyor basinin yikanmasini. umarim kaka yapinca banyo yapcam diye algilamamistir. pirt pirt yapiyor:) kaka geldi gidip yapalim dedigimde sadece cis yapiyor.

neyse bakalim gece ve yarin nasil gececek. birlikte yatiyoruz. onun yattigi tarafa 2 kat alez koydum. geceleri yapmiyor ama sabaha belki islak olur.

gozumde buyuyordu cok tirsiyordum, basladim aniden, insallah sabirli ve anlayisli olurum. oglum henuz yapma etmeden anlamiyor. pipisinde kalan son damlaya ellemye calisiyor, kiziyorum, niye kiziyorsam, elini yikarsin olur biter (

onerilerinize acigim arkadaslar, hepimize kolay gelsin.

dün gece oğluşum altına yapmadı, sabah süt istedi, sonra ciş yapalım deyip klozete götürdüm ve yaptı hatta güldü yaparken :)

gece ikimiz de pek iyi uyuyamadık, hala uyuyor şu an oğlum. gidip bir kontrol edeyim.

selam arkadaşım benimde 29 aylık bir kızım var bende bugün ani bir kararla tuvalet eğitimine başlamaya karar verdim sabak bezi çıkardık adaptörde daha önce denemiştim başaramamıştık onun için lazımlık almıştım bikaç gün önce sık sık soruyorum çişin varmı diye gidip oturuyor bi ara bi baktım koltuğun üstünde ıkınıyor hemen koştuk banyoya küçücük yapıverdi zor bir süreç bakalım becerebilcezmi benimki herşeyi anlıyor ama işine gelmiyor çişin varmı diyorum var diyor gidiyoruz tık yok sonrada ortaya işeyiveriyor amandiyorum herkesin çocuğu nasıl öğrendi okula poposu bezli gidenmi var benimkide öğrenir sanada kolay gelsin

sabah iyi başladık ama sonra halıdan bir öbek kaka temizledim. yine küvette belden aşağısını yıkadım. penyesi kirlenmemişti o nedenle çıkarmaıdğım için başını yıkamayacağımı anladığından sanırım, ağlamadı.
ohh dedim "kaka = banyo" şeklinde algılamamış. kabız olan bebişler varmış yaaa wc eğitimi sırasında. Allah kolaylık versin hepimize.

şimdilik çişini klozete yapıyor. ben ayakta iken yaptırıyorum, pipisini alttan destekliyorum elimle (denk gelmiyor çünkü kendi yapınca) oturarak yaptırınca da adaptöre denk geliyor.

pipisini tutmam sakıncalı mı kızlar?

Elsnopy kolay gelsin sana da. halıları kaldırmak, koltuklara örtü örtmek falan mı lazım acaba? ama oğluşum çorap ya da terlik de giymiyor bugünler de. ayağını üşüttükçe çiş yapar o zaman :)

bolca külot ve şort lazım basitlerden. yoksa yetişmez bu totosu pohlulara :))))))))

oğlum dün klozete oturtmama ve ayakta tutmama rağmen yapmadı. 2 kez küvete yapmayı tercih etti.
bu sabah kakasını da o kadar tembihlememe rağmen küloduna yaptı.

neyseki gecelerimiz sorunsuz. 2 gecedir hiç altına yapmıyor. bez takmıyorum kesinlikle. kafası karışmasın diye.

elim pohtan kurtulmuyor bu aralar :)

ayy annelerimiz ne yapıyordu acep, o zamanlar bebek bezi de yoktu.

bugün de klozete nasip olmadı ne çiş ne kaka.

2 kez küvete çiş, 1 kez de yenii temizlenmiş bal dök yala balkona çiş :)
1 kez de ak pak bembeyaz küloda kaka :) halıya yapmasından iyi tabi :)

sonuç; gerilmiş sinirler

birazdan küvete deneticem, yaparsa uyuycaz...

gece yapmaz yine sanırım.

seninkide iyiden kotuye gitmis be canim...ilk gunler daha kolay gecmis sanki....benim oglusumda ilk gunden itibaren temiz hiç biryere yapmadi çisini masallah hep soyledi ama ben yinede onlem olsun diye halilari kaldirdim...
küçük tuvaletini yapiyor klozete severek ve istererek ama 9 gundur kabiz ne yapicam bilmiyorum...yeterki kakasini yapsinda altina yapsin onemli degil ama yapamiyor malesef ( Allah kolaylik versin hepimize valla...

,
bugün 3 kez halıya yaptı.

ilkinde çok kızdım çünkü 5 dk öncesi klozete ve küvete denettirmek istedim reddetti, yok dedi ve gitti çizgifilm izlerken altına yaptı, direkt halıya geçti.

öyle sinirlendim ki sinirden ağladım zaten reglim de yaklaşıyor. yanlış zamanda başladım galiba, en azından sinirli olmayacağım bir zaman da başlasaydım.

babası geldiğinde 1 kez küvete, 1 kez de klozete çiş yaptı, alkışladık.

bugün kaka yapmadı. gerçi doğru dürüst bişey de yemedi.

bakalım yarın nasıl geçecek ???

hee bu akşam yaklaşık 1,5 saat market vs alışverişine çıktık ailecek. çıkmadan önce küvete çiş yaptı. eve dönene kadar da çişini tuttu. (belki de çişi olmadığından tesadüftür)
tabi ben yanımıza yedek çamaşır almıştım tedbir açısından ama gerek olmadı.

biz 3 hafta oldu başlayalı benim kız 33 aylık .ilk iki hafta oldukça inat etti hiç bir şekilde söylemiyordu.su geçirmez alezi her oturduğu yere seriyordum .şimdi küvete yapıyor ayakta. hala lazımlık yada aparata yapmıyor.kakasını kiloduna yapıyor.çok zor bir şey şu tuvalet alışkanlığı.onu olumsuz etkilememek için çok uğraşıyorum.(tuvalet sorunum hep olmuştur.ve ben bunu tuvalet eğitimime bağlarım.)ona sinirlenmiyorum.ama artık çokkkkkkkkkkk yoruluyorum.umarım olumsuz bir iz bırakmadan atlatırız.

Mehay, yaptı mı oğluşun kakasını? 9 gün çok zor olur yaa bol sıvı tüketse, kabaklı falan çorbalar içse iyi gelir mi?

canim 6. gun lavmanla çiglik çigliga bagirarak yapabilmisti dunde yani 9. gun fitille zar zor yaptirabildim biraz...zor olmazmi mahvoldu yavrum 10 gundur...kabak severdi normalde bu durum yuzunden sebzede meyvede yemiyor artik suyu ise zorla içiriyorum...ama onceki kadar içmiyor yinede malesef ( kayisi suyu , kepekli , yulafli gidalar hepsini denedim kendiliginden yapamiyor malesef (

oyy cok uzucu ya, yavrucak nasil dayansin. buyuk insana bile eziyet

cikolata oglusun kakasini tetikliyor genelde, belki seninkinde de ise yarar????

gun icinde slatalik falan versen eline surekli. benim oglum da su icmek istemiyor veya 1 yudum icip bardagin icine arbasini atiyor.
o nedenle slatalik gibi su iceren sebze meyve veriyorum eline. hicbisey demeden veriyorum cunku yer misin desem hep cevabi hayir hayir oluyor.

oyuncaklari kukla gibi konusturup kaka yapmak cok eglenceli gibi oyunlar mi oynatsan bir de acaba?

oglum da 2 gundur kaka yapmiyor. ama zaten dogru durust bisey yemedi sayilir. yarin hic sormiycam varsin kuloduna yapsin. kabiz olmasindan iyidir yaa.

cok gecmis olsun tekrar. Allah kolayliknversin Mehay.

Son düzenleme:

kolay gelsin hepimize valla, bu bebeklerin herbiri baska bi alem:)

sinirlenmemek icin kayu'nun annesi olmak lazim. illa sinirleniliyor. Allah hepimize sabir versin.

bugun 2 kez ben sorunca kuvete cis yapti. 2 kez de altina yapti. haliya denk getirmeyi de ihmal etmedi tabi:)

bir kez de klozete oturmayi tercih etti. pipisi ile oynadi cis yaparken yine.

ama kaka yok bugun de. bi ara babasina kaka demis, esim de klozete oturtmus ama yapmamis. sonra oglusun kucuk oturaginin kabini cikarip oglusu da kucagina alip ipad de kayu esliginde denedi o da olmadi tabi:)))) tetiklesin diye pingui de yedirmistik oysa:)

bakalim gece cis ve kaka olacak mi?
en azindan gece cis yapmiyor oleeeyy ( zügürt tesellisi iste)

merhaba arkadaşlar bnde kızımı 2 ay önce alıştırdım 30 aylıktı.çok inatçı benım kızım 1 ay sadece anlattım wc eğitımını.pepelı lazımlık sipariş etmiştım netten geldiği gun başladık.1.gun kaçaırmalarımız oldu ama 2 gunde alıştı kuzucum.şükürler olsun ne gece ne gündüz yapmıyor altına.bu süreçte sabırlı olmak lazım.bız hep alkışladık aferın abla oldun dedık.çok hoşuna gıttı şimdı ben abla oldum bebekler bezıne yapar dıyor fıstığım

maşallah minik fıstığa. aferin valla, çok kolay olmuş sizinki.

bizimkine bu sabah benim çişim geldi, senin de geldi mi dedim. evet dedi. götürdüm klozete oturttum ama hemen geri kalktı. istemese de küvete koydum ve hemen yaptı. ilk gün ne güzel oturuyordu veya ayakta yapıyordu. ne oldu da vazgeçti anlayamadım yaa

nihayet kakasını küloduna da olsa yaptı iki kez. çok tedirgindi yavrucuğum yaa. katı çıkmıştı 2 gün tutmaktan.

1 kez klozete yaptı, 1 kez de küvete yaptı en son yazdığımdan beri.

çikolata ve peşine süt kabızlığına iyi geldi. hemen yaptı çok şükür.

dün gece de altına yapmadı.

hatta gündüz hiç altına çiş yapmadı oleyyy

tam yukarıdaki 2 satırı yazmıştım 5 dk önce, oğlum yanıma geldi, masadaki suyunu aldı, suyunu pipetle içerken bir şarıldama sesi geldi. hooop bütün çiş halıya :)
tam da aaa dün hiç altına ve dolayısıyla halıya yapmadı derken :)))))

ayakta su içince direkt bağırsaklara gidermiş dedikleri doğru mu acep ?:)))

saol canim benim insallah geçer yakin bir zamanda oglusumun bu durumu....

Son düzenleme:
canim netten arastirdim simdi çikolata kabiz yapiyormus , vermemek lazimmis...seninkinin yapacagi varmis demek yapmis ama kabizsa verme derim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…