• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 36+6 haftada doğum yapıp,bebeğinde solunum sorunu olan var mı?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ah işte insanı yiyen bitirende bu değilmi bende herşleyimi tam zamnında yaptırdım bebeğimde hiç birşey yoktu sağ sağlimdi bigün hastalandım 8.5 aylıkken doktora gittim bişi yok üşütmüşün dedi sonra git 2 hafta sonra gel dedi 2 hafta sonra gittim bebeğimin kalbi çoooook yavaş atıyodu bana sabah 8 den akşam 4 e kadar bişiler yedirip nst ye bağladılar nmiş uyuyomuş nezamanki kalbi durdu alel acele sezeryan yaptılar tıkabasa yemek dolu içim ameliyat hanede hasta var berbat bişidi bbeğim doğdu dediler karnında hastalanmış kan pompalamamış pompalamayıncada kanı olmamış bütün iç organlar 1-2 haftada iflas etmiş kimi doktor dedi doğumun gelmiş anlamamışlar seni 2 hafta daha boşa bekletmişler kimi doktor dedi belli olmaz belki hamilelikte oluşan bişeydir bu bebeğindede olabilir oğluma bir yığın test yapıldı bişi bulamadılar eşime ve bana bütün genetik testler yapıldı bişi yok gel gelelim genede kızındada olur diyende var hayır senin çocuğun hasta dğilmiş doktor hatası diyende senin dediğin gibi rabbim ahirette yüzleştirsin ben soramıyom onlar daha güçlü hakkımı aratmadılar dosyalarımız bile yok oldu hastanede rabbim sorsun hesabını

evet zaten yiyip bitiren bu tamam TAKTİRİ İLAHİ boynum kıldan ince ama insan hep neden diyo acaba neden dolayı kaybettim hani bilsem bi nevi önlem alırım hani anne karnındaysa biraz erken alınır ne bileyim hastane rtamıysa daha steril bi yerde doğum yapılabilir ama işte muallak kendi kendine sorduğun sorulara hiçbir cvp alamıyon benimde senin gibi dosyalar kapatıldı güya devlet araştırıp bana sonuç yollıcaktı ama nerde bizim ülkede ne doğru düzgün işliyoki bu işlesin......

evet zaten yiyip bitiren bu tamam TAKTİRİ İLAHİ boynum kıldan ince ama insan hep neden diyo acaba neden dolayı kaybettim hani bilsem bi nevi önlem alırım hani anne karnındaysa biraz erken alınır ne bileyim hastane rtamıysa daha steril bi yerde doğum yapılabilir ama işte muallak kendi kendine sorduğun sorulara hiçbir cvp alamıyon benimde senin gibi dosyalar kapatıldı güya devlet araştırıp bana sonuç yollıcaktı ama nerde bizim ülkede ne doğru düzgün işliyoki bu işlesin......

doğru diyorsun bbu ülkede ne işliyorki şunabak kafalarıana göre dosy KAPATIYOLAR SUÇ ONLARDA OLMASA NEDEN BİŞİ BULMASINLAR BİN TANE BAHANE VEYA HASTALIK BULURLAR NORMALDE
valla ben okadar korkmuşumki bu gebeliğimde bir yığuın doktora gittim sadece düzenli olarak gittiğim 3 ayrı hastane vardı ekstradan gittiğim hastaneleride hiç saymıyorum bana diğer doğumumu yaptıran bidahakine erken alalım diyen doktorlar hani erken alınacaktı dediğimde benle dalga geçtiler nezaman müsaitsiniz hanfendi diye nasılsa diğerinin üstünü kapattılar hiç bişi yapamadık bunuda mahvetmek iin uğraşıyolar ama çok şükür son kuruşuma kadar tükettim belki ama genede tek bir doktora güvenipte hiç beklemedim he taktiri ilahi buna rağmen ggene aynı şey olabilir ama en azından bukez derimki demekki benim bebeklerim hamilelikten oluşan bişiden dolayı ölüyo derim dememki acaba hastanedekilermi hata yaptı yada keşke başka yerede gitseydim bebeğim benim üzümdenmi öldü acaba noldu bu soruları sormıcam en azında ama bu kez inanıyorum ki kızım bana sağ sağlim gelecek oğlum onların dikkatsizliklerinin sonucu hastalandı öle hissediyorum

afedersin tekrar bebeğin oldumu

Son düzenleme:
arkadaşlar ben üç başarısız tüp bebek denemesinden sonra doğal yolla hamile kaldım zor bir hamilelikten sonra 37haftalık bebeğimş sezaryenle doğurdum her şey yolunda gibiydi yavrum 2saat sonra morarmaya başladı hemen kollarımdan alıp röntgen çektiler yavrum anne karnında zatüre geçirmiş küveze kondu 21 gün yoğun bakımda kaldı ama hamileyken bu fark edilmemişti düşünüyorumda biz boşunamı bu doktorlara güveniyoruz yani ben 40 haftayı tamamlasaydım belki çocuğum karnımda ölecekti ve sebebi bile bilinmeyecekti allahıma şükürler olsunki şuan çok iyi ama allah korudu bebeğini kaybeden annelere rabbim sabır versin çok acı bir şey ama umutsuz olmayın mücadele edin ve içgüdülerinizi dinleyin

arkadaşlar ben üç başarısız tüp bebek denemesinden sonra doğal yolla hamile kaldım zor bir hamilelikten sonra 37haftalık bebeğimş sezaryenle doğurdum her şey yolunda gibiydi yavrum 2saat sonra morarmaya başladı hemen kollarımdan alıp röntgen çektiler yavrum anne karnında zatüre geçirmiş küveze kondu 21 gün yoğun bakımda kaldı ama hamileyken bu fark edilmemişti düşünüyorumda biz boşunamı bu doktorlara güveniyoruz yani ben 40 haftayı tamamlasaydım belki çocuğum karnımda ölecekti ve sebebi bile bilinmeyecekti allahıma şükürler olsunki şuan çok iyi ama allah korudu bebeğini kaybeden annelere rabbim sabır versin çok acı bir şey ama umutsuz olmayın mücadele edin ve içgüdülerinizi dinleyin

böle bişi arkadaşımın başına geldi hayatım ona 40 haftayı tamamlattılar anlamadılar meğer bebek hastalanmış içerde öldü beebeği hamilelikte soğuk içecekler dondurma felan yemek çooooooook sakıncalıymış ben hiç bnilmiyodum yavaş yavaş yiye bilirim biliyodum dondurmayı ama öle değilmiş onun soğukluğu direk bebişe geçiyormuş sen gerçekten şanslı imişsin Allahım yavrunu korusun bidaha kötü gün yaşatmasın

Bende 28 haftalık hamileyim, Bu soguk yiyecek ve içicek konusu beni çok korkuttu. Bir daha uzunnn uzunnn bir süre dondurma ve soguk birşey içmeyecegim :50:

arkadaşlar pazartesi doğumumu yaptım ilk baş kızımn kan değerlerinde düşme oldu sonra durdu şükür sonra doktor kalbinde üfürme var dedi oda meğer akciğerde bi damar ince imiş ondan mış kalbinde bişi yokmuş korkulu bir 4 gün geçirdik ve şükr kızım sağ sağlim ve çok iyi hepinize teşekkür ederim Allahım isteyen herkezi evlat sahibi etsin :))))))))

cnm merhaba öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum.
benim ultrasonda oğlum hep 12 13 gün büyük çıkıyordu.
doktordaq bu bebek iri o yuzden dedi.
usg ye göre 38+5 te aldı oğlumu bnden sezaryenle.
ama sat ıma göre 37+0 dı.
herhangi bi problem yaşamadık.
zaten usg de görülüyor nefes alış verişleri.
doktor kendini riske atmaz.
gerçektende bebeğim iriymiş 3600 doğdu.
yani 37. haftaya göre iri.
normal doğsaydı 4 ü geçebilirdi. çocuk son ayda kilo alıyor.

bide ablamın ikizleri 36+0 da aldı doktor. bi ssorun yok

arkadaşlar pazartesi doğumumu yaptım ilk baş kızımn kan değerlerinde düşme oldu sonra durdu şükür sonra doktor kalbinde üfürme var dedi oda meğer akciğerde bi damar ince imiş ondan mış kalbinde bişi yokmuş korkulu bir 4 gün geçirdik ve şükr kızım sağ sağlim ve çok iyi hepinize teşekkür ederim Allahım isteyen herkezi evlat sahibi etsin :))))))))

ay bnde yazdım görmedim sonucu:)
ne gzl cnm güle güle büyüt.

nurcan meraba bebeğin hayırlı olsun canım benimde erken doğum riskim var ve bende 34+4 iken büyük ihtimalle alıcak bbeği sen kaç haftalıkken doğum yaptın bebek kaç kiloyduu küveze girdimi bana özelden msj atarsan çok amaçok sevindirirsinn cvp bekliyorum

nurcan meraba bebeğin hayırlı olsun canım benimde erken doğum riskim var ve bende 34+4 iken büyük ihtimalle alıcak bbeği sen kaç haftalıkken doğum yaptın bebek kaç kiloyduu küveze girdimi bana özelden msj atarsan çok amaçok sevindirirsinn cvp bekliyorum

Canım hayırlı ugurlu olsun bebişin,yavrunu sağ salim kucagına alıdıgın için çok sevindim.:71:

cnm merhaba öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum.
benim ultrasonda oğlum hep 12 13 gün büyük çıkıyordu.
doktordaq bu bebek iri o yuzden dedi.
usg ye göre 38+5 te aldı oğlumu bnden sezaryenle.
ama sat ıma göre 37+0 dı.
herhangi bi problem yaşamadık.
zaten usg de görülüyor nefes alış verişleri.
doktor kendini riske atmaz.
gerçektende bebeğim iriymiş 3600 doğdu.
yani 37. haftaya göre iri.
normal doğsaydı 4 ü geçebilirdi. çocuk son ayda kilo alıyor.

bide ablamın ikizleri 36+0 da aldı doktor. bi ssorun yok

ay bnde yazdım görmedim sonucu:)
ne gzl cnm güle güle büyüt.

Canım hayırlı ugurlu olsun bebişin,yavrunu sağ salim kucagına alıdıgın için çok sevindim.:71:

sağolun kızlar hepinize teşekkür edrim bitakım sıkıntılar oldu testlerimizde ama şükür herşey güzel kızım büyüyor maaşallahsağlığıda yerinde :)

Rabbim sağlıklı sıhhatli bir şekilde büyütmeni nasip etsin.Gün geçtikce daha da büyüyecek bizde hayırlı ve güzel haberlerini dört gözle bekliyor olacagız.:emir_bebek:

canım ben 3 yıl önce bi bebeğimi kaybettim 8.5 ay sağlıklı idi doğumumu bekliyodum 2 hafta sonra yani 9 aylıkken doktora gittiğimde nedenini bulamadıkları bir sebepten ötürü bebğim son 2 haftada hastalanmıştı kalbi beyni ciğer ve bböbrekleri tamamen bitmişti oğlum sadece 2 gün dayana bildi oda makinaya bağlı olarak kızımı o yüzden son haftalara bırakmak istemiyorum yine hastalanırsa diye ama doktorda 38 haftaya girmeden aldırırsan küveze alırız diyor %60 ihitmal kimine soruyom bişi olmaz diyo kimi olur diyor napıcamı bilmiorum daha oğlumun acısı bitmemişken kızımıda riske atmak ta istemiyorum belki bişi bilen vardır diye bi ümit yazdım sizlerede :(((((((((

çok üzüldüm allah ne sana nede kimseye bir daha yaşatmasın , inşallah kızını vakitlice alısın kucağına, ben 37 haftalıkken doğum yaptım çok şükür bir problem olmadı çok normaldi herşey 1-2 gün ile prematüre sınıfına girmeden atlattık, suyum geldiği için doğum başladı yoksa herşey normaldi , bende çok korktum bişey olurmu solunum sorunu çekermi diye ama olmadı çok şükür

çok üzüldüm allah ne sana nede kimseye bir daha yaşatmasın , inşallah kızını vakitlice alısın kucağına, ben 37 haftalıkken doğum yaptım çok şükür bir problem olmadı çok normaldi herşey 1-2 gün ile prematüre sınıfına girmeden atlattık, suyum geldiği için doğum başladı yoksa herşey normaldi , bende çok korktum bişey olurmu solunum sorunu çekermi diye ama olmadı çok şükür

sağol canım ben doğum yaptım şükür kızım sağlıklı dün 40 ıkardık hatta :))))))))) Allahım kimseye evlat acısı ve hasret i vermesin gerçekten çok güzel birşey ona sahip olmak Alahıma bin şükür bukez sağ sağlim yavrum kucağımda

sağol canım ben doğum yaptım şükür kızım sağlıklı dün 40 ıkardık hatta :))))))))) Allahım kimseye evlat acısı ve hasret i vermesin gerçekten çok güzel birşey ona sahip olmak Alahıma bin şükür bukez sağ sağlim yavrum kucağımda

canım slm ya kusura bakma meğer sen zaten çoktan doğum yapmışsın ben yorum yapmışım:))

herşeyin çok güzel gitmesine çok sevindim çok şükür rabbime sağlıcakla almışsın kızını kucağına allah analı babalı büyütmryi nasip etsin inşallahh uzun ömürlü hayırlı evlat olsun sevgilerrr

canım slm ya kusura bakma meğer sen zaten çoktan doğum yapmışsın ben yorum yapmışım:))

herşeyin çok güzel gitmesine çok sevindim çok şükür rabbime sağlıcakla almışsın kızını kucağına allah analı babalı büyütmryi nasip etsin inşallahh uzun ömürlü hayırlı evlat olsun sevgilerrr

olsun canım sağolasın güzel dileklerin için rabbim cümle isteyenlere nasip etsin inşallah hayırlısı ile

Back