Premature Bebekler 36+6 haftada doğum yapıp,bebeğinde solunum sorunu olan var mı?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ayyyyyyyyyyy inşallah benim kızımında solunum sorunu olmaz sarılıkta evet biliyorum küveze giriyo ve anne sütü nekadar alırsa okadar çabuk atlatıyor Allahım yavrunada sanada ömür versin inşallah benimde kızım bana sağ sağlim gelir :)))))))))

sağolun Allah razı olsun inşallah enim kızımda sağ sağlim gelir benimde bbütün araştırmalarıma göre hasta değilse küveze girmez diyorlar maa doktorun neden en az 5-10 gün girer dediğini anlamıyorum bir türlü ((

canım daha önce kaybettigin bebegin için çok üzüldüm allah rahmeteylesin.Kendini kötüye odaklama iyi düşün iyi olsun bir talihsizlik olmuş rabbim melegine o kadar ömür nasip etmiş,allah sabır versin eminim çok zor allahım bir daha aynı acıyı yaşatmasın.Hayırlısı ile bebişini sağ salim kucagına alınca bizede haber ver, dualarım seninle... İnşllh bebişinle saglıklı uzun bir ömür sürersiniz.

sağol canım benim doğumum ayın 23 üne ertelendi tabi bebeğe giden kan tamamen kesilmezse 37+3 de doğurtacak doktor ama sürekli kan akımını kontrol için doktotra gidicez rabim tüm isteyenleri evlat sahibi etsin kimseyi evlat acısı ilede evlatsızlık ilede sınamasın ama dediğin gibi takdiri ilahi rabbim hakkımda ne hayırlı kıldıysa o olacak inşallah güzel şeler naisiptir hakkımda doğum yapınca mutlaka yazarım

Canım ben ilk bebeğimi 37+5 de karnımda kaybettim ve bir sebebi bulunamadı...İkinci bebeğimi bu nedenle doktorum 36+2 de aldı, ben de çok endişelenmiştim bir problem olur mu diye ama çok şükür bir problem yaşamadım.Bebeğim 3340 gram doğdu ve küveze girmedi.Doğumumdan 4 gün önceki ultrasonda kilosu 2800 civarı çıkmıştı.Bol bol dua et canımmm...

başın sağolsun canım rabbim diğer evladına uzun haırlı ömürler versin güzel dileklerin için sağol benimde bebeğimin hastalanmasını ne tetikledi bulamadılar birden bire kalbi durdu nst de iken acieln aldılar zar zor makinaya bağlı 2 gün yaşadı ama vücudunda çok az kan kalmıştı kalbi beyni ciğer ve böbrekleride iflas etmişti kan bittiği için ileri derece anemi yazıldı ölüm raporuna ama ne bende ne eşimde nede bebeğimi,zde anemi hastalığı bulunamadı ((((((((( şimdide kızıma giden kanallardan kan akımı az ama bu hafta kanallar birazdaha iyi çıktı inşallah ayın 23 ünde 37+4 de almaya kararverdi doktor ama srekli kontrole gidicem 2-3 günde bi

Canım sürekli kontrole gitmek yerine nedne hastanede yatış vermiyorlar. Böylece yol yorgunluğu ve stres yaşamazsın. Stres bazı şeyleri tetikliyor biliyorsun. Bende de kan akışı yavaslamıstı ama cok erken belirmişt bu 25. haftada gelişmişti ve beni doktorum hemen hastaneye yatırdı. Gerçi bendedopler akım kaybı (kan akışında yavaslama) ve preeklemsi baslangıcı olustu. ve 28. haftada da doğum olmustu. Senin doğum haftanla kıyaslanamaz ama merak ettiğim doktorun neden seni gel-gitle ugrastırıyor da yatış verip gözlemaltında tutmuyor?

bilmiyorum canım belki yakın diyedir 5 dakika evimden hastaneye gitmem
bide doktorum bu kan akımının şuanlık beni doğumuma kadar idareedeceğini düşünüyor ama tabiki 39 -40 haftayı beklemeyi oda düşünmüyo ben 37 de istemiştim yani 36+6 da doktor en azından 38 den gün alsın dedi ısrarla yoksa küveze girer dedi ayrı kalmayıda ben istmedim en son şimdi 37+4 de anlaştık ama dediğim gibi sürekli gidicem

Son düzenleme:
ben ilk bebeğimi 30.haftada erken doğumdan sonra kaybettim.
şimdi hayatta bi oğlum var.aslında dr um 38 haftaya kadar beklicekti ama aniden sancılarım başladı.36+2 de 3100 gr sezeryanla doğdu.sadece sarılık dolayısıyla 1 hafta hastanede yattık .şu anda gayet sağlıklı.içini ferah tut cnm,zaten sürekli kontrol altındasın.allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

sağol canım inşallah sağ sağlim alırım rabbim oğşuna uzun ömür versi inşallah 36 haftada kilosuda çok iyiyimiş maaşallah sağolun böle duyunca rahatlıyor içim

evet bende kaybettim 37 haftalık ve 4 kilo sezeryan doğum yaptım solunum düzenlizliği vardı ama asıl nedeni anne karnında enfeksiyon kapmış olmasıydı 3 gün yoğun bakımda yaşam savaşımız oldu TAKTİRİ İLAHİ kaybettik bebeği...bunun kiloyla filan alakası yok şişman çocuk sağlıklı çocuk anlamına gelmiyor eğerki kiloyla olsaydı kızım şuan yanımda olurdu....

Kaybınız için üzüldüm Allah sabır versin. İkizlerim 36+3'de dünyaya geldi. Kiloları 2460 ve 2380kg . 30.haftada ciğer geliştirici iğne oldum. Bebeklerim hiç küvöze girmedi. Oğlum doğumdan hemen sonra burnu tıkalı olduğu için hırıltılı nefes alıyordu serum fizyolojikle açtılar, aspire ettiler geçti. Amniyon sıvısından anneden aldığı birşeylerden dolayı burnu tıkalı dediler ama tam hatırlamıyorum ne olduğunu, erken doğumla ilgili değilmiş. Kızımın sarılığı biraz yüksekti ama fototerapiye gerek kalmadan beslenmeyle atlattı çok şükür. Cumartesi doğum yaptım pazartesi hastaneden hepberaber çıktık. Siz de gönlünüzü ferah tutun iyi olsun inşallah, hayırlı doğumlar diliyorum.

amin canım cümlemize hani birebir yaşadığım için diyorum tamamen taktiri ilahi yani kilo haftada önemli ama en önemlisi mevlanın dediği bende ciğer geliştirici iğneleri oldum erken doğuma karşı kızımın kilosuda çok iyiydi ilkin sadece 1 saat hava verip getirceklerdi yanıma 1 saat oldu yok 2 saat oldu yok 3 saat oldu yok benim doğum yaptığım hastanenin yoğun bakımı 1.derece imiş sonra kızımı 3.derece yoğun bakımı olan hastaneye sevk ettiler daha sonra kalbinde 2 delik çıktı ama en önemlisi anne karnındaki enfeksiyonu atlatıp atlatmamasıydı kısmet olmadı kızım hiçbir ilaç tedavisine cvp vermedi muaallak olan şu enfeksiyonu gerçekten benim karnımdamı yoksa doğum sırasındamı doğum sonrasındamı küvözdemi kaptı orası muallak ama dr ların bana dediği anne karnında olduğunu demeleri gerçeği inş ahirette öğrencem doğumdan önce ultrasonda hiçbr problem yoktu nst dede öyle bide ben çift rahimle hamile kaldım bütün testlerini herşeyini zamannda yaptırdımve hiç birinde kalp deliği çıkmamıştı ama işte...........

canım başın sağolsun doğru diyon kilola alakası yok yeterki sağlığı olsun benimde dediğim gibi oğlum kilolu idi ama maalesef hastalandı en kötüsü ise neyin tetiklediğinin bilinmemesi

rabbim yavrularını sna bağışlasın uzun ve hayrlı ömürler versin nekadar güzel birşey rabbim inşallah tüm isteyenlere sağ sağllim kucağına almayı nasip etsin bakalım pazartesi doğuma gidiyorum inşallah bende salı günü kızımla evime dönerim

ah işte insanı yiyen bitirende bu değilmi bende herşleyimi tam zamnında yaptırdım bebeğimde hiç birşey yoktu sağ sağlimdi bigün hastalandım 8.5 aylıkken doktora gittim bişi yok üşütmüşün dedi sonra git 2 hafta sonra gel dedi 2 hafta sonra gittim bebeğimin kalbi çoooook yavaş atıyodu bana sabah 8 den akşam 4 e kadar bişiler yedirip nst ye bağladılar nmiş uyuyomuş nezamanki kalbi durdu alel acele sezeryan yaptılar tıkabasa yemek dolu içim ameliyat hanede hasta var berbat bişidi bbeğim doğdu dediler karnında hastalanmış kan pompalamamış pompalamayıncada kanı olmamış bütün iç organlar 1-2 haftada iflas etmiş kimi doktor dedi doğumun gelmiş anlamamışlar seni 2 hafta daha boşa bekletmişler kimi doktor dedi belli olmaz belki hamilelikte oluşan bişeydir bu bebeğindede olabilir oğluma bir yığın test yapıldı bişi bulamadılar eşime ve bana bütün genetik testler yapıldı bişi yok gel gelelim genede kızındada olur diyende var hayır senin çocuğun hasta dğilmiş doktor hatası diyende senin dediğin gibi rabbim ahirette yüzleştirsin ben soramıyom onlar daha güçlü hakkımı aratmadılar dosyalarımız bile yok oldu hastanede rabbim sorsun hesabını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…