• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 36+6 haftada doğum yapıp,bebeğinde solunum sorunu olan var mı?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nurcan306

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
7.145
6
0
İstanbul
arkadaşlar şuan 34+5 günlük hamileyim bebeğimi 36+6 da aldırtmak istiyorum şuan bebeğim 2260 gram ozamana 2500 olur sanırım ciğer geliştirici iğne oldum geçen hafta ama bebeğim ya küveze girer yaşamaz sa diye korkuyorum bu haftalarda doğum yapıpda solunum sorunundan bebeğini kaybeden varmı :((((((((((( bu arada bebeğim tüp bebek doğal gebelik değil

Son düzenleme:
arkadaşlar şuan 34+5 günlük hamileyim bebeğimi 36+6 da aldırtmak istiyorum şuan bebeğim 2260 gram ozamana 2500 olur sanırım ciğer geliştirici iğne oldum geçen hafta ama bebeğim ya küveze girer yaşamaz sa diye korkuyorum bu haftalarda doğum yapıpda solunum sorunundan bebeğini kaybeden varmı :((((((((((( bu arada bebeğim tüp bebek doğal gebelik değil
mutlaka vardır ama siz burada bu hikayeleri neden okuyup kendi huzurunuzu kaçırmak istiyorsunuz ki?yapmayın,iyi düşünün herşey iyi olsun....

erken aldırmak istemenin sebebi nedir ? arkadaşımın kardeşi ocak ayında doğum yaptı onunda tüp bebek ben zamanında yaptı diye biliyorum. zamanında olmasına rağmen bebiş çıtı pıtı doğum kilosu 2700 falandı. 4 aylık şimdi ama daha küçük duruyor. çok uzattım :17: ama eğer bir engel yoksa durabildiği kadar dursun . 3300 gr dan sonra daha rahat bakılıyor bebişlere... şimdiden Allah analı babalı büyütsün demek isterim... kimbilir ne tatlı olur o annesi... yerim onu :emir_bebek:

mutlaka vardır ama siz burada bu hikayeleri neden okuyup kendi huzurunuzu kaçırmak istiyorsunuz ki?yapmayın,iyi düşünün herşey iyi olsun....

canım ben 3 yıl önce bi bebeğimi kaybettim 8.5 ay sağlıklı idi doğumumu bekliyodum 2 hafta sonra yani 9 aylıkken doktora gittiğimde nedenini bulamadıkları bir sebepten ötürü bebğim son 2 haftada hastalanmıştı kalbi beyni ciğer ve bböbrekleri tamamen bitmişti oğlum sadece 2 gün dayana bildi oda makinaya bağlı olarak kızımı o yüzden son haftalara bırakmak istemiyorum yine hastalanırsa diye ama doktorda 38 haftaya girmeden aldırırsan küveze alırız diyor %60 ihitmal kimine soruyom bişi olmaz diyo kimi olur diyor napıcamı bilmiorum daha oğlumun acısı bitmemişken kızımıda riske atmak ta istemiyorum belki bişi bilen vardır diye bi ümit yazdım sizlerede :(((((((((

erken aldırmak istemenin sebebi nedir ? arkadaşımın kardeşi ocak ayında doğum yaptı onunda tüp bebek ben zamanında yaptı diye biliyorum. zamanında olmasına rağmen bebiş çıtı pıtı doğum kilosu 2700 falandı. 4 aylık şimdi ama daha küçük duruyor. çok uzattım :17: ama eğer bir engel yoksa durabildiği kadar dursun . 3300 gr dan sonra daha rahat bakılıyor bebişlere... şimdiden Allah analı babalı büyütsün demek isterim... kimbilir ne tatlı olur o annesi... yerim onu :emir_bebek:

ah yaşasa ben kilosunu çokta takmıyorum aslında ölen oğlum 3600 doğdu ama yaşamadı hastaydı ki okadar ay sağlamken son zaman hastalandı hiç bilmiyorum aslında napıcağımı etrafımda birtek ablam erken doğum yaptı ama onunki doğal gebelikti :((((((( benim iyğenimde çok çıtı pıtı ufacık hala ama çok sğlıklı

canım ben 3 yıl önce bi bebeğimi kaybettim 8.5 ay sağlıklı idi doğumumu bekliyodum 2 hafta sonra yani 9 aylıkken doktora gittiğimde nedenini bulamadıkları bir sebepten ötürü bebğim son 2 haftada hastalanmıştı kalbi beyni ciğer ve bböbrekleri tamamen bitmişti oğlum sadece 2 gün dayana bildi oda makinaya bağlı olarak kızımı o yüzden son haftalara bırakmak istemiyorum yine hastalanırsa diye ama doktorda 38 haftaya girmeden aldırırsan küveze alırız diyor %60 ihitmal kimine soruyom bişi olmaz diyo kimi olur diyor napıcamı bilmiorum daha oğlumun acısı bitmemişken kızımıda riske atmak ta istemiyorum belki bişi bilen vardır diye bi ümit yazdım sizlerede :(((((((((
kaybınıza üzüldüm,allah bu seferkini hayırısınla kucağınıza vermeyi nasip etsin,sağlıkla sıhhatle.doktor değilim ama benim oğlum son anına kadar gayet sağlıklı gelişmesine rağmen 2.600kg doğdu.hiç bir sağlık problemi yoktu zayıf olması dışında...sizinkinin kilosu çok iyi maaşallah,küveze alma ihtimalleri olabilir,ama bu rütinden ötürü olur bence...endişelerinizi anlıyorum ama buna takılı kalmamaya çalışın...iyi şeyler düşünmeye gayret edin...

kaybınıza üzüldüm,allah bu seferkini hayırısınla kucağınıza vermeyi nasip etsin,sağlıkla sıhhatle.doktor değilim ama benim oğlum son anına kadar gayet sağlıklı gelişmesine rağmen 2.600kg doğdu.hiç bir sağlık problemi yoktu zayıf olması dışında...sizinkinin kilosu çok iyi maaşallah,küveze alma ihtimalleri olabilir,ama bu rütinden ötürü olur bence...endişelerinizi anlıyorum ama buna takılı kalmamaya çalışın...iyi şeyler düşünmeye gayret edin...

sağol canım Allah razı olsun inşallah sağ sağlim alırım kızımı kucağıma :)))))))))

flocke haklı zayıf olsun sağlıklı olsun. Allah hayırlısıyla büyütmenizi nasib eder inşaallah. ben de dr değilim ama 2500 gr bebeği solunumla ilgili hiç küvöze koyduklarını duymadım. güzel düşünün. Allah ın izniyle hiçbirşey olmayacak merak etmeyin ...

flocke haklı zayıf olsun sağlıklı olsun. Allah hayırlısıyla büyütmenizi nasib eder inşaallah. ben de dr değilim ama 2500 gr bebeği solunumla ilgili hiç küvöze koyduklarını duymadım. güzel düşünün. Allah ın izniyle hiçbirşey olmayacak merak etmeyin ...

inşallah canım sağolun teşekkür ederim

ayyy cok zor bi durum.. bence daha önceki kayip siz de huzursuzluk yaratmis.. en iyisi gercekten iyi bi doktorun fikirleri dogrultusunda ilerlemek...

ayyy cok zor bi durum.. bence daha önceki kayip siz de huzursuzluk yaratmis.. en iyisi gercekten iyi bi doktorun fikirleri dogrultusunda ilerlemek...

canım hamileliğim süreci boyunca 3 farklı hstaneye vefarklı doktora gittim ekstradan gittiğim doktorlarıda hiç saymıyorum belki biri bu sağlıklı der diye ama hepsi aynısını diyor zamanı gelmeden doğmadan bilemyiz diyorlar bende doğal olarak ya zamanı dolduğunda geç olursa diye korkuyorum ozaman yapacak bişi yok diyorlar

ama yalnis anlamadiysam hic biri de kötü demedi.. keske soruna cvp verebilecek biri ciksa, sen de rahatlarsin..

Bence bişi olmaz zaten 37 hafta oluyor o da zaten premature sınıfına girmiyor ben 31 haftalık dogum yaptım 15 gun kuvezde kaldı kızım ciger gelistirici vurulmustu. Cok sukur saglıklı su an bence sizin bebeginiz kuveze bile girmez. Allahım sagsaglim kucagınıza almayı nasip etsin icinizi ferah tutun

Bence bişi olmaz zaten 37 hafta oluyor o da zaten premature sınıfına girmiyor ben 31 haftalık dogum yaptım 15 gun kuvezde kaldı kızım ciger gelistirici vurulmustu. Cok sukur saglıklı su an bence sizin bebeginiz kuveze bile girmez. Allahım sagsaglim kucagınıza almayı nasip etsin icinizi ferah tutun

sağol canım Allah razı olsun bende ciğer geliştirici ine vurundum doktor küveze girer deyince korktum sağolasın inşallah girmez dediğin gibi rabbim kızına ve sana ömür versin sağlıklıca

Öncelikle kaybettiğiniz oğlunuz için sabırlar diliyorum. Benim oğlum 35 haftalık ve 2030 gr. doğdu. 30. haftada ciğer geliştirici iğne vurulmuştum. Doğar doğmaz ağlamalarıyla ameliyathaneyi inletti ve hiç küveze girmedi :) İnşallah kızınıza sağ salim kavuşursunuz. Korkunuzu çok iyi anlıyorum ama her hamilelik birbirinden farklıdır lütfen aklınıza kötü şeyler getirmeyin.

Son düzenleme:
saglıkla dogsun annesı ...bence bıu zamandan sonra kolay kolay sıkıntı olmaz ..ama tum bunları drunla gorus o daha ıyı yonlenrdırır senı bol dua canım ....

Canım benim kızımda 36+6 günlüktü dogdugunda çok şükür şuan 4 yaşında hiç bir problem olmadı.Evet küvezde yattı yaklaşık 5 gün ama sarılık oldugu için yattı yoksa dogumdan kaynaklanan birşey yoktu.Dogdugunda 2460 gramdı.Sürekli uyuyordu uyandıramıyorduk emmek istemiyordu meger bol bol emmesi lazımmış ki sarılıgı çabuk atlata bilsin.İçini ferah tut allaha sıgın, inşllh hayırlısı ile bebegini kucagına sag salim alırsın.

öncelikle kaybettiginiz bebeginiz icin cok üzüldüm rabbim size bu yavrunuzu sagsaglim bagislasin insallah ... benim bir tanidigim vardi 3 bebegini son ayinda karnindayken kaybetmisti 4. bebeginde son ayini beklemeden dk almisti bebegi .. simdi 6 yasinda kocaman oldu ,, cokda akilli .. 36 haftadan sonra prématüre olarak kabul edilmiyo eger bebeginizin bi saglik problemi olmazsa küveze konulacagini sanmiyorum .. rabbim kolaylik versin saglikli,, hayirli dogumlar nasip etsin ...

Öncelikle kaybettiğiniz oğlunuz için sabırlar diliyorum. Benim oğlum 35 haftalık ve 2030 gr. doğdu. 30. haftada ciğer geliştirici iğne vurulmuştum. Doğar doğmaz ağlamalarıyla ameliyathaneyi inletti ve hiç küveze girmedi :) İnşallah kızınıza sağ salim kavuşursunuz. Korkunuzu çok iyi anlıyorum ama her hamilelik birbirinden farklıdır lütfen aklınıza kötü şeyler getirmeyin.

sağol canım negüzel bebeğini sağ sağlim aldın demek biliyorum aslında her gebelik farklı ama bende normalinde hiçbir kan hastalığı veya kansızzlık yokken gebelikte benden bebeğe gien kan sürekli azalıyor ve son zamanda sorun haline geliyor ilk gebeliğimde bunu bilmiyorduk oğluma yapılan bütün testler temiz çıkmıştı neden hastalandığını anlayamadı hiç bir ddoktor ama şimdiki muayenelerimde daha iyi yerlere gidiyorum daha ileri teknoloji cihazlar var onlarda anlaşıldıki kan akımı sürekli azalıyor zaten ilk bebeğimide kansızlık yani ileri derece anemiden kaybettim eğerki benden bebeğe giden kan tamamen kesilirse bunuda kaybetme ihtimalimvar sürekli kontrol altındayım gerçi ama insan bikere yaşayınca korkuyor tabkide rabbim hepimizin evlatlarını korusun güzel dilekierin için sağolAllahım ayvruna ve ana uzun ömür versin

saglıkla dogsun annesı ...bence bıu zamandan sonra kolay kolay sıkıntı olmaz ..ama tum bunları drunla gorus o daha ıyı yonlenrdırır senı bol dua canım ....

canım doktorumuz herkezin küveze girmez ddemesine rağmen ki bebek hemşiresi akrabam var oda girmemesi lazım diyor doktorumuz aksine %60 girer diyor anlamadım gitti bebek hasta değilse bile solunum sıkıntısından dolayı girer diyo iğnede yaptırdım acaba benimi korkutmaya çelışıyo erken aldırtmıyım diye ama bende kızımı riske atamam zaten bebeğim olmuyo tüp bebek hemde bu 2. sezeryanım olacak bunuda kaybedersem boş yere 2 sezeryan olmuş olcam en kötüsü belki bidaha bebeğim olmayacağı gibi 2. kezebladımı o toprağa bırakmayı nasıl kaldırırım bilmiyorum tamam rabbim dayanma gücü veriyor ama bide nasıl dayanıyom onu ben biliyorum :((((((((

Back