Premature Bebekler 36+4 te gelen bebeğim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım oğlum 38 hafta da 2700 doğdu 49 cm. Bence mama vermekten korkma ki cabuk toparlasın bebiş.benim oğlan 2 aylıkken 4700 falandı ama mama verdim sütüm azdı çünkü. Sıkma canınııı şimdi 4 kilo doğanla boyu kilosu aynı oğlumun. Hepsi Bi yerde standardı yakalıyor 😉

ne kdar mama verdin cnm.Sonrasında bıraktın mı mamayı naptın

2 yaşına kadar devam ettim, miktarını azaltarak, zaten 6.ayında ek gıdaya başlamıştık. Normal yemek yemeye başladıktan sonra sadece gece devam ettim, sonrada gece sayısını azaltarak bitirdim.

anne sütüde alıyor muydu peki? Ben mamayı arttırsam emmeyi azaltırda sütüm kesilir mi diye şüpheleniyorum

ne kdar mama verdin cnm.Sonrasında bıraktın mı mamayı naptın
Canım oğlumda 1 yaşa kadar kullandım eğer içseysi 3 4 yaşa kadar verecektim. Kızımda şuan kullanıyorum. İlk doğunca zaten 1 ölçek bile tam bitmiyor az az sık sık besliyorsun 1 hafta kan şekeri düşüp sarılık olmasın diye sonra çenesi kuvvetlenip emer zamanla zaten. Önce emzir sonra mama teklif et 1 ölçek. Büyüdükçe zaten doymayınca ortalığı yıkarlar😁

Merhaba arkadaşlar,

36+4 te bebeğim dünyaya geldi. Normalde 34 te gelecekti açılmam vardı ama ilaçlarla yatarak bi şekilde 36 gördük. Tabi doğunca akciğerleri gelişmemiş ve zor nefes aldığıdnan küveze aldılar 6 gün kaldı.

2700 ve 49 cm doğdu, 2500 küvezden çıktı. ilk ay sadece anne sütü verdim ama 1 ayda 200 gr ancak almıştı.😞 çünkü hem sütüm sağdığımda 20-30 ml bile ancak çıkıyordu, hem de erken doğup küçük olduğu için ememiyordu. Şimdi 2 aylık ve 3580 gr. ama 2. Ayda mecburen mama takviyesi yaptık. Günde toplam 180-200 ml arasında mama veriyorum.

Sizce nasıl? Sizin aynı haftada ve benzer kiloda doğan bebekleriniz kaç kiloydu?
Canim benim kizlarim 32.haftada dogdu 2 kilo anca varlardi hatta biri henüz duymuyordu.Sütüm yetmedi mama destegi verdim.Sikma canini Allah yardım ediyor.Elinden geldikce emzir ve sağ

sadece anne sütümü alıyor mama takviyesi yap belki daha cabuk toparlar canim üzülme biliyorum çok zor prematüre annesi olmak benim bebegimde cok zayifti ama simdi iyi şükür mama vermemek icin cok direndim ama bende mecbur kaldim

yokmama takviyesi yapıyorum. Hatta emzirmedanışmanı ile çalışıyoruz. Bebek hemşiresi. İyi gidiyor mamayı arttırmayalım dedi. Hem emziriyorum hem mama. Ama gerçekten çok zor. Üzülüyorum millet 3 aylıkken 6-7 kilo diyor bizimki4 kilo :(

hipp kabız yapmıştı. Bebelac geçtik oda iyi gelmedi. Şimdi Similac kullanıyoruz bu iyi. Günde 60 cc 4 kez veriyorum
bende bebelac kullaniyorum gold olani ama mecburi gaz sorunumuz vardi ama bende aptamil öneririm o iyi kilo yapiyo tabi kabızlıkta yapabilir canim bebegin erken doğdu kilosu eksik doğdu benimkide 7.ayinda ama 7.5 kilo anca vardir o aylarda benimkiside anca 5 filandir eksigini anca tamamlamıştır

Aptamil 2 arkadaşım da kullandı bebekleri hastanelik oldu kabızdan gazdan mahfoldu çocuklar. Similaca gecince rahatladılae bende o yüzden hiç denemedim aptamil

Back