Premature Bebekler 36+4 te gelen bebeğim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Pembe Bal10cuk

Oğlum 👼🏻♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2018
1.440
3.784
83
Merhaba arkadaşlar,

36+4 te bebeğim dünyaya geldi. Normalde 34 te gelecekti açılmam vardı ama ilaçlarla yatarak bi şekilde 36 gördük. Tabi doğunca akciğerleri gelişmemiş ve zor nefes aldığıdnan küveze aldılar 6 gün kaldı.

2700 ve 49 cm doğdu, 2500 küvezden çıktı. ilk ay sadece anne sütü verdim ama 1 ayda 200 gr ancak almıştı. çünkü hem sütüm sağdığımda 20-30 ml bile ancak çıkıyordu, hem de erken doğup küçük olduğu için ememiyordu. Şimdi 2 aylık ve 3580 gr. ama 2. Ayda mecburen mama takviyesi yaptık. Günde toplam 180-200 ml arasında mama veriyorum.

Sizce nasıl? Sizin aynı haftada ve benzer kiloda doğan bebekleriniz kaç kiloydu?

Canım oğlum 38 hafta da 2700 doğdu 49 cm. Bence mama vermekten korkma ki cabuk toparlasın bebiş.benim oğlan 2 aylıkken 4700 falandı ama mama verdim sütüm azdı çünkü. Sıkma canınııı şimdi 4 kilo doğanla boyu kilosu aynı oğlumun. Hepsi Bi yerde standardı yakalıyor

şuan kaç aylık cnm? Birde ne kadar mama veriyordun 2 aylıkken

şuan kaç aylık cnm? Birde ne kadar mama veriyordun 2 aylıkken
Canım oğlum kocaman oldu 3 bucık yaşında. Kızım var 6 aylık onada mama veriyorum 2 aylıkken 60 ml 2 saatte 1 içiyordu. Yani önce emzir peşine önce 30 ml yap baktın içti Bi 30 daha yap. Hani bu şekilde emdikten sonra ne kadar mamaya ihtiyaç duyuyor anlarsın.

Yaşıtlarını 8 9 aylıkken yakaladı oğlum canım. Mama da her türlü vitamin var olduğu kadar süt ver tabi ama mama dan korkma diye diyorum cocuk douana kadar ve öyl sınırlama koyma 100 ml 200 ml diye

evet veriyorum. Biberona alışmasın memeyi bırakmasın diye EDS ile veriyorum ağzına. Emdikten sonra bağlıyorum. Sütüm çıksa keşke ya sağıyorum hep 15-20 ml millet bi anlatıyor birinden emerken diğerinden akıyor 70-100 ml lerden bahsediyorlar :/

hangi marka mama kullanıorsn cnm

hangi marka mama kullanıorsn cnm
Canım ben bebelac gold kullanıyorum cok gazı vardı bu iyi geldi. Hiç millet gibi olmadı valla benim süt zdı Yani hep bineron verdim ben valla Bi yerden sonra pes ettim Yani herkeste süt oranı bir olmuyor canını hiç sıkma önemli olan bebişin soyup sağlıklı olması

Peki emmeyi bıraktımı cnm biberona geçince

Canim benimde oyleydi sütüm vardi bebegim emmedi 2 ay sagip verdim saat basi sut sagmaktan sütüm azaldi ben ciddi sekilde rahatsizlandim bebegim 35 haftalik 2 kiloydu sadece simdi 5 aylik düzeltilmiş 4aylik ama ayini yakaladi mama toparladı boyu kilosu coo iyi tabiki sütüm olsa verirdim yine ama cok kasma kendini onun iyi olmasi icin ne gerekiyorsa onu yapacaksin

sağınca artar diyor hangi ebeyi hemşireyi görsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…