• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

355. dönem (Kasım 2013) eşi,nişanlısı,sevgilisi askere gidecekler burayaa..!!

Canlar ben bu gece pek takılamadım bi giriyorum bi çıkıorum sınava çalışıorum :) Benim de okul sıkıntım var gelip gitmek zor olacak, anne baba faktörü de var nasıl izin verecekler ki of Allah kıbrıs yaa kıbrıs :S
 
Canlar ben bu gece pek takılamadım bi giriyorum bi çıkıorum sınava çalışıorum :) Benim de okul sıkıntım var gelip gitmek zor olacak, anne baba faktörü de var nasıl izin verecekler ki of Allah kıbrıs yaa kıbrıs :S

En büyük sorun o işte canım :((
 
istanbln neresndensinz bakalım :26:
avcılar canımm..

günü birlik gıdıcez donucezz kızlar :24:
Ya iyi de boru değil ki uçakla denizaşırı yere gideceğiz.. aileden gizli de olmaz ki.. zaten sevgilim ailemden habersiz geldiğimi duysa benimle görüşmez bile :( neyse yaşayarak göreceğiz bakalım neler olacak..

Kızlar bende çıkmak zorundayım :( .. İyi bakın kendinize.. İyi gecelerr...
 
Aslında çarşı izinlerine denk getirsek kızlar daha rahat olur mu :) Kıbrıs'ı da birlikte gezeriz :))

avcılar canımm..


Ya iyi de boru değil ki uçakla denizaşırı yere gideceğiz.. aileden gizli de olmaz ki.. zaten sevgilim ailemden habersiz geldiğimi duysa benimle görüşmez bile :( neyse yaşayarak göreceğiz bakalım neler olacak..

Kızlar bende çıkmak zorundayım :( .. İyi bakın kendinize.. İyi gecelerr...

Bu çok daha ıyı fıkırr ! :D

Ben anneme söylerım bnmkı bı ızın versindee :D :D ıyı geceler cnm
 
slm kızlaarr:3:aranızda balıkesir gömeç ten olan var mıııııı bısey sormam gerekıoda:1:
 
21 Mayıs 2013 Salı

Merhaba arkadaslar...

Yakın zamanda Kıbrıs'ta askerliğini tamamlamış bir kısa dönem olarak elimden geldiğince Kıbrıs'ın nasıl bir yer olduğunu ve orada nelerle karşılaşabileceğinizi anlatmaya çalışıcam.Çünkü ben ustabirliğimin Kıbrıs olduğunu öğrendiğimde açıkcası internet ortamında özellikle forumlar da ya da her hangi bir yerde çok fazla bilgi edinemedim ve askerdede kendi kendime söz verdim terhis olduktan sonra Kıbrıs'a gidecek arkadasların burada paylastığım bilgilerden faydalanmalarını istedim bir nevi Allah rızası için yapıyorum bunu :) Her neyse sözü de çok fazla uzatmadan başlıyayım.

Öncelikle sizde acemi birliğini büyük ihtimal benim gibi Manisa'da yaptınız.Ya da Amasya ve ya Bilecikte olabilir.Genelde Kıbrıs'a buralardan yolluyolar.
Neyse eğer Usta birliğinizin Kıbrıs yazdığını öğrendiğiniz zaman öncelikle siz sonra aileniz sonra arkadaşlarınız ,sevgiliniz ,nişanlınız vs herkes bu duruma çok sevinecek.
Çünkü herkesin korkusu ''Aman Doğu'da bir yer çıkmasında''cümlesini büyük ihtimal duyacaksınız.Ve yine hem sizin hemde çevrenizdekilerden şu cümleyi duyacaksınız :

''Kıbrıs'mı çok güzel !! tatile gidiyosun '' amma velakin işin aslı hiçte öyle değil..

Evet arkadaşlar eğer ki Kıbrıs çıkmışsa usta birliğiniz geçmiş olsun diyerek başlıyorum.Sakın yanlış anlaşılmasın kimseyi korkutmak,ya da moralini bozmak değil amacım sadece neler yaşayabileceğinizi önceden bilmenizi istedim ki sonradan hayal kırıklığı ya da ruhsal bir çöküntü olmasın,bilerek ve hazırlıklı gidin Kıbrıs'a...

Şimdi Kıbrıs'tan bahsedelim biraz.Kıbrıs nasıl bir yer,ortamı nasıl avantajları ve dez avantajları neler isterseniz önce bundan başlayayım.

KIBRIS:Oldukça pahalı bir yer öncelikle bunu belirtmeliyim.Çarşı iznine çıktğınızda hiç bir şey yapmayın sadece yemek yiyin internete girin ve yol parası en az 50-60 tl yi buluyo.Zaten yol parası gidiş-dönüş 10 yada 15 tl gittiğiniz yere göre değişir.Ama bunların dışında biraz alış veriş yaparım hamamdır ot'dur bok'tur en az 100 tl den asağı harcama yapmassınız.
Kıbrıs'ta gidilecek yerler :LEFKOŞE,GİRNE,MAGOSA

LEFKOŞE:Girne ve Magosaya göre daha daha kırsal bir yer.Bana kalırsa her askerin ilk gitmesi gereken yer Lefkoşe önce orayı bi görün daha sonra girne ye de magosaya da gidersiniz.Lefkose'de Vakıflar Çarşısı adında bir yer var zaten.Siz daha çarşıya çıkmadan özellikle uzun dönem askerlerden namını duyarsınız.Vakıflar Çarşısı denen yerde askerlik malzemeleri satan dükkanlar vardır Askerlikle alakalı A'dan Z'ye herşey mevcut.Bu dükkanlarda çalışan dekolte ve transparan kıyafet giymiş kızlar bulunmakta ve sırf alış veriş yapsınlar diye maksimum g*tü göğüsü açarak askerin orasına burasına dokunarak askeri tahrik ederek alış veriş yapmalarını sağlamak en büyük taktikleri.Gerçi biz Kısa Dönemler olarak yemeyiz bu numaraları onların amacı daha ziyade uzun dönem abaza askerler ama yinede dikkatli olmak gerek bu konuda.Sadece bot boyası almak için oraya gidip 20-30 tl lik gereksiz ıvır zıvır almakta akıl karı olmaz sanırım :D Ayrıca inzibatın en yoğun olduğu yerdir.Ulu orta içeyim demeyin sakın sonra başınız derde girmesin.

GİRNE:Girne lefkoşe ve magosaya göre en gelişmiş en lüks ve en güzel şehir bence.Kızları hakikaten 10 numara.Ben İstanbul'da bile görmediğim kız profilleri gördüm Girne'de hani karı kıza doymuş bi insan olarak ben bile ağzımın suyu aka aka baktığımı çok hatırlarım kaldı ki askersin dibinin düştüğü anlar çok olacak.Denize sıfır Bir yerdir Girne...Lefkoşe ye göre alış veriş yapacak mekan daha azdır ve daha pahalıdır ama her şeye rağmen gidilip gezilip görülmesi gereken bir yer...Bu arada içkimi alıyım sahilde kıyı köşe bi yerde arkadaslarla demleneyim demeyin sakın.Lefkoşe kadar olmasada yine de inzibatlar dolaşıyo sizi görürlerse sıkıntı büyük olur.

MAGOSA: Evet magosa: girneyle lefkoşe arası bir yer ne çok modern ne de çok varoş.Benim şahsen Kıbrıs'ta en sevdiğim yer.Denize girebileceğin mükemmel bir plajı ve Miami sahillerini ve görüntüsünü andıran tertemiz berrak bir denizi var.Şahsen 2-3 kere gittim Glapsides denen plajına ayrıca beleş bi plaj para falan vermiyosun Hatunlar da 10 numara tavsiye ederim mevsim ve hava şartları uyduğunda kaçırmayın girin denize.İnzibat falan da dolaşmıyo hiç rahat rahat takılın.Tarihi yerleri de çoktur Magosa'nın yanı doya doya gezebılecegınız içinizin açılacağı bir yerdir.

Evet Arkadaşlar elimden geldiğince Kıbrıs'tan ve şehirlerinden nerelere gidebileceğinizden bahsettim.Kıbrıs halkı askeri hiç sevmez bunu söyliyim.Hatta bir keresinde yürüyüş yapıyolardı ellerinde pankartlar falan ''Kıbrıs'ta Asker İstemiyoruz'' şeklinde.Hafta sonu askerin çarşı izni olduğu için özellikle kızlar ,kıbrıs halkı,üni öğrencileri falan hafta sonu dışarı çıkmazlar asker yüzünden.Hafta sonu asker çarşıya çıktığı için göreceksiniz her yer asker kaynıyo olacak.,İnternet Cafelerde sıra bekliceksiniz.Yemek yenen yerler lokantalar büfeler falan full asker.
Hafta içi internetin saati 1-1.5 tl iken hafta sonu sırf askeri sömürmek için internetin saati 2.5-3 tl oluyo bi çok kez hafta içi çıktığım için farki rahatlıkla söyleyebilirim.Yani Kıbrıs'ın esnafı tam orospu çocuğu özellikle bunu bilin.

Şimdi biraz da Askeriyeden bahsediyim madde madde anlatıcam daha iyi akılda kalır.Öncelikle şunu iyi bilin asla ama asla Acemilikte davranıldığı gibi Usta birliğinde size öyle kibar nazik davranılmıcak bunu unutmayın.

1-Sen kısa dönemsin bir mesleğin bir kariyerin bi tahsilin kültür,bilgi,birikimin var ve diğer uzun dönemlere göre çok daha az askerlik yapıosun o yüzden uzun dönemler tarafından hiç mi hiç sevilmiceksin hatta Poşet diye hitap edecekler.( Ama senin s*k*nde olmıcak ,çünkü o içten içe senin yerinde olabilmek için g*tünü bile ...)

2-Rütbelilerle muhattap olma,şakalaşma,fazla diyaloğa girme çünkü başta nasıl intiba bırakırsan sonrasıda öyle devam ediyo.Sonra el ense göte parmak durumu oluyo çünkü çok gördüm.

3-Teğmenlerden uzak dur ,denileni yap fazla sorgulama.Teğmenler genelde yeni mezun 90'lı 91'li adamlar bi çoğu bizden 5-6 yaş küçük ve aşırı ego tatmini peşinde.Sürekli hatanı kollayacak en küçük olayda seni küçük düşürmek ya da cezad verecek yat ,kalk,sürün olayına girmeyi beklicek o yüzden dikkat et.

4-Astsubaylar teğmenlere nazaran daha iyidirler.Daha arkadaş gibi ama yinede dediğim gibi herşey ölçülü olması şahsen ben hep mesafeyi korudugumu dusunuyorum.

5-Askerde malzemene sahip Çık.Dolaplarda malum kilit yok.Bi gün gelirsin tras bıçağın yok bi gün bakarsın traş köpüğünü çalmışlar.Boxerına çorabına kadar çalıyolar dikkat et.Şahsen ben o dandik derby samurai tras bıcaklarıyla tras olamıyodum.Ben de Gilette Fushion 5 bıcaklı pahalı bi tras bıcagı vardı hiç dolaba koymadım askerlik boyunca hep kamuflajda cebimde gezdirdim.,

6-Uzun dönem askerle muhattap olma.Çünkü onlarda arkandan iş çeviren tipler oluyo.
Asla borç para verme ya da sigara .Çünkü bi kere verdin mi ardı arkası kesilmiyo.Uzun dönem askerler arasında tabiki çok iyileri de var yanlış anlaşılmasın onlar zaten kendini belli ediyo ama yinede geneli yavşak tipler gerek yok kendş tertibinden başkasıyla takılmassın zaten senin gibi kısa dönemden başka dostun da yok zaten.

7-Sesini çıkar sessiz kalma haksızlığa çok uğradığın zaman olacak.Mesala nöbetin yokken gelip sana abi nöbetin var senin paraf atmıslar diye gecenin bi yarısı gelebilirler.O zaman hemen nöbetci subaya gidip sor durumu iyice anla çünkü kafalarına göre paraf atıyo yavsak adamlar bunu yapan da uzun dönemler işte o yuzden dıyorum muhattap olma dıye.Ağırlığını koy yani şahsen biz oyle yaptık başta götleri başları oynadı ama biz ağırlığımızı koyunca sonradan abi çekmeye başladılar pustular..

Evet arkadaslar nacizhane tavsiyelerim bunlar.Kıbrıs'ta her an muharebe çıkacakmış gibi askeri hazır tutuyolar.Günde 3-5 km civarı koşacaksın.
EĞİTİMİ AĞIRDIR=TÜFEKLİ TÜFEKSİZ HAREKETLER YANAŞIK DÜZEN VS

SPORU AĞIRDIR=ŞINAV,BARFİKS,MEKİK,UZUN ATLAMA,HALATA TIRMANMA vs
Evet bi çoğunu bende yapamıyodum ama yaptırıyolar malesef :)
Yapıyosun...
Nöbetler ağırdır: Günde en az 6 saat nöbet...Gece ve gündüz olmak üzere
4.5 ayda 25-30 kilo veren çok adam gördüm ben.
Sürekli psikolojık bi savaş halindesin.Rütbelilerin davranışları,uzun dönemlerle olan çatışmalar,nöbetler... Günde yani 24 saatte sadece 2 saat uyuduğum çok zaman oldu...
Yorgunluktan ve uykusuzluktan Nöbette ayakta uyuyan adamlar gördüm.Adam bildiğin boynunda tüfek ayakta uyuyo mecazi anlamda demıyorum ciddi anlamda ayakta uyuyo adam..

Evet arkadaslar şunu soylıyeyım eger kısa dönemsen ve askere gitmeye karar verdıysen sakın ama sakın ARALIK CELBİNDEN BAŞKA Bİ CELPTE ASKERE GİTMEYİN.Olaki Kıbrıs'a falan düşersin o zaman yandın işte.

Çünkü düşün biz ocağın 1'nde Kıbrısa geldik her taraf yemyeşildi.Sanki nisan mayıs ayında gibiydik.Mayıs 15 de çıktık hava 40-42 dereceyi flan buluyodu.Resmen öğlen o sıcakta eğitim ve spor yapmak ölüm gibi bişey.
Uzun dönemlerden söyleyenler vardı temmuz ağustos gibi sıcaklık 55-60 dereceyi buluyomus ki şahsen görmedim ama inanırım o aylarda kavrulur adam.He birde Kıbrısta ki en büyük sorunlardan bi tanesi :SU SORUNU...
iÇME SUYU KOLAY KOLAY BULUNMAZ.KANTİNDE SAYIM VAR ,AY BAŞI, AY SONU DERKEN 1 AYDA SADECE 5-10 GÜN İÇME SUYU BULABILIRDIK ONUN DISINDA HEP PEPSİ İÇTİK.

Gelelim yemeklere : Arkadaslar Kıbrıs'ta yemeği asker yapıyo malesef...Yani manisadaki ya da diğer acemi birliğindeki yerler gibi yemek şirketi falan yok..
sürekli pırasa,lahana ve bulgur pilavı çıkar ve yemekler tam anlamıyla fiyasko.
Aşırı yağlı ve yani çoğu zaman yenmıcek gibidir.Yesen bi türlü yemesen bi türlü ki çoğu zaman kantinde yıyecek bıseyde bulunmaz...

Evet Arkadaslar ben elimden geldıgınce anlatmaya çalıştım.Yınede karamsar olmamak lazım bı sekılde gecıyo işte onemlı olan psıkolojıyı saglam tutup kendı kendıne bitecek diye telkınde bulunmak.Ben cok hatırlarım biter mı bu askerlık dedıgım gunleri...Çok daralacaksın çok ama çok bunalacaksın ama her sey sende bitiyo sabır sabır sabır...
 
Girne ve Magosa ise turizm yönünden daha gelişmiştir. Kızları da güzeldir Dibiniiz düşebilir kıza doymuş biiri olarak söyluyorum bi başka forumda okudguum detay Girne ve magosaya asker yollıyanlarr cıldırmalıkk 4 ay bizi bekler :47::47::9::9:
 
Gunaydin kizlarr yine safak attirmaya kalamadim sabah cok erken kalktigimda gece erkenden uyumYa calisiyorum ama haftasonu sizinleyin insallah :)) burasi resmen Kibris askerleri yarenlero topicigi olmus yaa :D
 
Back
X