• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

341.dönemde eşi nişanlısı sevgilisi askere gidecek olanlar

Canım herşey düzelecek inşallah.Benim için de zor geçiyor son günler ama sonrası çok tatlı olacak diye düşünüyorum.

Askerlik gerçekten çok zor bi süreç.Erkeğin iyisi hamilelikte,kadının iyisi askerlikte belli olur diyorlar.Biz bu zamana kadar sabırla bekledik,yeri geldi kendimizden verdik,alttan aldık.

Bu kadar sabretmişken son haftayı da yine sabırla atlatalım.Sonra askerlerimiz daha rahatlamış olacak ve sıkıntılar,huysuzluklar sona erecek inşallah...

İnş. cnm inş. herşey güzel olur." Erkeğin iyisi hamilelikte,kadının iyisi askerlikte belli olur" Bu lafı beğendim gerçekten çok doğru

Ayy bu arada bişey sorucam unutuyorum hep.Bazılarının şafağı 1 gün geriden geliyor,17-18 ocak olayına göre mi öyle,yoksa yolda geçirecekleri süreye göre mi ekliyorsunuz? Benim askerim 18inde terhis oluyo ama ben şafak 8 diyorum:26:

Ayy bu arada bişey sorucam unutuyorum hep.Bazılarının şafağı 1 gün geriden geliyor,17-18 ocak olayına göre mi öyle,yoksa yolda geçirecekleri süreye göre mi ekliyorsunuz? Benim askerim 18inde terhis oluyo ama ben şafak 8 diyorum:26:

Yola göre değişiyor cnm yada izin kullandıysa

İzni biliyorum da,1 gün fark olduğu için aklım karıştı.17 ocakta çıkanlar 8,18 ocakta çıkanlar 9 mu oluyor diye düşündüm

Askerlik süreniz hesaplanırken ay hesabı yapılıyor.

Yani 180 gün değil 6 ay askerlik yapıyorsunuz. 6 ayın kaç gün ettiği döneme göre değişiyor.

Mesela Aralık dönemi için 183 gün ediyor. Çünkü Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs aylarını asker olarak geçiriyorsunuz.

Askere gelmeden önce 12 gün izinli sayılıyorsunuz. Ayrıca asker olduğunuz her ay için 2 gün izin hakkınız var. Bu 6 ayda toplam 12 gün yapıyor. Son olarak askerliğinizi yaptığınız yerle ikamet ettiğiniz şehir arasındaki mesafeye göre yol izni alıyorsunuz. Örneğin Van-İstanbul arası 3 gün yol izni ediyor. Bunları toplarsak 183 günde toplam 27 gün izniniz oluyor.

Bu 27 günü, askerlik yapacağınız 183 günden çıkartırsak, Aralık ayında askerlik yapan birisi 156 gününü kışlada geçirmek zorunda. Buna göre eğer 11 Aralık'ta birliğine katılmışsa 14 Mayıs'ta, 12 Aralık'ta katılmışsa 15 Mayıs'ta terhis olur (yol izninin 3 gün olduğunu unutmayın. Yol izni 2 gün olan biryerde otursaydı, 1'er gün sonra terhis olacaktı).

Son düzenleme:
Askerim ist.da,18 ocakta terhis olacak ama hesaplayınca yine 18 ocak için 8 kalmış oluyor.Çünkü şafak 1den sonra,şafak doğan güneş var:26:

askerlik bitiyor biz bu şafak olayını hala çözemedik zaten :9:
kimi 1den sonra doğan güneş diyor kimi 1'e doğan güneş diyor
ben artık boşverdim uğraşmayı kafama göre sayıyorum hatta haftaya çarşamba burda diyorum hiiç sorum kalmıyor :9::9::9:

askerlik bitiyor biz bu şafak olayını hala çözemedik zaten :9:
kimi 1den sonra doğan güneş diyor kimi 1'e doğan güneş diyor
ben artık boşverdim uğraşmayı kafama göre sayıyorum hatta haftaya çarşamba burda diyorum hiiç sorum kalmıyor :9::9::9:

aynn cnm ben hiç saymıyorum zaten:)

İnsanlar o kadar çok soru soruyarlar ki, en azından haftaya birinden kurtulcaz Şafak kaç ......? oooo ne çabuk geçmiş....

2. askerden geldi düğün nezaman
3. düğün olur çocuk nezaman
4. birinci çocuk yaparsın 2. ne zaman ......
.
.
.
.

Allah'ım sabır ver yarabbim...

merhaba kızlar öncelikle Allah kavuştursun hepinizi ve darısı bizim başımıza diyorum. Ben 343. dönem yareniyim. Askeri Tunceli de olan var mı? bana bilgi verebilecek olan?

Back