• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 34 haftalık prematüre bebeğim süt emmiyor

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Tuuba02

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2020
16
4
1
34
Merhaba arkadaşlar, 34 haftalık dünyaya gelen bebeğim doğduğu günden beri emme kuvvetine sahip değil ve ememiyor. Bu yüzden ilk günden beri sütüm de çok az. Sütümün sezaryen doğumdan dolayı az olduğunu düşündüm ilkin ama bir haftadır bebeğimi mamayla beslemek zorunda kaldım. Sütümü elle sağıyorum şuan 10 cc bile gelmiyor küçücük biberonda. Pompa ve silikon meme ucu da denedim fakat hiçbiri fayda etmedi. Hem sezaryen doğum yapıp hem sütü sonradan artan hem de bebeği emmeyi öğrenen var mı bana lütfen yardım edin.

Merhaba iyi günler bende 30 hafta doğum yaptım. İlk 2 gün sütüm gelmedi. Elle sağarak 10 cc anca oldu. 3 günden sonra makine ile sağmaya başladım. Bir de süt yapıcı çaylar falan içtim. Çok şükür arttı. Emme refleksi hiç yoktu. Küvezde hemşireler serçe parmaklarını emzirerek geliştirdiler. Şimdi bebeklerimden biri yanımda küçük olduğu için 5 dk emziriyorum sonra bende serçe parmağımla birlikte enjektörle süt veriyorum.

Bu arada bebeğim biberonla mama icebiliyor meme ememiyor ve sütüm nerdeyse hiç yok bu durum beni çok üzüyor. Süt artırıcı çay içiyorum günde 3 litre su tüketiyorum buna rağmen gelişme yok maalesef

Bu arada bebeğim biberonla mama icebiliyor meme ememiyor ve sütüm nerdeyse hiç yok bu durum beni çok üzüyor. Süt artırıcı çay içiyorum günde 3 litre su tüketiyorum buna rağmen gelişme yok maalesef
Biberon ile içiyorsa emme refleksi var demektir. Süt olmadığı için emmiyordur. Göğsünde boşaltma olmadığı için yeni üretimde olmuyordur. Onun için ister elle sağ ister makine ile ben elle sağamadım. Boyun fıtığı var çok ağrım oldu. Başlarda sağmakla da gelmeye bilir. Dam la damla derken artar inşallah. Ben ilk gün 4 damla anca çıkarabilmiştim. Alan yardımcın olsun canım stres yapma. Streste çok etkiliyor

Ne kadar oldu dığum yapalı? Ben sezaryen oldum üçüncü günün sonuna kadar bir damla bile gelmemişti.. mama verdik 15-20 gün.. 4, günden sonra damla damla gelmeye başladı, bir aylıktan sonra mamayı bıraktık 5 aylık oldu sadece emziriyorum. Rahat olun.

Canım mamayı şırıngaya doldur. Bebeği boş olsa bile memene tuttur şırımgayı da meme başına daya şırıngayla yavaş yavaş ver o şekilde hem mamayı alır hem yavaş yavaş memeyi emmeye alışır. Ben normal doğum yaptım ama ilk iki gün çok çok azdı sütüm. Ebem öyle yapmama söylemişti. Emmeyi unutmaması için. 3. Gün mama vermeyi bıraktım çok iyi geldi yani bi dene istetsen öyle

Bende 33. Haftamda doğum yaptm beni de mi emmeyecek acaba bebeğim 😪😪 Şuan hastanede içim içimi yiyor ya emmezse ya sütüm ona yetmezsa diye.. 😪😪

Bende 33. Haftamda doğum yaptm beni de mi emmeyecek acaba bebeğim 😪😪 Şuan hastanede içim içimi yiyor ya emmezse ya sütüm ona yetmezsa diye.. 😪😪
Öyle düşünme canım ben 30 hafta da doğum yaptım. Bebeğimin biri 4 hafta sonra taburcu oldu. Şimdi emiyor. Diğeri hala küvezde. İyi düşün iyi olsun. Stres yapma. Stres yapınca süt azalıyor.

Öyle düşünme canım ben 30 hafta da doğum yaptım. Bebeğimin biri 4 hafta sonra taburcu oldu. Şimdi emiyor. Diğeri hala küvezde. İyi düşün iyi olsun. Stres yapma. Stres yapınca süt azalıyor.
İnşaALLAH canımm ama insan stres yapmadan duramıyor ki hele de böyle bir zamanda.. 😞

18 martta dünyaya geldi kızım şuan 11 günlük inşallah sütüm artar bazen 25 CC geliyor bazen 5 CC bile çıkmıyor erken doğduğu için Anne sütü alsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Ne mutlu size ki anne sütü alıyor bebisiniz 😊

Fikriniz çok güzel fakat mememi ağzına hiç alamıyor silikon meme ucuyla ancak onda da emme gücü mükemmel değil bende de süt yeterli değil mecbur biberonla sagip veriyorum o yüzden

18 martta dünyaya geldi kızım şuan 11 günlük inşallah sütüm artar bazen 25 CC geliyor bazen 5 CC bile çıkmıyor erken doğduğu için Anne sütü alsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Ne mutlu size ki anne sütü alıyor bebisiniz 😊
Artar canım merak etme sen.. su iç bol bol bide bebeğe vermeye çalış memeni. Almıyorsa bile tenin açık olsun göğsünde uyut.. sıcaklığını ve kokunu alsın uyut orda arada vermeye çalış..

Bol bol su iç incir ve hurma ye en önemlisi sütünü sık sık sağ gece bile sağ ben her 3 saatte bir sağdım. Gece bile benimde başlarda öyle idi 30 cc yi görünce seviniyordum. Bol bol sütün olsun inşallah

Deniyorum özellikle aciktiginda veriyorum ama bu ne der gibi kendini parçalıyor sagdigim sütü biberonla mama takviyesi de yaparak veriyorum o zaman sakinlesiyor ancak inşallah dediğiniz gibi olur :)

Biberon ile içiyorsa emme refleksi var demektir. Süt olmadığı için emmiyordur. Göğsünde boşaltma olmadığı için yeni üretimde olmuyordur. Onun için ister elle sağ ister makine ile ben elle sağamadım. Boyun fıtığı var çok ağrım oldu. Başlarda sağmakla da gelmeye bilir. Dam la damla derken artar inşallah. Ben ilk gün 4 damla anca çıkarabilmiştim. Alan yardımcın olsun canım stres yapma. Streste çok etkiliyor
Elle sagiyorum olabildiğince ama en fazla 25 cc geliyor o da bebeğe yetmiyor mama veriyorum o da içime sinmiyor inşallah artar zamanla

Canim duzenli sag artacaktir mutlaka benimki ilk gün 5cc bile cikmiyordu damla damla 3_4gunden toparlamaya basliyo vücudun cunki ameliyatlisin dogum yaptigini anlamiyo ilk basta stres yapma sakin 1 ay sonra 120leri bile görürsün incirle süt cok işe yariyo hoşaf kaynat üzüm dut gazda yapmiyo dut

Elle sagiyorum olabildiğince ama en fazla 25 cc geliyor o da bebeğe yetmiyor mama veriyorum o da içime sinmiyor inşallah artar zamanla
Makina ile sağım yapman daha iyi olur elle tam bosaltim yapamazsin boylece yerine gelmez birde bebeginin cok acikmasini beklersen emerken sinirlenir o yuzden tutmaz

Back