331. Dönem Şafak Sayan Güzeller

• Konu Sahibi Konu Sahibi geronimo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kızlar ben kocamı cok özledim yaa,, ne bileyim sanki o olmadan önce hiç hayatımda bişi yokmuş gibi geliyooo,, Alışamadım hayat bom boş, sizde durumlar nasıl?

evli değildik biz ama bende senin gibiyim bi garip oldum( zaten istemediğimiz halde uzun dönem çıktı gitmeden söz falan yaptık yazada düğün düşünüyoduk zaten ondan bi şoka girdik hala da alışamadım boşluktayım(

331.donem aralık ayı için 330.donem ağustos donemi için kulanılıyor yılda 4 donemde askeriye alım yapıyor.

hemde aynı bolumduk 4 yıl hep beraberdik sabahtan akşama kadar ah ahh işe başlayınca cok aricam sanırım o gunleri bir dahaki filmim leon o zmn indirmeye başliim hemen.üff daha tezimle uğraşmam lazım bende cıkayım artık

CHP Yalova Milletvekili ınce, batıda askerlik yapan er ve erbaşların hafta sonlarını izinli geçirebildikleri halde doğuda askerlik yapanların güvenlik nedeni ile bundan mahrum kaldıkları için erken terhis edilmeleri için kanun teklifi verdi

Teklif, güvenlik, sıkıyönetim ve OHAL gerekçesiyle hafta sonu iznini kullanamayan askerlerin izinlerinin üç gün olarak hesaplanması ve bu sürenin muvazzaflık hizmetinden sayılmasını öngörüyor. Teklif bu durumdaki erbaş ve erlere erken terhis hakkı getiriyor.

Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun teklifinin gerekçesinde, Anayasa’nın 10’ncu maddesinin herkesin kanun önünde eşit olduğu vurgulandı. Devlet organları ve idare makamlarının bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorunda olduğu belirtilen teklifte şöyle denildi: "Türkiye’nin doğu ve güneydoğusundaki bazı illerinde güvenlik gerekçesiyle hak kayıpları yaşanmaktadır. Bu hak kayıplarından biri de askerlik vazifesi yapan kişiler arasında izin konusunda oluşan eşitsizliktir. Batı illerinde askerlik yapanlar hafta sonlarını izinli geçirebildikleri halde doğuda bazı illerde-Şırnak, Hakkari, Tunceli gibi- askerlik yapanlar bu haktan tamamen yoksun bırakılmaktadır. Dolayısıyla fiiliyatta batı illeri ile doğu illeri arasında farklı bir uygulama ortaya çıkmaktadır."

Anayasanın 72’nci maddesine göre vatan hizmetinin hak ve ödev olarak düzenlendiğini, bu hizmetin Silahlı Kuvvetlerde ve kamu kesiminde ne şekilde yerine getirileceğinin kanunla düzenleneceğinin belirtildiği gerekçede, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her erkek, askerlik yapmak zorundadır. Dolayısıyla askerlik zorunlu bir kamu hizmeti olarak görülmüştür. Uygulama askerlerin izin işleri özel kanunlara ve yönetmeliklere göre düzenlenmiştir. Aynı görevi yapan erbaş ve erler arasında meydana gelen adaletsizliğin giderilmesi gerekmektedir. Bu amaçla nimet külfet dengesini sağlayacak şekilde hakkaniyete uygun bir düzenlemenin yapılması elzemdir" denildi.

ızin kullanamayan asker erken terhis olabilecek
Askerlik Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifinde, askerlik hizmeti süresince erbaş ve erlere her ay için 2 gün olmak üzere toplam 30 gün kanuni izin hakkı verildiği belirtilerek, er eğitim birliğindeki 10 haftalık eğitimin bitiminde 10 günlük dağıtım izni verildiği ve izin sonunda da erbaş ve erlerin dağıtım oldukları yeni birliklerine katıldıkları vurgulandı. Katıldıkları yeni birliklerinde askerlik hizmetine devam eden erbaş ve erlerin istekleri göz önünde bulundurularak 20 günlük izin planlaması yapıldığı, bu sürenin kısa dönem askerlik yapanlar için 12 gün olduğu ifade edilen teklifte, "ızin kullanmaya hak kazanmış erbaş ve erler en az 15 günde bir cumartesi veya Pazar günleri şehir için çarşı iznine çıkartılırlar. Oysaki uygulamada, Şırnak, Hakkari, Tunceli ve diğer bazı yerlerde güvenlik kaygısıyla erbaş ve erler terhis tarihine kadar hafta sonu iznine çıkartılmamaktadırlar." denildi. Teklife göre, erbaş ve erlerin izin süreleri muvazzaflık hizmetinin her ayı için iki gün, sıkıyönetim, OHAL veya güvenlik gerekçesiyle hafta sonu izni verilmemesi halinde ise üç gün olarak hesaplanacak. Bu izin süresi muvazzaflık hizmetinden sayılacak. Teklifte, hafta sonu iznini kullanamayan erbaş ve erlere daha erken terhis hakkı sağlanması da öngörüldü.

cnm nette yokki leon...cdsini bulman lazım :S bigün tanışmak nasip olursa ben vereim izle balım.off bnmde seneye tez var

datlumm hoş geldin arkadaş listemde olmadıın için sanada özelde atamadım sayfanın linkini

Hosbuldukk,, hiç önemli diil şeker

canım evlenmeden gitmesi de bir bakıma iyi,, bak ben yanlızım şimdi,, aslında annem kalıyo şimdilik yanımda ama çok yanlız hissediyorum

ne güzel yaa...biz hiç arkadaş olmadan çıkmaya başladık 28 gn snra 1 sene olucak
ayyy co yenii yanii,,,

kızlar askerdeki sevdiğinizin adını nerde askerlik yaptığını yazın sensible dan da yardım alarak lista yapalım kiminki nerde yapıo adı ne kısa dönemmi uzun dönemmi şafak kaç

bende çok özledim sevgilimi...kavga da ettik bugün ;:S

cnm ilk bir iki yıl fırtınalı olur alişirsiniz sonra bnmki geçen gun benden ozur diledi ortak arkadaşlarımızla dişardaydım ki 4 yıl boyunca yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen arkadaşlar bensiz nasıl oraya gidersin falan dedi once keşke evde olsaydın uzun konuşurduk sonra kapatayım dedi musaitim dedim ama işte o gun ikimizde kotuyduk baktım ertesi gun ozur diliyo aslında bağirma çağirma da yoktu ama askerlikten dolayı biraz abarttım sanırım dedi.bi daha kırmıcam seni dedi.tek uzulduğum nokta ise o gun onun incindiğini bilip bir daha arayamamk gun boyunca kafasına takıcak diye uzulmuştum aslında.kotu birşey demedi cunku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…