- Konu Sahibi Anlayann muczsx
-
Tel her yaşta takilir bence rahatsiz da olmazsin. Hatta cikabilen seffaf plaklar var onlari da arastir. Ama sadece kopek dislerse sorun lamine yaptirabilirsin onlara. Tel sanirim en az 1 yil kaliyor sonrada geceleri birsey takiyosunnSelam arkadaşlar başlıktan da anlaşıldığı üzere diş teli taktırma gibi bir düşüncem var bir senedir kararım kesinleşti gibi aslında çok büyük sorun yok ama köpek dişler sivri ve geride duruyor. Alt dişler düzgün değil dikkatlice bakınca ve gülüşümden hep cekinmisimdir sivri dişten dolayı. Sizce bu yaştan sonra sıkıntı olur mu tecrübeli olanlar uzun süre kalır mı tel?Gerek var mı ailemden çoğu kişi senin disinde bir şey yok belli değil diyorlar.Ve fiyatlar ne güncel olarak ?
Şeffaf plaklar diş tellerine göre biraz daha maliyetli olur.Bu plak tedavisi daha uygun mu oluyor
Bende 29 yaşındayım. Ön iki dişim ayrık. Bu zamana kadar nasıl taktırmadım kendime pes diyorum. Hiç dişlek gülemedim fotoğraflarda. Düğünden önce yaprak porselen düşündüm dişlerime zarar verme ihtimalinden korktum yaptırmadım. Düğün fotoğraflarımda hep zordan gülmüşüm. Seneye taktırmayı düşünüyorum.Selam arkadaşlar başlıktan da anlaşıldığı üzere diş teli taktırma gibi bir düşüncem var bir senedir kararım kesinleşti gibi aslında çok büyük sorun yok ama köpek dişler sivri ve geride duruyor. Alt dişler düzgün değil dikkatlice bakınca ve gülüşümden hep cekinmisimdir sivri dişten dolayı. Sizce bu yaştan sonra sıkıntı olur mu tecrübeli olanlar uzun süre kalır mı tel?Gerek var mı ailemden çoğu kişi senin disinde bir şey yok belli değil diyorlar.Ve fiyatlar ne güncel olarak ?
Diş teli taktırmış olmak hayatımda verdiğim en doğru karardıSelam arkadaşlar başlıktan da anlaşıldığı üzere diş teli taktırma gibi bir düşüncem var bir senedir kararım kesinleşti gibi aslında çok büyük sorun yok ama köpek dişler sivri ve geride duruyor. Alt dişler düzgün değil dikkatlice bakınca ve gülüşümden hep cekinmisimdir sivri dişten dolayı. Sizce bu yaştan sonra sıkıntı olur mu tecrübeli olanlar uzun süre kalır mı tel?Gerek var mı ailemden çoğu kişi senin disinde bir şey yok belli değil diyorlar.Ve fiyatlar ne güncel olarak ?
Teşekkür ederim fikirleriniz için. Ben taktırali bir sene oldu bileMerhaba plak kullanmaya başladım. Çok rahat ve asla belli olmuyor. 30 plak hazırlandı geldi 6. Plaktayım şuan 10 günde bir yenisine geçiyorum. Estetikten kaygılanıyorsanız kesnlikle plak yaptırın. 34 bin ödedim bu tedavi için. 33 yaşındayım öğretmenim. İlk 2 gün s ve z seslerinde sorun yaşadım geçti.
Ah tarihe dikkat etmemişim.. neyse başkasına fikir olur.Teşekkür ederim fikirleriniz için. Ben taktırali bir sene oldu bilegöz açıp kapayana kadar geçti epey fark oluştu dişlerimde. İyi ki diyorum ben de şimdiden. Az kaldı hissediyorum altı ay sonra tamamen düzelir gibi geliyor bir buçuk sene denilmişti.
Eğer çene yapınıza zararı yoksa yaptırmayın ama çene yapınızı bozuyorsa gerekli tabiiSelam arkadaşlar başlıktan da anlaşıldığı üzere diş teli taktırma gibi bir düşüncem var bir senedir kararım kesinleşti gibi aslında çok büyük sorun yok ama köpek dişler sivri ve geride duruyor. Alt dişler düzgün değil dikkatlice bakınca ve gülüşümden hep cekinmisimdir sivri dişten dolayı. Sizce bu yaştan sonra sıkıntı olur mu tecrübeli olanlar uzun süre kalır mı tel?Gerek var mı ailemden çoğu kişi senin disinde bir şey yok belli değil diyorlar.Ve fiyatlar ne güncel olarak ?
niyeyse bana cok sempatik geliyor bu tarz kusurlar,hani sanki farklı bir ozellikmiş gibi karakteristik duruyor,diğerlerinden farklı olmak herzaman guzeldir,çok abartı bişey değilse tabiSelam arkadaşlar başlıktan da anlaşıldığı üzere diş teli taktırma gibi bir düşüncem var bir senedir kararım kesinleşti gibi aslında çok büyük sorun yok ama köpek dişler sivri ve geride duruyor. Alt dişler düzgün değil dikkatlice bakınca ve gülüşümden hep cekinmisimdir sivri dişten dolayı. Sizce bu yaştan sonra sıkıntı olur mu tecrübeli olanlar uzun süre kalır mı tel?Gerek var mı ailemden çoğu kişi senin disinde bir şey yok belli değil diyorlar.Ve fiyatlar ne güncel olarak ?
nasıl yamuldu dişleri yaptıktan sonra retainer tedavisi oldunuz mu çünkü telden sonra dişlerin aynı yerine gitmesi çok normal ama arka telleri tedaviden sonra takdıysanız geri bozulması imkansız cevap verirseniz sevinirim bende 2 aydır takıyorum çünküBelli bir yaştan sonra tel tedavisi pek sonuç vermiyor kemik yaşı tamamlandığı için. Dişlerde geri yamulma oluyor. 3 kuzeniz 2’miz 15’li yaşlarda 1’imiz 20’li yaşlarda tel taktırdı hepimizin geri yamuldu. Ben şu an zirkonyum yaptırdım, diğeri tekrar tedavi oluyor şeffaf plakla. Yetişkinlikte uzak durun bence doktorlar umut veriyor ama boşa giden bi 4 senem var ağrısı da cabası yamuldu geri
Ben 26 yaşımda tel taktırdım 13 ay tedavim sürdü 5 aydırda şeffaf plak kullanıyorum. Diş telleri çıktıktan sonra ilk 2 yıl gece gündüz şeffaf plak sonraki 2 yıl sadece geceleri şeffaf plak kullanma zorunluluğu var pekiştirme tedavisi deniliyor zaten buna. Pekiştirme tedavisini yapmadıysanız bozulmama şansı yok ve bunun yaşla alakası yok. Tedaviniz de 4 yıl çok uzun sürmüş diş köklerinizde rezorpsiyon olma olasılığı çok yüksek.Belli bir yaştan sonra tel tedavisi pek sonuç vermiyor kemik yaşı tamamlandığı için. Dişlerde geri yamulma oluyor. 3 kuzeniz 2’miz 15’li yaşlarda 1’imiz 20’li yaşlarda tel taktırdı hepimizin geri yamuldu. Ben şu an zirkonyum yaptırdım, diğeri tekrar tedavi oluyor şeffaf plakla. Yetişkinlikte uzak durun bence doktorlar umut veriyor ama boşa giden bi 4 senem var ağrısı da cabası yamuldu geri
Retainer tek başına yeterli olmuyor şeffaf plak kullanmanız gerekiyor bende 5 aydır kullanıyorum yoksa yamuluyor.nasıl yamuldu dişleri yaptıktan sonra retainer tedavisi oldunuz mu çünkü telden sonra dişlerin aynı yerine gitmesi çok normal ama arka telleri tedaviden sonra takdıysanız geri bozulması imkansız cevap verirseniz sevinirim bende 2 aydır takıyorum çünkü
Kesinlikle katılıyorum7 yil once tedavim bitti alt ve ustte retainer teli var ayrica duzenli sekilde seffaf plak kullaniyorum dislerimde milim degisiklik yok ayrica su an yasim 41 disleriniz yamulsa caprasiksa ve kapanma sıkıntısı varsa duzeltilmelidir yoksa ne kadar bakim yaparsaniz yapin disleriniz cürür ve erken kayiplar yasayabilirsiniz yasla ilgisi yok tedaviyi gerektigi gibi uygulamakla ilgisi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?