• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

33 Haftalık Hamileyim Tansiyon Problemim Var.

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
Tansiyonum 32. haftadan beri yüksek seyrediyor. Normalde düşük tansiyona sahibim. Genelde büyük tansiyonum 10,5 u bile bulmazken şimdi küçük tansiyonum 10 larda büyük 15 lerde geziyor. Bunun için doktora gittim. Bana günde 4 tane içmem için ilaç verdi. Dünden beridir kullanıyorum. Eğer küçük tansiyonun 11 e çıkarsa ya üniversite hastanesine ya da araştırma hastanesinin riskli gebelik bölümüne gitmemi söyledi. Acaba ben hiç tansiyonumun iyice yükselmesini beklemeden doktorun dediği yerlere başvursam mı? Hemşire beni biraz korkuttu Allah korusun komaya girersin elin yüzün çok şiş dedi. Doğrudan riskli gebelik bölümüne başvurabiliyor muyuz? Yoksa yine önce normal polikliniğemi gitmem gerekiyor?
Kusura bakmayın çok soru sordum ama son bir şey daha sormak istiyorum. Tansiyon yüksekliği durumunda normal doğum yapılmıyor mu? Yani benim büyük ihtimal doğumum sezaryen mi olur?

bu konuda pek bilgim yok ama tuzu tamamen cıkart öğünlerinden
dahada yükselmesin

Biraz alakasız olacak ama eşinle bariştınmı,?

QUOTE="gizzemksk, post: 37306034, member: 148391"]Tansiyonum 32. haftadan beri yüksek seyrediyor. Normalde düşük tansiyona sahibim. Genelde büyük tansiyonum 10,5 u bile bulmazken şimdi küçük tansiyonum 10 larda büyük 15 lerde geziyor. Bunun için doktora gittim. Bana günde 4 tane içmem için ilaç verdi. Dünden beridir kullanıyorum. Eğer küçük tansiyonun 11 e çıkarsa ya üniversite hastanesine ya da araştırma hastanesinin riskli gebelik bölümüne gitmemi söyledi. Acaba ben hiç tansiyonumun iyice yükselmesini beklemeden doktorun dediği yerlere başvursam mı? Hemşire beni biraz korkuttu Allah korusun komaya girersin elin yüzün çok şiş dedi. Doğrudan riskli gebelik bölümüne başvurabiliyor muyuz? Yoksa yine önce normal polikliniğemi gitmem gerekiyor?
Kusura bakmayın çok soru sordum ama son bir şey daha sormak istiyorum. Tansiyon yüksekliği durumunda normal doğum yapılmıyor mu? Yani benim büyük ihtimal doğumum sezaryen mi olur?[/QUOTE]

merhaba oncelıkle allah sıfa versın bebekcıne ve sana ... nacızane tavsıyem tuzu hayatından cıkar ekmek hamur ıslerınden uzak dur . su bol ıc yemene ıcmene uyumana cok dıkkat et stres sınır yapma ben cok streslı bır hamılelık yasadım o yuzden sutum olmadı tuzu sakın ama sakın kullanma tabıkı dırek basvuruda buluna bılırsın fakat bıraz beklemende fayda olabılır ılacı bır dene bakalım sunı sancı ıle yapılıyo bılıyorum zıra yuksek tansıyonla sezeryan cok zor amelıyat sırasında cok rısklı olur.

Back