Tuvalet Eğitimi 33 aylık kızıma tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum..

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

poffala

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2012
1.122
165
73
selam arkadaşlar kızım 33 aylık
geçen yaz çok uğraşmamıza rağmen ısrarla lazımlığına oturmadı ve ben zamanı gelmemiştir diyerek bu seneye erteledim
şimdi havalar ısındı ve biz tuvalet eğitimine başladık
kızımın konuşması da çok iyi değil henüz aktif konuşuyor sayılmaz..
çiş kaka kelimelerini çok rahat söyleyebiliyor..
ama çişi geldiğinde hiiiç oralı bile olmuyor

bu sene lazımlıkta veya klozette uzun süre oturabiliyor
süs balığı aldık bilhassa onun etkisi çok oldu oturmasına..
3.gündeyiz
ilk gün 1 kez kaka, 2.gün 1 kez çiş bugün ise sabahtan hem kaka hem çişi lazımlığa isabet ettirdik
amaaaaa lazımlıkta 1er saat oturuyor nerdeyse
yapana kadar kaldırmaya korkuyorum çünkü kalkar kalmaz yapıyor
uzun süre oturduğu için kitaplarını karıştırıyor resim yapıyor balıklarını seviyor tv izliyor vs..
yani şuurlu bir dışkılama olayımız yok denk geliyor yapıyor..
ve biz tüm ahali çılgınlarca alkışlıyoruz sevdiği milka çikolatadan veriyoruz
yani bizi görenler deli zannederler:)))
mesela bugün çiş yaptı oo aferin dedik alkışladık kaldırdık alıştırma kilodunu giydi ve 5 dakika sonra kilota kakasını yaptı
ve hiç oralı bile değil hiç rahatsız olmadı

çişini yaptığı saatleri yazdım bazen 1.5 bazen 4 saatte bir yapıyor iyi tutabiliyor aslında
yemek yedikten 30 dakika sonra otutturuyorum yapmıyor ama bez olsa hemen yapar..
saatlerce bekliyoruz da ondan sonra yapıveriyor

şimdiii tecrübeli annelerden yarım istiyorum
ne yapmalıyım?
tesadüfen üstünde otururken yapıyor hiç bilinçli değil
bu bilinç tesadüfler artınca mı artacak??
ben hemen olsun istiyorum olmayınca da başıma ağrılar giriyor
nasıl olcek bu iş ben ne yapabilirim??

Aynı dert bende de var.Üstelik te hamileyim yeni bebiş gelmeden alıştırmam lazım.Benim de 1-2 denemem oldu ama henüz tam başarılı değilim.Galiba umduğumdan geç alışacak.Konuşması çok yerine maşallah.Herşeyin farkında,aslında kendisi istemiyo bezini çıkarıyo ama bu seferde saatlerce ya çişini tutuyo yapmıyo ,sonra bazen tuvalete bazen altına yapıyo bakalım nasıl olacak.
Yazan olursa ben de çok sevinirim:)

Arkadaşım yaptığın çok çooook yanlış 1. Si tuvalet yemek içmek uyumak gibi doğal birşey bunu zaten yapması gerekiyor 2. Si alkış şaşa abartı yanlış 3. Ödül veya ceza olmamalı bu da yanlış
Yapman gereken 2 saatte bi tuvalet saati deyip götürmen oturt çişin yada tatan var mı var derse hadi yap yok derse tamam kalkalım gelince buraya yaparsın zaten tuvalete yapılır demelisin :)
Oğlum 34 aylık 1 aydır uğraşıyorum ama bir aydır boş uğraştığımın farkına vardım bu hafta benim de yanlışlarım vardı çünkü bunları çocukluk sırrını okuyunca anladım bugün de selpak ın tuvalet eğitimi vardı gittik orda da pekiştirdim yarın yeni bi bakış açısıyla pozitif bi süreç başlıyor bizim için inşallah
Birde konuşması aktif değil dediniz ne derece mesela kaç kelimelik cümle kurabiliyor derdini anlatabiliyormu dua sure şarkı ezber yapıyor mu 5-6 kelimeden oluşan cümleler kurabiliyormu mesela
Kardeşim bunlara dikkat et eğer yoksa mutlaka çok çoook önemli bi konu konuşma geriliği bi pedagok A başvur
Çok kolay gelsin

Bide başınızı ağıttım belki ama bi çocuk söz konusu yani geleceğimiz demek o yüzden bildiğimi paylaşmak zorundayım diye düşünüyorum
Çocuğunuz 2 saat kuru kalıyor mu
Uykudan kuru uyanıyor mu
Kısmende olsa kıyafetlerini giyip çıkarıyor mu
Basit emirleri yerine getiriyor mu
Bunlar varsa 24-36 aylık bi çocukla tuvalet eğitimini sağlıklı biçimde atlatabilirsiniz
::54:

Son düzenleme:
Arkadaşım yaptığın çok çooook yanlış 1. Si tuvalet yemek içmek uyumak gibi doğal birşey bunu zaten yapması gerekiyor 2. Si alkış şaşa abartı yanlış 3. Ödül veya ceza olmamalı bu da yanlış
Yapman gereken 2 saatte bi tuvalet saati deyip götürmen oturt çişin yada tatan var mı var derse hadi yap yok derse tamam kalkalım gelince buraya yaparsın zaten tuvalete yapılır demelisin :)
Oğlum 34 aylık 1 aydır uğraşıyorum ama bir aydır boş uğraştığımın farkına vardım bu hafta benim de yanlışlarım vardı çünkü bunları çocukluk sırrını okuyunca anladım bugün de selpak ın tuvalet eğitimi vardı gittik orda da pekiştirdim yarın yeni bi bakış açısıyla pozitif bi süreç başlıyor bizim için inşallah
Birde konuşması aktif değil dediniz ne derece mesela kaç kelimelik cümle kurabiliyor derdini anlatabiliyormu dua sure şarkı ezber yapıyor mu 5-6 kelimeden oluşan cümleler kurabiliyormu mesela
Kardeşim bunlara dikkat et eğer yoksa mutlaka çok çoook önemli bi konu konuşma geriliği bi pedagok A başvur
Çok kolay gelsin

Bide başınızı ağıttım belki ama bi çocuk söz konusu yani geleceğimiz demek o yüzden bildiğimi paylaşmak zorundayım diye düşünüyorum
Uykudan kuru uyanıyor mu
Bunlar varsa 24-36 aylık bi çocukla tuvalet eğitimini sağlıklı biçimde atlatabilirsiniz

slm bnm de kizim 34 aylik konusmasi herseyi tam yerinde fakat cis olayi bizdede yokk oturmak istemiyoo lazimligina hemen kalkmaya calisiyoo ama oda bes takmami istemiyo aslinda bez takma anne diyoo onun da hazir oldugunu dusunuyorum bezine yaptiktan sonra yaptigini söylüyo bazen bazen de altini aldirtmak istemiyoo kaciyooo yaptigi halde yok yapmadim diyo ben de ne yapacagimi sasirdimm ne yapmalim sizce

Benimde oglum 28 aylik bende kismet se onumuzdeki ay baslamayi dusunuyorum cunku ozaman hem tasinmis olacam hemde suan 2 yarim gun krese gidiyor orda zorlanmasini istemiyorum kismet se seneye ana okuluna baslicak okula giderken ne bez nede altina kacirmayi Kabul etmiyorlar onumuzdeki ay Inss basaririz oglum kiyafetlerini kendi cikartabikiyor kaka pipi diyebiliyor ama altina kaka bile yapsa hic orali olmuyor....

benim bu işten tek anladığım sabırlı olmak ve çocuktan hemen yapmasını beklememek çünkü biz agrasif oldukça çocuk iyice inatlaşıyor.. 2-3 ayı gözden çıkarmak ve ne olursa olsun bezi bağlamamak gerekiyor. ben tamamen çıkardım ama gece uyuduktan sonra bağlıyorum ıslak kalıp da idrar yollarını üşütmesinden korkuyorum çünkü ben de 7 yaşıma kadar gece ıslattım biliyorsunuz genetik geçişli olabilir..

ilk altını açtığım günlerde daha çok çiş yapıyordu şimdi üstümü ıslatcam korkusuyla tutmaya başladı bu bir gelişme..
ikinci gelişme ise koltukta oturuken veya yerde oyun oynarken tuvaletini bırakmıyor. ayağa kalkıyor ve gözümün içine bakıyor hemen anlıyorum lazımlığa otutturuyorum
her oturduğunda yapmıyor bırakmıyor çoğu zaman..çok sıkıştığında bırakıveriyor lazımlığa denk gelirse ne ala gelmezse üstüne..ama önemli değil öğrenecek:34::34:
konuşması iyi değil demiştim ama çiş kaka var gibi şeyleri çok rahat söylüyor var mı diyorum var diyor ama bi bakıyorum yokmuş..

hergün çişli çamaşır yıkar olduk Allahtan kısa programlar var

herkese kolay gele arkadaşlar gelişmeleri yazarım

Biz hallettik çok şükür,birkaç gün sadece çişini yaptı büyük tuvaletini yine bezine yaptı ama dün nihayet onu da tuvalete yaptık.Zaten uzun bir süredir geceleri bezi temiz kalkıyordu.Bu gerçekten hazır olduklarına bir işaret.
Yaklaşık bir hafta öncede bezinden aşırı derecede rahatsız oldu ve çıkarmamı istedi o gün bugündür tuvaletteyiz çok şükür.Geceleri de yapmıyoruz elhamdülillah.Darısı başınıza inşallah.

Çok kolay gelsin

Uykudan kuru uyanıyor mu

Merhaba,ben de çocukluk sırrı'nı yeni okumaya başladım.Gerçekten güzel bir kitap.Ne yaptınız peki bir gelişme var mı tuvalet durumunda.

Ben çok acele etmiyorum sizin gibi hızlı değilim bizim durumumuz biraz farklı çünkü
Şöyle anlatayım
Geçen sene Ağustos gibi bi alıştırma sürecimiz oldu 1 hafta ben hazır değildim ve o da kafayı sıyırmaya ramak kala geri. Dönüş yaptım (hoş kafadan şüpheliyim hala ama neyse ) :)
SonrA okullar açılınca tekrar açtım altını tuvalete gittik geldik pek söylemiyordu ama götürünce yapıyordu
Bu sırada kardeş 6-7 aylık ve kıskanmalar başladı
Böyle altı açık 2 ay geçti biz tuvalete alıştık alışacaz az kaldıydı ben hastalandım Allah kimseye göstermesin çok kötüydü o günler felç oldum 2-3 güne ambulansla götürdüler gece hemen sabah disk ameliyatı oldum bel fıtığı için bu sırada kaynanam ve annem altını bağlıyor haydaaa en başa döndük
Ocak'ta filan gene çabaladım baktım olmuyor hem o söylemiyo hem benim belim ve sinirlerim dayanmıyor
Ve geldik bu zamana 1.5 aydır altı açık 3 gündür öğlen kuru 1 haftadır pantolonunu indirip çekebiliyor ve halaa hala söylemiyor hep ben götürüyorum bazen 1 bazen 2 saatte bir bugün 1 kez kaçırdı hiç oralı olmadım 15 dk sonra geldi anne bak bu ne çiş yapmışım tuvalete gidelim dedi

Bana söyletmek için önerisi olan var mı:3:

Arkadaslar merhaba benim kızımda 33 aylık. tuvalet eğitimi bizde de cok sancılı geciyor. çişini cok kolay söylüyor ama kakasını söylemek istemiyor. parca parca camasırına yapıyor. kabızlık yok. ishalde değil. tuvalete oturmak istemiyor. lazımlık almadım. faydası olur mu bilmiyorum. önümüzdeki hafta doktora götürecem. ankarada bu konuyla ilgili tavsiye edeceğiniz doktor var mı?

kızlar allah nazarlardan saklasın ama oğlum resmen çiini ve kakasını söylüyo üstüne gidip kendi lazımlığına yaptığıda oluyo alıştırma kilodu aldım onu sıyırıyo kendi 26 aylık şuan ne yaptığıma gelirse lazımlığını kraftın araba şeklinde müzik çalan bi lazımlık aldık hem sürüyo oturtmak için hiç uğraşmadım müziklede ara sıra dans ediyo:)):nazar: ben o lazımlıkları kesinlikle tavsıye ederim çünkü yaklaşık 5 aydır böyleyiz :8:

Back