• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 32haftalık gebeyim lütfen bi bakın

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

itsmylife

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2010
59
1
0
İstanbul
kızlar amniyon sıvısı sıvısının sızabileceğinden şüphelendi dr bu haftada bebek doğarsa yaşarmı yaşarsa ne gibi sağlık sorunları çıkar

bende 32 haftalik dogum yaptim canim ikizlerim kuvezde kaldi biraz ama coksukur korkulacak gibi sorunumuz olmadi doktorun test falan yapmadimi yada ciger gelistirici igne?

turnusol kağıdının rengi maalesef mora döndü yani sızma varmış :( bu arada kaç hafta kaldılar küvözde

uzuldum canim oglum 18 kizim 21gun tabi seninkisi tek bebek belkide hicbir sorun olusmaz doktorunu aradinmi ciger gelistirici igneyi sor hastanede takviye yaparak erken dogumu engellemeleride mumkun oyle bir arkadas taniyorum 3hafta kaldi hastanede engellediler dogumu

turnusol kağıdının rengi maalesef mora döndü yani sızma varmış :( bu arada kaç hafta kaldılar küvözde

canım gecmiş olsun bende de sızma vardı 31 haftalık dogum yaptım beni hemen hastaneye yatırdılar enfeksiyon riskine karsı antibiyotik tedavisi aldım ciger geliştirici oldum hemen bi hastaneye git suan dogarsa Allahın izniyle bişi olmaz ama hastanede olman lazım gecmiş olsun

canım gecmiş olsun bende de sızma vardı 31 haftalık dogum yaptım beni hemen hastaneye yatırdılar enfeksiyon riskine karsı antibiyotik tedavisi aldım ciger geliştirici oldum hemen bi hastaneye git suan dogarsa Allahın izniyle bişi olmaz ama hastanede olman lazım gecmiş olsun

ciğer geliştirici iğne nasıl oluyor çok telaş yaptım şimdi bu arada idrar tahlili veriliyormu yoksa allattan muayne edecekmi dr korkuyorum bu konuda hiçbir bilgim yok ne yapacağımı bilmiyorum

ciğer geliştirici iğne nasıl oluyor çok telaş yaptım şimdi bu arada idrar tahlili veriliyormu yoksa allattan muayne edecekmi dr korkuyorum bu konuda hiçbir bilgim yok ne yapacağımı bilmiyorum

canım telaş yapma benim yattıgım odada sızma oldugu halde 3 hafta falan bekletilen hamileler vardı. Alttan muayene oluyo acılma var mı diye bakıyorlar. ciğer gelidstirici iğne cok onemli bebeginin kendi kendine nefes alırsa kuvezde kalma suresi cok kısalıyor. Doktoruna bilgi verdin mi umarım hersey yolunda gider dualarım seninle

canım bende 32 haftalık doğum yaptım kara böcüğüm 1880 gr doğdu 5 gün küvezde kaldı şimdi çok şükür tosuncuk oldu gelişimi normal merak etme canım 32 hafta çok çok kritik değil bu haftada doğan bebekler orta prematüre sayılıyolar zaten

canım benim 28 haftalıkken rahim açılması var demişti 4 cm büyük oğlumda rahim sıkılaştırıcı ve ciğer açıcı iğne yapmışlardı 4 hafta hergün doğacak diye bekledim tuvalet hariç yerimden bile kalkmadım doktor 32 haftalık olursa korkma demişti doğum yaptım kuveze bile almadılar sadece sonrası dikkatli sarılık için biraz dahaağır geçirebilir şimdi oğlum 16 yaşında çok sağlıklı bir bebekti hiç 3 yaşına kadar ateşlenmedi bile inşallah senin bebişinde çok sağlıklı olur dua et gönlünüde rahat tut strese lütfen girme sürecini iyice hızlandırırsın her söyleneni kafana takma sütün onun için altın değerinde doktorun neyi uygun görürse onu yapar bebişini biraz daha erken kucaklayacaksın Allah kurtarsın canım.....

Son düzenleme:
canım bende 32 haftalık doğum yaptım benimkiler ikizdi birisi 1770 digeri 1330 gramdı aslında doğduklarında durumları iyiydi ama mmaalesef hastane şartları kötü olduğu için enfeksiyon kaptılar sonra biz başka bir hastaneye sevkini yaptırdık orda büyük oğlum 20 küçüğümde 40 gün kaldı ama uzun kalmalarının nedeni enfeksiyon kapmalarıydı hiç korkma yazdığına göre kilosuda iyiymiş küvezde fazla kalmaz umarım ama sen mutlaka ciğer geliştirici iğneyi yaptır benim daha önce sancılarım başlamıştı ben kendim doktora söyledim ciğer geliştirici yapın diye sen mutlaka dktora söyle geçmiş olsun

bende 32 haftalıkken doğum yaptım.kızım 1990gr doğmuştu,12 gün kaldı küvezde.eve geldiğinde odasına maskesiz hiç kimseyi uzun süreli girdirmedim.vücut ısısı diğer bebeklerden düşük olduğu için devamlı 26 derecede klima çalıştırdım.3 ay yanından 1 dk ayrılmadım,kışın doğduğu için 1 nisandan önce dışarı hiç çıkarmadım,doktor kontrollerini hiç aksatmadım.ilk aylarda devamlı uyuyordu,gece gündüz farketmeden 2saatte bir o uyurken karnını doyurdum:43: daha aklıma gelmeyen birsürü şey...
şimdi 5aylık oldu kuzucum:nazar: gelişimi maşallah çok iyi.
sadece ilk aylarda diğer çocuklardan daha çok ilgi ve itina istiyorlar sabırla inşallah sende bütün engelleri aşacaksın.sen güçlü olki bebeğin senden destek alsın.
allahım bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...

Back