How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

32 yaşında hukuk mezunu olmak

Yanlış yönlendirilme (Hobi olarak yaparsın denilerek) ve yasaklanma sonucu, tercih etmeyeceğim bir bölümü okumak için okuyup mezun olduktan sonra, mesleki hayatımda buna katlanamayacağıma karar verip, başta hayalim olan bölümle ilgili mesleklere yöneldim. Şu an kendi dükkanında kendi çizimlerini satan bir kadınım, 2 senedir de bu düzeni sürdürmekteyim ve 37 yaşındayım. Geç diye bir şey yok, oğlumu yetiştirirken ve dahi kendi rahatsızlığım üzerine psikolojiye de merak saldım ve bir diğer hedefim de oğlumla birlikte üniversite sınavına girerek psikoloji okumak. Muhtemelen 50li yaşlarımda olurum ama iyi bir psikolog olacağımdan eminim. Çünkü okumalarımın yanı sıra gündelik yaşamın içinden de tecrübeme tecrübe katmış olacağım.

Eşim de 32'de mezun olacak hukuktan. Sınıfındaki 18'liklerden çok daha başarılı şu an. Sene olmuş 2024 neredeyse, hala yaşa bakan mı var üniversitede ve mezuniyette yav?

Merhabalar
Yakın arkadaşımın küçüklüğünden beri hayali hukuk okumaktı ama ailesi istemediği için başka bölüm yazıp bitirdi. Mezun olduğu böşümden yüksek lisans bile yaptı. Şimdi Galatasaray Hukuk'a yerleşti. Ama hazırlık falan derken 32 yaşında mezun olacak. Çevresindekiler sürekli moralini bozuyor. O yaştan sonra bitirsen ne olur beraber okudukların hep küçük olacak işe bile almazlar diye. Hayalini gerçekleştirdiği için mutluyken şu aralar çok depresif. Sizce insanlar haklı mı? Buradaki yorumları kendisine de okutacağım. Artılarını eksilerini objektif şekilde yazabilirseniz çok mutlu oluruz
2 Ünv mezunu çook yakın arkadaşım 35 yaşında hukuk okumaya karar verdi ilk sene kazanamadı 2. sene kazandı 41 yaşında hukukçu oldu
şuan çok güzel bir kendine ait bürosu var
bence çok da şanslı ve kendisi de aynısını söylüyor taze bilgilerimle ve bu yaş tecrübelerimle çok iyi bir avukat oldu
benim ve ailesi etraf içinde medarı iftiharımız
yani nedne olmasın ben 31 yaşında hamile halimle örgün de üniversite bitirdim kısacası olmaz diye bir şey yok
32 yaş çook genç

Gercekten insnalari anlamiyorum. Galatasaray hukuk gibi kaliteli bir okul okuyor, yas 30 cok genc bir yas. Derdinin bu olmasi mi entresan yoksa baska birinin onun yerine buraya yazip sonra ona okutmasi mi? O arkadaş bunu dert edecek durumda ise, hic okumasaymis, yoksa boyle yapip millete hava mi atiyor, o da ayri bir sey.

Merhabalar
Yakın arkadaşımın küçüklüğünden beri hayali hukuk okumaktı ama ailesi istemediği için başka bölüm yazıp bitirdi. Mezun olduğu böşümden yüksek lisans bile yaptı. Şimdi Galatasaray Hukuk'a yerleşti. Ama hazırlık falan derken 32 yaşında mezun olacak. Çevresindekiler sürekli moralini bozuyor. O yaştan sonra bitirsen ne olur beraber okudukların hep küçük olacak işe bile almazlar diye. Hayalini gerçekleştirdiği için mutluyken şu aralar çok depresif. Sizce insanlar haklı mı? Buradaki yorumları kendisine de okutacağım. Artılarını eksilerini objektif şekilde yazabilirseniz çok mutlu oluruz
32 nedir yahu, duyan da 50 yaşındaymış filan sanacak -ki 50 yaşında bile istediği işi yapabilir insan ♥️
Arkadaşınıza direkt iletin: Elinde 1 (yazıyla BİR) tane hayat var. Başkalarının yorumlarına göre mi yaşayacak, yoksa kendisini mutlu eden, tutku duyduğu bir işi yaparak mı yaşayacak...

Türk Dili ve Edebiyatı okumak hep hayalimdi.30 yaşında iken Türkiye 268.si olarak kazandım.Hem hemşirelik yaptım hem fakülteyi okudum,üstüne yüksek lisansımı da yaptım.Tanıdığım bir hemşire ablam da 47 yaşında iken İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.Hemsireliktenu emekli olur olmaz da avukatlığa başladı.Yani avukat olduğunda 48 yaşında canavar gibi bir avukattı

Ben üniversite okurken böyle 30+ bana da çok büyük geliyordu. Evli barklı çoluklu çocuklu kadın vardı sınıfımda.
Şimdi 32 yaşındayım ve ne kadar normalmiş diyorum, kendimi ayıplıyorum. keyfine tekrar sınava giresim tekrar üni okuyasım geliyor bazen.
31 yaşında başka iş yapıyordum, 32 yaşımda bambaşka. Takılmasın böyle şeylere başarılı biri belli ki helal olsun.

Arkadaşınızdan büyüğüm, ikinci üniversitemi okuyorum burslu. Ben ilk lisansımı okurken, şimdi sınıf arkadaşlarım olan gençler yeni doğmuştu. Abla diyorlar bana. Kimse de dalga geçmedi, hocalarım takdir ediyor. Galatasaray Hukuk sadece bir hukuk fakültesi de değil üstelik, eski kalitesi kaldıysa tabi. O puanı alan birinin etrafında böyle vizyonsuz insanların olması çok feci. Önce çevresini değiştirsin, sonra devam etsin. Yaşı çok genç nesi varmış. Zaten öyle bir okulda okuyan da, mezun olunca sıfırdan büro açıcam gibi küçük esnaf tavırlarına sahip olmaz diye düşünğyırum.alanı geniş yani. Yarını değil de anını düşünüp keyif almaya baksın. Tebrik ederim.

20 li yaşlarda eğitim kararı çoğu kişi de mutsuzluk ile sonuçlanıyor ve çoğu örnek 30 larında meslek tercihlerini değiştiriyor.

Ben de böyleyim üçüncü üniversiteden 34 yaşında mezun oldum ve şu an atama için uğraş veriyorum. Atamadan sonra YL isteğim var. Hayat boyu öğrenme diyoruz biz buna.

Merhabalar

Yurtdışına gittiğimde 70 yaşında hukuk fakültesini bitirip avukat olan kişiler olduğunu görmüştüm.
Her zaman söylerim, kişi istediği bölümü okusa da okumasa da 4 sene sonra o yaşta olacak (arkadaşınızın durumda 32).
En azından okula devam ederse hayalini gerçekleştirmiş biri olarak o yaşta olacak.
Başka bir bölümü okuyup yüksek lisans da yaptıktan sonra bu bölüme başladıysa gerçekten istiyordur derim.
Ve her zaman insanların hayalalerinin peşinden gitmesi gerektiğin düşünüyorum.
Bir de bizim toplumumuzda ne yazık ki insanlar hadsiz bir şekilde başkalarının hayatlarına karışmayı pek bir seviyorlar.
"Hadsize had bildirmek kırk yetime kaftan giydirmekten üstündür" derler.
O yüzden eğer imkanı varsa yorumda bulunana "sana ne?" deyip devam etsin derim.
Önemli olan hayalinin peşinden gitmek, sonrasında kendisine uygun olmadığını düşünürse bırakabilir.
Ama önemli olan bunun onun kararı olması.
Ben kendim de bu sene farklı bir bölüm için üniversite sınavını denemeyi düşünüyorum ve arkadaşınızdan büyüğüm.

Zaten çok zeki biri ama arkadaşları ailesi dalga geçmiş kantinde 18liklerle mi takılacaksın diye

Mal mal konuşmuşlar diyorum yine, hukuk ideali olan çok insan var, idealim hukuk diye mesleğini bırakıp gelen çok sayıda insan oluyor fakültelerde.

Zaten çok zeki biri ama arkadaşları ailesi dalga geçmiş kantinde 18liklerle mi takılacaksın diye
39 yaşımdayım. insan kaynaklarında staj yapıyorum. Yemekhanede biri 24 diğeri 21 yaşında olan iş arkadaşlarımla takılıyorum. Cok da güzel oluyor. Kaldı ki üniversitede 53 yaşında sınıf arkadaşımız vardı. Arkadaşınızı tebrik ediyorum. Herkese kulaklarını tıkasın.

taşrada sıradan bir üniversitedeyim ben bir proje kapsamında çalışıyorum ara sıra okula da uğradığım için görüyorum ortamı
40 yaşındayım ve her yaştan arkadaşım var :D

lisans okumaya başladığımda 17 yaşındaydım ve bizim okulda/bölümde herkes 17/18 idi ama şimdi görüyorum ki pek çok bölümde sonradan kazanan, ara veren, okul değiştiren, 2. okul olarak okuyan pek çok insan var. özellikle de hukuk ve psikoloji insanlarn içinde ukde kalması ve kendini geliştirmek gibi sebeplerle daha ileri yaşlarda okudukları bölümlerin başında.

ailesi ne sanıyor acaba okullarda sadece 18 yaşında çocukların olduğunu mu?- ki o yaşlardaki insanlarla da takılabilir ne varsa bunda. okul arkadaşı nihayetinde

dahası yüksek lisans yapmış bu kişi, okulu yeni gelen bir lisans öğrencisi gibi görmeyecek başka bölümlerden yüksek lisans programlarından vs de arkadaş edinebilir.

en kötü ihtimalle okulda kantinde çok takılmaz -valla lisanstaki okulumu kantinde toplamda 1 saat oturmadan bitirmişimdir (bölümde kantin yoktu zaten yurtta vardı sadece), 4 yıllık lisans okudum örgün (bilkent). bizim kantinde takılacak vaktimiz bile olmuyordu....galatasaray öğrencisi de kantinde takılmıyordur bence...(evet taşrada kantinde takılıyorlar ben ilk başta adapte olamamıştım şimdi alıştım)

bitirdikten sonrası tamamen ayrı bir mevzu. mezun olduktan 2-3 sene sonra (staj da geçince biraz da pişince) zaten kimse sormayacak kaç yaşında kazandın kaç yaşında bitirdin diye

Ben hukukcuyum
Arkadasinizi tebrik ediyorum
32 yas hic gec degil, avukatlikta onemli olan cevredir
Ama mezun olduktan sonrasi icin cok caba sarf etmesi gerekiyor
Avukatlik meslegi hak ettigi itibari artik gormuyor
Benim durumum iyi cok sukur , isimi seviyorum
Ama yeni basladigimda baya zorluk cekmistim
Isin icinde biri olarak soyluyorum
Avukat arkadaslar varsa yalanlasinlar
Onemli olan istemek azmetmek ve hep calismak
Hukuk her kapiyi acan bir anahtardir hukuk bilen birinin yapamayacagi hicbirsey yoktur, iaterseniz baska bir is yapin hukuk size arti katar
O yuzddn kutluyorum arkadasinizi
Zaten galatasaray hukuk mezunu adkadasiniz guzel bir sirkette hemen ise baslar
Ama zor bir bolum oldugunu , insandan birseyler goturdugunu , hassas kirilgan insanlar icin avukat olmanin zor oldugunu 8 . Yilini dolduran biri olarak soylemek zorundayim

Ay çok da güzel olur. Tebrik ederim arkadaşınızı.
18de üniversite okudum, 25te okudum, 32de okuyacağım... en verimlisi yaş arttıkça olanıydı.
O kadar fark var ki. 30 sonrası oraya sırf öğrenmek için gidiyorsunuz çünkü. Odak noktanız bir.

Merhabalar
Arkadaşınızı tebrik ederim. Hazımsız ve yetersiz insanlar başkalarının başarılarına hep kulp bulurlar zaten. Hayat rakamlardan ibaret değil. Egitiminin keyfini çıkarsın bence.. Başkalarına verilecek en iyi cevap, göstereceği başarıdır bence.

Back