How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

32 yaşında hukuk mezunu olmak

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
6.821
17.729
248
28
Merhabalar
Yakın arkadaşımın küçüklüğünden beri hayali hukuk okumaktı ama ailesi istemediği için başka bölüm yazıp bitirdi. Mezun olduğu böşümden yüksek lisans bile yaptı. Şimdi Galatasaray Hukuk'a yerleşti. Ama hazırlık falan derken 32 yaşında mezun olacak. Çevresindekiler sürekli moralini bozuyor. O yaştan sonra bitirsen ne olur beraber okudukların hep küçük olacak işe bile almazlar diye. Hayalini gerçekleştirdiği için mutluyken şu aralar çok depresif. Sizce insanlar haklı mı? Buradaki yorumları kendisine de okutacağım. Artılarını eksilerini objektif şekilde yazabilirseniz çok mutlu oluruz

deli misiniz galatasaray hukuka girmiş keyfini cıkaracağına üzülüyor mu bide?

en yakın arkadaşım 31 yaşında 2 senelik mastera başladı yurtdışında. hayatımın en güzel kararıydı dedi, şimdi yurtdışında çalışmaya bile başladı. ben 27 yaşındayım hatta 28. 2 senedir evdeydim iş aradım şimdi ben de yurtdışındayım. düşünün arkadaşınızın okulunun yarısı sürede iş aradım hedeflerim için. zaman illa gececek, arkadaşınız zaten 32 olacak, neden bu süreyi okulda geçirmesin hayallerine kavuşmasın ki.

asla geç değil. türkiyede yaş takıntısı aşırı sorun ya. ülkede başka dert olmasa bu konuda sosyal sorumluluk başlatıcaktım yemin ederim. 30 ların başını falan ne sanıyo insanlar ben anlamadım.

bravo, tebrik ederim kendisini. çok iyi okula girmiş.

Benim yakınım öğretmendi dershanede 38 yaşında mezun oldu şuanda çok başarılı bir avukat kendisi 40 yaşına geldi. Her zaman istediği bir meslekmiş çok da mutlu hayatından. Bir diğer iş arkadaşım müh olmasına rağmen okudu 31 yaşında mezun oldu. Devlette olduğu işin yapmıyor hakimlik mülakatını geçmeye çalışıyor devlette olduğu için zor oluyormuş.

11 yıllık ev hanımıyken 35 yaşımda 2 çocukla kpss çalışıp,atandım. Bu sene örgün dgs kazandım.Ve bunları yaparken herkes bişey söyledi. Bunca yıl sonra ne yapacaksın da,amaann uğraşmaya değmezmiş de, dizimi kırıp,evimde otursaymışım ya bla bla bla… Arkadaşınız negatif seslere Kulağını kapatsın ve önüne baksın. İnsanlar kendilerinin ulaşamadığı şeylere ulaşanları hep kıskanırlar, kendi yetersizlikleriyle yüzleşemedikleri için…

Arkadaşın okula başlasın, çevresini de değiştirsin. Destek olacak insan gerek, köstek olacak değil.

Eğer kimseye kulak asmazsa 32 yaşına geldiğinde hayallerini gerçekleştirmiş, güçlü bir kadın olacak. Acaba kimseyi dinlemeseydim nasıl bir hayatım olurdu demeyecek. Bu artısı. Eksi yönü ise eğer gitmezse 32 yaşına geldiğinde hayallerinden vazgeçmiş, acaba hukuk okusaydım şimdi nerede olurdum cümlesini sıkça kuran mutsuz biri olma olasılığı yüksek bir şekilde 33 yaşına girmeyi bekleyen bir kadın olacak. Velhasıl yakınımdaki insanlar güneye git kuzeyde ne işin var dese tabanları yağlayarak kuzeye giderim. Çünkü keşfetmediğim hiçbir durum ya da duygu için aklı kendine zor yeten insanların ne diyeceğini umursayacak kadar ömrüm yok. Hayat onun hayatı. Allah ömür verirse 32 yaşına önünde sonunda gelecek. Buradaki asıl soru şu: 32 yaşına geldiğinde elalemin lafı yüzünden keşke mi diyecek yoksa kendi yolundan gitmiş sonunda tatmin olmama ihtimali olmasına rağmen kendi yolunu çizmiş biri mi olacak? Tüm mesele bu. Bu arada elalemin ağzı b*k yesin. Kim bu elalem ya. Yeter ha vallahi yeter şu elalemin çenesinden bu kadınların çektikleri. O kadar sinirlendim ki şu an saçma sapan devrik, kuralsız cümleler kurmuşum ama düzeltmelerle uğraşamayacağım.

Merhabalar
Yakın arkadaşımın küçüklüğünden beri hayali hukuk okumaktı ama ailesi istemediği için başka bölüm yazıp bitirdi. Mezun olduğu böşümden yüksek lisans bile yaptı. Şimdi Galatasaray Hukuk'a yerleşti. Ama hazırlık falan derken 32 yaşında mezun olacak. Çevresindekiler sürekli moralini bozuyor. O yaştan sonra bitirsen ne olur beraber okudukların hep küçük olacak işe bile almazlar diye. Hayalini gerçekleştirdiği için mutluyken şu aralar çok depresif. Sizce insanlar haklı mı? Buradaki yorumları kendisine de okutacağım. Artılarını eksilerini objektif şekilde yazabilirseniz çok mutlu oluruz
Benim konum var 33 yaşında başlayıp bitirdim üniversiteyi. Sınıfta 46 yaşında abimiz vardı arkadaşları emekli olmuştu düşünün. Mezun oldu güzel bir iş yeri açtı kendine. 32 yaş artık geç değil moral bozmak yok hem de Galatasaray hukuk yani. Millet de uzanamadığı ciğere mundar demiş resmen. Hukuk mezunu olan biri çok güzel işlere başlar Galatasaray üniversitesi kültürü ile sadece hukuk ile sınırlı kalmaz

11 yıllık ev hanımıyken 35 yaşımda 2 çocukla kpss çalışıp,atandım. Bu sene örgün dgs kazandım.Ve bunları yaparken herkes bişey söyledi. Bunca yıl sonra ne yapacaksın da,amaann uğraşmaya değmezmiş de, dizimi kırıp,evimde otursaymışım ya bla bla bla… Arkadaşınız negatif seslere Kulağını kapatsın ve önüne baksın. İnsanlar kendilerinin ulaşamadığı şeylere ulaşanları hep kıskanırlar, kendi yetersizlikleriyle yüzleşemedikleri için…
Bende aynı sizin gibi 10 yıllık ev hanımı iken atandım. Çok çabaladım yıllarca herkes bir şey söyledi. Ama kimseyi takmadım.

Merhabalar

Ay saçmalamasın. Daha çok genç.
Herkese kulaklarını tıkasın.
5 senede topuklu fırtınaya dönüşür. 💜

Eşim 37 yaşında hukuk stajını bitirdi. Öncesinde de memurdu. İstifa edip avukatlığa geçti ama avantajı hali hazırda kardeşinin kurulu hukuk bürosu vardı. Yani memurluğu bırakıp sıfırdan büro açmak çok zor olurdu. Sonuçta evli barklı olması ve yıllarca kendi maaşını kazanması da etken. Büro açmayıp bir avukat yanında çalışırsa bildiğim kadarıyla genelde az ücret veriyorlar ama bir büroya ortak da olabilir. Ki Galatasaray hukuğun her zaman ağırlığı vardır bence

Merhabalar
Kimseyi dinlemesin,hayalini kurduğu şeyin peşinden gitsin.Sartlari ve imkanı elveriyor ,bu süreçte kimseye muhtaç olmayacaksa kimsenin lafına bakmasın......

Back