32.haftadan önce analık izini lütfen bilenler iki kelam yazsın 🙏

samozlem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
886
1.733
Merhaba, bugün tam 27. Haftamın ilk günü 25. Haftamın içinde ansızın hiçbir sorun yokken bir sabah kanama yaşadım. Ve artık riskli gebelik grubuna girdim. Dr 5 gün rapor verdi. Dün kontrolde bir 5 gün daha uzattı raporu. Ama önümüzde ki pazartesi işe başla diyor. Bense hem stres gereği hem de korktuğum için istemiyorum. İstifa edip devletin verdiği analık ücretinden de mahrum kalmak istemiyorum. Sorum şu doktor ister ve gerekli görürse analık iznine 32 den önce ayırabilir mi? Bilgisi olanlar veya yaşayanlar cevap verirse çok sevinirim. Çok ihtiyacım var. Teşekkür ederim

Doktor analık raporunu öne çekemez, durumunuza göre ihtiyaç halinde rapor ya da ücretsiz izin kullanabilirsiniz.

Doktor analık raporunu öne çekemez, durumunuza göre ihtiyaç halinde rapor ya da ücretsiz izin

Doktor analık raporunu öne çekemez, durumunuza göre ihtiyaç halinde rapor ya da ücretsiz izin kullanabilirsiniz.
Peki raporu ne kadar süre ile verebilir. Maksimum ne kadar? Şu an 27'yim haftaya işe başlama tarihinde 28 haftalık oluyorum. Yasal olarak ayırabileceği 32 ye tam 4 hafta kalmış oluyor. 32 ye kadar bana 5'er günlük sürelerle rapor verebilir mi? Ücretsiz izin şirketin inisiyatifinde bu arada değil mi? İstemezlerse vermezler. Teşekkür ederim

Rapor veya ücretsiz izin kullanın istifa etmeyin bir risk yoksa
Literatüre göre riskli gebelik yaşıyorum aslında. Ama dr sanırım biraz kafamın dağılması için mental sağlığım için çalış diyor. Ama dedim ya ben daha çok etkilenirim diye düşünüyorum. Ücretsiz izin tamamen şirketin inisiyatifinde değil mi? İstemez iseler vermek zorunda değiller.

Şirket ücretsiz izin vermeyebilir ama doktor da rapora uygun görmemiştir. Başka doktorla görüşün isterseniz.

Şirket ücretsiz izin vermeyebilir ama doktor da rapora uygun görmemiştir. Başka doktorla görüşün isterseniz.
Neden uygun görmediğini de bilmiyorum esasen. Bana denilen şey atipik bir durum belkiöbu yaşadığın yüzde 1 görülen bir durum diyor. Aynı zamanda hafif açılman var diyor. Ama çalış çalışmak sana iyi gelecek diyor aynı zamanda. Ben bunları bile bile çalışmak istemiyorum korkuyorum. 25e kadar en ufak olumsuz bir durum yokken bunları yaşayıp şimdi bu kadar şeyin üstüne çalışmama isteğim haksız gibi gelmiyor. Olmadı tekrar konuşucam
Teşekkür ederim cevabınız için.

Tek hekim size bir yıl içinde toplamda en fazla 20 gün rapor verebilir, daha fazlası için 3 hekimlik heyet raporu almanız gerekir.Kadın doğum uzmanları gerek görürse ayarlıyor bu rapor işlerini zaten analık izni başlayana kadar.Eğer vermiyorsa gerek görmemiştir ama size güven vermediyse başka doktorlardan da görüş alın tabi

Hayır 32den önce analık iznini başlatamazsınız. 27-32 arası heyet raporu alabilirsiniz riskli bir durum varsa. 32de de analık başlar.

Canım belki de doktorun haklı olabilir. Hamileyken ne zaman boş kalsam elimde telefon birbseyler araştırıyordum. Ne zaman işler yoğunlaştı. O zaman araştırmaya vaktim olmadi. Bu arada geçmiş olsun

Canım belki de doktorun haklı olabilir. Hamileyken ne zaman boş kalsam elimde telefon birbseyler araştırıyordum. Ne zaman işler yoğunlaştı. O zaman araştırmaya vaktim olmadi. Bu arada geçmiş olsun
Merhaba teşekkür ederim. Belki de öyle düşünüyordur ancak çalışmak bana iyi gelmeyecek. En ufak bir olumsuzlukta çok vicdan azabı çekicem

Teşekkür ederim

Yerinizde olsam raporla ilgilenmezdim, başka doktordan görüş almak için çabalardım. Eğer o da aynı şekilde risk görmezse içim rahat ederdi.

Hayır tek hekim 40 güne kadar veriyor ben aldım

Yerinizde olsam raporla ilgilenmezdim, başka doktordan görüş almak için çabalardım. Eğer o da aynı şekilde risk görmezse içim rahat ederdi.
Doktorumun haricinde 3 doktora daha muayene olduö ancak tamamen bu ansız ve teşhisi konamayan kanamayla ilgili oldu hep. Raporluydum bu süreçlerde. Ve sormak aklıma gelmedi. Teşekkür ederim

Doktorumun haricinde 3 doktora daha muayene olduö ancak tamamen bu ansız ve teşhisi konamayan kanamayla ilgili oldu hep. Raporluydum bu süreçlerde. Ve sormak aklıma gelmedi. Teşekkür ederim
Hayır tek hekim 40 güne kadar veriyor ben aldım
Merhaba, teşekkür ederim cevabınız için. size ne için verilmişti 40 gün rapor. Özel değilse paylaşır mısınız? Kadın doğum uzmanımız mı vermişti.

Merhaba, teşekkür ederim cevabınız için. size ne için verilmişti 40 gün rapor. Özel değilse paylaşır mısınız? Kadın doğum uzmanımız mı vermişti.
Bu arada şu anda çalışıyorum ama ilk gebeliğimde ben de almıştım rapor, kanamam oluyordu ara ara, öncesinde de gebelik kayıplarım vardı doktorum evde istirahat et dedi, aylık heyet raporu veriyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…