32 haftalık gebeyim. Bu zamana kadar düzenli şekilde kontrollerimi yaptırdım. Ancak en son gittiğim hastanede ultrasyon doktoru bebeğimin baş ve boyun çevresinde cilt ve cilt altı dokusunun belirgin olduğunu ve ense kalınlığında artış olduğunu söyleyerek kistik higromadan şüphelendi. Sonucu oradaki doktora gösterdiğimde doktor kendisi de ultrasyondan baktı karından baktığında bebegın başı aşağıda ve gömülü olduğundan bu tarz görülebileceğini ve vajinal ultrasyondan bakmak istediğini belirtti. Vajinal ultrasyondan bakınca bence yok pozisyonundan kaynaklı dedi. Ben de daha sonra sürekli takibimi yapan doktoruma gittim o da takiplerden hiçbirinde bunu görmediğini yineledi ve ultrasyondan aldığında bakan kişilerin açılarının yanlış olduğunu söyledi. Bu durum beni inanılmaz etkiledi. Gerçekten bakış açısı farklılığı bu hastalığın var olduğunu söyletebilir mi? İkili testim dahil testlerim yapıldı ve sıkıntı yoktu. Bu haftada böyle bir hastalık aniden oluşabilir mi?Bu durumu yaşayan anneler var mı?