32. hafta raporu konusunda yardım

eyican78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2010
56
1
46
Ankara
Arkadaşlar 29 haftalık hamileyim. 5 haftalık iznimi doğum sonrasına atmak istiyorum. Tam olarak 32 hafta dolduğu günmü alınıyor. Bir de Raporu aldıktan sonra diyelim ki 35. haftada zorlanmaya başladık işe devam etmek istemedik o zaman rapor tamamiyle yanıyor mu?

canım ben 31+1 de iken aldım raporumu ayrıca doktoruma sormuştum hangi tarihe geliyor sölermisiniz diye sen de bi sor daha iyi olur. 32.haftanda aldığın raporunla ille 37 ye kadar çalışmak zorunda değilsin istersen ertesi gün bile bırakabilirsin bende aldım şu an 34.haftamdayım benim 37.haftamda bayrama denk geliyor allahtan bi hafta bana kalmış oluyor. yani istediğin zaman bırakabilirsin işi ama bu arada bebişin allah korusun erken gelirse bu sefeer yanıyo o hakkın mesela 35.haftaya kadar çalıştın bebiş geldi geri kalan haftalar yanıyor çalışabildiğin haftalar aktarılıyor sonraya

Gunaydın hanımlar,

bende cumartesi gunu 30.haftama başladım,13 Kasım cumartesi 32.haftama gırıyorum.doktorum 12 kasımda raporunu yazarız dedi. 18 Aralıkta da izne ayrılıyorum.

Peki bişey sorucam özellikle memur arkadaşlara,ben bi forumda şöle bişey okudum ;eğer anne 37. haftaya kadar çalışabılır raporu almışsa ve diyelim ki bunun 35. haftasında grip olup 1 hafta rapor almışsa o 1 haftayı çalışarak geçirmediğinden bu doğum ıznınden düşülür.
bana mantıksız geldı ama bilenınız var mı?

32.haftada çalışabilir raporu alınca bi daha istirahat raporu alınamaz çünki zaten istirahate ayrılma hakkı kazanılmıştır diye okumuştum bende bi yerde yani zaten artık izne çıkabilirsiniz diye istirahat raporu alamıyomuşuz

Peki bişey sorucam özellikle memur arkadaşlara,ben bi forumda şöle bişey okudum ;eğer anne 37. haftaya kadar çalışabılır raporu almışsa ve diyelim ki bunun 35. haftasında grip olup 1 hafta rapor almışsa o 1 haftayı çalışarak geçirmediğinden bu doğum ıznınden düşülür.

eğer 37. haftaya kadar çalışabilir raporu almışsanız o çalıştığınız haftaları sonrasına ekletebiliyorsunuz ewet ama eğer sağlık durumundan dolayı 35. haftada yeniden çalışamaz durumda olursanız yani rapor almış olursanız çalışmadığınız için o haftaların doğum sonu izninden düşmesi gerekiyo. dolayısıyla 35. haftaya kadar çalışmış olduğunuz için 33.34.ve 35. haftalar yani o üç haftayı doğum sonu iznine ekletebilirsiniz ama 35 te gripten dolayı rapor almış olursanız çalışabilir raporunuzun artık devam etmediğini biliyorum yani 35 te tamamen doğum iznine ayrılıp 32 den 35 e kadar çalıştığınız haftaları da doğum sonunda değerlendirebilirsiniz. yani burda doğum izninden düşülmesinden kasıt: doğum sonrasına aktaracağımız ekstra süreden düşülmesi demek ve ewet doğru düşülür. umarım anlatabilmişimdir

Benim çevremden gördüğüm ve bildiğim kadarıyla 32.haftada ayrılabiliyoruz eğer 32.haftada ayrılmazsak son 3 hafta kalana kadar çalışmak zorundayız.3 hafta öncesinden bir sorun çıkıp ayrılsak bile 32.haftadan ayrılmış gibi sayılıyor ve eklettiremiyoruz.2 arkadaşımdada böyle oldu benim.

tatlım bende memurum ve muhasebe-izin-rapor işlerine bakıyorum 37. haftaya kadar çalışacaksan 32. haftayı doldurunca çalışabilir raporu alacaksın ve 37. haftaya kadar gebelikle ilgili rapor alamazsın ama diyelim grip oldun gebelikle ilgili olmadığı için alabiliyorsun onlar doğum izninden yada raporundan düşmez ama illa 37. haftaya kadar çalışmak zorunda değilsin mesela 35. haftada raporunu bozdurabilirsin... o zaman çalıştığın 3 haftayı doğum sonrasına aktarırsın bide bunlar pek bilinmeyen şeyler bende hamile kalınca araştırıp öğrendim genelde iş yerleri hayır rapor alamazsın diyorlar bende öyle biliyordum ama sgk ve mal müdürlüğünden araştırıp öğrendim...

Benim bildiğim, eğer raporu kadın doğum uzmanından aldıysan dediğin gibi oluyor, ama başka bir uzmandan aldıysan herhalde doğumla ilgisi olmayan bir rahatsızlık filan diye kabul ediliyor, o zaman alabiliyorsun. Aynı şekilde fizik tedaviden filan rapor alanlar varmış, 32. haftadan sonra.. :49:

canım bende araştırdım..
hatta bende konu açmıştım..
bu hafta doktoruma gittim kontrole..
çalışabilir kağıdını :
sezeyan olacaksan 30+6
normal olacaksa 31+6 da vereyim dedi..
çalışabilir kağıdı alırsam 37.haftaya kadar rapor alabilirmiyim dedim,alamazsın doğum sonrasından düşülür dedi..

arkadaşlar ben de 32+2 de aldım raporumu doktorumdan şu an 35+5 im hala devam ediyorum istediğim zaman izne çıkabilirim. 37. haftayı tamamlamak zorunda değilsiniz. bütün arkadaşlarım 37.yi bekleyemeden gitti. çok şükür benim 37 önümüzdeki bayram haftasına denk geldiği için kurtarıyorum. 37 de tekrar gidip iş görmez raporu alıp izne ayrılmış olucam. bu arada başka bi hastalık için rapor alamıyoruz çünki zaten izne ayrılmaya hak kazanmış olduğumuz için veremiyor doktor.

herkes farklı bişi demiş yaw kafam karıştı sanırım farklı uygulamalar var ama bn müdüre sordum 35. haftada başka bi hastalıktan aldığın rapor düşülmez dedi.
tamam izne ayrılma hakkı verilmiş bize ama örneğin 33. haftada hasta oldum iyileşince de 37'ye kadar devam edicem belkı niye raporumu bozddurmak zorunda kalayım ki yönetmelikte de yazmıyor öyle bişi arkadaşlar bence hakkınızı arayın bu konuda.
o izinler doğum sonrası mumla aranıyor çevremde gördüğüm kadaryla.
bir de 37. hafta bitince mi başlayınca mı ayrılıyoruz izne?

herkes farklı bişi demiş yaw kafam karıştı sanırım farklı uygulamalar var ama bn müdüre sordum 35. haftada başka bi hastalıktan aldığın rapor düşülmez dedi.
tamam izne ayrılma hakkı verilmiş bize ama örneğin 33. haftada hasta oldum iyileşince de 37'ye kadar devam edicem belkı niye raporumu bozddurmak zorunda kalayım ki yönetmelikte de yazmıyor öyle bişi arkadaşlar bence hakkınızı arayın bu konuda.
o izinler doğum sonrası mumla aranıyor çevremde gördüğüm kadaryla.
bir de 37. hafta bitince mi başlayınca mı ayrılıyoruz izne?

ben 37 bittiğinde ayrılıyoruz diye biliyorum..
canım 33 te hasta oldun diyelim 1 hafta rapor aldın..doum sonrasına aktardığın iznin sadece 1 haftası eksiliyor..
ben bununla ilgili bi yönetmelik bulmuştum..
bulursam ekleyeyim..

canım bu adrese bi bak..
YILLIK, MAZERET, HASTALIK VE DOUM ZNLER HAKKINDA GENELGE (PERSONEL GENEL MDRL)

(3) DOĞUM ÖNCESİ VE SONRASI MAZERET İZNİ VE SÜT İZNİ:

2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununun 56 ncı maddesinin 4 üncü fıkrası hâkim ve savcıların; mazeret, hastalık ve aylıksız izinleri hakkında Devlet Memurları Kanunundaki hükümlerin uygulanacağını düzenlemiştir.

Devlet memurlarına doğum sebebiyle verilen mazeret izni ve aylıksız izne ilişkin olarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104 üncü maddesinin (A) bendinde: "Memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır." hükmüne,

Aynı Kanunun 108 inci maddesinin 3 üncü fıkrası ile de "Doğum yapan memurlara istekleri halinde 104 üncü maddenin (A) bendinde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren 12 aya kadar aylıksız izin verilir." hükmüne

yer verilmiştir.

Bu itibarla;

1) Normal doğumun 40 ıncı haftada olduğu düşünüldüğünde, ilgilinin doğum öncesi iznine ancak 32 nci (çoğul gebelik halinde 30 uncu) haftada ayrılabileceği, bu sürelerden önce erken doğum olması halinde Kanun gereğince doğum öncesi izninden yararlanılamayacağı,

2) İlgilinin, hamileliğin 32 nci haftasında (çoğul gebelik halinde 30 uncu haftasında) mutlaka doktor raporu alması gerektiği, sağlık durumunun uygun olması halinde tabibin onayı ile doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışabileceği, bu durumda çalıştığı sürelerin doğum sonrası iznine ekleneceği, tabibin doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışmasına onay vermemesi halinde hamileliğin 32 nci haftasında (çoğul gebelik halinde 30 uncu haftasında) zorunlu olarak doğum öncesi izne ayrılması gerektiği, ilgilinin tabibin onayı olmadan doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışması halinde ise bu sürelerin doğum sonrası iznine eklenmeyeceği,

3) Doktor raporuyla çalışabileceği belirtilen süre içerisinde yıllık izin veya mazeret izni kullanılması durumunda izinli geçirilen sürelerin doğum sonrası mazeret iznine ekleneceği, ancak; anılan süre içerisinde rapor alınmak suretiyle geçirilen sürelerin doğum sonrası mazeret iznine eklenemeyeceği,
bu son madde yani 3. madde bizi ilgilendiriyor..ve benim anladığım kadarıyla da rapor alırsak arada doğum sonrası iznimizden düşülüyor..

Arkadaşlar 29 haftalık hamileyim. 5 haftalık iznimi doğum sonrasına atmak istiyorum. Tam olarak 32 hafta dolduğu günmü alınıyor. Bir de Raporu aldıktan sonra diyelim ki 35. haftada zorlanmaya başladık işe devam etmek istemedik o zaman rapor tamamiyle yanıyor mu?

bu adresi tekrarlamak istiyorum gerçekten sorularıma yanıt buldum :65:
Adalet Bakanlığından Doğum İzni Açıklaması

33+3 teyim :49: çalışabilir raporumu aldım 31+6 da, ama ne olur ne olmaz, giderek hareketlerimiz kısıtlanıyo. o yüzden önemli...bende biraz önce buldum bu adresi .
örneklerle açıklamış.
duyanlar duymayanlara link atsın

Slm herkese bende 30 haftalık hamileyim 32. Haftada çalışır raporu aldıktan sonra bel ağrısından dolayı 10 gün rapor almak istiyorum böyle bir hakkım varmı acaba raporum bozulurmu bilginiz varmı

Slm herkese bende 30 haftalık hamileyim 32. Haftada çalışır raporu aldıktan sonra bel ağrısından dolayı 10 gün rapor almak istiyorum böyle bir hakkım varmı acaba raporum bozulurmu bilginiz varmı
Nedense kurumlara göre değişiyor bu.Kuzenimin iş yeri kadın-doğum dışında bir doktordan olursa kabul edilir demiş,o 32 de çalışabilir raporu alıp sonra dahiliyeden rapor almıştı.Aynı şeyi benim kurumum kabul etmedi,doğum izniniz bozulur dedi.Kuzenim ve ben devlet memuruyuz bu arada.

32. hafta raporunu illa 32+0 da alacağız diye bir şey yok değil mi?
yani 31+4 ya da 32+5 te alsak sorun olmaz değil mi?

32 sen sonra almanız doktor raporsuz çalıştığın için boşuna çalışmış olabilirsin ama 32 öncesi istediğin vakit al ama yakın olsun tabi 31-30 haftalarda falan ve 32 sen sonra çalışır raporu alıp başka doktordan istirahat raporu alınsa dahi o Doğum izninden sayılır raporun bi faydası olmaz yani

Back
X