32. Hafta doğum izni

smile6081

Gözlüksüz bakıyorum hala cahilsin
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2007
2.209
651
723
Arkadaşlar kesin bu konu ile yaşanmış duyulmuş bir bilgi vardır.
Ben 24 haftalık hamileyim
Öğretmenim

32. Haftam tam yar yıl tatiline denk geliyor ve sayılmıyormuş bugün öğrendim.

Doğum sonrası izin konusun da sıkıntı yaşıycam

Ben de düşünüp duruyorum

Yarı tatil bitimin de doktoruma rica etsem beni 32. Haftalık gösterir mi? Sıkıntı olur mu
Ve gerçekten sömestr tatili ertelenmiyor mu?

Çok düzensiz olucak ben küçük bebeğimi evde bırakıcsm yerime öğretmen gelicek ben işe dönünce çocuklar bocalıycak
Vsvs
Yardımcı olur musunuz???

Anlamadim ki ben konuyu. Yariyil bitiminde 32 gosterir mi diye sormussunuz, normalde yariyil bitiminde kac haftalik oluyosunuz?

yari yilda basinda 32. oluyomus.yari yilda izinden sayilmiyormus. Yani alacagi dogum oncesi 8 haftanin sadece 6 sini alabilecek.
Dogumdan sonra da ikinci somester ise donememk yerine son iki hafta derse gitmek zorunda kalicak.
Sorunu su, son iki hafta derse girsem cocuklar bocalar diyor.
Kendisi icin de tabi iyi olma, son iki hafta sadece derse gidicek bebegini birakip.

Gosterebilir tabi ama herkes yapmaz. İşin dogrusunu yapmak her zaman daha iyidir ama senin durumun biraz farkli. 30 iken 32 gosterir mi deseydin olmaz dogru da olmaz derdim ama senin durumunun sorun olacagini düşünmüyorum. .

32. hafta zaten gidip rapor almanız gerekli son 3 haftaya kadar çalışabilir diye,, eger sizin 32. haftanız ara tatile geliyorsa bence daha şanslısınız, sayılmıyor diye bişey duymadım ben, gidin doktora son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu alın, zaten 2 haftasını tatilde geçirmiş olcaksınız, bir haftada okul ilk açıldıgında gelirsiniz, sonra ayrılın 13 hafta izniniz olmuş olur.Zaten mart ortası gibi doğcak sanırım, seminerlere kadar izniniz yeter, he yetmedi mi, normal mazeret hakkınız ve 40 güne kadar rapor hakkınız var..

Son düzenleme:
32 de ayrilmak sart degil. calisabilir rapporu alip 37 ye kadar kalabilirsiniz. isterseniz ara tatil bitimi 34 te ayrilin isterseniz de 3 hafta dahs ikinci donrmden calisip 37 de ayrilin. boylece dogum sonrasins 13 hafta kalir. boylece yaz tatiline girilir. ertesi yils kadar da bebek alti aylik olur..

32 olarak göstereceğini sanmam, 5 haftayı sonrasına akratıp 37 de izne çıksanız olmaz mı

32. hafta zaten gidip rapor almanız gerekli son 3 haftaya kadar çalışabilir diye,, eger sizin 32. haftanız ara tatile geliyorsa bence daha şanslısınız, sayılmıyor diye bişey duymadım ben, gidin doktora son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu alın, zaten 2 haftasını tatilde geçirmiş olcaksınız, bir haftada okul ilk açıldıgında gelirsiniz, sonra ayrılın 13 hafta izniniz olmuş olur.Zaten mart ortası gibi doğcak sanırım, seminerlere kadar izniniz yeter, he yetmedi mi, normal mazeret hakkınız ve 40 güne kadar rapor hakkınız var..
MEB te öğretmenim ben de sayılıyor diye düşünmüştüm
Ana araştırdım sayılmıyormuş
Ve iznim az oluyor rapor hakkım kısıtlı Mayıs sonunda işe dönmem gerekiyor küçük bebeğimi evde bırakıcsm okulda ki çocuklar da sürekli öğretmen değişmekten sıkılırlar

Iznimi 32. Haftadan ertelesem bile sayılmıycskmış

Söm
32 olarak göstereceğini sanmam, 5 haftayı sonrasına akratıp 37 de izne çıksanız olmaz mı
sömester e denk gelen iki haftam ertelenmiyor canım
Sıkıntım bu 32. Haftada ertelesem bile 2 haftam boşa geçicek sonrasın da sıkıntı olucak

Doktora rica etsem erteler mi bi aksilik olur mu sonrası için sıkıntım bu

Ben de bu ara doğum izni konularını araştırıyorum. Malesef doğum izni tatile denk gelirse sayilmiyor. Bu konuda yayınlanan bir gebelgede var. Yani siz 37. Haftaya kadar çalışır raporu da alsaniz meb 2 haftalik tatil kısmını kullanmissiniz sayıyor. Yinetmelik geregi tatile denk gelen dogum izni kullanilmis sayilsada bazı illerde farklı uygulamalar mevcut. Siz bir araştırın bulundugunuz yerde uygulama nasıl. Ama Dr ile anlasıp 30. Haftada gosterebiliseniz daha garanti bir cÖzüm olir tabi ki

Bugün doğum yapan arkadaşım dediğin şakilde yaptı.36 haftada iken 37olarak gösterdi ve sezeryanı 40.haftada olmuş oldu .normalde 38yada39da oluyor ve iki hafta yanıyor ya ,onun yanmadı .sende samimi bulduğun bir doktora bunu yaptırabilirsin

Bugün doğum yapan arkadaşım dediğin şakilde yaptı.36 haftada iken 37olarak gösterdi ve sezeryanı 40.haftada olmuş oldu .normalde 38yada39da oluyor ve iki hafta yanıyor ya ,onun yanmadı .sende samimi bulduğun bir doktora bunu yaptırabilirsin
Tşkler canım

Ben de bu ara doğum izni konularını araştırıyorum. Malesef doğum izni tatile denk gelirse sayilmiyor. Bu konuda yayınlanan bir gebelgede var. Yani siz 37. Haftaya kadar çalışır raporu da alsaniz meb 2 haftalik tatil kısmını kullanmissiniz sayıyor. Yinetmelik geregi tatile denk gelen dogum izni kullanilmis sayilsada bazı illerde farklı uygulamalar mevcut. Siz bir araştırın bulundugunuz yerde uygulama nasıl. Ama Dr ile anlasıp 30. Haftada gosterebiliseniz daha garanti bir cÖzüm olir tabi ki

Evet ertelesem bile hakkım yanıyormuş saçma değil mi benim elimde olan bir şey mi

Evet ertelesem bile hakkım yanıyormuş saçma değil mi benim elimde olan bir şey mi
Cok sacma malesef. Sizin yine ara tatile denk geliyor. Dogumu yaz tatiline denk gelip 2 ay dogum izni kullanıp okula dönenler var. 2 aylık bebek nasıl bırakılır. Ben bu ara hep stres yaşıyorum bir kaza olurda hamile kalırsam diye. Bugün hamile kalsam yaza denk geliyor doğum :)

Cok sacma malesef. Sizin yine ara tatile denk geliyor. Dogumu yaz tatiline denk gelip 2 ay dogum izni kullanıp okula dönenler var. 2 aylık bebek nasıl bırakılır. Ben bu ara hep stres yaşıyorum bir kaza olurda hamile kalırsam diye. Bugün hamile kalsam yaza denk geliyor doğum :)
Onları düşününce kendimi şanslı hissediyorum

Ben de senin çok korkardım
:)

Back
X