• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 32 aylık oğlumun tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

daisy83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
385
1
96
42
İstanbul
Herkese merhaba,
Yazın gelmesiyle biz de alıştırmalara başladık. Aslında çok daha önce başlamıştık ama bezi çıkarmadığımız için, oyun gibi oldu. "Bezime yaparım ama hadi tuvalete deyince oraya da yaparım" gibi. 2 gündür evde olduğumuz süre içinde alıştırma külodu giydirdim ve 45 dk da bir çişe götürdüm. Her götürdüğümde yaptı, sonra beraber yıkadık mutluyuz hepimiz ama arada küloduna da yaptı. Yani henüz altına yapmaması gerektiğini bilmiyor ama tuvalete deyince gidiyor, beni de oturtuyor klozete:1:
İlk sorum burda: Ne kadar zamanda bir tuvalete götürmeliyim? Ve ne zaman kendi söylemeye başlar acaba?
2. sorun da: Oyun grubuna gidiyor haftada 3 gün, günde 2 saat. Orada kaza olmaması için bez bağlıyoruz,çiş neyse ama kaka yaparsa mahvolur ortalık. Bez bağlayınca da kafası karışır mı? Acaba 1 hafta ara mı versek yuvaya?
Bir de bizimki gündüz tutuyor çok sık yapmıyor ama uykuda çok yapıyor. Sabah bezi çokşişmiş oluyor hatta bazen üstüne de taşıyor. Gece için hazır değiliz sanırım ama uyumadan önce bez bağlamak da kafasını karıştırmaz mı?
Bir de asıl sorun kaka olacak sanırım. 2 gün bez bağlamadık, tesadüf mü bilmiyorum bazen oluyor ama 2 gündür kaka da yapmadı. Sorunca "yok" diyor. Ben de dışarda falan küloduna yaparsa diye korkuyorum...:18:

öncelikle kolay gelsin bizde geçen ay başladık çalışmalara ve çok şükür artık biz atlattık bu dönemi kızım 21 aylıkken bez olayı bitmiş oldu bizim için bende ilk zamanlar saatte bir oturttum oturağına o zmanlar yaptı yani viz saat bir oturuyoduk sonraları zaten uzuyo bu süre o dayok deyip oturmak istemiyo aralarda kaçırdığıda oluyodu tabi ama sakın hiç kızma kaçırdığı zaman falan olsun şimdi kaçırdık ama bir dahakini otura falan yapıcaz de çünkü benim kızım kaçırdığı zaman kendisi ağlıyodu naptım ben diye.ben sadece ilk iki gece bez bağladım ondan sonrasında bağlamadım ilk gece çiş vardı bezinde sabah o uyanınca hemen o anlamadan bezini çıkarttım ama sabahları ikinci gün akşam sütünü erken verdim çokta sıvı şeyler vermedim yatırmadanda çişe falan tuttum sabah bezi kuruydu sonrada takmadım.benim kızımda oyun grubuna gidiyodu ama bu sürde götürmedim onu çünkü gecede yada dışarı çıkarkende bez takarsan akıları karışıyo çocukların benim sana tavsiyem bezi bence takma dışarı çıkarken yanına yedek kıyafet al sık sıkta sor yada sen tut onu çişe falan böylelikle alışıcak beim kızım 12. günde başaldı kendi söylemeye artık geldiğinde ama en az bir ay sürer tuvalet eğitimi falan diyolar ama dediğim gibi her çocuk bir değil. kolay gelsin ve bol bol sabır diliyorum sana çünkü bu anne içinde çocuk içinde zor bir dönem umarım sizde en kısa sürede alışırsınız.benim kızım hazırdı bezi çıkartmak için ondan bunu hissettiğim için bezi çıartık ve çabuk alıştık bezi çıkartmadan önce zaten kaka falan yapınca söylüyodu

Son düzenleme:
merhaba, benim kizimda 31 aylik ve bende yeni basladim. 2 haftata boyunca alistirma kulotu giydirdim ve surekli tuvalete goturdum cisini yapincada odullendirdim. sevdigi bir kraker seker cikolata gibi. 3 gundurde hic bez falan baglamiyorum geceleride baglamiyorum. ilk gun sabah 8.30 a kadar yapmadi cisini sonra uyanir uyanmaz yataga yapti. ikinci gun ise gece hic yapmadi uayaninca henem tuvalete gittik. bizim sorunumuz gunduzde. ben her 15-20 dk da bir tuvalete goturuyorum. tuvalete yapiyor iyi guzel ama sonra 5-10 dk sonra altinada yapiyor. sanirim tuvalete goturdugumde hepsini yapmiyor tutuyor. 3 gundur cisini yapmadigi yer kalmadi. cisini yapincada rahatsiz olmuyordu daha bugun rahatsiz olmaya basladi. hic kizmadim sen ne yaptin bile demedim. gayet sakin davraniyorum. artik tuvalete yapmaliyiz bizde buraya yapiyoruz diyorum anlatmaya calisiyorum ama bakalim. klozetini de salonun ortasina koydum kendi istedigi zaman otursun diye ama nafile. hemen pes etmek istemiyorum. 2 hafta deneyecegim hic bir gelisme olmazsa biraz daha beklerim sanirim.

Hepinize kolay gelsin arkadaşlar.
Bizim 3 gün oldu. Çişte pek problem yok, kendisi söylemiyor ama biz sık sık götürdüğümüz için altına yapmaya pek fırsatı olmuyor. Ama bu kakayı napıcaz bilmiyorum. Onu kesinlikle oturağına yapmak istemiyor, yapmaya başlayınca tuvalete götürmek istiyorum ama ağlıyor ben de zorlamak istemiyorum. Nedir bunun çözümü?:50:

MERHABA ARKADASLAR,
sanirim biz biraz da olsa yol aldik kizimla beraber bu tuvalet konusunda.. hala soyleemiyor cisini ama tuvalete gidince yapiyor altina kacirma olayida devam ediyor. ama daha uzun araliklarla yapiyor buda bizim icin iyi degilmi.. kakasini genelde altina yapiyor bazende vaktini tutturabilmissek tuvalete yapiyor benim kizim cok su icer ve guzelde yemek yer haliyle cok cis ve kaka olarak bize geri donuyor birde cis cizelgesi tutuyorum artik.. hangi vakitlerde ne kadar siklikla cikmisiz.. kendimi ayarlamak adina guzel oluyor hemde ilerde Allah o gunleri gosterirde ona hediye etmek istiyorum.. biz 8. gunu bitirdik bakalim daha ne kadar surer ya da ben nezaman pes ederim onu bilemiyorum.. Rabbim hepimize kolaylik versin insallah..:111:

Bugün tam 1 hafta oldu. Dediğim gibi çiş için her götürdüğümüzde yapıyor ama götürmezsek ya da çişi daha çabuk gelmişse altına yapıyor. Ne zaman kendisi söyler bilemiyorum. Normalde saatte bir yaparken dün noldu artık çok mu su içti üşüttü mü bilmiyorum 20 dk da bir falan yapmaya başladı, külot yetiştiremedim resmen.
Ama kaka konusunda gelişme var. Altına yapmaya başlamıştı, gel tuvalete oturalım dedim istemedi. Sonra sevdiği çikolatayı gösterdim, tuvalete otur vericem dedim, oturdu yaptı. Ama ilginç olan kakasından korkuyo mudur nedir azıcık yapınca kalktı bana onu attırdı temizletti, oturup devam etti sonra onu da tuvalete attırıp yine devam etti. Halbuki kakasına da hiç pis falan demedik. "Aaa oğlumun kakasııı" falan diyoruz sanat eseri gibi:52:
Bi de önceden kakanı tuvalete yaparsan sana kocaman kırmızı araba alıcam demiştim, gittik onu aldık uzaktan kumandalı falan. Baya pahalıya patlamaya başladı bu iş:40:

biz bi sure ara vermeye karar verdik yani ben karar verdim kizim da bu halden gayet memnun.. benim kizim surekli aglayan bir cocuk. vara yoka aglar. esimde simdi suan sehir disinda ve 6 aylik oglum var. hepsi ustuste gelince cildirmaya ramak kaldi yani. oyle olunca ara vermek en guzeli sanirim. kizim icinde benim icinde en guzeli bu..
sizlere kolay gelsin arkadaslar..:46:

benim oğlum da 31 aylık ve bizde yavas yavas tuvalet eğitimine başldık. çişi yada kakası varsa tuvalete götürdüğümde yapıyor ama ben goturursem sordugumda hep yok diyo ... bide bu aralar bez baglatmak istemiyor ...nasıl yapacağım bilmiyorum cok korkuyorum :( bu dönemden off off ...

kızım şuan 27 aylık ve biz bezi bırakalı çok oldu..kızımla artık bez senin poponu acıtıyor,artık tuvalete yapalımdiye güzelce konuşma yaptım.korkmaması gerektiğini bu durumun çok güzel olduğunu anlattım ve beze veda partisi yaptık.ufak bir kaç hediye aldık,odayı süsledik,kızımla beraber pasta yaptık ve beze veda ettik.sonrasında banna hiç zorluk çıkarmadı.bazen altına kaçırdı ama oda yetişemediğimiz için.Allah a şükür rahatız şimdi..sakın altına yaparsa diye korkmayın,tutumunuzu bozmayın,beze güvenir yapar.bezi attığınız zaman,geceleride artık altına yapmaması gerektiğini bilir..bezi tamamen atın nerede olursanız olun..yanınızda fazla kıyafetini alın,yaparsa değiştirirsiniz..strest yapmayın,1-2 haftaya kadar rahatlığını yaşayacaksınız..Allah kolaylık versin..

kızım şuan 27 aylık ve biz bezi bırakalı çok oldu..kızımla artık bez senin poponu acıtıyor,artık tuvalete yapalımdiye güzelce konuşma yaptım.korkmaması gerektiğini bu durumun çok güzel olduğunu anlattım ve beze veda partisi yaptık.ufak bir kaç hediye aldık,odayı süsledik,kızımla beraber pasta yaptık ve beze veda ettik.sonrasında banna hiç zorluk çıkarmadı.bazen altına kaçırdı ama oda yetişemediğimiz için.Allah a şükür rahatız şimdi..sakın altına yaparsa diye korkmayın,tutumunuzu bozmayın,beze güvenir yapar.bezi attığınız zaman,geceleride artık altına yapmaması gerektiğini bilir..bezi tamamen atın nerede olursanız olun..yanınızda fazla kıyafetini alın,yaparsa değiştirirsiniz..strest yapmayın,1-2 haftaya kadar rahatlığını yaşayacaksınız..Allah kolaylık versin..

benim de bir oğlum var kışın kakam geldi diyordu ama ben birkaç kez tuttum yani söylerse oturttum söylemezse oturtmadım yaza uğraşırız dedim bugün hadi bezi çıkaralım dedim tamam dedi gelince söyle dedi alıştırma külodu giydirdim sı k sık sordum ama altına yaptı neyse dedim çıkardım başka giydirdim gene alrın ayaptı oturtuyorum lazımlığa yapmıyor adaptör koyduk klozete arabalı filan ama korkuyor onda bu aralar korkma huyu da başladı bu yaz alışsa iyi olacak bi diyorum kendiliğinden bıraksın bugün bi kadın da benm yeğenim 4 yaşında hala bez bağlıyorlar deyince gözüm korktu

arkadaşlar, 3 yaşında bir kızım var ve ona 3 günde bezden kurtulmayı öğrettim. blogumda anltıyorum. incelerseniz sevinirim. xxxxxxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
Back