• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 32 aylik kizim tuvalet egitiminde nasil davranmaliyim???

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Zemheri28

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2016
382
271
103
Merhabalar kizim 32 aylik tuvalet egitimine basladi . Daha once denedim bir kac kere ama hic istemeden reddetti. Agladi bende uzerine gitmedim. 2yasindan beri anlasilir konusuyor. Yarim gun krese gidiyor. Konusuyorum iletisimi iyi benimle. Ama bebek olucam Anne diyor. Bebek sesleri cikartiyor. Bence artik hazir tuvalet icin. Herseyi anlayip konusabiliyor. Ilk denemede biraz lazimliga yapti. Cok sevinerek karsiladik . Oyuncak alicagim diye soyledim.ama kalkinca kiloduna yapti tekrar cisini. Sonradan kilodu sevmedim istemiyorum diyor. Cisini lazimliga yapinca kendi de cok mutlu oldu bezle konustuk. Artik sevmiyoruz seni temiz olduk falan diye. Altina yapinca saklaniyor hep koselere. Ama hic soylemiyor geldi diye. Bu gibi durumlari atlatan anneler nasil atlattiniz fikirleriniz nedir? Abisi var 6 yasinda bak tuvalete gidiyorum diye konusuyor anlatiyor kardesine o 1.5 yasindayken cok kolay birakti gece gunduz ayni zamanda. Ama kizim zor bir cocuk nasil yapabilirim ? Cevredekiler daha bezli mi diye sorup duruyor niye biraktirmiyorsun diye. Kendimi kotu hissediyorum. Fikirlerinize cok ihtiyacim var .

Gece kuru kalkiyorsa hazirdir,değilse çocuğu zorlamayın. Tuvalet eğitimi sabır isteyen bir surec... Biz her lazimliga gidişinde bir sticker yapıştırirdık kapıya... Böyle pekiştirecek şeyler yapabilirsiniz. ( Biraz soğuk döneme denk gelmiş,umarım usutmez prenses) size kolay gelsin...

Gece kuru kalkiyorsa hazirdir,değilse çocuğu zorlamayın. Tuvalet eğitimi sabır isteyen bir surec... Biz her lazimliga gidişinde bir sticker yapıştırirdık kapıya... Böyle pekiştirecek şeyler yapabilirsiniz. ( Biraz soğuk döneme denk gelmiş,umarım usutmez prenses) size kolay gelsin...
Tesekkurler fikir icin bende sticker alayim bugun cikinca bazen gece kuru kalkiyor bazen islak ama geceleri 2 bardaga yakin su iciyor. Durum Boyle olunca istiyor.

Oglum gece bezini hemen birakmadi, once gunduzu birakti.
Tam hamileligimin ortasina geldi cunku cis ogrenme sureci.
Altina gece kacircak, yorgan carsaf yikmak zorunda kalcam dusuncesi beni gerdigi icin gece kulot bezlerden taktim ta ki 3,5 yasina kadar.
Belki gece birakmaya hazir degildir.
Oglum cok inatlasmisti benimde.
En son pesinde hafiye gibi gezdim, kuytuya saklansa elimde lazimlikla yanindaydim.
Essek sipasi 15 saate yakin cis yapmadi bigun.
Baktim kivraniyor.
En sevdigi cizgifilmi actim, lazimliga oturttum dayadim kefiri :)
Cis kaka ne varsa oyle bi yapti, kendi yaptigina inanamadi tabi.
Alkis kiyamet oyle alisti.
Pedagojik yaklasimi bilemicem ama oglumda sticker odul vs ise yaramadi,pesinde gezmem gerekti.

Her çocuk farklı bakmayın onlara. Ben kızıma sevdiği hayvanlardan çamaşırlar almıştım. Hatta beraber aldık. İlk kaçırdığında annecim tavşan ıslanmış ve üzülmüş dedim. Başka giydirip haber ver kedi ıslanıp üzülmesin olur mu dedim.
Bikaç kereden sonra anne tavşan ıslanmış üzüldü mü dedi bende biraz üzülmüş ama yanlışlıkla yaptın sonuçta artık dikkat ederiz dedim.
Bikaç gün sonra zaten haber vermeye başladı.
Bide kukuli diye bir çizgi film var. Bikaç tane şarkısı var bezlerle ilgili. Bikaç gün de onları izledik. Bize faydası oldu.
Arada geldi mi diye sorun, kaçırınca kızmayın ama üzüldüğünüzü belli edin.
Ben yanlışlıkla kaçırdın canım bidahakine hemen haber ver dedim.
Stres yapmayın birbirinize. Uzun yazmışım ama işe yarar inşAllah:)

Benimde yeğenim bebek numarası yapıyordu illaki bez bez diye tutuyordu altına yapınca bilerek yaptım diye bide kahkaha atıyordu cimcime. En son annem lazımlığa oyuncak bebeği oturttu hadi ciş yap buraya yap söz dinle diye güzel güzel oyuncak bebekle konuştu :) lazımlığa birazda su dökmüştü bizim cimcimeninde hoşuna gitti o gün attı bezi tamamen

Her çocuk farklı bakmayın onlara. Ben kızıma sevdiği hayvanlardan çamaşırlar almıştım. Hatta beraber aldık. İlk kaçırdığında annecim tavşan ıslanmış ve üzülmüş dedim. Başka giydirip haber ver kedi ıslanıp üzülmesin olur mu dedim.
Bikaç kereden sonra anne tavşan ıslanmış üzüldü mü dedi bende biraz üzülmüş ama yanlışlıkla yaptın sonuçta artık dikkat ederiz dedim.
Bikaç gün sonra zaten haber vermeye başladı.
Bide kukuli diye bir çizgi film var. Bikaç tane şarkısı var bezlerle ilgili. Bikaç gün de onları izledik. Bize faydası oldu.
Arada geldi mi diye sorun, kaçırınca kızmayın ama üzüldüğünüzü belli edin.
Ben yanlışlıkla kaçırdın canım bidahakine hemen haber ver dedim.
Stres yapmayın birbirinize. Uzun yazmışım ama işe yarar inşAllah:)

Cok cok sagol moral oluyor benim icin yazdiklariniz. Ilk lazimliga yaptiginda Anne bana kizmak yok bak ben buraya yaptim dedi. Cadi kizim kendisine uzuldum Sen Boyle niye yaptin ki dedim. Cevabi bu oldu.

Çevredekiler otu bku sorar aldırmayın. Benim oğlan da 29 aylık; çişini kakasını bilir ama inadına beze yapar. İnkar da eder "Yok" der güler bıyık altından filan. Konuşuyor, aklı çoğu şeye eriyor artık. Ama acele etmiyorum. Yaza doğru diyorum şimdi çocuğu üşütmenin bi manası yok, havalar soğuk. Siz de, sizin için hangi zaman daha uygun olacaksa o zaman başlayın. Çocuk yavaştan hazır olduğunun sinyalini verir.

Milleti de takmayın, geçende biri "Ee geç kalmış seninki bezi çıkarmaya" dedi, ben de "Altına sçan bi yetişkin olmadığına göre, illa bi gün öğrenecek değil mi?" dedim, kem küm dışında bi şey diyemediler. Önünde sonunda öğrenecekler. Çok oyun haline getirmeyin bu işi, çok da sıkmayın, çocuk zamanı ne ise o zaman hazır olur.

Oglum gece bezini hemen birakmadi, once gunduzu birakti.
Tam hamileligimin ortasina geldi cunku cis ogrenme sureci.
Altina gece kacircak, yorgan carsaf yikmak zorunda kalcam dusuncesi beni gerdigi icin gece kulot bezlerden taktim ta ki 3,5 yasina kadar.
Belki gece birakmaya hazir degildir.
Oglum cok inatlasmisti benimde.
En son pesinde hafiye gibi gezdim, kuytuya saklansa elimde lazimlikla yanindaydim.
Essek sipasi 15 saate yakin cis yapmadi bigun.
Baktim kivraniyor.
En sevdigi cizgifilmi actim, lazimliga oturttum dayadim kefiri :)
Cis kaka ne varsa oyle bi yapti, kendi yaptigina inanamadi tabi.
Alkis kiyamet oyle alisti.
Pedagojik yaklasimi bilemicem ama oglumda sticker odul vs ise yaramadi,pesinde gezmem gerekti.

10 dk once gidelim mi dedim. Yok Anne dedi.1 dk sonra Anne bak cis oldum dedi. Temiz yikadim giydirdim
Temiz oldum diyor.

Çevredekiler otu bku sorar aldırmayın. Benim oğlan da 29 aylık; çişini kakasını bilir ama inadına beze yapar. İnkar da eder "Yok" der güler bıyık altından filan. Konuşuyor, aklı çoğu şeye eriyor artık. Ama acele etmiyorum. Yaza doğru diyorum şimdi çocuğu üşütmenin bi manası yok, havalar soğuk. Siz de, sizin için hangi zaman daha uygun olacaksa o zaman başlayın. Çocuk yavaştan hazır olduğunun sinyalini verir.

Milleti de takmayın, geçende biri "Ee geç kalmış seninki bezi çıkarmaya" dedi, ben de "Altına sçan bi yetişkin olmadığına göre, illa bi gün öğrenecek değil mi?" dedim, kem küm dışında bi şey diyemediler. Önünde sonunda öğrenecekler. Çok oyun haline getirmeyin bu işi, çok da sıkmayın, çocuk zamanı ne ise o zaman hazır olur.
Ayni kizim Buda inkar ediyor yok yok yapmadim ki diyordu. Ama kakasi 2 dk kalinca pisik oluyor. O yuzden enfeksiyon olmasindan korkuyorum. Denemeye karar verdik.

Benimki 30 aylık. 24 ayından bu yana ara ara denedim ama hiç haber vermiyor.
Sürekli sorunca da sıkılıp cevap vermemeye başlıyor.

Bu ara yaptım demeye başladı. 2 hafta önce bir haftasonu dedim "sen artık abi oldun abiler beze çiş kaka yapmaz bezi kedilere vereceğiz" diye. Onayladı ama lazımlığa kaka yapmaya gelince işe yaramıyor. Çiş yapıyor ama kakadan korkuyor.
Uzun süre oturdu yapmadı "bitti" dedi. Kaldırdım gitti odaya kapıyı kapattı beni de sokmadı orada altına yaptı :)

Alıştırma külodu giydirmiyorum onu da bez sanıyor galiba yapınca rahatsız olup yanıma gelmiyor. Tek badiyle bırakınca ıslaklık rahatsız ediyor.
Uzmanlar da "normal pamuklu çamaşır giydirin hissedip rahatsız olsun" diyorlar zaten.
Yanlız şu var ki halıları kaldırmam gerektiğini farkedip bu işi mayıs haziran ayına erteledim :)
Kış günü halısız zor olur. Ki çocuk da kalın giydiriliyor mecburen. Üstünü çıkarana kadar kaçırır.

10 dk once gidelim mi dedim. Yok Anne dedi.1 dk sonra Anne bak cis oldum dedi. Temiz yikadim giydirdim
Temiz oldum diyor.

Cok zor cok iyi anliyorum.
Gozunuz uzerinde olacak ya da yazi bekleyeceksiniz.
Oglumda teklifimin ardindan dk gecmeden saliverirdi.
Biraz strese soktum cocugu ama 3 gunde ogrendi anlattigim sekilde.
Birde yaz mevsimiydi,halilari filan kaldirmistim,altinda bi kulot oluyordu ciplak geziyordu evde.
Sarki soyleyen lazimliklar var, cis yapinca sarkilar soyluyor, belki o ise yarar.

Onların çocukları hep 1 yaşında kendi kendilerine çıkarmışlardır bezlerini de ondan böyle sorup eleştirme yetkileri var :))

Benimki 30 aylık. 24 ayından bu yana ara ara denedim ama hiç haber vermiyor.
Sürekli sorunca da sıkılıp cevap vermemeye başlıyor.

Bu ara yaptım demeye başladı. 2 hafta önce bir haftasonu dedim "sen artık abi oldun abiler beze çiş kaka yapmaz bezi kedilere vereceğiz" diye. Onayladı ama lazımlığa kaka yapmaya gelince işe yaramıyor. Çiş yapıyor ama kakadan korkuyor.
Uzun süre oturdu yapmadı "bitti" dedi. Kaldırdım gitti odaya kapıyı kapattı beni de sokmadı orada altına yaptı :)

Alıştırma külodu giydirmiyorum onu da bez sanıyor galiba yapınca rahatsız olup yanıma gelmiyor. Tek badiyle bırakınca ıslaklık rahatsız ediyor.
Uzmanlar da "normal pamuklu çamaşır giydirin hissedip rahatsız olsun" diyorlar zaten.
Yanlız şu var ki halıları kaldırmam gerektiğini farkedip bu işi mayıs haziran ayına erteledim :)
Kış günü halısız zor olur. Ki çocuk da kalın giydiriliyor mecburen. Üstünü çıkarana kadar kaçırır.
Evim hali stres oluyorum ondan dolayi biraz ama makinam var yikamak icin ogrenince yikarim diye dusunuyorum. Alistirma kilodu 3 aydir kullaniyor ama bezden farksiz, tamamen cikarttim onu, islak olunca soyluyor bak cis oldum diye.

Back