Premature Bebekler 31 haftalık bebeğim doğdu.

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım oksijen çadırında çok mu duruyorlar acaba bilgin varmı ???

benimki ancak 1 ayda çıkmıştı hortumlardan. Sonrada birkaç gün çadırda deniyorlar. Kafasına camdan bir yuvarlak birşey koyuyorlar. Çadır işte sadece kafası oluyor orda. Senin süper bir gelişme cnm bu. Bekle gör en geç 1 hafta 10 güne kadar bebeğin evde olur. Sen sütünü bol bol sağ bebeğin anne sütünden mahrum kalmasın :(

benimki ancak 1 ayda çıkmıştı hortumlardan. Sonrada birkaç gün çadırda deniyorlar. Kafasına camdan bir yuvarlak birşey koyuyorlar. Çadır işte sadece kafası oluyor orda. Senin süper bir gelişme cnm bu. Bekle gör en geç 1 hafta 10 güne kadar bebeğin evde olur. Sen sütünü bol bol sağ bebeğin anne sütünden mahrum kalmasın :(

canım senin kaç haftalık doğdu bebeğin?bugün denemişler şimdi aradım dr.denemişler galiba çadırı zorlanmış geri küveze almışlar.:1no2:

Canım Allah yardımcın olsun, inş kısa zamanda evine dönersin bebişinle birlikte

canım senin kaç haftalık doğdu bebeğin?bugün denemişler şimdi aradım dr.denemişler galiba çadırı zorlanmış geri küveze almışlar.:1no2:

Canım hiç merak etme, solunumu kendi alıp verene kadar denerler... Erken denemişler. Birkaç güne kadar alışır çadıra birdaha denerler bir iki güne kadar sonra Allah'ın izniyle kendi alıp verir nefesini cnm. Sen üzülme fazla sütün gitmesin. Ben çok üzüldüğüm için sütüm gitti :(

Canım hiç merak etme, solunumu kendi alıp verene kadar denerler... Erken denemişler. Birkaç güne kadar alışır çadıra birdaha denerler bir iki güne kadar sonra Allah'ın izniyle kendi alıp verir nefesini cnm. Sen üzülme fazla sütün gitmesin. Ben çok üzüldüğüm için sütüm gitti :(

csnım senin kaç haftalık doğdu bebşin??ayrıca bu oksijen çadırı gözlere zararlımı bilgin varmı canım?

canım seni çok ii anlıyorum inan bana neler demişlerdi yok kızın böbreğinde hasar olabilir tansiyonu yüksek kanında problem daha neler neler bide taburcu olduktan sonra bebek gerizekalı olur deyip moralimşi bozdular sütüm azaldı çok şükür şimdi kızım ii sen moralini bozma herşey yoluna girer canım dr.lar insanıon moralini çok bozuyo sen sabırlı ol ve dua et herşey güzel olucak canıma.s.

slm canm öncelikle bebişin dünyaya gözlerini açmış allahım analı babalı sağlıklı ve mutlu büyümeyi nasip etsin...benm kısımda minik doğdu 1500 kg daha sonra 1460 kg düştü şimdi 2 aylık olduk maşallh 4700 olduk 10 gün güvezde kaldık burnundan beslendi 4 gün sonra biberonla benm sütümü verdiler emme refleksi gelişsin die 5.günde beni denedik emebilcekmi diye hemen kaptı yaramz kısım emin ol onlar anne ve babalarından daha dirençliler yani allaha şükür hiç bişi olmuo biraz ayrı kalıoz okadar benm kızım akranlarına yetiti bile kndmi boşuna yııpratmışım çok korkmuştum ama korkçak bişi yokmuş allahım kızına acil şivalar versin biran önce toparlasın kendini

csnım senin kaç haftalık doğdu bebşin??ayrıca bu oksijen çadırı gözlere zararlımı bilgin varmı canım?

Cnm benimkide 32 hafta dolmamıştı. 31 sayılır yani. 1900 gr öncedende söylemiştim. Oksijen çadırı hortumlardan çok çok iyi. Benimki çok fazla oksijen aldı fakat çok şükür gözlerde bir problem olmadı. Bebek 4-5 haftalıkken ilk rop muayenesine götürüyorsun. Benimki 6 kez gitti göz muayenesini şu zamana kadar çok şükür gözlerimiz iyi. Dünde kulak testimizde iyi çıktı. Şimdi haftaya salı günü nörolojik muayenemiz var. İnşallah onuda atlatırız Allah'ın izniyle. Önümüzdeki ayda evde kullandığımız ilaçlı hava var. Onu keserek kendi kendine ilaçsız nefes almayı deneyecek doktorumuz. Bakalım herşeyin hayırlısı. Yani sana diyeceğim herşey geçiyor ve geçecekte. Bebeğim 1.2 haftaya evinde olur cnm. kötü haberi gelmez. Emin ol o evden çok daha emniyette şu an, ben orda olduğunda içim rahattı çünkü anında müdahale ediyorlar. Ama evde öyle değil. Biz nerdeyse geç kalacaktık bebek iyice nefessizlikten morardı zor yetiştirdik ikinci yoğun bakıma girdiğinde. Ama seninkinin ciğerlerinde sorun yok anladığım kadarıyla. Sadece oksijen veriyorlar nefesini düzenlemesi için. İçini ferah tut cnm.

Öncelikle Allanalı babalı büyütsün diyorum bende bir prematüre bebek annesi olarak bişeyler yazmak istedim bende 34 haftalık fakat aslında 32 haftalık doğum yaptım bebeğim her nekadar 34 haftalık doğsada 32 haftalık gelişimindeydi.Ama çok şükür 10 kuvezde kaldı biraz solunum sorunu yaşamıştı fakat 10 günün ardından taburcu olduk.Evde zor günler seni bekliyor ama bu seni korkutmasın okadar çabuk büyüyorlar ki.Sana tek tavsiyem sütünü sağıp buzluğa koy çünkü biz taburcu olduktan sonra bebeğimizi anne sütünün içine konan bir formül mama verdik.Ta ki 3.500 kiloya gelene kadar bebeğimiz o yüzden sütünün devamlılığını sağlaman lazım moralini yüksek tutınan zaman çok çabuk geçiyo ben şimdi kızıma bakıyorumda sanki erken doğan o değil de benmişim :) okdar hareketli ve enerjisi bitmeyen bebekler oluyo bu Allah' ın mucizeleri sevgilerle..

benimde oğluşum 31 hafatlık doğdu.15 gün kaldı küvezde solunum problemi yaşadı.oda oksijen cadırında kaldı sonra havadan aldı yanı yanına koydular.8 gün hiç besleme yapmadılar nefes olyından...sadece serumla beslendi.sonra az az balandı 15 gününde taburcu oldu okadar korkuyordumki biraz daha kalsa olmaz mı demiştim.çıktışında 30 cc emiyormuş.ve eve geldik hep uyuyor ve ben besleyemiyorum 10 cc zor alıyor ve kusuyor.sarılıkt artti tabii...sonra hacettepeye gittik 3 gün kaldı ordada beslenme yaptılar tabii ve hergün sabah gittim akşam geldim çünkü bana da öğretti hemşireler...önceki devlet hastanesinde bişey göstermeden taburcu etmişlerdi sonra herseu yoluna girdi ..oğluşum 1 yaşına gircek maşallah kilosu herşeyi iii.merek etmeyim büyüyorlar inanamıyosunuz aradaki farka...

arkadaşlar çokk teşekkür ederim bilgisayar da problem vardı girememiştim allaha şükür bu hafta hep ii haberler aldım bebişimden, 2 gün oksijen çadırında kaldı şimdi serumunuda çıkardılar fakat küvezde hala dr lar ne zaman karar veririlerse o zaman çıkartacaklarmış dışarı.dışarı çıkınca beni çağıracaklarmış hastanede kalacakmışım orada öğreteceklermiş bakımını destek olan ve sualarını eksik etmeyen arkadaşlar hepinizden allah razı olsun.Allah bebişlerinize sağlık ve uzun ömürler versin.

canım benim sürekli takip ediyorum seni bütün haziran annelerinin duaları seninle
herşey dahada güzel olucak canım yeterki sen buna inan moralini sakın bozmaaa
maşallahh ihsanımıza inş hep böyle güzel haberler getirirsinn

arkadaşlar çokk teşekkür ederim bilgisayar da problem vardı girememiştim allaha şükür bu hafta hep ii haberler aldım bebişimden, 2 gün oksijen çadırında kaldı şimdi serumunuda çıkardılar fakat küvezde hala dr lar ne zaman karar veririlerse o zaman çıkartacaklarmış dışarı.dışarı çıkınca beni çağıracaklarmış hastanede kalacakmışım orada öğreteceklermiş bakımını destek olan ve sualarını eksik etmeyen arkadaşlar hepinizden allah razı olsun.Allah bebişlerinize sağlık ve uzun ömürler versin.

Cnm bak gördünmü zamanla düzeliyor işte. İnşallah haftaya en geç bebeğini alırsın cnm. Ama evde dikkatli ol lütfen.. O çok hassas çünkü.. Ben sana demiştim :D:D:D:D Küvezde kalmasının sebebi vücut ısısını koruması için cnm. Korkulcak birşey yok. Orda emniyette bebeğin. Kucağına alınca şaşırcaksın keşke birazdaha kalsa burda büyüse öyle alsam diye. İnsan elinde bile tutamıyorki :)

canım gözünaydın inş. en kısa zamanda evinize dönersiniz yavrunla çok sevindim ii gelişmelere cnm

kıyamam ya bende 31 haftalık hamileyim şimdi ALLAH sabır kuvvet versin sanada bebeğinide hayırlı haberlerini almışsın bebeğinin bundan sonra herşey yoluna girer inşallah

merhaba arkadaşlar pazartesi günü 30+2 de 1900 kg bebeğim dünyaya geldi.şuu an küvezde kalıyor çok endişeliyim bu şekilde sağlıklı bebeği olan arkadaşlar varmı merak ediyorum bilginize ihtiyacım var

teyzem ıkızlere hamıleydıı 35 haftalık dogum yaptı bırı 2 200 gram bırı 1 kılo 400 gram g-dogduu ve cok sukur yasadııı olur sanıyoduıııkk ıkısıdee yasadııı aslan gıbılerr 1 yasındaa yasınlarından kat kat buyuklerrr maslahh

Back
X