Uyku Problemi 16 aydır uyumuyor (Erkek bebek)

• Konu Sahibi Konu Sahibi sdnzli
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sdnzli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2024
8
1
1
31
Merhaba

16 aylık emen erkek bebeğim var. İnanın abartmıyorum 16 aydır geceleri hiç uyumadı.

Gündüz 30-45 dk - saat 10.30-11:00 gibi
Yine gündüz 15.00 - 16.00 civari yine 30-45 dk uyku yapıyor.

Hadi iki gün uyusa üç gün uyumasa anlıcam ama uyumuyor. Birgün uyuduğumu bilmem. Birçok doktora gittik bazı çocuklar böyle deyip geçiyolar.

Kan değerleri 8.8 seviyesinde çıktı en son.

Başkada bişey yok diyorlar. Arkadaşlar ne yapabilirim çok yoruldum artık. Lendi yorulmamı geçtim çocugum uyusum büyümesi için ihtiyacı var çok üzülüyorum :(

Benim izlemlediğim gece korkuyor gibi ama bu noktada da okuyoruz, ablam hafız okutuyoruz hiçbir şekilde bişey değişmiyor. Başkada şundan bundan diyebileceğim birşeyde yok..

Desteklerinizi bekliyorum belki tavsiyede bulunanlar olur tşkler....

Merhaba

16 aylık emen erkek bebeğim var. İnanın abartmıyorum 16 aydır geceleri hiç uyumadı.

Gündüz 30-45 dk - saat 10.30-11:00 gibi
Yine gündüz 15.00 - 16.00 civari yine 30-45 dk uyku yapıyor.

Hadi iki gün uyusa üç gün uyumasa anlıcam ama uyumuyor. Birgün uyuduğumu bilmem. Birçok doktora gittik bazı çocuklar böyle deyip geçiyolar.

Kan değerleri 8.8 seviyesinde çıktı en son.

Başkada bişey yok diyorlar. Arkadaşlar ne yapabilirim çok yoruldum artık. Lendi yorulmamı geçtim çocugum uyusum büyümesi için ihtiyacı var çok üzülüyorum :(

Benim izlemlediğim gece korkuyor gibi ama bu noktada da okuyoruz, ablam hafız okutuyoruz hiçbir şekilde bişey değişmiyor. Başkada şundan bundan diyebileceğim birşeyde yok..

Desteklerinizi bekliyorum belki tavsiyede bulunanlar olur tşkler....
Benim annemde anlatır sen uyumadan büyüdün der ciddi anlamda bir kaç sene uyumadın gözüne uyku girmedi nasıl büyüdüğünü bilmiyorum der ve buna ek olarak her saniye ağlayan bir bebek ve çocukmuşum ne zamanki ana oluluma gittin 5 yaşında o zamab huyun suyun düzeldi der, büyüme gelişmeye bakarsakta okulda sınıfta her zaman en uzunlardan biriydim kilom ve zihinsel algılamamda iyiymiş yani uyumadığı için gelişmez büyümez diye kormayın içiniz rahatlasın diye kendimden örnek verdim😀

Benim annemde anlatır sen uyumadan büyüdün der ciddi anlamda bir kaç sene uyumadın gözüne uyku girmedi nasıl büyüdüğünü bilmiyorum der ve buna ek olarak her saniye ağlayan bir bebek ve çocukmuşum ne zamanki ana oluluma gittin 5 yaşında o zamab huyun suyun düzeldi der, büyüme gelişmeye bakarsakta okulda sınıfta her zaman en uzunlardan biriydim kilom ve zihinsel algılamamda iyiymiş yani uyumadığı için gelişmez büyümez diye kormayın içiniz rahatlasın diye kendimden örnek verdim😀
ah şimdi o uyumayan çocuk olarak ben anne oldum ve ben istediğim kadar uyumaya hasretim çok özledim kesintisiz uykuları😂

Gece ne yapıyor ? Bebek 16 aylık olmuş artık tek uyku yapıyor olması lazım. Oda mesela sabah 07;00 uyanacak 12:30-14:00 civarı öğlen uykusu . Sonra da akşam 20:00 gece uykusu. Tek uyku yaptığı zaman ilk kısa uyuyor sonra yavaş yavaş uzayacak. Bunu uzatmak sizin elinizde oğlum hiç bir zaman 1 saat uyumazdı yenidoğanda bile 20 şer dk bunun adı felaket uykusuydu . Her uykuda 15 dk iş yapar ekmeğimin arasına yiyeceğimi koyar hemen yatağa yanına giderdim uyandığı zaman uykuya geçireyim diye . 22 ay boyunca emdi 20:00 de yatardı gece uykusuna 21:30 kalkış
23:00 kalkış
01:00 kalkış
03:00 kalkış ve sonra sabaha
06:00 a kadar hiç derin uyumazdı sürekli mız mız . Uyku düzeninizde bence sorun var

nasıl uyutuyorsunuz diye sorayım ben de.
Destekli uyurken (kucakta veya memede) benim kızım da böyleydi. Kendi kendine uyumayı öğrenince ve de gece beslenmesini kesince düzene giriyor.

Bende öyle düşünüyorum artık demekki benim bebeğimde uykuyu sevmiyo diye başka sığıncak bişey kalmadı

nasıl uyutuyorsunuz diye sorayım ben de.
Destekli uyurken (kucakta veya memede) benim kızım da böyleydi. Kendi kendine uyumayı öğrenince ve de gece beslenmesini kesince düzene giriyor.
Evet destekli uyuyor desteksiz uyutmayı çok deniyorum ama mesela bu gece çok uykusu vardı yatıyor piş piş yapıyorum gözlerini kapatıyor ama 1 dk sonra geri kalkıp oturuyo

Gece ne yapıyor ? Bebek 16 aylık olmuş artık tek uyku yapıyor olması lazım. Oda mesela sabah 07;00 uyanacak 12:30-14:00 civarı öğlen uykusu . Sonra da akşam 20:00 gece uykusu. Tek uyku yaptığı zaman ilk kısa uyuyor sonra yavaş yavaş uzayacak. Bunu uzatmak sizin elinizde oğlum hiç bir zaman 1 saat uyumazdı yenidoğanda bile 20 şer dk bunun adı felaket uykusuydu . Her uykuda 15 dk iş yapar ekmeğimin arasına yiyeceğimi koyar hemen yatağa yanına giderdim uyandığı zaman uykuya geçireyim diye . 22 ay boyunca emdi 20:00 de yatardı gece uykusuna 21:30 kalkış
23:00 kalkış
01:00 kalkış
03:00 kalkış ve sonra sabaha
06:00 a kadar hiç derin uyumazdı sürekli mız mız . Uyku düzeninizde bence sorun var
Siz tek uyku yapmanıza rağmen çok sık kalkıyormuş ?

Siz tek uyku yapmanıza rağmen çok sık kalkıyormuş ?
Kalksın veya kalmasın önemli olan mevzu şuan çocuğun tek uyku yapıyor ve 30 dk değil en az 1 saat uyuyor olması. 16 aylık çocuğa 2 uyku yaptıramazsınız . Zaten benim oğlum memeyi ve uykuyu bıraktıktan sonra da geceleri uyandı hiç deliksiz uyuduğu yoktu . Geçen sene 4 yaşındayken de 2 kere gece uyanıyordu . Siz gündüz uykusunu düzenleyin öncelikle

Ben 1 yaşından sonra tek uykuya düşürdüm ve çok güzel düzenimiz oturdu. Benim de bebeğim şuan 16 aylık.

Sabah 09.00-09.30 arası uyanıyor
Öğlen uykusu 14.00 gibi uyutuyorum bazen 45 dk bazen 75 dk uyuyor o gün ihtiyacına göre.
Akşam 09.00-09.30 arası öğlen uyuduğu saat miktarına göre uyutuyorum.

Siz daha erken de yatırıp kaldırabilirsiniz. Ben ablasından önce uyutamıyorum ablası ses yaptığından dolayı. O yüzden önce ablasını uyutuyoruz.

Hastalıklarda ya da zaman zaman düzen de aksamalar oluyor tabii ki. Ama bu düzeni benimsediği için kolayca tekrar aynı rutine sokabiliyorum. Bazı anneler üşenip pijama falan giydirmiyor. Ben mutlaka pijama giydiriyorum ve uykuya hazırlık yaptığımızı anlatıyorum. Uyku oyuncağını da eline verince kabulleniyor.

Back
X