Premature Bebekler 31 haftalık bebeğim doğdu.

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım arkadaşım hepimizin duaları Nihatımızla sağlıkla kucağına alacaksın seni çok seviyorummmm......... :nazar:

canımsınn haziran anneleri topiğinede yazdım burayada yazımm dualarım oğluşunlaaaaaaaaa

cnm çok geçmiş olsun.bebeğinin kilosu bence önce maşallah diyimtabi haftasına före çok ii.sütünü bol bol sağ.göğüslerini temiz tut.göğüs pedi kullan.eğerki göğüslerin iltihapkanırsa çok zorlanırsın.ben tam 4 ay çektim iltahaptan.sütünü hastaneye götürmüyomusun.bebeğine şuanad veremezlermiki?allahım bebeğini kucağına aklmayı nasip etsin en kısa zamanda sağlıklı bi şekilde

ha buarada unutmadan zayıf doğan bebekler kendilerini daha çabuk topluyolar. 2ay sonra göreceksin bak topaç gibi olacak inş

arzucum bugün sütümü sağmaya başladım derin dondurucuya koyacam fakat ne zaman çıkacağı belli değil bebişin ne kadar durur bu süt belli süresi varmı???

yavrum bebeğinin kilosu çok güzel, erken doğan bebeklerde kilo çok önemli biliyosun, eh solunumu da iyiye gidiyo demiş doktorlar, o zaman herşey güzel olacak allahın izniyle, canım ben medikallerden kap almıştım, ölçekli, poşet şeklinde olanları da varmış ama ben kabı tercih ettim başka şeylerde de kullanırım diye, sütünü sağıp koyduktan sonra üzerine tarih at, nette 6 ay kadar saklanıyo diyo ama benim doktorum 3 ay içinde bitirmemi söylemişti, 3 ay da zaten uzun bi zaaman, sürekli sirkülasyon yaparsın, ara ara dondurucudan eski tarihlileri alıp onu verirsin, ara ar a sütün fazla olursa yine sağar donduurucuya atarsın, dolapta da 24 saat duruyomuş, oda sıcaklığında da 8 saat die biliorum, inşallah hayırlısıyla kendin emzireciğin günler de gelcek, hiç de uzak diil, sadece sabırla beklemen gerek Şeniz haa bi de içini rahatlatması açısından şunu söylemek istiyorum, çoğul gebeliklerde 32. haftada alıyolar, benim arkadaşım 3üzlere hamileydi, 32. haftada sezeryan doğumla aldılar ve şu anda üçü de topaç gibi görmen lazım, bi de canım göüslerini boşaltman lazım, allah korusun süt durar göğsüne, şu araar senin sütün çok olur, sürekli sağ, olmassa elektrikli yada pilli pompalar varmış gidin onlardan alın, hiç çıkmayana kadar sağ, öyle göüslerinde bekletme sütü, bi de hastanelerde de sağma makineleri olabiliyo, eğer elinizde pompa yoksa git onla sağ
aa bu arada ben sezeryanden sonra sütüm çok az idi. ne zaman süt sağma makinesi aldım o zaman arttı. şimdi doğum çantama koydum hemen.. hemen süt sağma makinesi ile süt getirmeye çalışacam.. bebek uyansın emsinde sütüm gelsin diye beklemeyeceğim... ne kadar sık makine ile uyarırsanız memeyi o kadar süt geliyor.. yarım saate 1 saatte makine ile 5-10 kez emme hareketi gibi uyarın göğsünüzüü. bu arada 7 delikten süt geliyor.. sağarken bakın ve 7 tane mi diye sayın..eğer 7 yerden süt gelmiyorsa bol bol masaj yapın göğsünüze.. yoksa süt yolları tıknaıyor ve sızlıyor ateş yapıyor.... sıcak tutun memenizi... sıcak su torbası eğer yoksa pet şişeye sıcak su koyun yakmayacak kadar tabi çocuk gibi göğsünüze alın sarılın...çok faydasını görmüştüm ben.. süt yollarını tıkanmamasını sağlayın.... ve sıra ile emzirin göğsünüzü... az geliyor o memeden deyip çok gelen memeyi vermeyin hep....... yoksa tek göğüs ile emzirirsiniz hep...

canım şimdi konumuzla alakası yok ama belirtmeden geçemiycem, pompayla sağılınca süt yavaş yavaş kesiliyor, tecrübeyle sabit, ilk başlarda göüslerimden fışkırıyodu süt, banyoya gircem südyenimi çıkartıyorum şapır şapır akıyodu, pedler dayandıramıyodum, o zamanlarda bebeğim beni emiyodu, önce sağıp sonra emziriyodum, ama sonra bebeğim beni emmeyi bıraktı, bende kesilmesin diye pompayla sürekli sağdım, ama bi süre sonra tamamen kesildi, şu anda 6 aylık bebeğim var ve hiç sütüm yok artık:çok üzgünüm: sütün artması için bebeklerin annesinin memesine ağızlarını deyirmeleri şart, çünkü bebekler emerken ağızlarıyla anne memesinin etrafındaki noktacıklara değdikleri için beyne sinyal gönderiliyo ve beyin süt üretimi emri veriyo, ama pompada bu olay yok

cnm benim Allah yardımcın olsun bir an evvel bebeğine kavuştursun inşallah. göğüslerini acısa da sağmak zorundasın. benim oğlumda 1 hafta kuvozde kaldı. ilk zamanlar ağlaya ağlaya sağdım valla. zorlu bi süreç ama sonunda bebeğine kavuşmak var

canım mart annesi olması gerekenlerde feslegen1884 rumuzlu bir arkadas vardı oda 31 haftalıkken doum yapmıştı bebeği 2 ay hastane de kaldı şim d,imaşallah turp gibi
hayırlı olsun sana da arkadasım inşallah sağlıcakla cıkar kuzun hastaneden bitanem annesinin duası kabul olur bizde tüm teyseleri olarak ona dua etcez inşallah rabbim kabul eder

arkadaşlar yeni geldim hastaneden bebeğimin ağzından hortumunu çıkartıp,burnuna takmışlar bu iii bişeymiş öyle söylediler.ayrıca süt pompası istediler yarın götürecem sanırım deneyecekler içebilecekmi die.dualarını eksik etmeyen ve yanımda olan siz değerli arkadaşlarım çokk teşekkür ederim.

arkadaşlar yeni geldim hastaneden bebeğimin ağzından hortumunu çıkartıp,burnuna takmışlar bu iii bişeymiş öyle söylediler.ayrıca süt pompası istediler yarın götürecem sanırım deneyecekler içebilecekmi die.dualarını eksik etmeyen ve yanımda olan siz değerli arkadaşlarım çokk teşekkür ederim.

Canım korkulcak bir durum yok bundan sonra... Demekki bebeğin kendi kendine solunumunu yapabiliyor. Birkaç güne onuda çıkartıp oksijen çadırına alırlar. Şimdi sağlıklı bir şekilde eve gelmesini bekle...

Canım korkulcak bir durum yok bundan sonra... Demekki bebeğin kendi kendine solunumunu yapabiliyor. Birkaç güne onuda çıkartıp oksijen çadırına alırlar. Şimdi sağlıklı bir şekilde eve gelmesini bekle...

canım oksijen çadırında çok mu duruyorlar acaba bilgin varmı ???

Canım hoşgeldinn maşallahhh Nihatımızaaa allahım dualarımızı kabul edecek inşallahh :nazar:

canım çok sevindim inş. cabucak çıkar oğlusun kuvezden.artık süt vermeyi deneyecekler çok ii bişey bu Allah yardımcın olsun oğlusunuda şifa versin cnm dualarımızdasın. cnm erken doğum tehliken var mıydı

CANIM İİ GELİŞME İNŞALLAH HEP BÖLE İİ HABERLER VERİRSİN BİZE! BEBİŞİN ARTIK SENİN SÜTÜNLE BESLENİCEK İNŞALLAH... CANIM BOL BOL SAĞ GÖĞSÜNÜ SÜTÜN ÇOĞALSIN CANIM.. BEBİŞİNE ONA DUA ETTİĞİMİZİ SÖLERSİN VE ONU ÇOK SEVİYORUZ .:ecrin_bebek:Şeniz:nazar:

canım çok sevindim inş. cabucak çıkar oğlusun kuvezden.artık süt vermeyi deneyecekler çok ii bişey bu Allah yardımcın olsun oğlusunuda şifa versin cnm dualarımızdasın. cnm erken doğum tehliken var mıydı

canım yoktu herşey çokk güzel gidiyordu. hala şaşkınız ne olduğunu anlamadım pazar gecesi ağrılarım oldu hamilelikten falandır dedim baktımki 15 dk.1 geliyor bu ağrılar sabah dayanamadım dr gitmek için çıktımki 5 dk 1 olmaya başladı.suyum ve kanamam geldi. 2 gündür biraz daha iyiyim bebğimden ii haberler alınca inşallah daha ii olucak dualarınızı eksik etmeyin lütfenn

canım çok sevindim korkma bebeğinin kilosu iyi akrabamız ik çocuğunuda 1 kilo doğurdu ve çok sağlıklılar canım yanılmıyorsam tüp bebekti değilmi bursada yaptırmıştın yoksa yanılıyormuyum isim benzerliğimi

CANIM İİ GELİŞME İNŞALLAH HEP BÖLE İİ HABERLER VERİRSİN BİZE! BEBİŞİN ARTIK SENİN SÜTÜNLE BESLENİCEK İNŞALLAH... CANIM BOL BOL SAĞ GÖĞSÜNÜ SÜTÜN ÇOĞALSIN CANIM.. BEBİŞİNE ONA DUA ETTİĞİMİZİ SÖLERSİN VE ONU ÇOK SEVİYORUZ .:ecrin_bebek:Şeniz:nazar:

canım benim iyiki varsınız böle bir zamanda destek çokk önemli bu meşakkatli yoldan geçen bütün arkadaşlara allahım sabır versin...

canım benim o zaman nickim gül apaydındı benimde 11 seneden sonra doğal yolla oldu 2 sefer tüp bebek yapmıştık o zaman bursa başlığı altında toplanalım topiğinde yazışıyorduk canım hatta sende zor karar vermiştin bursadamı denesem ne yapsam düşünüyordun hamile kalmıştın ben o zaman dinlenmedeydim yeni tüp bebek denemiştik ama normaldir hatırlamaman kaç kişi ile görüşüyorduk

canım benim o zaman nickim gül apaydındı benimde 11 seneden sonra doğal yolla oldu 2 sefer tüp bebek yapmıştık o zaman bursa başlığı altında toplanalım topiğinde yazışıyorduk canım hatta sende zor karar vermiştin bursadamı denesem ne yapsam düşünüyordun hamile kalmıştın ben o zaman dinlenmedeydim yeni tüp bebek denemiştik ama normaldir hatırlamaman kaç kişi ile görüşüyorduk

canım hatırladım seni hatırlamammı yeni nick olunca bilemedim sen nasılsın bu arada?

Back
X