Premature Bebekler 31 haftalık bebeğim doğdu.

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım inşallah en kısa zamanda kucağına alırsın sağlıklkı bi şekilde evet çokzor ama çok güxzel minik bebekelr daha çabuk toparlanıyo
bende 2.150 gr 34.haftada doğum yaptım şimdi 6 aylık 7 kilo

canım benımkı 1070 gram olarak dünyaya geldi37 gün küvezde kaldı....şuan evimizdeyiz kilosu 2600 oldu..bizimde şuan kalbımızde bir deliğimiz var...onunda zamanla kapanacağını söylediler....

senın bebeğin neden küvezdee şuan sorunu nedir????bence her gittiğinde dr la konuş..hemşireler bilgi vermiyorlar çünkü..dr lar yapılan tetkileri bile anlatıyor..

hiç korkma canım inş. en kısa zamanda alırsın kucağına bebeğini abimlerin bebeği 1350 gr doğmuştu 29 haftalıktı burada bakamayacaklarını söylediler doğumdan 2 saat sonra eskişehire gönderdiler orda küvezde 4 ay yaşama tutunabildi halacım senağlama beyin kanaması geçirdi ciğerleri hiç gelişmemiş zaten 4 ayın sonunda kaybettik seninki afyondaysa problem yok demektir.Çok geçmiş olsun güzelim bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inş.

Son düzenleme:
canım benımkı 1070 gram olarak dünyaya geldi37 gün küvezde kaldı....şuan evimizdeyiz kilosu 2600 oldu..bizimde şuan kalbımızde bir deliğimiz var...onunda zamanla kapanacağını söylediler....

senın bebeğin neden küvezdee şuan sorunu nedir????bence her gittiğinde dr la konuş..hemşireler bilgi vermiyorlar çünkü..dr lar yapılan tetkileri bile anlatıyor..[/QUOTE

bebeklik kalbinin delik olduğunu cihazdan çıkıncamı anladılar küvezdeykenmi canım inşallah biran önce sağlığına kavuşur meleğin...:1hug:

selam

kafanın içinde birçok soru ve endişeli olduğunu anlıyorum.Bebeğinin kilosu gayet iyi yaramaz erken gelmiş.Benim ikizlerimde 33+1 de doğdular ve 1870-1860 dılar.15 gün kaldı ve 2kiloda verildi.
ayda bir kontrolar var bebeklerim ve seninde olacak premütüre servisisndeki dr tarafından kontrol altına alınacak.Bana ziyeret saatinde beklerken oradaki anneler meraklanma çabuk toparlanıyorlar günler geçiyor demişlerdi bende kızmıştım.korkularım vardı aynı seninki gibi kötü birşey olmasından çok korkuyordum.ılk sana yazacağım şu her bebek aynı durumda değil kimi bebekler sadece anne karnında olması gareken zamanda ve normal kiloda olması içim orada ,bazı bebeklerde erken doğumla kaynaklanan ağır hastalık durumlarından dolayı, nefes allamamalrından dolayı birçok farklı durumdan orada.Senin bebeğinin durmun tam nedir.Beslenmesi ,nefesi , hangi hastanede, nefesi alma durumu cihaza bağlı mı, 30 hafta dediğine göre olabilir.Ama kimi bebekler dirençli oluyor.Cihaza bağlı olmuyorlar.
beslenme şu anda serumladır belli bir zamandan sonra sonta ile burundan bir hortumla senin sakladığın sütünle beslenecek , sonra ağızdan biberonla aşamalar yavaş yavaş oluyor.sütünü saklıyormuşun hangi tarih ve saat olduğunu yaz .Ziyeret saatinde 5 dk belki bebeğini görebilirsin.Dr una ulaş tam olarak o sana tam durumunu söyleyebilir.Emin ol şu anda senden daha güvenilir bir şekilde bakılıyor orada güvende yanında olamadığı için üzülme .Korkularını anlıyorum ama bunu yaşayan bir anne olarak sadece dua etmekle , iyi şeyler düşünmekten başka yapabileceğin birşey yok.en kısa zamanda bebeğine kavuşacaksın eminim tek öenmli olan sağlıkla devam etmesi küçük oldukları için okdaar güzellerki farklı bebekler bunlar sonra öyle hareketli ve akıllı oluyorlarki derker ya 7 aylık fırlama diye valla doğru............

aktüelcim beslenmesini serumla yapıyor,ilk 3 gün solunumu yükseltmişler şimdi ise düşürmüşler kendi daha çok nefes alıp veriyormuş.afyon araaştırma ve uygulama hastanesinde 31.haftada dünyya geldi oğlum.dualarınızı eksik etmeyin benim içinnn ...çok ihtiyuacım var

göğüslerim patlamak üzere sağıyorum ama çok acıyor ve batma hissi oluyor ne yapmalıyım anneler yardımm.bir problem olurmu bebeğim emmediği için

efsanecim biz 2009 haziran anneleri topiği olarak duacınız canım pınar arkadaşımız bize söledi durumunuzu oğlumuzz nihat için her an dua dayız sen merak etme inşallah bir an önce toparlanırrr eee erkek adam ne de olsa ama diğer sorularını bilmediğim için yanıtlayamicammm

canım cok gecmiş olsun inşallah saglıklı sekilde kucagına alıp evinize gitmeyi nasip eder Rabbim
dualarımız seninle ve bebişinle canım

göğüslerim patlamak üzere sağıyorum ama çok acıyor ve batma hissi oluyor ne yapmalıyım anneler yardımm.bir problem olurmu bebeğim emmediği için

canım öncelikle geçmiş olsun.. bebeğinin kilosu haftasına göre çok iyi bence.. endişelneme canım. sağlıkla evinize gitmeyi nasip etsin Rabbim.. sıkma cnaını.. ne minicik bebekelr var dahada erken doğupta hayata gözlerini açan:))dualarımzı seninle canım..

hastaneye git orda süt sağma makinasınası var sağ göğsünü orda yoksa daha kötü olur canım ihmal etme canın acısada sağ güzelim geçmiş olsuna.s.

Son düzenleme:
efsane canım bu süt işini doğum yapmış annelere sor bence onlar daha ii bilirlerrr hem daha fazla kişi cevap verirrr

efsane canım çok geşmiş olsun allah yardımcısı olur meleğinin sen hiç merak etme dualarımız onunla o bizi duyuyor annesi sen hiç telaşlanma biran önce alırsın oğlunu kucana bu arada içini rahatlatır belki arkadaşım minicik bebeği bile hayata tutundu senin oğluşunun kilosu:nazar: çok iyi maşallah bişey olmaz rabbim büyük :Saruboceq:

Allah yardımcın olsun canım.dualarımız senınle.ınŞallah en kısa zamanda oglunu kucagına alırsın.ÜzÜlme kılosu ve haftası gayet ıyı.kendını Çabukcak toparlar ınŞallahhh

ben ilk çocuğumda avent süt sağma makinesi almıştım . manuel idi.. sağıp sağıp attım dondurucuya... iyiki evde iken de atmışım çalışırken çok lazım oldu.yetmedi çünkü sütüm azalmıştı.. çok iken sağ sağ at hemen... ne kadar atarsan dolaba kar...süt saklama poşetleri var.. üstüne yazabilirsne tarih yaz eskiden yeniye doğru tüket.. hatta belki komik gelebilir ama 4 yaşında oğluma da veririm normal süt niyetine eğer sütüm çok olursa diyom.... çok hasta oluyor çünkü anne sütü korur belki hastaşıklardan onu da.. hatta bebeği emzirmekten kessemde sütümü sağıp biberonla ya da bardakla verecem inşallah... ilk çocuğumu gece artık yalancı meme niyetine kullandığından beni uyutmadığından 1 yaşında ayrımıştım memeden.. şimdi ayırsam da sağmaya devam edip mama ya da inek sütü gibi biberonla verecemm.. yani sütümü kestirmeyecmm... anne sütü çok faydalı.. hele kreşe falkan başlarsa hastalıktan kurtulmuyorlar çünküüü... biz kaç. aydır hastayız.. oğluş hasta olunca hepimize de bulaşıyor tabi:)

aa bu arada ben sezeryanden sonra sütüm çok az idi. ne zaman süt sağma makinesi aldım o zaman arttı. şimdi doğum çantama koydum hemen.. hemen süt sağma makinesi ile süt getirmeye çalışacam.. bebek uyansın emsinde sütüm gelsin diye beklemeyeceğim... ne kadar sık makine ile uyarırsanız memeyi o kadar süt geliyor.. yarım saate 1 saatte makine ile 5-10 kez emme hareketi gibi uyarın göğsünüzüü. bu arada 7 delikten süt geliyor.. sağarken bakın ve 7 tane mi diye sayın..eğer 7 yerden süt gelmiyorsa bol bol masaj yapın göğsünüze.. yoksa süt yolları tıknaıyor ve sızlıyor ateş yapıyor.... sıcak tutun memenizi... sıcak su torbası eğer yoksa pet şişeye sıcak su koyun yakmayacak kadar tabi çocuk gibi göğsünüze alın sarılın...çok faydasını görmüştüm ben.. süt yollarını tıkanmamasını sağlayın.... ve sıra ile emzirin göğsünüzü... az geliyor o memeden deyip çok gelen memeyi vermeyin hep....... yoksa tek göğüs ile emzirirsiniz hep...

canım Allah bebeğine güç kuvvet versin kilosu iyi canım haftasına göre sütünü sağıp difrize at canım

bu arada ucuz diye dandik süt pompası almayın.. ben önce ucuz diye chicco almıştım canımı çok acıtmıştı ve sağamamıştım.. avent aldım sonra bebek emiyor gibi idi. hatta daha da iyi çekiyor sütün artıyor...7 süt yolu da tıkalı ise bile açılıyor... bol bol masaj önemli... 7 yol tıkanmamalı ona dikkat... eğer yine de 7 yol açılmıyorsa soğanı elinle ince ince kopar küçük küçük böl ısıt ocakta yanmayacak kadar göğsüne meme ucu harici yerlere koy, ısıt memeni... sonra masaj yap... ben bir kez çok tıkanmıştı yapmıştım açılmıştı....

Back
X