Premature Bebekler 31+3 haftalık doğan bebeğimizi kucağımıza alabilecek miyiz?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
uzun süre cevap yazamadığım için herkesten özür dilerim yorumlarınızı hep okudum ve içimi rahatlattınız Allah razı olsun herkesten...

bebeğimiz son yazımdan 20 gün sonra ancak çıkabildi hastaneden yani tam kırk gün yoğun bakımda kaldık hastaneden enfeksiyon kapana kadar çok iyiydi çıkacak diye beklerken enfeksiyon solunumu iyice kötületti sonradan öğreniyoruz ki ölür diye çok beklemiş doktorlar..bebeğimize bir tutturdular ki hipotonik diye kaslasrı gevşek diyorlardı ama ben hiç inanmamıştım nitekim sma gen analizi metobolik testler beyin mr ı eeg si herşeyi temiz çıktı bebeğimiz de gün gün toparlandı prof.un bana en son dediği senin çocuğunda bi anormallik bekliyorum ama ne olur bilemiyorum kimse de söyleyemez sana bunu dedi ilk başta oksijensiz kalmasından ötürü bi hasarın kalmış olabileceğinden şüpheleniyordu belki geç konuşur belki geç yürür dedi bu sözler çok ağır geldi ama bebeğim bugün 4 aylık artık çok hareketli bi bebek sanki her an konuşacakmış gibi sürekli aguluyor ben o doktoru da yalancı çıkaracağından eminim çok şükür bugünümüze...tek sorunumuz emmiyor 4 aydır hep sağıp verdim ama artık sütte azaldı mamaya döndük artık günde 100 cc anne sütü ancak verebiliyorum biberondan rahat emiyor...

bebeği hastane de olan herkese sabır diliyorum duayı hiç dillerinden bırakmasınlar sürekli okuduğum ve gücüne çok inandığım bir kaç duayı da eklemek isterim ;

yunus as!ın balığın karnından kurtulmak için yaptığı dua: Lâ ilâhe illâ ente sübhaneke innî küntü minez-zâlimîn. (Enbiya Suresi, ayet 87)

HASBİNALLAH VE Nİ'MEL VEKİL,VE Nİ'MEL MEVLA, VE Ni'MEL NASİR

ya mucib, ya rakib esmaları bol bol salavat bunları her gün 100 er tane okuyordum daha bir sürü duam vardı ama ilk aklıma gelenler bunlar...

uzun süre cevap yazamadığım için herkesten özür dilerim yorumlarınızı hep okudum ve içimi rahatlattınız Allah razı olsun herkesten...

bebeğimiz son yazımdan 20 gün sonra ancak çıkabildi hastaneden yani tam kırk gün yoğun bakımda kaldık hastaneden enfeksiyon kapana kadar çok iyiydi çıkacak diye beklerken enfeksiyon solunumu iyice kötületti sonradan öğreniyoruz ki ölür diye çok beklemiş doktorlar..bebeğimize bir tutturdular ki hipotonik diye kaslasrı gevşek diyorlardı ama ben hiç inanmamıştım nitekim sma gen analizi metobolik testler beyin mr ı eeg si herşeyi temiz çıktı bebeğimiz de gün gün toparlandı prof.un bana en son dediği senin çocuğunda bi anormallik bekliyorum ama ne olur bilemiyorum kimse de söyleyemez sana bunu dedi ilk başta oksijensiz kalmasından ötürü bi hasarın kalmış olabileceğinden şüpheleniyordu belki geç konuşur belki geç yürür dedi bu sözler çok ağır geldi ama bebeğim bugün 4 aylık artık çok hareketli bi bebek sanki her an konuşacakmış gibi sürekli aguluyor ben o doktoru da yalancı çıkaracağından eminim çok şükür bugünümüze...tek sorunumuz emmiyor 4 aydır hep sağıp verdim ama artık sütte azaldı mamaya döndük artık günde 100 cc anne sütü ancak verebiliyorum biberondan rahat emiyor...

bebeği hastane de olan herkese sabır diliyorum duayı hiç dillerinden bırakmasınlar sürekli okuduğum ve gücüne çok inandığım bir kaç duayı da eklemek isterim ;

yunus as!ın balığın karnından kurtulmak için yaptığı dua: Lâ ilâhe illâ ente sübhaneke innî küntü minez-zâlimîn. (Enbiya Suresi, ayet 87)

HASBİNALLAH VE Nİ'MEL VEKİL,VE Nİ'MEL MEVLA, VE Ni'MEL NASİR

ya mucib, ya rakib esmaları bol bol salavat bunları her gün 100 er tane okuyordum daha bir sürü duam vardı ama ilk aklıma gelenler bunlar...

Allah razı olsun cevabın için minik oğlumu solunum cihazına bağlı gördükçe kahroluyorum bebeğin için sağlık dolu günler inşallah..Rabbim yavrumu da sağ salim bana bağışlasın

amin Rabbim hepimizın yavrusunu bagıslasın.siz canınızı sıkmayın moral cok önemlı doktorların söylediklerine kulagnzı tıkayın.onlar en kotusune alıstırıyorlar ki sonra hesap sormayalım diye.sık sık sagıp sutunuzu sagın.yavrucagın cıkınca ihtiyacı olacak.hayırlı haberlerinizi bekliyorum.aklınıza takılan herseYi sorabilirsinz.

Allah tez zamanda şifa versin.bende tam 31+3te doğum yaptım ocak ayınca.ama erken doğacağını bildiğimiz için 28. haftada 4 doz iğne olmuştum ciğerler için.doğduğunda mormuş ağladığını duydum ama bana göstermediler.2 gün oksijen aldı sonra kendi soluk alıp verdi.7 gün küvezde kaldı,çıktı ertesi gün yine girdi kanlı kaka yapmıştı. toplam 17 gün kaldık şimdi canavar bi oğlum varrrr.doktorlarda abartıyo bence sürekli kan al antibiyotik daya.bebekler strese giriyo

Beteray canım ya bende de uterus bikornis var sana sormak istediğim şeyler var . iki bebeğimi de kalp atışları durduğu için kaybettim .senin evladın olmuş çok şükür darısı bize. ameliyat falan oldunmu sen ?nasıl teşhis kondu. ayyyyy benim gibi olan ve çocuğu olan birini görünce çok sevindim canım darısı bana ve isteyenlere inşallah...

X