Premature Bebekler 31+3 haftalık doğan bebeğimizi kucağımıza alabilecek miyiz?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

yuksekfizikci

Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
29
7
merhaba biraz olsun umt verici şeyler duymak adına bende doğum hikayemi buraya yazmaya karar verdim..24.haftada başlayan plasenta prevya totalis(plasentanın rahim ağzını tam kapatması,eşin aşağıda olması) kabusu 29.haftaya kadar dinlenme ve sürekli yatmayla kanama olmadan devam ediyordu.Ancak 29 haftada ilk kanamamız oldu ve sonra 2 hafta boyunca üniversite hastanesinde gün aşırı kanamayla 31.haftaya kadar gelmiştik kanamalar aktif olmuyordu ve nts de herşey normaldi ancak 31+3 günlükken kanama durmadı ve sezaryenle doğum yapmak zorunda kaldım yavrum doğduğunda ağlamamış ve asfiksi olmuştu Allahtan üniversite hastanesi olduğu için hemen yenidoğan yoğunbakımda oksijen destek cihazına bağlanmıştı ve başladı küvez maceramız...yaklaşık 4 gün yoğun bakımda kaldı bunun 2 günü entübeydi sonraki 2 gün küvez içi serbest oksijen verildi doğumdan 15 gün önce akciğer iğneleri vurulmuştu ama yeterli olmamıştı akciğeri gelişmemişti..destek cihazı olmadan nefes alıp veriyordu ancak solunum hıızı fazlaydı bir türlü kendine yetmediğini söylüyordu doktoru premature bölümüne aldılar yoğun bakımdan çıktı 8 gün premature bolumde kendi nefes alıp verdi ama akciğer grafisinde sağ akciğerde kapalı alanlar var deyip akciğer pnomonisi teşhisi koydular neyse onu de yendi yavrum enfeksiyon kanda azalmıştı ama hala istenilen gibi nefes alıp vermiyordu göğsü çok inip çıkıyordu ve solunum hızı fazlaydı bi gün fenalaşmış tekrar yoğun bakıma aldılar velhasıl 19 gündür hastanedeyiz.hiç bir yerinde bir sorun görünmüyor ama tembel diyorlar kasları gelişmemiş olabilir bir kas biyopsisi yapalım diyorlar ama yavrum o kadar hareketliki ben kaslarında bir sorun old.inanmıyorum parmağımı verince elimi tutuyor geriniyor beyinde sorun olabilir diyorlar beyin mr ı çekilecek sıra bekliyoruz ama beyinde sorun olsa gdiyorum bu çocuk gülümsüyor gülme refleksi var ağlıyor elini kolunu harekat ettiriyor kundağa sarmışlardı ondan çıkıp kundağını aşağı bile ittiriyordu eliyle bunlar olmazdı diyorum..bilemiyorum....benimle aynı şeyleri yaşayan varmı? önerileriniz nelerdir duymak istiyorum..dualarınızı da eksik etmeyin lütfen..

öncelikle çok geçmiş olsun, allah evladına sağlık sıhhat, uzun bir ömür nasip etsin,inşallah herşey yoluna girer,sende oh dersin, kendini fazla kurma, üzülmemeye dikkat et,ufaklık eminim o doktorları yanıltacak, sen haklı çıkacaksın, allah yar ve yardımcın olsun...

Allah razı olsun.. inşallah dediğiniz gibi olur ben haklı çıkarım bana sadece küçük ve gücü yok nefas almaya gibi geliyor gerçi 2080 gr doğdu artık 19 günlük kendi kendine nefes alması lazım diyor doktoru bi sorun var diyor ama bulamıyorlar..8x5cc den 12x22cc lere kadar çıktık anne sütünde 2 gundur tekrar 8x10 a düşürmüşler geri başa döndük:KK43:

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin.
Aslında bu siteye öylesine bakınıyordum yazını görünce dayanadamadım üye oldum. Benimde 8 yaşındaki oğlum SAT a göre 31 haftalık (gelişim geriliği olduğu için gelişimi 29 hafta) doğdu. O doğmadan bana söylenenler dehşet vericiydi kör olur, zeka özürlü olur, sakat olur normal doğsun yaşarsa yaşar. Çok şükür sezeryanla 1250gr 42 cm dünyaya geldi. Günlerce küvezde kaldı. En çok eşim inandı onun bizimle olacağına kimse inanmazken. Yüce rabbim onu bize bağışladı tabi yürümesi tuvalet eğitimi geç oldu bunlar doğal zaten. Şimdiyse oğlum üstün yetenekli bir hiperaktif. oldukça sağlıklı ve akranlarından iri bir çocuk.
Ve canım içini ferah tutmaya çalış yaşadıklarını o kadar iyi anlıyorum ki.
Doktorlar tabiki görevlerini yapıyorlar ama sen karamsar olma senin manevi gücünü bebeğin hisseder ben buna inanıyorum. İnşallah yıllar sonra geriye baktığında bu yaşadıkların sadece buruk bir anı olarak kalır. Ailene ve sana sağlıklı huzurlu up uzuuuun bir ömür diliyorum.

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin.
Aslında bu siteye öylesine bakınıyordum yazını görünce dayanadamadım üye oldum. Benimde 8 yaşındaki oğlum SAT a göre 31 haftalık (gelişim geriliği olduğu için gelişimi 29 hafta) doğdu. O doğmadan bana söylenenler dehşet vericiydi kör olur, zeka özürlü olur, sakat olur normal doğsun yaşarsa yaşar. Çok şükür sezeryanla 1250gr 42 cm dünyaya geldi. Günlerce küvezde kaldı. En çok eşim inandı onun bizimle olacağına kimse inanmazken. Yüce rabbim onu bize bağışladı tabi yürümesi tuvalet eğitimi geç oldu bunlar doğal zaten. Şimdiyse oğlum üstün yetenekli bir hiperaktif. oldukça sağlıklı ve akranlarından iri bir çocuk.
Ve canım içini ferah tutmaya çalış yaşadıklarını o kadar iyi anlıyorum ki.
Doktorlar tabiki görevlerini yapıyorlar ama sen karamsar olma senin manevi gücünü bebeğin hisseder ben buna inanıyorum. İnşallah yıllar sonra geriye baktığında bu yaşadıkların sadece buruk bir anı olarak kalır. Ailene ve sana sağlıklı huzurlu up uzuuuun bir ömür diliyorum.

Cok mutlu oldum cevabınıza cok tesekkur ederim.Allah bagışlasın yavrunuzu.bugun beyin mr da temiz cktı cok sukur.nefes almak icin gayretsiz diyorlar.şızde solunum sıkıntışi yasadıniz mı?ne gibi sorunlar yaşadınız?

oncelikle gecmis olsun....umarim sag saglim bebegini kucagina alirsin.....ben 34+4 te dogum yaptim....cok sukur bizimkinde problem cikmadi ama a dan z ye butun testler yapildi... en son kan tahlilleri (ayrintili) iyi cikinca cikardik oglumu....darisi inss sizin basiniza.....

Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben de 33+6 de doğum yaptım ve 15 gün küvezde kaldı yavrum. Doğumdan bir hafta önce ciğer geliştirici iğne olduğum için, çok şükür çok fazla bir solunum sıkıntısı yaşamadık. İlk bir kaçgün yaşadık ama çabuk toparladık. Ben de 29. haftadan itibaren her an doğum yapma ihtimalim vardı. Bana da doktorlar çok ama çok kötü şeyler söylediler. Kalbinde ve beyninde sıkıntılar olabilir hazırlıklı olun dediler ama Allaha şükür ki çok sağlıklı bir bebeğim var. Şu anda 4 aylık ve doktor herşeyin yolunda olduğunu söylüyor.
Doktorlar her zaman bize olabilecek en kötü şeyleri söylüyorlar ki, Allah korusun bir şey olursa daha önceden uyarmak için. Ama bu onların her söyledikleri şeylerin de olacağı anlamına gelmiyor. Rabbim isterse ne mucizeler yaratıyor. Herşeyden önce bol bol dua et. Allaha sığın. Dışarıdan gelen olumsuz durumlara aldırma. Sütün etkilenmesin, çünkü eve çıkınca o sütle büyüteceksin bebişini. Ben bir şey olmayacağına ve sağlıkla kucağına geleceğine inanıyorum. Allah yardımcın olsun.

Canım çok geçmiş olsun. Yakın zamanda bir arkadaşım 29+4 doğum yaptı. 1 ay kuvezde kaldı, şimdi evde ve sağlığı çok iyi. Sende İnan ve moralini yüksek tut, güçlü olmalısın. İnşallah bitecek bu zor günler...

Konu hakkında ne yazıkki tecrübem yok,rabbim bebeğini sana bağışlasın,inş sağsalim çıkarsınız hastaneden tek dileğim bu Allah yar ve yardımcınız olsun...

size ve bebeğinize geçmiş olsun öncelikle...

umudunuzu asla yitirmeyin,yitirmeniz için sebepte yok aslında...metanetinizi kendiniz için değilse bile yawrunuz için koruyun lütfen...

benim bir arkadaşım 2 yıl önce 26 haftalık doğum yaptı..bebeğine neler dediler neler...hiç bir umut bırakmadılar,yaşarsada gözleri görmeyecek,yürüyemeyek vs..neler dendi..kızın sütü kesildi..ağır depresyon atlattılar ailece..çünki 11 yıllık tedavi süresinin ardından yapılmış bir tüp bebekti..tek şanslarıyldı...

ama Rabbim büyük..yawrularını onlara bağışladı..şimdi 4 yaşını geçti nisan ayında.sapasağlam..tüm uzuvları tam ve sağlam..çokta bilmiş bişey..cimcime mi cimcime...
sizin çocuğunuz daha büyük doğmuş,çok daha kolay atlatacak inşallah...sağlıkla büyütmeniz dileğiyle..içinizi ferah tutun,iyi düşünün iyi olsun herşey....:nazar::nazar:

Allah çabucak geçirsin bu zor günleri inşallah.
27 haftalık doğum yapıp, zamanı gelince bebeğini evine alıp giden var.
Siz de inançlı olun inşallah.

Meraba saat 23.50 ve benim yanima 3.5 yasinda 31+5 gunluk dogmus kizim geldi. Uyuyamamis kucuk hanim. Biz de cok korkttuk ben enfeksiyon nedeniyle dogum yaptim solunum sikintimiz olmadi 15 gun kuvezde kaldik. Hic bir sikintimiz yok kuvez sureci zorluydu. Sonrasi biraz zor ama kucagina alinca herseyin ustesinden gelirdin hoc korkma yavruna guven sen guclu bir annesinki Allah sana premature anneligini vermis. Allah kaldiramayacagi yuku kimseye vermez kalbini derah tut. Biliyorum zor ama kotu ihtimalleri aklindan cikar. Kolay gelsin dualarim seninle

Allah tez zamanda şifa versin.bende tam 31+3te doğum yaptım ocak ayınca.ama erken doğacağını bildiğimiz için 28. haftada 4 doz iğne olmuştum ciğerler için.doğduğunda mormuş ağladığını duydum ama bana göstermediler.2 gün oksijen aldı sonra kendi soluk alıp verdi.7 gün küvezde kaldı,çıktı ertesi gün yine girdi kanlı kaka yapmıştı. toplam 17 gün kaldık şimdi canavar bi oğlum varrrr.doktorlarda abartıyo bence sürekli kan al antibiyotik daya.bebekler strese giriyo

arkadaşım benim bebeğiminde doğunca kalbi durmuş, çalıştırmışlar tekrar. hızlı nefes alıp vermesi bizimde var düzeltilmiş 1 yyaşında geçer dedi doktor, zaten artık daha iyi. 50 günlükken pnömoni oldu. BPD duydunmu hiç. prematürelerde akciğerlerde sülfat tam gelişmediği için hızllı nefes alıp verme oluyor. benimkinin oksijen ihtiyacı yok, kendi oksijenini hızlı nefes alıp vererk sağlıyo. çocuk göğüste kontrollerimiz devam ediyor. bu bir hastalık değil dedi doktor. geçenlerde floroskopi yapıldı iyi çıktı. bronkoskopide yapılacaktı yapılacağı gün hoca gerek yok yapmayalım dedi. seninkine yapıldımı bu işlemler

benden baska 31.hafta dogum yapan oldu mu? Bebekleri solunum sıkıntısını kac gunde yendi?

Çok geçmiş olsun ve gözün aydın..benm bebeğim de 31 hafta doğdu ama gelişim geriliği nedenyle 28 haftayla uyumluydu..940 gr ve 33 cm.1 hafta geçmeden solunumunu kendi kendine yapabilmeye başladı..1 ay boyunca hiç kötü bişi duymadık dr larından..kilosu hızla arttı,940 ken 1660 oldu..20 cc besleniyordu..usg leri,rop u hep iyi çıktı..ve nihayet geçen hafta pzt.si dr taburcu kelimesini kullandı..10 güne kalmaz çıkartırız,sütü biraz daha artsın dedi..soraaa..ahh soraa..
Çok değil ertesi gün..taburcu oluyoruz die sevinirken çocuğum ellerimde kaldı ..o günkü haberin sevinciyle ve de yavrumu kucağıma alacak olmanın heyecanıyla görüş saatinde hastaneye koştum..bi 5 dk küvezden sevdim yavrumu..rengi solgun,hareketsiz uyuyodu..kötü bişi getirmedim aklıma..usg ye gitmiş sbah,yorulmuş heralde uyuyo die düşündüm..sora hemşire kucağıma verdi..konuşuyorum onla her günki gibi,yüzünü ellerini seviyorum,tepki yok..gülerdi,gözlerini aralardı..el ayak zaten hiç durmazdı..yokk..hareket yok çocuğumda..sadece hızlı hızlı soluk alıp veriyo..o da tuhafıma gitmeye başladı..derken makinesi öttü solunum 50lere düştü ve çocuğumun gözlerinin üstü morardı..zaten fersizdi iice düştüü..hemen hemşirelere bağırdım..küveze geri aldılar ,oksijen hortumunu ağız ve burnuna doğru bi süre tuttu hemşire..ben ağlıyorum,bi yandan beni saknleştrmeye çalışıyolar..ömrümden ömür gitti..dün neydi bugün ne oldu..hemşireler bugün taburcu dediğimz hasta aynı gün kötüleşip makineye bağlanabiliyor dediler,bunlar prematürelerde olabilecek şeyler deseler de ben yavrumu o halde gördüm bi defa..gözümn önünden gitmiyo minik kuzum benm..kan aldılar..ve yavrum enfeksiyon kapmış..antibiyotik başlandı hemen..akşamında tekrar gittim hastaneye daha iiyiydi..el kol kıpırdamaya başlamış gene,gözler cin ali gibi açık etrafa bakınıyo:)Allahına kurban olurum onun.dün de bugün de iiyiydi..doktoru bilgi saatinde iyiye gitmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söledi..kötüye gitme ihtimali de var ama toparlama eğiliminde dedi..
Çok uzattım belki ama diyeceğim şu,erken doğan bebeklerde hiçbirşeyin garantisi yok arkadaşım..acı ama gerçek bu..çocuğumn ellermde kaldığı gün aynı gerçeği dr bizim de yüzümüze çarptı..1 ay boyunca hiçbirşeye bağlı olmadan soluk alıp veren kuzu bir anda oksijen almak zornda kalabiliyor..yapabileceğimz tek ama tek şey dua..ömürleri varsa,ki Rabbm onları bize bağışlasın,taşın altına da koysalar Yüce Mevlam yaşatır onları..

İkizlerim 35 haftalik dogdu ilk 15 gunumuz zor gecti bir suru tehlike atlattim Allah in izniyle. Dr larda ihtimalleri soyluyor ama hep dua edim, Rabbime emanet edin. Daha sonrada bir yigin kontrolden gecti kuzularim. Onlar agladi biz agladik. Simdi saglam kocaman bi bebekde gorsem aglayasim geliyor ve yadiklarinizida aglayarak okudum. İnanan premature evresini yasamayan anlamiyor ve birde kinayip insanin ustune geliyorlar, ben bu yuzden birde aile cevremle ugrastim, stresten utum erken kesildi. Nasipleri okadarmis diyorum artik. Allah i canlarini sag etsin.
Simdi kuzularim 21 aylik bana kok sokturuyorlar bzen ama canlari sagolsun yeterkidiyorum.
Rabbim herkesin yardimcisi olsun Anne babaya bebege guc kuvvet verin kimseyi evladindan ayirmasin, hepinizin bebegine sifa diliyorum.
(Lokman ve hucurat surelerini bebeklerinize 7 ser kere okumanizi, ayetel kursiyi bol bol okumanizi tavsiye ederim)

merhaba biraz olsun umt verici şeyler duymak adına bende doğum hikayemi buraya yazmaya karar verdim..24.haftada başlayan plasenta prevya totalis(plasentanın rahim ağzını tam kapatması,eşin aşağıda olması) kabusu 29.haftaya kadar dinlenme ve sürekli yatmayla kanama olmadan devam ediyordu.Ancak 29 haftada ilk kanamamız oldu ve sonra 2 hafta boyunca üniversite hastanesinde gün aşırı kanamayla 31.haftaya kadar gelmiştik kanamalar aktif olmuyordu ve nts de herşey normaldi ancak 31+3 günlükken kanama durmadı ve sezaryenle doğum yapmak zorunda kaldım yavrum doğduğunda ağlamamış ve asfiksi olmuştu Allahtan üniversite hastanesi olduğu için hemen yenidoğan yoğunbakımda oksijen destek cihazına bağlanmıştı ve başladı küvez maceramız...yaklaşık 4 gün yoğun bakımda kaldı bunun 2 günü entübeydi sonraki 2 gün küvez içi serbest oksijen verildi doğumdan 15 gün önce akciğer iğneleri vurulmuştu ama yeterli olmamıştı akciğeri gelişmemişti..destek cihazı olmadan nefes alıp veriyordu ancak solunum hıızı fazlaydı bir türlü kendine yetmediğini söylüyordu doktoru premature bölümüne aldılar yoğun bakımdan çıktı 8 gün premature bolumde kendi nefes alıp verdi ama akciğer grafisinde sağ akciğerde kapalı alanlar var deyip akciğer pnomonisi teşhisi koydular neyse onu de yendi yavrum enfeksiyon kanda azalmıştı ama hala istenilen gibi nefes alıp vermiyordu göğsü çok inip çıkıyordu ve solunum hızı fazlaydı bi gün fenalaşmış tekrar yoğun bakıma aldılar velhasıl 19 gündür hastanedeyiz.hiç bir yerinde bir sorun görünmüyor ama tembel diyorlar kasları gelişmemiş olabilir bir kas biyopsisi yapalım diyorlar ama yavrum o kadar hareketliki ben kaslarında bir sorun old.inanmıyorum parmağımı verince elimi tutuyor geriniyor beyinde sorun olabilir diyorlar beyin mr ı çekilecek sıra bekliyoruz ama beyinde sorun olsa gdiyorum bu çocuk gülümsüyor gülme refleksi var ağlıyor elini kolunu harekat ettiriyor kundağa sarmışlardı ondan çıkıp kundağını aşağı bile ittiriyordu eliyle bunlar olmazdı diyorum..bilemiyorum....benimle aynı şeyleri yaşayan varmı? önerileriniz nelerdir duymak istiyorum..dualarınızı da eksik etmeyin lütfen..

Yaşadığım herşeyi bir blogta toplamaya calısıyorum. Belki sana bir fikir verebilir.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

Sevgiler

2011 haziranda 28 haftalik dohum yaptim 1 kilo dogdu oglum cep herkulumdu benim ama 10 gun sonra hersey ters gittti geriye gittik tekrar entube oldu ve arastirma basladi beyin kas hox bisi yok sorun ciger de gözükse de kalpteymis kalpteki ana atar damar acikligi kapanmamais ve cigerleri kan dolmus asi PDA rahatsisligin sizde bir dr sorun lutfen kalp iyice kontrol edilsin pda gizlisode var eko cekildimi soniclarini iste ben 37 GIN SONRA kucagima aldim allah sana bagislasin

X