- 8 Kasım 2012
- 29
- 7
- Konu Sahibi yuksekfizikci
merhaba biraz olsun umt verici şeyler duymak adına bende doğum hikayemi buraya yazmaya karar verdim..24.haftada başlayan plasenta prevya totalis(plasentanın rahim ağzını tam kapatması,eşin aşağıda olması) kabusu 29.haftaya kadar dinlenme ve sürekli yatmayla kanama olmadan devam ediyordu.Ancak 29 haftada ilk kanamamız oldu ve sonra 2 hafta boyunca üniversite hastanesinde gün aşırı kanamayla 31.haftaya kadar gelmiştik kanamalar aktif olmuyordu ve nts de herşey normaldi ancak 31+3 günlükken kanama durmadı ve sezaryenle doğum yapmak zorunda kaldım yavrum doğduğunda ağlamamış ve asfiksi olmuştu Allahtan üniversite hastanesi olduğu için hemen yenidoğan yoğunbakımda oksijen destek cihazına bağlanmıştı ve başladı küvez maceramız...yaklaşık 4 gün yoğun bakımda kaldı bunun 2 günü entübeydi sonraki 2 gün küvez içi serbest oksijen verildi doğumdan 15 gün önce akciğer iğneleri vurulmuştu ama yeterli olmamıştı akciğeri gelişmemişti..destek cihazı olmadan nefes alıp veriyordu ancak solunum hıızı fazlaydı bir türlü kendine yetmediğini söylüyordu doktoru premature bölümüne aldılar yoğun bakımdan çıktı 8 gün premature bolumde kendi nefes alıp verdi ama akciğer grafisinde sağ akciğerde kapalı alanlar var deyip akciğer pnomonisi teşhisi koydular neyse onu de yendi yavrum enfeksiyon kanda azalmıştı ama hala istenilen gibi nefes alıp vermiyordu göğsü çok inip çıkıyordu ve solunum hızı fazlaydı bi gün fenalaşmış tekrar yoğun bakıma aldılar velhasıl 19 gündür hastanedeyiz.hiç bir yerinde bir sorun görünmüyor ama tembel diyorlar kasları gelişmemiş olabilir bir kas biyopsisi yapalım diyorlar ama yavrum o kadar hareketliki ben kaslarında bir sorun old.inanmıyorum parmağımı verince elimi tutuyor geriniyor beyinde sorun olabilir diyorlar beyin mr ı çekilecek sıra bekliyoruz ama beyinde sorun olsa gdiyorum bu çocuk gülümsüyor gülme refleksi var ağlıyor elini kolunu harekat ettiriyor kundağa sarmışlardı ondan çıkıp kundağını aşağı bile ittiriyordu eliyle bunlar olmazdı diyorum..bilemiyorum....benimle aynı şeyleri yaşayan varmı? önerileriniz nelerdir duymak istiyorum..dualarınızı da eksik etmeyin lütfen..