31+2 hamişim kızlar ve şiddetli diş ağrısı çekiyorum yardım

pperfinya

Berfin kardeş istiyor
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2010
403
86
318
31+2 hamişim kızlar hamilelik sırasında dişlerim çok yıprandı ve tam 4 dişim kırıldı 5 aylık hamişken 2 dişimin dolgusunu yaptırdım fakat geçetiğimiz haftalarda 2 dişim daha kırıldı ve okadar şiddetli ağrıyorki anlatamam kadın doğum dr dişimi yaptırabileceğimi söyledi ama dişçiye gittim parasetemol maddesiydi galiba yanlış hatırlıyorda olabilirim dişi yaparken kullanılıyormuş ve erken doğum riski olabilir dediler ve yapmadılar 2 ayrı dişçiye gitttim çare yok bekleyin diyorlar n yemek yiyebiliyorum nede bişe içebiliyorum 1 haftadır uykuda yok minoset içmekten günde 2-3 tane korkar oldum kızıma bişe olucak diye alternatif çözümü olan arkadaşlar varmı varsa allah rızası için yazsın eyvahedigeldismile

kıyamam canım yaaaa bende 6 aylık hamişim ve son 1 haftadır şiddetli diş agrısı çekiyorum ama PAROL la geçiştirmeye çalışıyorum..ama sana herhangi bi önerimm yok malesefff :( çok geçmiş oolsn canım allah yardımcın olsunn

çok geçmiş olsun canım ağrı kesiciden ziyade gargara türü ilaç alabilirsin eczaneye veya doktoruna sor mutlaka yazacaktır.fazla içilen ağrı kesicide bebeğine zarar verebilir.inşallah hemen geçer diş ağrısı hiçbir ağrıya benzemiyo

çok geçmiş olsun ben de bir dönem çekmiştim ve ben karanfil çiğniyordum ağzımda iyi geliyordu, daha şiddetli olanlarda dişe karanfil yağı damlatıyormuş diye duydum ama onu hiç denemedim açıkçası zararı olabilecek birşey de önermek istemem bilmeden ama karanfil çiğnemenin bir zararı olmaz heralde, tekrar geçmiş olsun

öncelikle geçmiş olsun bende 32+0 dayım allaha şükür dişlerimde hiç sorun yok çünkü doktorumla önceden tedbir aldık ilk aylardan beri diş çürüme ihtimaline karşı gargara kullanıyorum hamilelikte ağoızda asit miktarı artıyo diye ben özellikle istedim gargarayı ama senin için geç kalınmış çünkü önleyici tedavidir bu ama yinede bilmen gereken şey son aylarda diş operasyonunun özellikle diş çektirmenin çok zararlı olduğunu biliyorum eşimin akrabasının karısı 8.ayında diş çektirdiği için bebeğini kaybetmişti nolur dayanmaya çalış allah korusun bebeğine bişi olmasın ağrı kesicilere gelince aşırı kullanıyorsan zararlı olabilir doktoruna ilaç adı yanında kullandığın miktarıda mutlaka bildirmende fayda var kanal tedavisi ve dolgu yaparken uyuştursun diye çeşitli ilaç ve iğneler kullanılıyo oda hamilelerde çok fazla denemediği için önerilmiyo kendine çok dikkat et çok geçmi,ş olsun inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına

canım benim çok geçmiş olsun..
bende 31+5 hamileyim.
ve 2 gün önce bende çok diş ağrısı çektim.
dayanamadım dişçiye gittim,çekmediler,sadece uyuşturucu iğne vurdu zararsızmış.
bde spreyleri var uyuşturuyo,sor doktorlarına ondan al ister.
tekrar geçmiş olsun...

Hamilelikte dişle ilgili acil durumlarda operasyon yapılmasının -gebeliğin hangi ayı olursa olsun- bir zararı yoktur. Aksine bir şey yapılmadan beklenmesinin zararı vardır.... Diş çekimi vs. zararlı değildir bebeğe kesinlikle.

Diş hekimlerinin, genellikle gebeliğin ilk ve son 3 ayı hastaya mümkün olduğunca az müdahale etmesi gerekir, acil durumlar dışında müdahaleden kaçınması gerekir ama bunun sebebi kesinlikle çekimin ya da ilaçları falan bebeğe zararlı olması değildir. Sebepleri başkadır.

Hele ki anneye bu denli ağrı verecek bir dişe müdahale etmemek söz konusu olamaz. Gebelik ayı, haftası farketmez, müdahalede sakınca yoktur...

Bence kendine güvenen bir hekim bulun :))

gebelikte ilk 3ay ve son3ay dişe müdehale yasaktır prosedrü hiç bir doktor çignemez çignemedide 3doktor gezdim ölüğyom resmewn dedim onu çeker müdehale edersek bebegini kaybedersin başımıza iş alamayız dedilerr parolla idare ettim

Ben diş hekimiyim, öyle bir prosedür yok canım, doktorların korkaklığından ibaret.
O prosedür şudur; porselen diş yaptırmak falan gibi "ertelenebilecek" işler ertelenir.
Bir haftada bir kutu parol yutturacak ağrılar falan ertelenmez....
Geri kalan "prosedür" doktorların korkaklığından ibaret... Nasılsa ağrıyı onlar çekmiyor ya, ver parolü gönder...

kızlar saolun cevaplar için 2 gündür yeni bir taktik buldum ama sanki işe yaradı gibi dişimin üstüne 1- kaç damla alkol rakı damlatıyorum bu mubarek ayda da sanki acım hafifliyor yada bana öyle geliyor:( tabi kızımıda doğuştan alkolik yapıcam :( bu hızla giderse allah kimseye diş ağrısı vermesin 2 gündür nasıl dua ediyorum ağrımasın diye anlatamam :(

Canım alkol bebeklerde zeka geriliğinden tut asosyalliğe kadar bir dünya kötü şeye sebep oluyor... Aman diyim... Yani bir sakıncası yok git diş hekimine diyorum ama gitmiyorsun :)
Bari alkol koyacağına burda başka arkadaşların da dediği gibi ya karanfil çiğne ya da karanfil yağı koy dişinin üstüne.
Karanfil yağının rahatlatıcı etkisi var çünkü bilimsel olarak da...

cannım dişciye gitmez olurmuyum 3 tane dişci gezdim hiç biri ben yapmam diyor yapıcaklarıda kanal tedavisiymiş bir tanesi dişinin sinirlerini alalım ama tam kanal tedavisi yapmayalım dedi 15 günde bir pansumana gel dişin iltihap kapmasın felan dedi ben ağzımda yarım dişle nasıl durim ya bide iltihap kaparsa ömrü hayatımda böle bir ağrı çekmedim :( n zormuş ya

arkadaşlar bende yaklaşık 1 aydır dişlerimi sıkmaktan kaynaklanan problemler yaşıyorum diş plağı yaptırdım o da çözüm olmadı en sonunda sabah yanağım şiş uyandım hemen diş doktoruna gittim dolgumu çıkarıp iltahabın dışarı akmasını sağladı hemen jinekoloğumu aradım ve eğer dişteki iltihabı halletmezsek erken doğum olabilir dedi ki daha 27 haftadayız rovamycine diye bi antibiyotik verdi içindeki maddenin hamilelere bi zararı yok içinde de yazıyor zaten bide ağrı kesici minoset ama plus değil...
bilginiz olsun istedim eğer o iltihap yada ağrı bebeğe zarar verecek boyutdaysa kesinlikle müdahele edilmesi gerekiyor yoksa bebeklerimiz daha büyük bi tehlike altında ...

Hamilelikte dişle ilgili acil durumlarda operasyon yapılmasının -gebeliğin hangi ayı olursa olsun- bir zararı yoktur. Aksine bir şey yapılmadan beklenmesinin zararı vardır.... Diş çekimi vs. zararlı değildir bebeğe kesinlikle.

Diş hekimlerinin, genellikle gebeliğin ilk ve son 3 ayı hastaya mümkün olduğunca az müdahale etmesi gerekir, acil durumlar dışında müdahaleden kaçınması gerekir ama bunun sebebi kesinlikle çekimin ya da ilaçları falan bebeğe zararlı olması değildir. Sebepleri başkadır.

Hele ki anneye bu denli ağrı verecek bir dişe müdahale etmemek söz konusu olamaz. Gebelik ayı, haftası farketmez, müdahalede sakınca yoktur...

Bence kendine güvenen bir hekim bulun :))

canım dr arkadasımız soylenmesı gerekenı soylemıs
bu ılletı cok agır sekılde yasamıs bırı olarak lutfen kendıne ezıyet etme ve ıyı bır dr a gıt
33 haftamda artık aglaya aglaya aradım bı gece drumu bıseyler yapın ben oluyorum dedım
hakıkaten oyleydı onunda onay verdıgı bır antıbıyotık kullandım ve 2 gun ıcınde rahatladım dunyalar varmıs ve o agrı bılebıldıgım hıcbır agrıya benzemıyordu. Allah sıfalar versın

cannım dişciye gitmez olurmuyum 3 tane dişci gezdim hiç biri ben yapmam diyor yapıcaklarıda kanal tedavisiymiş bir tanesi dişinin sinirlerini alalım ama tam kanal tedavisi yapmayalım dedi 15 günde bir pansumana gel dişin iltihap kapmasın felan dedi ben ağzımda yarım dişle nasıl durim ya bide iltihap kaparsa ömrü hayatımda böle bir ağrı çekmedim :( n zormuş ya

canım banada kanal tedavısı gerekıyordu dr sana antıbıyotık yazcam 1 hafta kullancaksın doguma kadar goturuecek emın ol bu senı dedı cok sukur sımdı agrım sızım kalmadıgı gıbı artık normal soguklukta su ıcebılıyorum kı sıcaga yakın ıcıyordun normalde. hamılelerınde kullanabıldıgı antıbıyotıkler var adını yukarıda arkadas yazmıs benımkıde ona benzer bıseydı.cok uzuldum ınan uykusuz gecelerım geldı aklıma dunyam kararıyordu sankı, artık druma dedımkı bebek gelısımını tamaladıysa lutfen alın bende tedavı olayım dedım nasıl canım yandıysa kı bızımkı tupbebek oldu ve ne kadar ıstedıgımı sen dusun artık:( Allah yardımcın olsun

canım Allah yardımcın olsun , bende bir önceki hamileliğimde çok şiddetli diş ağrısı yaşadım . 20 lik dişim çürümüştü , kadındoğumcum izin verdi çektir dedi ,diş doktorumda çekecekti fakat ben cesaret edemedim çektirmedim parol minoset karanfil yapmadığım şey kalmadı , artık etkisi varmıdır bilmiyorum herşey yolundayken 34 haftalık erken doğum yaptım.Kendine güvenen bir doktor bul ve gereken müdahaleyi yaptır mutlaka canım .Allah yardımcın olsun bu sıcaklarda ..

ay kızlar saolun yorumlar için benim dişte iltihap yok sorun kırık olması sürekli hava bide yenilenler arasına doluyor dr arkadaşım karanfil yağı demiş allah razı olsun dün aldım ağrı yok rahat uyudum dün gece şuanda da ağrımıyor n olur doğuma kadar idare etse

Back
X