30 yaşını geçmiş bu beladan kurtulan var mı ?

aynı dertten müzdaribim roaccutane kullandım şuan 2.kez kullanıyorum ama cıkan sivilceler hep iz bırakıyor cildim zaten kıpkırmızı. Roaccutane çözüm falan değil. Yastık kılıfımı 2 günde bir değiştiririm bol su içerim yüzümü kağıt havluyla silerim tampon şeklinde. Bol su içerim,sebze-meyve yerim. hormonlarım normalmiş kist vs de yok. Yani demem o ki bazen sen ne yaparsan yap çözüm olmaz en iyisi görmemezlikten gelmek kendini böyle kabullenmek...

onu kullandım tatlım ama fos sonrasında tekrar aynı anlamsız ataklar kırmızı yüz
Aha bha glikolik asit kullandığınızı söylemişsiniz. Bunları sabah uyguluyorsanız ve güneş kremi sürmüyorsanız,cildiniz bu asit içerikli ürünlerden sonra güneşe çıktığı için kızarıklıklar olabiliyor.

Ergenliğimde 1 tane bile sivilce çıkmamıştı yüzümde. 20'lerin başında başladı, 30 yaşındayım şu an.
Defalarca doktora gidip ilaç kullandım. Tedavi bittikten bir süre sonra tekrar döndüler hep.
Derin, ağrılı sivilcelerdi.

Geçen sene la roche posay effaclar duo kullanmaya başladım. Hem kremini hem temizleme jelini.
İlk kullanmaya başladığımda cildim kustu biraz ama sonra toparladı.

Sabah uyanınca ve yatmadan önce yüzümü yıkayıp kremi sürüyorum. Derin, ağrılı sivilce çıkarmıyorum artık.
Regl dönemi 1-2 tane normal sivilce çıkıyor bazen.
Eski izlerim kaldı sadece hafif kırmızı şekilde. O da umurumda değil.

Kısacası, ben çok memnunum ama internet yorumlarına bakarsanız memnun kalmayanlar da olmuş.
Doktorunuza da bir danışın isterseniz.
Merhaba bende la roche posay kullanmaya başladım. Henüz 2 gün oldu. Hemen kustu yüzüm. Siz hem jelini hem de duo+ kremini mi kullandınız?

Canım bendr de oluyor hatta bir seferinde yüzüm haritaya döndü ki altından insülin direnci çıktı glikoz seviyenize de bir baktırmanızn iyi olur.

Belki yediğiniz içtiğiniz bir şeyler tetikliyor olabilir. Mesela b vitamini kullandığımda yüzüm 2 gün içinde yüzüm sivilce tarlasına dönüyor. Süt ve süt ürünleri de aynı şekilde.

Bir de yaşanılan yerin nem oranı ve suyunun da etki ettiğini düşünüyorum. Memleketim çok nemli bir yer. Ne zaman havası kuru bir yerden, memlekete dönsem yüzümü sivilce basıyor.

25ten sonra çene bölgesinde aşırı derecede sivilcelenme problemi yaşamıştım. Ki ergenlikte sivilce problemi yaşamayan biriydim. Çeşitli ilaçlar kullandım ama sadece anlık geçirdiler ve devamlı çıkmalarına engel olmadılar.
O dönem mutsuz olduğum bir işte çalışıyordum. Ne zaman istifa ettim cildim kendine geldi sivilceler geçti. Acaba zorlu ve sizi olumsuz etkileyen psikolojik bir dönemden mi geçiyorsunuz.

Kapamaya çalışıyorum demişsiniz bunu fondöten ile yapıyorsanız geçmiyor maalesef. İlk önce fondöteni hayatınızdan çıkartın ve yağı en aza indirgeyin.

Merhaba bende la roche posay kullanmaya başladım. Henüz 2 gün oldu. Hemen kustu yüzüm. Siz hem jelini hem de duo+ kremini mi kullandınız?

Merhaba, evet hem temizleme jelini hem kremini kullanıyorum.
İlk zamanlar benim de yüzümde sivilce çıkarmıştı. Ne kadar sürdü hatırlamıyorum ama bir süre sonra geçti hepsi. İz de kalmadı. Eski izlerimin kırmızılığını da biraz hafifletti.

Beş yıl ağır köklü sivilcelerle uğraştım, ağrıdan uyuyamıyordum. antibiyotik, krem, jel, marka kozmetikler ne yaptıysan ilk bikaç hafta düzlir gibi olup tekrar çıkıyordu. En son kükürtlü sabun, bol su tükettim ve sık sık yastık kılıfını değiştirdim ve havlumu. Buda işe yarar gibi oldu ama tam bitmedi. Yengem bi şehre geziye gitmiş eşşek sütü sabunu görüp almış, onu kullanmaya başladım ama tabi o arada 8-9haftalık hamileydim, şuan son haftalardayım ve sabundan mı hamilelikten mi yüzümde bir veya iki tane hafif çıkıyor.

Benim kardeşim de bi ilaç kullandi ama baya ağır bi ilaçmiş karaciger etkili imza falan attirmiş doktor hasta kendisi tedaviyi kabul etti diye.Sırtında falan çoktu. Geçti hiç kalmadi ama kupkuru hala teni

Hormon tahlili yaptırdınız mı? Karaciğerle epey ilgisi var mesela aknenin. Ben her sene lavanta kürü yaparak hafifletmiştim , birde cilde iyi gelen gelmeyen maddeler var bir ürün organik olsa bile size iyi gelmeyebilir, deneyip anlamanız gerekiyor. Gözenek tıkamayan, oil free ve non comodegonic yazan ürünleri tercih etmenizi , parfümsüz ürünler kullanmanızı tavsiye edebilirim. Bir de saçınızı açık kullanmayın. Elinizi yüzünüze sürmeyin. Cildin nemini iyi tutun, susuz kalmayın. Ben gün içinde sprey gülsuyu kullanıyorum nem açısından.

Cok haklisiniz. Organik urunler ayyuka cikmis durumda ama organik olsa da her cilde iyi geldigi soylenemez. Mesela tea tree oil var sivilceye cok iyi geldigini soylerler ama benim yuzumu cok kotu etmisti. Organik yaglara kesinlikle dikkat etmek lazim. Ben kokulu olurlarsa asla kullanamiyorum. Cildime etki ediyor. Parfum hicbir sekilde tercih edilmemeli. La roche posay iyi bir marka ama temizleme jeli parfumlu, tolariane serisinin urunleri tavsiye ediliyor cok ama onlarda da parfum var.

Insan dusunuyor iste, bizler o kadar dikkat ediyoruz. Ama hic dikkat etmeyip puruzsuz cilde sahip olanlar var iste. Acne bir hastalik, oyle gormeli. Benim ailede tek ben sorunlu cilde sahibim mesela. Irsi derler ya cogu zaman irsi olsa sorunsuz bir cilde sahip olurdum🙃

Merhaba, evet hem temizleme jelini hem kremini kullanıyorum.
İlk zamanlar benim de yüzümde sivilce çıkarmıştı. Ne kadar sürdü hatırlamıyorum ama bir süre sonra geçti hepsi. İz de kalmadı. Eski izlerimin kırmızılığını da biraz hafifletti.
Anladım peki kremi tüm yüzünüze mi yoksa sadece sivilcelerin üzerine mi uygulamıştınız. Çok olumlu yorumlar var yağlı ve aknelş ciltler için la roche çok etkiliymiş

aynı dertten müzdaribim roaccutane kullandım şuan 2.kez kullanıyorum ama cıkan sivilceler hep iz bırakıyor cildim zaten kıpkırmızı. Roaccutane çözüm falan değil. Yastık kılıfımı 2 günde bir değiştiririm bol su içerim yüzümü kağıt havluyla silerim tampon şeklinde. Bol su içerim,sebze-meyve yerim. hormonlarım normalmiş kist vs de yok. Yani demem o ki bazen sen ne yaparsan yap çözüm olmaz en iyisi görmemezlikten gelmek kendini böyle kabullenmek...
Çok haklısınız. Her seferinde neden geçmiyor sivilcelerin, ay yine kötülemiş yüzün sorularından bıktım usandım ama insanlar sormaktan bıkmadı. Geçmiyor yıllardır. Neler denedim, ne ilaçlar, kaç doktor gezdim olmadı 🤷‍♀️

Ben de geçen sene çok ciddi bi akne problemi yaşadım hiç bir çözüm bulamamışken yabancı forumları araştırdım
Almanya ve amerikada akne ilaçlarından önce hormon tedavisi uygulanıyormuş mutlaka
Yazz ya da yasmin doğum kontrol hapı kullanın en az 6 ay
Benim yüzüm yasmin sayesinde pırıl pırıl oldu
İnşallah darısı size

Ben de geçen sene çok ciddi bi akne problemi yaşadım hiç bir çözüm bulamamışken yabancı forumları araştırdım
Almanya ve amerikada akne ilaçlarından önce hormon tedavisi uygulanıyormuş mutlaka
Yazz ya da yasmin doğum kontrol hapı kullanın en az 6 ay
Benim yüzüm yasmin sayesinde pırıl pırıl oldu
İnşallah darısı size
yasmin gibi doğum kontrol haplarının damarları tıkadığını biliyor muydunuz.. Kalp ve beyin damarlarını tıkıyor bu yüzden iyice araştırıp kullanmak lazım..

Çok haklısınız. Her seferinde neden geçmiyor sivilcelerin, ay yine kötülemiş yüzün sorularından bıktım usandım ama insanlar sormaktan bıkmadı. Geçmiyor yıllardır. Neler denedim, ne ilaçlar, kaç doktor gezdim olmadı 🤷‍♀️
yaşamayan bilemez anca tavsiye verir. Ne yazık ki her cilt tipi iyi değildir mesela benim gibi alerjik bi cildiniz varsa ne kullansanız daha kötüye gider..

Anladım peki kremi tüm yüzünüze mi yoksa sadece sivilcelerin üzerine mi uygulamıştınız. Çok olumlu yorumlar var yağlı ve aknelş ciltler için la roche çok etkiliymiş

Tüm yüzüme uyguluyorum. Başka bir nemlendirici kullanmadım 1 senedir.
Benim cildim yağlı. Önceden hep su bazlı kremler kullanıyordum ama hangi kremi kullanırsam kullanayım gün içinde illa ki yağlanma oluyordu. Parlamayla uğraşıyordum sürekli.
Lrp kullanmaya başladığımdan beri yüzüm yağlanmıyor, parlamıyor. Akne oluşmamasının bir sebebi de bu bence. Daha temiz bir his oluyor zaten.

Ben çok memnunum ama çok fazla olumsuz yorum da okudum.
Her ürün herkeste aynı etkiyi göstermiyor. Ama bazıları ilk zamanlar sivilce yaptığı için bıraktıklarını yazmışlardı.
Siz de faydasını görürsünüz umarım :)

Tüm yüzüme uyguluyorum. Başka bir nemlendirici kullanmadım 1 senedir.
Benim cildim yağlı. Önceden hep su bazlı kremler kullanıyordum ama hangi kremi kullanırsam kullanayım gün içinde illa ki yağlanma oluyordu. Parlamayla uğraşıyordum sürekli.
Lrp kullanmaya başladığımdan beri yüzüm yağlanmıyor, parlamıyor. Akne oluşmamasının bir sebebi de bu bence. Daha temiz bir his oluyor zaten.

Ben çok memnunum ama çok fazla olumsuz yorum da okudum.
Her ürün herkeste aynı etkiyi göstermiyor. Ama bazıları ilk zamanlar sivilce yaptığı için bıraktıklarını yazmışlardı.
Siz de faydasını görürsünüz umarım :)
İnşallah bende umutlandım açıkçası. İyi düşünerek kullanıyorum o yüzden iyi gelecek inşallah :)

Ben 🙄🙄

Clinique’in anti blemish setini aldım. Şu an için memnunum. Seyahat boyunu almıştım, bitirmek üzereyim. Bir aya yakındır kullanıyorum. Düzenli kullandığımda daha az sivilce çıkıyoe, hatta çıkmıyor. Ama üşengeçlikten aksatıyorum biraz 🤷🏼‍♀️ Siyah noktaları falan da temizledi. Bir de cildimde eski sivilcelerin kızarıklıkları vardı. Onları da yok etti. 😁 sen de buna benzer şeylerden yararlanabilirsin. Roaccutane tedavisi de gördüm ama sonrasında yüzümde çukurlar oldu ve sivilceler bir süre sonra gene çıktı. Kremler de fayda etmez oldu.

Cok haklisiniz. Organik urunler ayyuka cikmis durumda ama organik olsa da her cilde iyi geldigi soylenemez. Mesela tea tree oil var sivilceye cok iyi geldigini soylerler ama benim yuzumu cok kotu etmisti. Organik yaglara kesinlikle dikkat etmek lazim. Ben kokulu olurlarsa asla kullanamiyorum. Cildime etki ediyor. Parfum hicbir sekilde tercih edilmemeli. La roche posay iyi bir marka ama temizleme jeli parfumlu, tolariane serisinin urunleri tavsiye ediliyor cok ama onlarda da parfum var.

Insan dusunuyor iste, bizler o kadar dikkat ediyoruz. Ama hic dikkat etmeyip puruzsuz cilde sahip olanlar var iste. Acne bir hastalik, oyle gormeli. Benim ailede tek ben sorunlu cilde sahibim mesela. Irsi derler ya cogu zaman irsi olsa sorunsuz bir cilde sahip olurdum🙃

Benim kardeşim tek sivilce çıkarmadı, ama şimdi kırışıklıkları başladı, benim yok :) Yağlı cildin avantajı kırışmıyor kolay kolay.

Yani çilek alerjisi olan da var öyle düşünmek lazım. Her madde herkesi iyi gelmiyor. Ben dermokozmetiklerden pek fayda görmedim, çok kurutuyorlar cildimi mesela.

Back
X