• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yasindan sonra ilk cocugunu yapan var mı

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende 30 yaşında ilk bebeğimi dünyaya getirdim. hamileliğimin son 3 ayı gebelik diyabeti nedeniyle zorlu geçti ama onun dışında her hangi bir problemle karşılaşmadım.

Bence çok saçma bir cümle bu..30 undan sonra çocuk olmuyor düşüncesi.:mymeka:Ben 27 yaşındayım ve mikroenjeksiyonla hamile kalabildim.Benden 3-4 yaş küçük bir kız vardı 23 yaşındaydı.Tek bir yumurtası bile döllenmedi.:bbo:
Ben ilk denememde hamile kaldım.
Eşimin iş yerinde sekreter bir bayan vardı.Yazın evlendi.Şu an hamile.Hem de doğal yolla.kadının yaşı 45.Çok sağlıklı bir hamilelik geçiriyor..ilk evliliği ve ilk hamileliği üstelik.
Yine hastanede benim yaşlarımda bir kızla tanıştım.28 inde 18 yaşından beri evli ve 6.mikro denemesi..Gene tutmadı malesef...fisfisfis

Bu sitede 30 ve üstü civarı hamile kalmaya çalışan arkadaşlarımız var..Allahın izniyle hamiş olucak hepsi..
Cümlelerimize dikkat edelim..Kırıcı olmayalım..şutarafagitti

Son düzenleyen: Moderatör:
ben 22 yaşında anne oldum.. 5. ayda yüksek tansiyonum 6.ayda şekerim çıktı.. ki normalde hiç hasta olmamış ve olmayan bir insanken.. bu tamamıyle yapı meselesi bence yaşla hiç ilgisi yok.. ünlülerin çoğu 35'ten sonra doğuruyor olsa onlara bişi olurdu..

Ben kendime bakamıyorum,bebeğe nasıl bakayım?naniknanik İstersem 40'ımda doğururum,kime ne?Hele ki evliliğimin ilk aylarında olduğum şu zaman diliminde,''Bebek yok mu bebek?'' , ''Yap bi tanede sevelim.'' cümleleri beni çileden çıkarıyor.Yapcağım varsa da yapmıyorum işte,inat değil mi?Millet çocuk sevecek diye ben oturup bebek yapacağım!...Hay allam,insanlarda hiç mi akıl yok!..kötükedihüso

Ben de 29 yaşında doğurdum hamilelikte hiç bir sorun yaşamadım hatta isteyerek bile hamile kalmadım
yaşanan sorunlar bünyesel ve genetikle alakalı olduğunu düşünüyorum....

ben bu topıgı cok sevdım.22 yasındayım qama evlenıp anne olana kadar 28 olucam bende korkuyodum rahataladım tesekkurlr:)

benim komşum 40 yaşında bir kız çocuğu oldu hem anne hem de kızı çok sağlıklılar kızı şimdi 8 yaşında

tabıkıde 30 yaş geç kalınmış bı yaş değilkı ınsan sağlıklı olduktan sıonra 40 kadar yolu var bence benım anenm benı 36 yaşında doğurmuş gayet sağlılıyım allah şükür onunda hamıleığı guzel geçmış.bence bunların yaşla faln alakası yok bünye meselesı.

geneleme yapmak hele böyle bir konuda çok yanlış olur
yaşın getirdiği riskler mutlaka vardır kimse inkar edemez ama genç yaşta hamile kalan bayanlardada riskler oluşabiliyor
gençler daha kolay hamile kaıyor 30 yaştan sonra yumurtalar tembelleşiyor gibi laflara ben inanmiyorum
her bünye farklıdır
20lı yaşlarda hamile kalabilmek için uğraşan kadınlar nasıl varsa 30lu-40lı yaşlarda çok kolay hiç zorluk çekmeden hamile kalanlarda var tabii
ama burda örnek vermekte doğru değil bence işte felana 23 yaşında ama bebeği olmuyorken felanca 40 yaşında hamile kaldı gibi. Dediğim gibi her bünye farklı, bir bayanın 40 yaşında çocuğu oldu diye ikinci bir bayanında o yaşta hamile kalması söz konusu olmayabilir.

Ne alakası var . Ben 32 yaşında ilk çocuğumu doğurdum. Çok rahat bir hamilelik geçirdim. Tek sorun vücut yorulduğu için doğum sonrası tempoya ayak uydurmak. Belli bir yaştan sonra olgunlaştığımız ve hayatın bazı zevklerini tattığımız için çocuk için bazı zevklerden vazgeçemek dokunmuyor. Üstelik belli bir maddi gelire sahip olunca çocuk için alışveriş yapmak dünyanın en zevkli işi haline geliyor. Çocuğun kıymetini daha iyi anlıyorsunuz. Ben 35-36 arası ikinci düşünüyorum.

Aynen katılıyorum !!! Zaten okul iş derken çoğumuzun 30lu yaşların gerisine kaldı

Benim kuzenimde geç evlendi 30 yaşında eğitimi yüzünden.32 yaşında ilk çocuğunu doğurdu 34 yaşında şu an 2. ye hamile.
Annemin ilk çocuğu yani ablamı 38 yaşında dünyaya getirmiş
Beni de 42 yaşında doğurmuş :1closedeyes:
Ve gayette sağlıklı bir şekilde:delphin:

33 yaşındayım fakat 2015 ocak 1 dediği an 34'den gün alacağım fakat hala çocuğum yok. 3 yıllık evliyim. İlk 2 yıl hadi toparlanalım falan dedik, keşke demez olaydık. 1 yıldırda çocuk hasretiyle yanıyorum. Şimdi soğan kürüne başladım. Bakalım ne zaman anne olacağım. Çok istiyorum, Allahım nasip etsin.

Ben yapıcam :D 31ım Allah nasip ederse ocak şubat gibi hamile kalmak istiyorum. Yani korunmayı aralıkta b ırakacaz artık ne zaman nasip olursa:) Arkadaşlarımın yarısı 30 yaşından sonra hamile kaldılar. Bir arkadaşın dediği gibi okuldu işti 30lu yaşlara erteleniyor artık hamilelik.

Back
X