• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yasindan sonra ilk cocugunu yapan var mı

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gelecekkorkusu

Ziyaretçi
30 yasindan sonra iki cocuk yapan var mı ? ve 30 yasindan sonra hamilelik zor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı riskler var ama 30 yaşından sonra iki çocuk yapılabilir.35 yaş üstü gebeliklerde gebelik diabeti,hipertansiyor,gebelik zehirlenmesi ayrıca down sendromu vs riskler daha sık görülüyor ama tıp ilerlerdi,Benim takip ettiğim gebelerden 30 yaş üzeri oalnlar var,hatta 40 yaş üstü de bir gebemiz var.Ben de şu an bekarım ve 30 yaşındayım bu arada.

30umda evlendım.. 32 yasındayım ve ıkıncıyı beklıyorum..

Bazı riskler var ama 30 yaşından sonra iki çocuk yapılabilir.35 yaş üstü gebeliklerde gebelik diabeti,hipertansiyor,gebelik zehirlenmesi ayrıca down sendromu vs riskler daha sık görülüyor ama tıp ilerlerdi,Benim takip ettiğim gebelerden 30 yaş üzeri oalnlar var,hatta 40 yaş üstü de bir gebemiz var.Ben de şu an bekarım ve 30 yaşındayım bu arada.

merhaba :) doktorsunuz galiba....ben de bekarim ve merak ediyorum ne gibi riskler var acaba? 29 yasindayim ben de

30umda evlendım.. 32 yasındayım ve ıkıncıyı beklıyorum..

yaaa valla harikasiniz ya :) bilincli olarak mi ardarda yaptiniz cocuklari peki? allahanalı babalı buyutsun cok sevindim adiniza

yandık desene...30 yaşındayım hala tık yok bende.Yapsan bi türlü yapmasan bir türlü.Çokmu geç kaldık yaa.İki dene birden olsada bi hamlede kurtulsam diyorum ama yok..Elden ne gelir.??senağlama

yandık desene...30 yaşındayım hala tık yok bende.Yapsan bi türlü yapmasan bir türlü.Çokmu geç kaldık yaa.İki dene birden olsada bi hamlede kurtulsam diyorum ama yok..Elden ne gelir.??senağlama

ben daha evlenmedim bile ama napalım kader boyleymis :teselli::teselli:

merhaba :) doktorsunuz galiba....ben de bekarim ve merak ediyorum ne gibi riskler var acaba? 29 yasindayim ben de
Ben ebeyim,ileri yaş gebelikten kasıt 35 yaş üzeridir.Riskler malesef çok ama doktor kontrolünde riskler erken tanınacağından erken de tedavi ve kontrol altına alınır.Dediğim gibi yüksek tansiyonla karakterize gebelik zehirlenmesi(preeklemsi),gebelik diabeti,düşük,kanamalar,dış gebelik,erken doğum... bu gibi riskler mevcut malesef...

tanıdıklarımdan 30-31 yaşında anne olanlar var. bildiğim kadarıyla sorun yaşamadılar.
29 yaşımdan sonra bebek düşünüyoruz. 30umda anne olurum heralde (tedaviye gerek kalmadan olur inş). :sm_confused:

tesekkurler sevindim yazilanlara cunku 30 undan sonra zor geciyor veya olmuyor gibi seyler duymustum,

Ne alakası var . Ben 32 yaşında ilk çocuğumu doğurdum. Çok rahat bir hamilelik geçirdim. Tek sorun vücut yorulduğu için doğum sonrası tempoya ayak uydurmak. Belli bir yaştan sonra olgunlaştığımız ve hayatın bazı zevklerini tattığımız için çocuk için bazı zevklerden vazgeçemek dokunmuyor. Üstelik belli bir maddi gelire sahip olunca çocuk için alışveriş yapmak dünyanın en zevkli işi haline geliyor. Çocuğun kıymetini daha iyi anlıyorsunuz. Ben 35-36 arası ikinci düşünüyorum.

29 yaşında hamile kalıp,30.da ilk bebeğimi doğurdum..2-3 seneye de ikinciyi istiyorum.Allah nasip ederse..

Canım benim ablam ilk doğumunu 31 yaşında yaptı...Ve gayet sağlıklıydı her açıdan..
Ayrıca korunmayı bıraktığı ilk ay hamile kaldı...
Yani bence risk 40 yaşlarına yaklaşanlar için geçerli...

rahatladım bunları duyunca,29 yaşındayım,endişelenmeye başladım artık geç hamilelik konusunda bende.çünkü ortada bi aday adayı bile yok daha o yüzden üzülüyorum ve endişeleniyorum,hayırlısını versin Rabbim,kısmet neyse o olur :Saruboceq:biraz daha vaktim varmış en azından :CüvCüv: :emir_bebek:

30 yaşımdayım ve bekarım, 35e kadar yolu olduğunu düşünüyorum,

fiziksel olaraksa ne kadar genç o kadar iyi aslında..

20 yasında evlendim otuz yasında kızım daha bir aylıktı bu isler azıcıkta ksmet isi

29 yaşında evlendim. 31 yaşında hamile kaldım. 32 yaşımda doğurdum. epidural sezeryanla doğum yaptım. açıkçası zor olmadı ama sancım çok oldu. kesi yerim 15 gün çok ağrıdı. selamlar.

Benim yengemde 32 yaşında evlendi. 33 yaşında hamile kaldı ve bir problem yaşamadı çok şükür.
Sezeryanla doğum yaptı. Yiğenim iki yaşına gelince şimdi tekrar hamile kaldı arayı açmak istemiyoruz
dediler şuan üçüncü ayında çok şükür hiçbir sorunu yok bende keyifle yeniden hala olacağım günü
bekliyorum.

bence şimdi genelde biraz geç evleniliyor ve evlendik çocuk sahibi olduk demeleri
30 u hatta 35 i geçiyor eskidenmiş çocuk yaşta evlenip çocuk sahibi olmak
bende erken evlendim 2 tane çocuğum var 33 yaşındayım
erken anne olmak bir bakımdan iyi bir bakımda kötü bence

Back
X