30 Yaşından Sonra Her Gün Bir Kase Yoğurt

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
294.548
606.654
43
yogurt1.jpg


Dr. Sinan Akkurt, menopoz dönemindeki kadınların vücutlarındaki östrojen seviyesinde düşüş olduğunu, bunun da osteoporoz (kemik erimesi) riskini arttırdığını belirtti. Kemik erimesini önlemek için gerekli uygulamaların mutlaka doktor kontrolunda yapılması gerektiğine dikkat çeken Akkurt, özellikle bitkisel ilaç olarak pazarlanan ürünlerin pek çok yan etkisinin bulunabildiğini, bunlara karşı çok dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Kemik erimesine karşı alınabilecek önlemlerin başında 30 yaşını geçen kadınlara her gün bir kase yoğurt tüketimini önerdi.
Dr. Sinan Akkurt, kadınların menopoz dönemi sonrasında osteoporoz olma risklerinin çok yüksek olduğunu hatırlatarak, kemik erimesinden korunmak için, sadece kalsiyumun değil, magnezyum ve çinkonun da tüketilmesi gerektiğini belirtti.
Kemik erimesi olarak da bilinen osteoporozun belirtileri arasında boy kısalması, sırt ağrısı ve kalça kemiğinde kırılma olduğunu söyleyen Akkurt, korunmak için D vitaminine gereksinim olduğunu, ancak D vitamininin gereğinden fazla alınmamasını, D vitamini eksiğinin karşılanmasının en doğal yolunun ise güneş olduğunu vurguladı.

Sigara, alkol gibi kemik erimesini artıran zararlı maddelerden uzak durulmasını, gerekirse kemik yıkımını azaltan ilaçları kullanmak gerektiğini de belirten Akkurt, kemik erimesi için pazarlanan bitkisel ilaçlara karşı da halkı uyardı: “Bitkisel ilaçlar, içerisinde hangi maddenin ne kadar dozda olduğu ayarlanamadığı için ciddi sağlık problemlerine neden olabilir. Bu tür yöntemleri denediği için karaciğer yemezliği gibi nedenlerle yoğun bakıma alınan hastalar olmuştur. Hatta bazı bitkisel karışımların kansere bile neden olabildikleri araştırmalarda belirtilmektedir.”

images


Fazla et, yumurta, balık, tavuktan kaçının, yerine yoğurt, cacık ve ayran tüketin

Vücuttan mineral atılımını kolaylaştıran tuz ve şeker gibi besinlerden uzak durulması gerektiğinin altını çizen Akkurt; besin alımında dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı: “Kemik erimesinden korunmak için, ihtiyacınız olandan daha fazla et, yumurta, balık, ya da tavuk tüketmeyin. Çünkü belirtilen besinler, vücuttan kalsiyum atılımını hızlandırır. Bunun yerine, yoğurt, cacık ve ayran tüketmenizi öneriyorum. Kahvenin içeriğinde yoğun olarak bulunan kafein, kalsiyum atılımını hızlandırdığı gibi, alınan kalsiyumun emilimini de zorlaştırır, bunun için fazla kahve içmeyin. İçtiğiniz suyun mineral seviyesi de sizin kemik erimesine karşı daha dik durmanıza olanak tanıyabilmektedir. İçtiğiniz suyu düzenli olarak değiştirmenizi, günde bir ya da iki sefer de maden suyu içmenizi tavsiye ederim. ”

Akkurt, her gün düzenli olarak egzersiz yapılmasını, yürüyüş ve yüzmenin en ideal sporlar olduğunu, vücut kitle indeksinin, yaşa ve boya uygun olması gerektiğini, bu nedenle kilolu olanların zayıflamasında fayda olduğunu da belirtti.

Biorezonans ile osteoporoz tedavisi mümkün mü?

Dr. Akkurt bir doğal tıp metodu olan biorezonans tedavisi ile kemik erimesinin tedavi sürecinin desteklenebildiğini, vücudun azalmış olan hormon düzeylerinin dengelenerek süreci n yavaşlatılabildiğini de kaydetti. Dr. Akkurt, “Osteoporoz tedavisinde menopoz sonrası azalmış olan hormonal denge sağlanma hedeflenir. Kemik erimesinde etkisi olan kalsiyum metabolizması desteklenir. Başta D3 olmak üzere vitamin emilimi arttırılır. Bağışıklık sistemi güçlendirilir. Böylelikle osteoporoz (kemik erimesi) hızı yavaşlatılabilir ya da durdurulabilir.” dedi.

Kaynak:sağlıktayenilikler
 
X