30 yasında FSH yüksekliği

degisikbirisi

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2022
250
222
33
Merhaba 30 yasında 6 aylık evliyim ve 6 aydır korunmuyoruz.Gebelik düsündüğüm icin doktora gittim hormonlarıma bakıldı ve FSH ım yüksek cıktı değer 12 bu değerin yaşım için yüksek olduğu ve hamile kalmanın zor olduğu söylendi.Bir kac doktora daha gittim bazıları da sıkıntı olmaz gebe kalabilirsin dedi.Fakat internetten arastırdığımda FSH yüksekliğinin cok ciddi bir sorun olduğunu okudum,hatta 10 un üzerindeyse acilen tüp bebeğe basvurulmalı falan diyor ve bu değer bir kere yüksek cıkarsa sonradan kullanılan ilaclarla düşse bile bir önemi yokmuş,yaşlanma gibi düsünülmeliymiş,geri dönüsü yokmus yani.Acıkcası gittiğim hic bir doktordan net bir bilgi alamadım ne bir ilac ne bir tedavi önerdiler denemeye devam edin dediler yeni evli olduğumuz icin,sadece son gittiğim doktor Hayıt tohumu önerdi kullanmaya başladım fakat hic bir şekilde hamile kalacağıma dair bir umut yok içimde.Aynı durumu yaşayan veya bilgisi olanların fikirlerini bekliyorum.

Canım bende de var tiroid tsh yüksekliği tiroid hapı kullanıyorum endokrinoloji bölümüne git ama o bölüme gitmen için de iç hastalıkları bölümüne gitmen lazım o seni yönlendiriyor tiroid hapını düzenli kullanınca zaten tsh'ın düşüyor

Merhaba canım bende 31 yasındayım 1 yıldır evliyim FHS DEĞERIM 14.5 yeni öğrendım araştırmalırım sonucu bir bayana rastladım çok güzel bilgiler verıyor kesınlıkle dınlemeni tavsiye ederım. Zaten kadın bizim gibi hormon sorunları olan bır kadın ve cocuk sahıbı olmus sonra kocaman dernek kurmus cocugu olmayan insanlara destek verıyor ve ınanılmaz arastırmaları var lutfen sende dınle youtubeden.

Eklentiler

• AF7BEBC6-013F-4B68-9C25-20D6C704F8F2.png
    222,4 KB · Görüntüleme: 43
Merhaba yazınızı şimdi okudum üstünden birkaç ay geçmiş son durumunuz nedir? Ben de altı aydır gebe kalmıyorum ama benim fsh değerim reglimin ikimci günü 28, 3. Günü 31 çıktı amh değerm istendi o sonucu bekliyorum. Ne ksdar zormuş hiç beklenmedik şekilde böyle problemlerle karşılaşmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…