Sivilceli Ciltler 30 yaşımdan sonra sivilce sorunu

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

zeynep2878

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2009
1
0
46
Merhaba arkadaşlar. Forumu uzun zamandır takip ediyorum. Ancak bu ilk mesajım olacak.

33 yaşındayım. Yaklaşık 3 senedir çene ve boyun bölgemde derinlerden gelen kistik akne sorunu yaşıyorum, bu akneler aylarca burda kalıyor, baş vermiyorlar ve çok fena kaşıntı yapıyorlar. En sonunda da iz bırakıyorlar. Bu tip sorunlar yaşayan ve tedavi edenler var mı aranızda. Nasıl yaptınız, paylaşabilir misiniz. a.s.

Not: Bu arada çok çeşitli ilaçlar kullandım ancak çok derinden olduğu için fayda etmedi ilaçlar. Bir yandan da hormonal şikayetim olmamasına rağmen diana 35 kullanmaya başladım, onun da pek faydasını görmedim

Bence doktora gitmelisin. Çünkü bendede sivilce sorunu var ama aylarca kalmıyor. Cıkan sivilce 1 haftada geciyor. Ama hergün yerine yenisi geldiği için sürekli sivilceli bir suratla gezmek zorunda kalıyorum. Ben 31 yaşındayım ama halen çekiyorum.
Alerji uzmanınada görünmen gerek bence. Kaşıntı varsa yediğin içtiğin yada sürdüğün kozmetiklerdende olabilir.

Yaklaşık 8 yıldır sivilcelerim var. Tetradox, monodox, benzamycin, aknefug, sivex, isotrexin, azelderm kullandım. Antibiyotikler 1 ayda sivilceleri söndürdü doktor bırakabilirsin geçti dedi ama bırakınca tekrar çıkmaya başladılar. Son zamanlarda roaccutane önermeye başladılar. Fakat ben yan etkileri tam olarak bilinmeyen amerikada yasaklanmış bir ilaç olduğu için ilacı kullanmayı kabul etmedim.

Sonunda kuaförümün önerdiği kendisinin de daha önce sivilceleri olduğu için kullandığı HACCER kremi önerdi. Önce bi tereddüt ettim herkes gibi. Sonra yüzüme herşeyi sürdüm bu krem napıcak ki diyerek kullanmaya başladım. Sabah akşam sürüyorum ve sivilcelerim azaldı. Şu anda sadece izleri var. Eskiden sabahları yüzümde bir yağ tabakasıyla uyanıyodum hemen temizlemek istiyodum ama şimdi yüzümdeki yağ tabakası oluşmamaya başladı. Zaten kremin de bir zararı yok sadece biraz yağlı ilk başlarda biraz rahatsız ediyor. Bitkisel bir krem. Aktarlarda ve bazı eczanelerde satılıyor. Herkese tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…