23 yaşındayım affınıza sığınarak yazıyorum annemin bir lafı vardı ben evlenmek istiyorum dediğimde bana söylediği.
18 yaşında evlendim başım göğe ermedi.Altından tepsi sunmadılar.
Yani marifet bilmesin kimseler evlenmeyi.Siz ne zaman uygun olursanız kafanıza uyan insanı bulursanız elbet evlenirsiniz.Boş verin konuşanlar konuşsun.
hiç üzülme ve allahtan hayırlısını iste..bırak kim ne derse desin..32 yaşındayım bakımlı biriyim evlenmedim diye aşırı kafama takmasamda şu aralar herşey uzerime geliyor..Annem ah vah ediyor..Kardesim artik olmaz gibi der..Komsu gelir ne zaman evleniceksin sen..Ben baska seylerle mesgul olsamda bu konu gelir olur odak noktam..Dogru insan dogru zaman nasip demekten yoruldum..Benim yasim 30'u gecti diye hersey bitti mi?Dertlesmek istiyorum biraz buna ihtiyacim var..Birde su oluyor tabi biriyle gorussem en son nisan attim deyince sanki vebaliyim demisim gibi davranildi kac kez oldu bu..
Yaşın evlilikle maalesef hiçbir alakası yok.
Erken evleneceksin mutsuz olacaksın, geç evleneceksin mutlu olacaksın gibilerinden.
Hoş orası bile şaibeli ya, neye göre geç neye göre erken?
Aslında en ideal evlilik senin kriterlerine uyan evliliktir.
Kendinden ne kadar az taviz veriyorsun, standartlarından ne kadar uzaklaşıyorsun bunlara göre ölçüp tartmak lazım.
Yoksa evlen, aman seviyorum ne olsa geçinirim de, 2 gün sonra boşan.
Çektiklerin ve yıpranan psikolojin de cabası.
Annen böyle yaparak seni ne kadar kötü etkilediğinin farkında mı?
Yaptığı ne kadar yanlış. Hele kardeşininki...
Ona hiç akıl sır erdiremedim.
Sanki evlilik demek sonsuz mutluluk demek.
'Ve sonsuza kadar mutlu yaşadılar.' diye bir dünya yok. Böyle mutlusun belki, böyle mutlu yaşamak istiyorsun...
Bunu neden hiç düşünmezler? Az saygı, az anlayış...
Allah size mutluluk versin huzur versin..Evet haklisiniz iletisim onemli..Bulamadim o insani onume gelenle evlenemem evet cok yuksek standartlarim da yok kim oldugumu biliyorum..Ama benim karsima cikanlar annesinden ablasindan korkan soz sahibi olmaytan yada nisan atmissin neden diye irdeleyen denk geldi..Suc mudur nisan atmak ne yapayim evlenip bosansam daha mi iyiydi..Hep bu yuzden sogudum..Cevrem uygun degil kulturlu biri denk gelmiyor yanlis adamlar karsima cikiyorBenim size tavsiyem kesinlikle ailen yada bir başkası istiyor diye evlenmeyin derim.Ben 25yaşında ailem yakın çevrem istiyor diye çok yanlış bir evlilik yaptım görücü usulüyle.Aramızda aşırı derecede iletişim kopukluğu var hiç bir konuda anlaşamıyoruz.İletişim çok önemli derim
Kırmak amacı ile yazmadım.Oyle manali yazmissiniz ki...
Standartlarim var tabiki ben duygulari olan bir insanim asla evlenmek icin evlkenmiycem..Nisan atmam insanlarin dedikodusu beni bu hale getirdi..Buraya yazdim dertlesmek istedim..Sizi anlayan birilerinin olmasi bunu istiyor bazen insan
Bende yakın çevremden çok bunalmıştım aynı sorular komşunun kızı evlendi şuna buna görücüler gelmiş.şu seninle yaşıttı bak anne olmuş aynı laflar dır dır dır artık tamam yeterr evlenecem kim gelirse gelsin ve evlendim 15 senedir evliyimAllah size mutluluk versin huzur versin..Evet haklisiniz iletisim onemli..Bulamadim o insani onume gelenle evlenemem evet cok yuksek standartlarim da yok kim oldugumu biliyorum..Ama benim karsima cikanlar annesinden ablasindan korkan soz sahibi olmaytan yada nisan atmissin neden diye irdeleyen denk geldi..Suc mudur nisan atmak ne yapayim evlenip bosansam daha mi iyiydi..Hep bu yuzden sogudum..Cevrem uygun degil kulturlu biri denk gelmiyor yanlis adamlar karsima cikiyor
Kırmak amacı ile yazmadım.
Sadece genel düşüncelerimi yazdım.
Anlayışsız gibi görünmek istemem, bilakis sizi çok iyi anlıyorum.
Nişan attığınızı söylemeniz biraz daha taşları yerine oturttu.
Yaşadığınız yer ve çevre nasıl?
Onlar olaya nasıl bakıyorlar, nişanı neden attınız hepsi bir bütün aslında.
İnsan her zaman istediği hayallere kavuşamıyor ama bunun da bir sınav olduğuna inanıyorum.
Manalı yazdınız deyince, söylediklerimde ters bir şey aradım :)Yoo kirilmadim neden kirilayim..insallah bu bir sinavdir mutluluk gelir sonunda..Derdimi paylastiniz tekrar tesekkur ederim
Manalı yazdınız deyince, söylediklerimde ters bir şey aradım :)
Tamam ben yanlış anladım sanırım...
Ne demek...