30 yaş üstü gebelik için çok mu geç? Bebek sağlıklı olur mu?

Benim annem 40 yaşında hamile kaldı 41 yaşında doğurdu ilk ay düşük tehlikesi vardı ama kardeşim tam vaktinde çok da sağlıklı doğdu 🌸 Bence 30lu yaşlar hiç geç değil ama size tavsiyem gelecek için asla plan yapmayın. Şu anki odağınız kariyer yapmak olsun evet ama ilerisini hiç kimse bilemez tahminde bulunamaz 🤷‍♀️

Artık insanlar 30larında evleniyor bi 10sene önce 20-30 yaş arası doğumlar çokken artık bu oran 30+ hatta 40+lara çıktı. Herhangi bi sağlık sorununuz yoksa 40a kadarda erteleyebilirsiniz. Bi kadın doğum uzmanına gidip amh fsh gibi tahlil baktırarak rezerv durumunuzu öğrenin.

Şu an 30dan önce doğurabilen koca yürekli var mı ki.
Ah o kadar zor ki çalışmak zorundayım köpek gibi çalışıp kendimi geliştiriyorum ama en en büyük hayalim de bir kızımın olması, sağlıklı akıllı bir kız çocuğu dünyaya getirmek en büyük hayalim. Ama şimdiden onun için kaygılandığımdan dolayı mecbur çok çalışmaya devam etmeliyim… ama ya sonra çocuğum olmazsa? Ya da sağlığı yerinde olmazsa? Otizmli olabiliyormuş annesi yaşlı bebekler

Benim yaşım 28 iken hamile kalıp doğum yaptım.
Çevremdekiler ideal yaş tam diyorlar.
😃
Sizin içinde hayırlısı olsun inşallah.

Artık insanlar 30larında evleniyor bi 10sene önce 20-30 yaş arası doğumlar çokken artık bu oran 30+ hatta 40+lara çıktı. Herhangi bi sağlık sorununuz yoksa 40a kadarda erteleyebilirsiniz. Bi kadın doğum uzmanına gidip amh fsh gibi tahlil baktırarak rezerv durumunuzu öğrenin.
İnanın yemin ederim ki tüm arkadaşlarım evlendi ve çocuk yaptılar. Sizin sandığınız gibi değil aslında ama onlara soruyorum ben devlet okuluna vericem diyorlar ben kızım için en iyisini istediğimden ancak 32 yaşlarında doğurabilirim diye tahmin ediyorum.

Benim annem 40 yaşında hamile kaldı 41 yaşında doğurdu ilk ay düşük tehlikesi vardı ama kardeşim tam vaktinde çok da sağlıklı doğdu 🌸 Bence 30lu yaşlar hiç geç değil ama size tavsiyem gelecek için asla plan yapmayın. Şu anki odağınız kariyer yapmak olsun evet ama ilerisini hiç kimse bilemez tahminde bulunamaz 🤷‍♀️
Kardeşiniz ile sizin aranızda zeka farkı var mı mesela? 40 yaş maşallah 🧿 o zamana kadar bekleyemem sanırım menapoz tehlikem de oluyor çünkü

35 yaş üzerinde bilimsel olarak çeşitli risklerde artış oluyor. Ancak risk bir olasılık sonuçta, ille de sağlıksız gebelik geçirilir diye bir şart yok. Yaş dışında sigara, alkol, kötü beslenme alışkanlıkları, hareketsiz yaşam biçimi de riskli.

Kardeşiniz ile sizin aranızda zeka farkı var mı mesela? 40 yaş maşallah 🧿 o zamana kadar bekleyemem sanırım menapoz tehlikem de oluyor çünkü
Hayır zeka farki yok 😄 Bence de 40ı beklemeyin annemin 4. Çocuğuydu ve kaza kurşunuydu malesef ama çok iyi geldi evimizin maskotu olduu kendine güvenen varsa 40ında düşünebilir bebek

35 yaş üzerinde bilimsel olarak çeşitli risklerde artış oluyor. Ancak risk bir olasılık sonuçta, ille de sağlıksız gebelik geçirilir diye bir şart yok. Yaş dışında sigara, alkol, kötü beslenme alışkanlıkları, hareketsiz yaşam biçimi de riskli.
Sağlıklıyım iyi besleniyorum dikkat ediyorum ama yaş da önemli aslında.

İnanın yemin ederim ki tüm arkadaşlarım evlendi ve çocuk yaptılar. Sizin sandığınız gibi değil aslında ama onlara soruyorum ben devlet okuluna vericem diyorlar ben kızım için en iyisini istediğimden ancak 32 yaşlarında doğurabilirim diye tahmin ediyorum.
Yani senin bütün çevrenin böyle olması da doğrusunun bu olduğu anlamına gelmiyor.
zaten evlenme yaşı artık 30.
belirttiğin yaşlarda gayet genç yaşlar, neden bu kadar panik içinde mesajlar yazıyorsun anlamadım

Yani zaten gec evlenmistim is hayatimda vardi ilk 4 ay hic calisamadim ama 2 aydir calisma hayatima dondum bence o konuya takilmayin ama nacizane tek tavsiyem su olabilir gidip yumurtaliklariniza bi baktirin amh filan cunku yas ilerledikce dogurganlik dusuyor kadinlarda biliyorsunuz mesela bizim tedavi gormemiz gerekmisti

Benim sandığım kısıtlı çevreden ibaret değil bu işin içindeyim istatistikler böyle. Ayrıca özel okula vermek en iyisi olmuyor. Hayatta her şey planlanamaz, devlet okulunda okuyan çocuklar belki daha başarılı olacaklar bunu bilemez ve planlayamazsınız. Kızınız olacağıda kesin değil, çocuğunuzun okuma hevesi olacağıda kesin değil, her insan bi fıtrat ile doğar. Evliyseniz maddi sebeplerden ertelenmesi doğal fakat bekar birinin evlilikten önce çocuk doğurma yaşını böyle hesaplaması bana abes geliyor

Ah o kadar zor ki çalışmak zorundayım köpek gibi çalışıp kendimi geliştiriyorum ama en en büyük hayalim de bir kızımın olması, sağlıklı akıllı bir kız çocuğu dünyaya getirmek en büyük hayalim. Ama şimdiden onun için kaygılandığımdan dolayı mecbur çok çalışmaya devam etmeliyim… ama ya sonra çocuğum olmazsa? Ya da sağlığı yerinde olmazsa? Otizmli olabiliyormuş annesi yaşlı bebekler

Otizmin anne yaşıyla ilgisi yok.

Annem beni 36 yaşında doğurmuş. Yani çok sağlıklı sayılmam ama bu yaşla alakasız :KK70: Karşı komşum 38 yaşında doğum yaptı onun bebeği de sağlıklı, ablam 34 yaşında doğum yaptı yeğenim de çok sağlıklı. Asıl sağlıksız olan şey annenin hazır olmadan bebek bakmaya çalışması bence. Ben de 26 yaşındayım, 24 yaşında anne oldum 2 bebeğim var. Pişman değilim ama kendimi biraz daha geliştirebilirdim 2 bebek bana biraz ağır geldi :,)

X