- 23 Mayıs 2019
- 639
- -46
- Konu Sahibi yyenibiriileri
30 yaş üstü hamile kalabilir mi kolaylıkla? Kariyer hedefliyorum bu sebepten çocuk yapamayacağım diye düşünüyorum. 32 yaşlarında düşünüyorum sizce çok mu geç?
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ah o kadar zor ki çalışmak zorundayım köpek gibi çalışıp kendimi geliştiriyorum ama en en büyük hayalim de bir kızımın olması, sağlıklı akıllı bir kız çocuğu dünyaya getirmek en büyük hayalim. Ama şimdiden onun için kaygılandığımdan dolayı mecbur çok çalışmaya devam etmeliyim… ama ya sonra çocuğum olmazsa? Ya da sağlığı yerinde olmazsa? Otizmli olabiliyormuş annesi yaşlı bebeklerŞu an 30dan önce doğurabilen koca yürekli var mı ki.
İnanın yemin ederim ki tüm arkadaşlarım evlendi ve çocuk yaptılar. Sizin sandığınız gibi değil aslında ama onlara soruyorum ben devlet okuluna vericem diyorlar ben kızım için en iyisini istediğimden ancak 32 yaşlarında doğurabilirim diye tahmin ediyorum.Artık insanlar 30larında evleniyor bi 10sene önce 20-30 yaş arası doğumlar çokken artık bu oran 30+ hatta 40+lara çıktı. Herhangi bi sağlık sorununuz yoksa 40a kadarda erteleyebilirsiniz. Bi kadın doğum uzmanına gidip amh fsh gibi tahlil baktırarak rezerv durumunuzu öğrenin.
Kardeşiniz ile sizin aranızda zeka farkı var mı mesela? 40 yaş maşallah o zamana kadar bekleyemem sanırım menapoz tehlikem de oluyor çünküBenim annem 40 yaşında hamile kaldı 41 yaşında doğurdu ilk ay düşük tehlikesi vardı ama kardeşim tam vaktinde çok da sağlıklı doğdu Bence 30lu yaşlar hiç geç değil ama size tavsiyem gelecek için asla plan yapmayın. Şu anki odağınız kariyer yapmak olsun evet ama ilerisini hiç kimse bilemez tahminde bulunamaz
Hayır zeka farki yok Bence de 40ı beklemeyin annemin 4. Çocuğuydu ve kaza kurşunuydu malesef ama çok iyi geldi evimizin maskotu olduu kendine güvenen varsa 40ında düşünebilir bebekKardeşiniz ile sizin aranızda zeka farkı var mı mesela? 40 yaş maşallah o zamana kadar bekleyemem sanırım menapoz tehlikem de oluyor çünkü
Sağlıklıyım iyi besleniyorum dikkat ediyorum ama yaş da önemli aslında.35 yaş üzerinde bilimsel olarak çeşitli risklerde artış oluyor. Ancak risk bir olasılık sonuçta, ille de sağlıksız gebelik geçirilir diye bir şart yok. Yaş dışında sigara, alkol, kötü beslenme alışkanlıkları, hareketsiz yaşam biçimi de riskli.
Yani senin bütün çevrenin böyle olması da doğrusunun bu olduğu anlamına gelmiyor.İnanın yemin ederim ki tüm arkadaşlarım evlendi ve çocuk yaptılar. Sizin sandığınız gibi değil aslında ama onlara soruyorum ben devlet okuluna vericem diyorlar ben kızım için en iyisini istediğimden ancak 32 yaşlarında doğurabilirim diye tahmin ediyorum.
Eğer çocuk fikrini ötelemekte kararlıysanız doktora gidin rezerv yönünden bir sıkıntınız yoksa acele etmezsinizSağlıklıyım iyi besleniyorum dikkat ediyorum ama yaş da önemli aslında.
Çalıştığınız için sanırım, çalışmaya devam edicek misinizBen 32 yasimda dogurdum bebegim 6 aylik cok sukur gebeligimde , dogumumda simdiye kadar ki surecte sorunsuz gecti
Benim sandığım kısıtlı çevreden ibaret değil bu işin içindeyim istatistikler böyle. Ayrıca özel okula vermek en iyisi olmuyor. Hayatta her şey planlanamaz, devlet okulunda okuyan çocuklar belki daha başarılı olacaklar bunu bilemez ve planlayamazsınız. Kızınız olacağıda kesin değil, çocuğunuzun okuma hevesi olacağıda kesin değil, her insan bi fıtrat ile doğar. Evliyseniz maddi sebeplerden ertelenmesi doğal fakat bekar birinin evlilikten önce çocuk doğurma yaşını böyle hesaplaması bana abes geliyorİnanın yemin ederim ki tüm arkadaşlarım evlendi ve çocuk yaptılar. Sizin sandığınız gibi değil aslında ama onlara soruyorum ben devlet okuluna vericem diyorlar ben kızım için en iyisini istediğimden ancak 32 yaşlarında doğurabilirim diye tahmin ediyorum.
Ah o kadar zor ki çalışmak zorundayım köpek gibi çalışıp kendimi geliştiriyorum ama en en büyük hayalim de bir kızımın olması, sağlıklı akıllı bir kız çocuğu dünyaya getirmek en büyük hayalim. Ama şimdiden onun için kaygılandığımdan dolayı mecbur çok çalışmaya devam etmeliyim… ama ya sonra çocuğum olmazsa? Ya da sağlığı yerinde olmazsa? Otizmli olabiliyormuş annesi yaşlı bebekler