30 yas sendromu.

Allah başka dert vermesin.ne kadar yaşından,yaşlanmaktan korkarsan o kadar çabuk çökersin.o yüzden takma derim.....

Psikoloğa gidin..

Psikoloğa gidin..

Burda oyle kafamiza gore gidemiyoruz malesef.
Ev doktoruna gidicem anlaticam o onay verirse bana rapor yazicak.
Sonra ev doktorunun belirledigi psikologa basvuru yapicam siraya giricem.... Bekleme sirasi minimum 3 ay.
O zamana kadar duzelirim zaten:))

Canım benim neden öyle düşünüyorsun ki hatunların en taş , en akıllı , en özgüvenli oldukları yaşlar 30 lu yaşlardır hayattan ne istediğini bilir haybeye yaşamazsın 30 yaşlarda ve cidden konu hakkında yapılan bilimsel araştırmalarda 30 lu yaşlardaki kadınların daha çekici olduğu ispatlanmış ee ben daha ne diyeyim sana :)

lalecim ben konuya bambaşka bir açıdan açıklama yapacağım.Astroloji ile az çok bilgisi olanlar bahsettiğim konuyu bilirler.Astrolojide;doğum haritamızda gezegenler doğum saat ve tarihimize göre evlere yerleşmişlerdir.bu gezegenlerden bir tanesi de SAturndür.SAturn doğum haritamızda dairesel hareketle tur atar ve bu tur 29 yaşında tekrar başladğı noktaya gelir.
saturnun başladığı noktaya gelişine astrolojide 29 yaş sendromu denir.
29 yaş sendorumu ile saturnun haritamızda bulunduğu eve göre sıkıntılar,yapılanmalar,anlamsızlıklar ,korkular yaşayabiliriz.saturn bazı gölge yönlerimizle bizi yüzleştiri ki hatalarımızdan ders alalım.genelde insanlar farkında varmadan bu yaş civarları bir takım değişimler yaşarlar.
yaşamın sana getiridklerine bak,telaşlanma.
bir de kafanda 35 yaşı çok öenmli görmüşün,35 yaş yaklaştkça paniğe kaplıyorsun.

Astroloj. Dergs

Yazdiklarin cok guzel, cok anlamli tesekkur ederim:)
Evet bu donemde olaylardan ders aldigim %90 lik bir degisim yasadim. Hepsi farkedilen seylerdi.

Ama hayattan soyutlanmam, etrafimdaki insanlari yok saymaya calismam anlamsiz. Neden yapiyorum bilmiyorum sadece oyle olmasini istiyorum

Gunlerdir bende 30 yas kadinlari hakkinda birseyler okuyorum:)
Hepsi ayni kapiya cikiyor, en guzel donem diye geciyor:)

Su karabulutlar bir gitsin direk deneyime baslicam:))

Ben 28 yaşındayım ve çevremdeki herkes çok güzel olduğumu söyler ve ayna bakıyorum gerçekten Allah güzel yaratmış,şükürler olsun.yaş konusunda kendi adıma söyleyebileceğim hiç öyle sendromlara felan girmedim.gireceğimi de pek sanmıyorum.tabi ki gençlik güzeldir ama bu dünyanın kanunlarında yaşlanmak kaçınılmaz sondur.var mı bu dünyada hep genç kalabilmiş bir 70'lik? yok tabi.bunu kabul ederek yaşamak şart.ben bu yaşta ölürsem Allah'ın karşısına ona layık bir kul olabilmiş miyim? korkusuyla yaşıyorum.aaa!yaşlandım korkusuyla değil.bu dünyada çoook güzel olsak da öbür dünyada sonsuz çirkinlik varsa bu güzelliğin gençliğin ne önemi kalıyor?

Son düzenleme:

Benim guzel kalmak veya hic yaslanmadan kalmak gibi bir dusuncem yok sukur.
Dis goruntu olarak kendimle fazlasiyla barisik bir insanim ama daha onemlisi kaderim guzel yazilmis. Evimde cok mutluyum. Seven saygi gosteren bir es saglikli cocuklar daha onemli.

Bende 28 yasini hic dusuncesiz gecirdim ama 30 a takildim iste:)

Bugun daha farkliyim, daha sakin gibi.
Her insanin yasayabilecegi bir durummus. Psikolojik olarak neye takildim bilmiyorum ama burda aldigim cevaplar sayesinde kisa surmesi cok iyi oldu:)
Tahminimce biyolojik yasim ve ruh yasim catisma yasadi ruhum kazandi gibi:)

30 yaş sendromu diye birşey yok.30 yaş dediğin ne ki ya.Senin bence başka problemlerin var bilinç altında.İnsan belki yaş alıyorum diye bir burukluk yaşayabilir de,bu kadarı da abartı.Allah dert vermesin.Ne güzel işte Allah ömür veriyor yaşıyoruz.

Butun psikoloji yazilari yas sendromu oldugunu kabul etmis.
Olmasa neden etsinler ki?

çok güzel anlatmışsın gülümsedim okurken Ben de birkaç ay önce 30 oldum, ilk bir kaç hafta 29 dedim, şu an da 29.5 diyorum şaka tabi, ama seni anlıyorum.. 29 ile 30 arasında 10 yaş varmış gibi geliyor insana bir süre sizden büyük ama hala mükemmel, çekici olan ünlülere bakın, iyi hissettiriyor..mesela Priyanka Chopra; kız 82'li ama ne kadar genç ve çekici görünüyor bir diğer örnek;Avril Lavigne; 84 doğumlu takmayın kafanızı, her yaşın tadını çıkarın.. 40 yaşına geldiğiniz zaman geriye dönük "keşke"leriniz olmasın

Bu nasıl bi tavırdır anlamadım hepimiz yaşlanıcaz hepimizin sonu bu senin ayrıcalığın ne onu anlamadım? Gözünü açıp kapıycaksın 40 olmuşsun ozaman neler yapıcaksın acaba insanlara

çok hoşsun canım yaaa

ne otuzu,daha 40 olacaksın,50 olacaksın,60-70 olacaksın inşallah.

çok hoşsun canım yaaa

ne otuzu,daha 40 olacaksın,50 olacaksın,60-70 olacaksın inşallah.
Insallah nasip olur hepimize butun yaslarin tadini almak
:)) cok saol
Bu nasıl bi tavırdır anlamadım hepimiz yaşlanıcaz hepimizin sonu bu senin ayrıcalığın ne onu anlamadım? Gözünü açıp kapıycaksın 40 olmuşsun ozaman neler yapıcaksın acaba insanlara

Benim ayricaligim kendimi fazla onemsemem.

Seninde yeni yasin hayirli olsun insallah.

Ben 2 hafta kadar takili kaldim:)
Cok tuhaf bi histi gercekten dedigin gibi 10 yas atlicakmisim, cok hizli geciyo 30 derken 60 olucam gibi dusunceler vardi:)

30 u 2 sene geçtim hiç sendrom falan yok bende....

Bence 30 lu yaşlar kadınların en güzel yaş dilimi. Her yönden kendinizi daha iyi tanımış oluyorsunuz. Ne istediğinizi biliyor, hayata karşı daha güçlü oluyorsunuz...

Mesela benim 40 lı yaşlarda iki arkadaşım var, onlara bakınca ben kendimi yaşlı hissediyorum diyebilirim. Her yaşın tadı ayrı güzeldir, kompleks yapmadan tadını çıkardıktan sonra. Önemli olan ruhun yaşlanmaması...

Onemli olan saglikli bi ruh haliymis gercekten.
Ruh yasimin farkina varmis durumdayim cok sukur.

Butun psikoloji yazilari yas sendromu oldugunu kabul etmis.
Olmasa neden etsinler ki?
Bu dediğin psikoloji yazıları 30 yaşla ilgili değil. Belirli bir yaştan sonra menopoz ve andropoz gibi biyolojik durumlar başlar.Ve bunların ruhsal olarak yan etkileri çok kuvvetli olur.Yaşla ilgili sendrom olayı odur.
Seninkinin yaşla alakası yok.Hee evli değilsen,bazıları yaşlanıyorum evlenemedim diye psikolojik bir sıkıntıya düşüyorlar.
Yaşın çok genç.Yaşının ve sağlığının ve de hayatın tadını çıkar.

hiç takma kafana canım benim, benim sen yazınca fark ettim 9 gün kalmış 30 olmama benim de, ama ben parti yapıcaz-pasta yiyicem diye seviniyorum yine:) bi de güzel hediyeler oldu mu oooohhhh

benim için yaş hiç fark etmiyor, sadece geçen zamanın, yaşadığımız ömrün sayıyla ifadesi...üzme kendini olur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…