30 yas sendromu.

dün annemle konuşurken liseye giden kardeşimden bahsediyorduk. annem dedi ki yaşı daha 17 ama çok isteyeni var. bıktım artık. şok oldum. ben daha onu 15 diye hatırlıyorum. sonra kendime baktım olmuşum 22. yaw dedim hızla yaşlanıyoruz. 30a 8 kala benim paçalar tutuşmaya başladı.

Son düzenleme:
yaşın ne önemi varki insan hissettiği yaştadır...
ben 37 yaşındayım fakat hiç de yaşımı yaşamıyorum kendimi daha genç hissediyorum yaşamımda ona göre oluyor...

35 yas benim hayalimin tam ortasi. En guzel donemim olucak derdim hep.
Ama bi anda 30 yasina toslamisim gibi geldi:) agir gecicek sanki.
Guzel dilekler icinde tesekkur ederim.

Pencereyi aç, temiz havayı teneffüs et beynine oksijen gitsin . Bumu derdin be kardeşim ya ben ne yapayım 36 ya merdiven dayadım intihar mı edeyim?
Bazen balkonu bekliyorum temiz hava almak icin kisa vadeli ise yariyo gibi:)
Her insanin zor atlattigi bir yas varmis galiba benim 30 olucak.

bende 20 yasima girdimde resmen bunalim gecirmistim 60 yasina girdim hisse kapilmistim

5,6ay sonra gecti simdi 30 üstündeyim artik umrumda degil

5,6 ay uzun bi zaman yaa:)
O kadar zaman bu hislerle yasarsam kotu olucak.

Yasimin en guzel donemlerde oldugunu biliyorum ama malesef kalbime soz geciremiyorum ki.
Aklim hep daha olgun daha mantikli daha kararli bir doneme girdigimi ama kalbim ahaa yaslandin goz acip kapadin 30 bi sonrakine 60 olucaksin diye sizlaniyor

Kardesim 25 yasinda bunalima girmisti:) cok inat davraniyordu.
Herkezin yasi farkli iste.

yaşın ne önemi varki insan hissettiği yaştadır...
ben 37 yaşındayım fakat hiç de yaşımı yaşamıyorum kendimi daha genç hissediyorum yaşamımda ona göre oluyor...

Bende ruha olarak kendimi daha genc hissediyorum. Hatta 29 dedigimde vucut olarakta inanmayanlar vardi
Ama son haftalarda sanki aci bir gercekle karsilastim gibi aci cekiyorum.

30 yaşını geçmiş biri olarak diyorum ki bir kadın için son derece güzel yaşlar.güzel başlayıp güzel devam et bence ve unutma ki
insanın bedeni kendine baktığı ölçüde yaşlanır.ama ruhu hep istediği yaştadır.

Saçma geldi bana.
30 yaş geldi diye hayattan soğumak, her şeyden el etek çekmek hiç mantıklı değil.

şaka yapıyorsun sanırım yani 20 gün sonra 30 yaşına gireceksin diye sanki çaresiz dertlere düşmüşsün gibi mi davranıyorsun?

30 yaşındayım 20 gün falanda yok hatta 30,5 yaşında sayılırım.ikiz çocuk annesiyim,hiç istemediğim ve beklemediğim anda doktorlar normal yoldan çocuğunuz olmaz derken hamile kaldığımı öğrendim 5 ay önce,tam çocuklar kreşe başlayacak rahat edeceğim derken hayatımın ortasına bomba düşmüş gibi oldum.şimdi yanımda iki çocuğum karnımda bir bebeğim,ev-iş ve bir sürü sorumlulukla yaşamaya çaışıyorum..bazen gücümün tükendiğini hissediyorum bende ağlama krizleri yaşıyorum ama 30 yaştan mı bilemedim şimdi.

bence hayatın en güzel dönemleriden biri bu,herşeye daha olgun,daha objektif bakabiliyorsun.hep şunu düşün,şükür ki tek derdin 30 yaşına girmek ve bunun önüne geçemeyeceğine göre tadını çıkarmaya bak.insan hayatında birşey değişmiyor inan.6 ay önce nasılsam hala öyleyeim birden yaşlanmadım hayatım alt-üst olmadı.sadece soranlara 29 değilde 30 yaşındayım diyorum :)

neler tavsiye edebilirsiniz demişsin ya
sana tek tavsiyem olacak
şımarıklığı bırak
bak o zaman sıkıntın kalacak mı

Her 30 yaşına basan ölsün o zaman
Tamam bende yaşlanmaktan korkarım eşime hep derim saçıma ak düşmesin, yüzümde kırışıklıklar olmasın yaşlanmayım hiç derim sürekli... Daha 27 yaşındayım ama her yaşın kendine has bir güzelliği vardır... Sizi görende 90 yaşınıza giriyor sanır.. Takılmayın.. Hep olmak istediğim yaşım ilerlediğindeki örnek aldığım bayanlar , Ajda Pekkan,Hatice Aslan,Nebahat Çehre gibi ilerleyen yaşlarda ama fit hatunlar...

benimde 3 sene falan var inan bana bende hiç istemiyorum 30 olmak . her ne kadar her yaşın güzelliği var densede ne bileyim ya bence kadının en güzel yaşları 30 lular densede ben pek inanmıyrum . züğürt tesellisi geliyor bana . ne zaman bu kadar zaman geçti inanamıyorum . yaşımı söylerken bile artık çekinerek söylüyorum . eskiden yürekli şekilde çıkardı sesim kesilmeye başladı . birde yaşımdan genç gösteriyorum yaşımı söyleyince karşımdakinin yüzü şaşkınlıkla korku arasında bir ifadeye bürünüyor .. off hiç istemiyorum hiç ...

36,5 yaşındayım =))

Allah CC'ye hamd olsun, hasta değilim, çalışıyorum, hayatta yapmadığım çok şey var, evlat sahibi olmak gibi...

Doğal devinim içinde yaşlanıyorum ama bu hiç sorun değil, kendime yetebildiğim için, her akşam sağ salim evime ulaşıp, aradığımda sevdiklerimin sesini duyabildiğim için, istediğimi alıp, istediğimi yiyebildiğim için her gün binlerce kez şükrediyorum

Sabah yataktan kalkıp, ayaklarının üzerine basabiliyorsan, tuvalet ihtiyacını kendin görebiliyorsan bundan büyük nimet yoktur dünyada. Öyle çok hastalık, öyle çok acizlik gördüm ki ne yaşa ne başka bir şeye üzülmüyorum artık. Yaşamın normal seyridir yaşlanmak, her dönemin bir güzelliği var. Şükretmeyi ve sana verilen sıhhat nimetini sevmeyi dene

En güzel yaşlar 30 lu yaşlardır.
O kadar güzeldir ki ölüp dirildiğimizde bile 30lu yaşında olacağız.
Cennet ve cehennemde bile bu yaşta kalacağız.
İnsanın en akıllı mantıklı olduğu yaşlardır 30 lu yaşlar
Keyfini sür derim

biz kadınlar için 30 yaş ürkütücüdür,sanki güzelliğimizi alıp yerine derin çizgileri oturtacakmış gibi gelir.ama önemli olan senin ruhun,ve ruhundan bedenine yansıyandır.hep derler 30 lu yaşlarını ortalamış kadınlar şimdiki aklım ile ,geçmişe dönsem diye,bu aklımızla bu anın yaşın, güzelliğini yaşamak varken niye?

çekici ve güzel bir kadın olduğumuzu anlayabildiğimiz yaşlardayız oysa.bir kere ayakları yere daha sağlam basan güçlü bir dişi halini alıyor bu yaşta kadınlar,''30 lu yaşlarımdayım ,bir kenarda durayım benden geçti'' demenin sonu değil,aslında birçok şeyin başlangıcıdır.

35 yaşını ortalamış bir kadın olarak hayatı yaşamanın verdiği haz bambaşka..tecrübelerinle,yıkıntılarınla yani hayata dair tüm negatif ve pozitif duygularla dolusun,çok daha olgunsun ,çok daha güçlü ve çok daha kadın!

28 yaşındayım.geçen seneden beri yaşım sorulduğunda 30 sayılır diyorum
alışmak lazım tabi

25 yaşındayım bende.. otuz kulağa ürkütücü geliyo gerçekten, sert bi söylemi var :)
ama elbet geleceğiz bu yaşa allah ömür verdiyse...
bu kadar dert etmeyin kendinize.. sağlıklısınız ne güzel..
her yaşın bi güzelliği var demişler hem...

31 yasindayim.kendimi hic bu kadar guzel hic bu kadar kadin hissetmedim. Ustelikte 7 aylik hamileyim gobek benden onde gidiyor:)esim 30 a geldin daha da guzellestin geciyorsun daha da afet oldun diyor:)her yasin ayri guzelligi gercekten varmis ben cok sevdim 30 lu yaslari:)

Emin olun yalnız değilsiniz, sizin gibi düşünen hisseden ve yaşayan birçok kişi bulunmakta. Aslında bu bunalıma girişin temelinde, "artık daha bilinçli ve daha fazla düşünerek hareket etmem gerek" histeriği var.

Bu yalnızca sizin kendi içinize hapsolmanız durumu. Bundan soyutlanmak için yapmanız gereken, ailenizde ya da yakın çevrenizde 30'lu yaşlarında olan fertleri gözlemlemek. Birçoğunu zaten 30'lu yaşlarının öncesinde de tanıyordunuz. Alın elinize bir terazi olumlu ve olumsuzlukları tartın bakalım. Kefe hangi yönde ağır basacak.

Benim oyum, olumlu tarafın. İnsanlar 20'li yaşlarını bitirdiğinde artık ruhen de değişir. Bu olumlu yönde bir değişimdir. Artık, daha farklı düşünür, daha farklı bir bakış açısı edinir hayata karşı. Çünkü artık fikren değişmiştir. Görünümden çok şey değişmez ama fikir artık nerede olması gerektiğini bilir.

Yalnızca anlattıklarınızda mübalağa yoksa, biraz fazla abarttığınızı söyleyebilirim. Kendinizi bu kadar içe kapatmanıza gerek yok. Daha pozitif bakmaya çalışın. Pozitif yönlerini bulmaya odaklanın. "30 yaşında ama oldukça genç gösteren bir kadın" olduğunuzu düşünün. Diğer yönlerdense ne kadar "görmüş geçirmiş ve artık yaşadıklarıyla caka satabilecek bir kadın" olduğunuzu.

Çevrenizdeki insanlardan soyutlanmayı bırakın, durumu kabullenin ve akışına bırakın. Eşinizin yaş günü sorusuna geldiğinde, güler yüzle bir fikir sunun. Artık geride kalmış çocukluğu bıraktığınız ve hangi zorluğu yaşadıysanız yaşamış olun, bugüne gelmiş olmanızın keyfini çıkartın.

Saçma geldi bana.
30 yaş geldi diye hayattan soğumak, her şeyden el etek çekmek hiç mantıklı değil.

Cok sacma ama netten bakinca biraz cogu insanda 30 yas sorunlu olurmus. Vardir mantikli bir aciklamasi elbette.

ruhun kaç yaşında ?:44:
Saglikla kucagiginiZa alin bebeginizi insallah:)
Belki bende 30 yasla birlikte yeni bir bebek dusunebilirim. Cesaret toplamaya calisiyorum simdilik:)

Cok guzel bir yorum ellerine saglik. Bi anda en onemli yasa adim aticakmis gibi hissettim:)

Onceden belliydi bende 30 yasin sorunlu olacagi. Annemde ayni sorunu 40 yasinda atlatmisti.
Biraz arastirma yaptim galiba benim sorunum yetiskin olmayi kabullenmemek, hala ergenlik ruhunu yasamaktan kaynaklaniyor.

Dogum gunu hediyesini kullanmak istedim bugun. Erzuruma kayaga ne dersin diye fikir sundum ama surat ifadesi biraz olumsuz gibiydi:))) erzurum yerine avusturya yada isvec olsun daha yakin dedi:)) kabul etmedim bakalim belki Erzurumu gorme sansina sahip oluruz bu 30 yas kompleksi ile:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…