• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaş evlilik için geç mi ?

Geç bir yaş değil 30.ama ideal de değil tabi.
nasip kısmet gerçekten ne zaman geleceği belli olmuyor.

yalnız dikkatimi çeken bir şey var; evli değilsin sanırım ama çizelgende 3 yıldır evliyim diyor!:

4 yıllık bir ilişkim var ama ben evli olarak görmek istediğim için öyle yaptım .
banada ideal gelmiyor en az 25-26 yaşları ideal geliyor bana.
yinede nasip kısmet şartlar uygun olmadığı için beklemekten başka çarem yok malesef

4 yıllık bir ilişkim var ama ben evli olarak görmek istediğim için öyle yaptım .
banada ideal gelmiyor en az 25-26 yaşları ideal geliyor bana.
yinede nasip kısmet şartlar uygun olmadığı için beklemekten başka çarem yok malesef

bunu tahmin edemedim :34: herhalde yanlış yapmış,3-4 senelik bir ilişkisi olsa gerek demiştim:34:

hayatında işte bu diyeceğin biri varsa 30 'a gelmeyi bekleme....anne ve çocuk arasındaki yaş aralığı fazla olmamalı.... çevremde şaşırdığım anne mi? anane mi? sorularının benim içinde düşünülmesini istemem...tabi bakımlı , sporu seven fit bi anne olacağına inanıyorsan menopoza kadar yolu var:49:

hangi kaygı ile konuyu açtın ben anlayamadım.ne için geç olacakki.aksine düşüncelerin mantığın oturduğu bi yaş olacak sadece geç olacaksa belki çocuk için olabilir...çünkü 30 lu yaşlara girince birazda olsa gebelik zorlaşıyor

Son düzenleme:
pardon canım ya sen evlilikten ziyade 7 sene bi erkeği beklemekden bahsediyorsan hayır 7 sene bir erkek beklenmez bence. henuz 23undesin ve 30 undamı evleneyim diyosan hayır . yani sana kalk evlen demiyorum ama bi erkeğe guvenip yok yere 7 sene beklenmez benden soylemesi. 15 yaşında değilisn

arkadaşa katılıyorum. Lisede konuşurduk kendi aramızda ben derdim ki 23 de evlenmek isterim derdim. şimdi 27 yaşındayım ve nişanlıyım. Düşünüyorumda 23 yaşındaki halimden çok farklıyım. Hayata bakışım daha farklı kişiliğim tam oturdu hayattan beklediklerimi biliyorum.insanlar 25 den sonra olgunlaşıyolar zaten. Ama işte tek sıkıntı o yaştan sonra hem daha seçici oluyosun hemde gelen kısmetler eskiye nazaran daha az olduğu için daha umutsuz oluyosun. Seni anlıyorum çünkü bende 27 ye girerken ansızın nişanlandım. Ama dediğim gibi kısmet canım. Hakkında hayırlısı olsun

ben sana katılmıyorum canım her insanın olgunluğu farklıdır kimi 18 de olgundur diğeri 30 da hala olgun değildir.. Evlilik için en ideal yaş bence 23

bencede en iyi yaş 23 den başlıyor kadının en iyi dönemi hem genç hem sorumluluk alınacak yaş

Bu birazcik kismet isi hangi yasta insanin karsisina cikicagi belli olmaz ama bu demek degildir 18índe evlenmeyi destekliyorum.bir bayanin belirli olgunlukta olmasi gerektigine inaniyorum ama belirli bir yastan sonrada cocuk sahibi olmanin saglik acisindan problem teskil edebilecegi kanisindayim...

Bence en mantıklı yorum budur. Evlenmek için belli bir olgunluğa erişmek gerek. Bazen lise biter bitmez evlenen insanları gördüğümde çok enteresan karşılıyordum. Ve evlilik yaşı için 30'a doğru yaşları uygun görüyordum. Ama hayatın akışı düşünceleri ve koşulları değiştirebiliyor. Ve benim için en uygun yaş 30dur fikri şuan farklı bir şeye yerini bıraktı :) Herkesi kapsayabilecek belli kıstasları yok bence bunun. 18 yaşındaki bir kadın 25 yaşındaki bir kadından olgun olabilir. Yaşayacaklarını önceden kestirip, kendine en uygun yaşı belirlemelisin. Aşk, sevgi, güven, olgunluk, fiziksel yaş, zeka yaşı, çocuk sahibi olma yaşı, sosyal ve maddi durum, hayata karşı direnç... Bunları dikkate almak genel olarak senin hata yapmama ihtimalini artırır. Hepsi uygun olacak değil ama yine de hepsini düşünmelisin. Risk hesabı gibi :D Mutluluk, mutsuzluk... Sonuca bakarsak yaşın ilerlemiş olması sadece çocuk açısından sorun. Geç evlenmek erken evlenmekten (çocuk konusu hariç) her zaman daha iyidir.

pardon canım ya sen evlilikten ziyade 7 sene bi erkeği beklemekden bahsediyorsan hayır 7 sene bir erkek beklenmez bence. henuz 23undesin ve 30 undamı evleneyim diyosan hayır . yani sana kalk evlen demiyorum ama bi erkeğe guvenip yok yere 7 sene beklenmez benden soylemesi. 15 yaşında değilisn

hayır tabikide evlenmekten bahsediyorum.
sadece neden 30unda evleneceğimi açıkladım.
7 sene beklemeye değer bir insan olduğu için bekleyeceğim bunda sorun yok.
kaygım korkum sadece evliliğin 30lu yaşlarda olacağı. ve bunun benim için geç bir yaş olduğu korkusu ve birde genç anne olma isteğim.
güneşli günler er yada geç gelicek bu şekilde kendime moral vermeliyim sanırım

hayatında işte bu diyeceğin biri varsa 30 'a gelmeyi bekleme....anne ve çocuk arasındaki yaş aralığı fazla olmamalı.... çevremde şaşırdığım anne mi? anane mi? sorularının benim içinde düşünülmesini istemem...tabi bakımlı , sporu seven fit bi anne olacağına inanıyorsan menopoza kadar yolu var:49:

Ben genç anneye sahip biri olarak bi mağazada anne dediğimde herkesin 'aaa annen mi?' demesine bozulduğum kadar mutlu da oluyorum. :9:

canm bence 30yaşında evlenicem kaçta anne olacağım diye düşünme çok genç bir yaş bnm kuzenmde bu yaz evlenecek 30 yaşında kafasına takmıyor hiç hem bilinçli bir eş bilinçli bir anne olursun

kaygım korkum sadece evliliğin 30lu yaşlarda olacağı. ve bunun benim için geç bir yaş olduğu korkusu ve birde genç anne olma isteğim.

+ Beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır. :54:

nasıl bukadar güvenebiliyor bukadar emin olabiliyorsun? evli çocukları olup terkedenler yokmu? torun sahibi olanlar bile geçmişi bir celsede silip atıyorlar. bence bence iyi düşünün 7 yıl az bir zaman değil...........

özel değilse 7 sene neden beklemeniz gerektiğini sorabilir miyim?

ben kadere inanırım ve Allah'ın bizim için en hayırlı zamanı kolladığına inanıyorum.
belki olması gerekeni arkadaşlar kendi açısından söylüyor ama esas olan Allah'ın bizi hazır gördüğü an...
bu belki 18 dir,belki 25 belki 30 belki 40...
7 sene bekleyeceğim diye kendini kasma bu kadar.nereden bilebilirsinki belki evlilik sana tahmin ettiğinden bile yakındır?
sonuç itibariyle hangi yaşta evlenirsek evlenelim, hepimizi evlilik kurumunun getirdiği sıkıntılar bekleyecek.

kul geleceği hakkında plan yaparken kader kıs kıs gülermiş...
ben bunu bizzat yaşadım.o yüzden sana tavsiyem herşeyin hayırlısını iste,emin ol hayırlı zaman senin karar verdiğin ya da senin istediğin ya da şartların müsade ettiği zaman olmayabilir...

özel değilse 7 sene neden beklemeniz gerektiğini sorabilir miyim?

ben kadere inanırım ve Allah'ın bizim için en hayırlı zamanı kolladığına inanıyorum.
belki olması gerekeni arkadaşlar kendi açısından söylüyor ama esas olan Allah'ın bizi hazır gördüğü an...
bu belki 18 dir,belki 25 belki 30 belki 40...
7 sene bekleyeceğim diye kendini kasma bu kadar.nereden bilebilirsinki belki evlilik sana tahmin ettiğinden bile yakındır?
sonuç itibariyle hangi yaşta evlenirsek evlenelim, hepimizi evlilik kurumunun getirdiği sıkıntılar bekleyecek.

kul geleceği hakkında plan yaparken kader kıs kıs gülermiş...
ben bunu bizzat yaşadım.o yüzden sana tavsiyem herşeyin hayırlısını iste,emin ol hayırlı zaman senin karar verdiğin ya da senin istediğin ya da şartların müsade ettiği zaman olmayabilir...

erkek arkadaşım geleceğimizin daha iyi olması için kendini geliştirecek.
bende aynı şekilde geleceğimiz için kendimi alanımda geliştireceğim.
bu yaşta evlenmeyi bende düşünmüyorum zaten. ama benim için ideal evlilik yaşı 25-26 idi.
fakat koşullar bana 30da evleneceğimi gösteriyor.
tabiki evlilikte sıkıntılar olucak . bunun bilincindeyim.
kendi ailemizin içinde sıkıntılar olmuyor mu sanki ?
bir şekilde aşılıyor sıkıntılar. yeterki anlayışlı ve güçlü olalım.
hayırlı zamanda olucak inşallah . benim istediğim zamanda olmuyor şartlar müsaade etmiyor.
beklemek düşüyor bizede.

Son düzenleme:
benim bir arkadaşım doktordu erkek arkadaşıda doktordu..erkek arkadaşını 10 sene bekledi...10 yıl sonunda çocuk kariyer sahibi olunca arkadaşımı yüzüstü bıraktı..kızcaqız yıllarca toparlanamadı ve çok geç bir yaşta başka biriyle evlendi..

insanın karakteri oturduğu ve ne istediğini daha iyi bildiği için geç olduğunu düşünmüyorum. Bende 30 yaşını geçtim hala bekarım:)

hayır hiçte geç bi yaş değil benim bi tanıdğım 35 yaşından sonra evlendi 2 tanede çocuğu oldu kısmet bu işler

Back