30 yaş çirkinleşme yaşlanma belirtileri

Bugün doğum günüm ve 40. Yas gunume girdim. Ama ne kirisikligim var, ne de kaz ayaklarım. Bunun yaşla bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Genetik kanımca.

Tabiki 18 lik kız gibi de değiliz. Meteor bu gibi olmasak da taş gibi olabiliriz. Yaşlanmayı değil yaş almayı sever, biz kadinlar 😬🥰
Doğum gününüz kutlu olsun öncelikle, ömrünüz güzel olsun hep :KK200:
Cilt bakımına görece iyi bir bütçe ayıran biri olarak dediğinize katılıyorum, bu iş %70 genetik. Cilt bakımının kralını kullanın kırışmaya müsaitseniz kırışırsınız veya tam tersi.

Küçük bebeğiniz vardı sizin.

Şu durumda yüzünüzün yorgun olması, uykusuzluktan göz altlarınizin mor olması normal.

Sağlıklı beslenme ve birkaç takviye mutlaka iyi gelir ama genetik gibi çok önemli bir etken var. Ona müdahale etme şansınız da yok.

a evet fiyatı epey uygun bunun da
ya konuyu sabote etmiyim de benim cildimde de 2 yıldır bi kızarıklıktan ziyade bir solmuşluk böyle parıldamama vardı onu geçirdi şükür. Bir de üşenmeyip peeling yapabilsem haftada 1-2 o da çok iyi yapıyordu da beceremiyorum
evet bende de bir böyle matlık, solgunluk oluyordu simdi sanki yüzüm aydınlandı ve nasıl desem böyle full hd oldu :KK49: bu kremde kızarıklık yara yanık vs leri de tedavi edecek madde var icinde madecassol gibi etken maddesi aynıymıs ben de o yüzden baya sevdim.
peeling bence de guzel ama icinde minik minik tanecik olanlar uzun vadede cilde zarar veriyormus, kızarıklık irritasyon minimal cizikler vs, bir tane bodyshopta var peeling (drops of light likit peeling) onu tavsiye ederim normal jel formunda ve ölü dokuyu ve kiri tamamen arındırıyor. bir de geceleri nem maskesi yapabilirsiniz (misshanın incili maskesini tavsiye ederim) o da bayagı fark ettiriyor cunku cogu zaman cildimiz nemsizlikten sorun cıkarmaya baslıyor :KK43:
neyse cok konustum aynen konuyu sabote ettim biraz ben de :KK70: konu olunca paylasmak istedim bana cok iyi gelen seyleri senelerce ugrastım cunku sorunlu bir cildim yoktu hic ama mükemmel de diildi simdi en azından aynaya bakınca makyajsız beni cok tatmin eden saglıklı bir görüntü oluyor :KK49:

evet bende de bir böyle matlık, solgunluk oluyordu simdi sanki yüzüm aydınlandı ve nasıl desem böyle full hd oldu :KK49: bu kremde kızarıklık yara yanık vs leri de tedavi edecek madde var icinde madecassol gibi etken maddesi aynıymıs ben de o yüzden baya sevdim.
peeling bence de guzel ama icinde minik minik tanecik olanlar uzun vadede cilde zarar veriyormus, kızarıklık irritasyon minimal cizikler vs, bir tane bodyshopta var peeling (drops of light likit peeling) onu tavsiye ederim normal jel formunda ve ölü dokuyu ve kiri tamamen arındırıyor. bir de geceleri nem maskesi yapabilirsiniz (misshanın incili maskesini tavsiye ederim) o da bayagı fark ettiriyor cunku cogu zaman cildimiz nemsizlikten sorun cıkarmaya baslıyor :KK43:
neyse cok konustum aynen konuyu sabote ettim biraz ben de :KK70: konu olunca paylasmak istedim bana cok iyi gelen seyleri senelerce ugrastım cunku sorunlu bir cildim yoktu hic ama mükemmel de diildi simdi en azından aynaya bakınca makyajsız beni cok tatmin eden saglıklı bir görüntü oluyor :KK49:

aynen her gün yapın diyor
her gün yapılacak bir şey değil kesinlikle bence de peeling
şu nem maskeleri efsane güzel yapıyordu ki ben ne aldım garnier çok aman aman bir şey değildi o bile felaket işe yaradı
gel gör ki onu bile alıp yaopmıyorum en son 4 ay önce yapmışımdır :KK70: o maskeyi de not aldım
bir de vücut için nemlendirici almam lazım son bunu sorayım
bir de göz çevresi :d

Beslenmenize dikkat ederseniz hicbir sorun olmaz. Cilt bakimini da aksatmamak lazim tabi ki.

31 yasindayim ...tribe girdim iyice. yirmili yaşlara veda ettiğimi hala kabullenemiyorum...bugünlerde de aynaya bakınca kendimi çirkin görmeye başladım..göz altlarim daha bı koyulaşti sanki yüzümde tuhaf lekeler belirdi ,rengi de acaiplesti yüzumun önceden sivilce çıktığında erkenden geçerdi lekesi bile kalmazdı şuan en ufak bir sivilcenin lekesi kararmış şekilde kalıyor asla gitmiyor cilt bakımlarına da gidemiyorum malesef ..evde birkaç maske kür uyguluyorum ama hiç faydası yok..sağlam bir makyaj yapmasam aynayada bakılacak gibi değil sanki...bende bunu artık yaşa vurmaya baslaidm...veya başlamalı mıyım...siz 30 yaşından sonra neler hissettiniz ...cildiniz de desigiklikler başladımi...kırışıklık yok sanki ama öyle görmek istediğim için de yok olduğunu düşünüyor olabilirim..tuhaf bir yaş...hayatın tam ortası . ne çok cahil ne çok tecrübeli ..garip hisler içindeyim ...
bence kendini sevmeyi öğrenmelisin.. doğanın kanunu bu yaş alıcaz yaşlancaz ama bence sendeki kendini sevmemek

33 yaşındayım. 20 yaşında nasılsam şimdi de kendimi öyle görüyorum. Belki de yaşı takıntı yapmadığım içindir.:cool:

geçen bi nemlendirici aldım, öyle pahalı da değil anam cildim bebek poposuna döndü
bir daha ucuz nemlendirici kullanmayacağım tavsiye ederim.
No: öyle 500 600 lük kremlerden bahsetmiyorum tabi
ay ne olaki o hangi marka acaba
Yaştan öte fiziksel bir sıkıntı olduğu çok belli, beslenmeniz nasıl? Yakın zamanda ağır bir hastalık veya stres yaşadınız mı?

Yoksa bahsettiğiniz yaştan daha ilerideyim yüzümün rengi falan değişmedi, niye değişsin. 😅

Yaş ilerledikçe kırışıklıklarınız artabilir, oturup göz altlarınız birden bire çökmüyor. Hele ki 30 lu yaşlar epey genç yaşlardır böyle bir etki olmaz. Dikkat ederseniz sizde zincirleme bir etki var vitamin eksikliği olabilir.

Uzman doktora gidin. 👍
olabilir aslında gitmek lazım doktora ..

cilt bakım kremleri kullan, Benim de cildim lekeli ve sivilce çıkardı. Çözdüm bu sorunu. Ve hergün cildini yüz yıkama jeli ile yıka, tonikle, kremini sür. Şuan 37 ye girdim. hiç de kendimi bu yaş da hissetmiyorum. gayet de daha genç hissediyorum.

34.5tan sesleneyim.ben de 🤭
Kilolu olmama rağmen daha 27nin ustune cikamadim o da calisma hayati üniversite falan hesaplayinca 27 diye tahmin ediliyor yoksa 25teyim.hala😃
28 yasindan beri cilt bakimi yapıyorum kendime ama profesyonel bir cilt bakimi yaptırmadım hiç (yaptirasim geldigi donem de pandemi girdi🤭)
Cildimin leke yapma potansiyeli fazla vucut direncimden dolayi ve daha 18ken de yanak.kismimda kilcal damar catlamasi vardi hatta doktor "büyüyünce makyajla.kapatirsin" demişti şu anda da cok fondoten kapatici kullanan biri degilim
Yas aldıkça kendimle daha barışık olmayı, insanlari daha az önemsemeyi öğrendim
Aynaya baktigimda da "ay ne güzelsin kız " diye kendimi motive edebiliyorum
Kusurlarimla da mutlu olabilmeyi, "sen her halinle güzelsin " diye düşünmeyi öğrendim
Bence çirkin degilsiniz hatta icimden guzel bir kadin oldugunuz hissi geciyor ama siz kendinizdeki olumsuz yönlere o kadar odaklanmışsıniz ki kusurları görmeye meyyalsiniz
Ben ki aileden saci gec beyazlamasi gereken biriyken baya beyazı olan ama yine de boyatmamis bir insanim (sacim gur oldugu icin arada kayniyor 🤭)
Şuna katilirim.tabii, yas aldıkça bir yaranın ya da sivilcenin iyilesmesi eskiye oranla.daha gec sürebilir eee insaniz beden yaşlanıyor bir sekilde ama buna da takılıp kendinizi uzmeyin
Bir kadin her haliyle güzeldir 😍

31 yasindayim ...tribe girdim iyice. yirmili yaşlara veda ettiğimi hala kabullenemiyorum...bugünlerde de aynaya bakınca kendimi çirkin görmeye başladım..göz altlarim daha bı koyulaşti sanki yüzümde tuhaf lekeler belirdi ,rengi de acaiplesti yüzumun önceden sivilce çıktığında erkenden geçerdi lekesi bile kalmazdı şuan en ufak bir sivilcenin lekesi kararmış şekilde kalıyor asla gitmiyor cilt bakımlarına da gidemiyorum malesef ..evde birkaç maske kür uyguluyorum ama hiç faydası yok..sağlam bir makyaj yapmasam aynayada bakılacak gibi değil sanki...bende bunu artık yaşa vurmaya baslaidm...veya başlamalı mıyım...siz 30 yaşından sonra neler hissettiniz ...cildiniz de desigiklikler başladımi...kırışıklık yok sanki ama öyle görmek istediğim için de yok olduğunu düşünüyor olabilirim..tuhaf bir yaş...hayatın tam ortası . ne çok cahil ne çok tecrübeli ..garip hisler içindeyim ...
Yok ayol 30 yas en guzel yastir olgunlaşır insan beyaz saçlarımızı da lekelerimizide bir boya bir fondoten kapatir Allah saglik versin o yasi göremeyen insanlar var

ben 25 yaşımdayken bir banyo çıkışı kız kardeşimi arayıp (benden 2 yaş küçük) 25 ten bildiriyorum az önce banyoda gördüm gögüslerim bi küçülmüş erimiş yaşlanmışım :KK43: diye dert yanmıştım. ahahahhahahaha:):)):): Yıllar geçti daha geçenlerde konuştuk 30 dan bildiriyorum, insanın bedeni ruhu aklı bi olgunlaşıyor. Elindekinin kıymetini biliyor, dışarıdakilere daha bi temkinli yaklaşıyor... 30 olmadan aşık olmak gerek demiştim.
bedensel olarak daha kadınım, kırışıklık görmedim henüz ama 30 yaşın getirdiği aklı, olgunluğu hissediyor olmamak mümkün değil. Hem seneler bizden hep götürmezki belki eşiniz olmuş, belki çocuklarınız belki kariyeriniz... hepsini bizi yaşlandıran o yıllar getirir. :)

Çocuk varsa 40ta hissedersin 50de
Yada cok kosturmacali ailevi sorunlu yalniz kilolu yada sürekli karbonhidrat tuketmek vs vs
Önce moral yahu bende cocuklarim buyuyunce genclesecegimi dusunuyorum
Uyku yok özel hayat yok gezme desen oda yok e insan yaşlı hisseder tabi
Ve hepimiz bir gün kırışacağız bu bir gerçek
Allah uzun ömür versin sağlik versin

Nasıl olmasını istiyorsunuz ki 60 yaşında olup da 30 gösteren gördünüz mü???

Benim cildim kaliteli bı yapıya sahip gayet pürüzsüz güzel ve yaşımı göstermem ama getir yanıma 20 lik bı kadın.
Sor bakalım yaşlarımızı bana ne diyecekler. Teyze derler😂😂😂
Ne kadar taze dursada insan 20 lik bı kadının toylugu durulugu olmaz.

Binlerce gün fazla yaş yaşadık, olaylar gördük, gözlerimiz nelere şahit bı kere gözlerden falso veriyor insan.
Bakış bile değişir.

Kendinizi kabullenin.
Ama cilt lekesi için lazer mi bı başka bişey mi araştırın mutlaka yaptırın.

Ama kendimi çok seviyorum canım kendim ne güzel yaş alıyorum.
Gün geçtikçe hem güzelleşiyor hem olgunlaşıyorsun canım ben 😂😂😂.

geçen bi nemlendirici aldım, öyle pahalı da değil anam cildim bebek poposuna döndü
bir daha ucuz nemlendirici kullanmayacağım tavsiye ederim.
No: öyle 500 600 lük kremlerden bahsetmiyorum tabi
Ben de ne diyecektim bepantholmüş :) o bana yağlı geliyor ama herkesin cilt yapisi farkli tabii
Aslinda isin özü cildi nemli tutmak
Bunu gratisin 20 liralik kremiyle de yapabilirsiniz ki ben geçenlerde indirimde görüp aldim ve baya begendim

48 yasindayim. Ben bile bu yasta boyle dusunmuyorken, su konuyu okunca icim karardi. Ne kadar negatif bir bakis acisi. Ozguvensizlikten baska birsey degil bence. Insan kendisini seviyorsa her yaşta sever.
En guzel yaştayim. Cirkinlesmiyoruz, yaş aliyoruz. Bakis acini degistirmelisin.
O yuzumdeki her bir cizgiyi de seviyorum ben.. onlar bana birsuru sey katiyor.

Son düzenleme:
X