30 dan sonra yeni üniversite yeni meslek 🤷‍♀️

Son zamanlarda özellikle üniversite sınavları çok zor. Emin misiniz tıp kazanbilceğinizden? Bana biraz uçuk geldi o kısmı. Yine de başarılar
İnanın şimdi kolay, zor olan eskidendi. Şimdi bir sürü özel üniversite falan açıldı. Tıp gibi bölümler bile kolay ulaşılabilir hale geldi.Bence bu çoğu mesleğin değerini azaltan bir şey. :KK12:

İnanın şimdi kolay, zor olan eskidendi. Şimdi bir sürü özel üniversite falan açıldı. Tıp gibi bölümler bile kolay ulaşılabilir hale geldi.Bence bu çoğu mesleğin değerini azaltan bir şey. :KK12:

Cidden haklısınız. Bende bi sağlıkçı olarak tıp biliminin özel üniversitelerde okutulmasına çok karşıyım. Kimlerin eline kalıcaz ilerde...

Merhaba 👋

Son bir yıldır gündemimi işgal eden bir mesele ve sanırım biraz gaza yahut ayakları yere basan fikirlere ihtiyacım var.
Sağlık bakanlığında kimyager olarak çalışıyorum. Ama mesleğimi sevmiyorum ve değiştirmek istiyorum.

Yaşım 31. Henüz çocuğum yok.
Üniversite de dahil olmak üzere her zaman çok başarılı ama çok tembel bir öğrenciydim. İlkokulda Hergün arkadaşımı arayıp ödevlerimi almam gerekirdi çünkü öğretmen ödevleri tahtaya yazarken deftere geçirmeye üşenirdim.
Ortaokulda bir defterim vardı her dersin notlarını o deftere alırdım tembellikten. Liseyi sınav haftalarında çalışarak bitirdim.
-he tamam anladık hiç çalışmamana rağmen çok başarılıydın :işsiz:- diyecekler için şimdiden, evet öyleydim:KK53:

Fakat başıma 31 yaşıma geldiğimde dank etti. Bu sene küçük çaplı bir sınav hazırlığı girişimim oldu. Sene boyunca belli aralıklarla sınava hazırlandım. Şu an sınav sırasında çok ekstrem bir olay olmadığı müddetçe ilk otuz bine girebilirim. Ve bu beni mutlu etmesinin aksine üzüyor.
‘e sen çalışsan güzel şeyler yapacakmışsın’ demekten kendimi alamıyorum.

Önümüzdeki yıl düzenli çalışırsam tıp bölümü de dahil olmak üzere çoğu bölümü iyi üniversitelerde okuyabilirim.
Fakat, Türkiye’deki her işi bir yaşa sıkıştırma olayını sevmesem de, 18 de üniversiteye girilir 22-23 gibi mezun olup çalışmaya başlanır. Birkaç yıl para biriktirip 25-26 gibi evlenilir. Birkaç yıl sonra bir çocuk, arayı çok açmadan ikinci çocuk yapılır.. gibi bir sıralamanın dışında çok az insan olduğundan kendimi yalnız hissediyorum.
Sizlerin arasında veya çevrenizde benim gibi 30 undan sonra meslek değiştirip mutlu olan örnekleri benimle paylaşırsanız minnettar olacağım 🌱
Ahh simdi sansim olsa bir üniversitenin herhangi sağlık bölümüne girer okurdum.Yas umrumda değil çocuklarımdan olamio.Sizin varsa şansınız yapın derim.

bende 39 yaşındayım ve arkeoloji okumak istemiştim hep ama o motivasyonu kendimde bulamıyorum ve temelimde iyi değil ne dersiniz yapabilir miyim ?

Bir tanıdığım ilahiyat görevlisi idi.
Tekrar sınavlara girdi kazandı.
45 yasında doktor oldu.
Şu an uzman doktor genel cerrahi alanında.
Mutlu da görünüyor.
Ağaç değiliz mutlu olmadığımız yerde yerimizi değiştirebiliriz

Yine konu eskiymiş ya o kadar da yazdım

Mali müşavirlik stresli bir iş mi? Gerçekten merak ettiğimden soruyorum.
Öğretmenlik de güzel bir meslek ama atanmak beklemek zor sanırım. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Evet hem de çok stresli. Bir çok arkadaşım bayramda bile çalıştı sırf beyannameleri yetiştirebilmek için. Onu da geçtim çok fazla ceza ile karşı karşıyayız her an. Virüsten dolayı bir sürü iş birbirine girdi daha geçen muhasebede çalışan eleman 18 bin ceza yedi. (büyük ihtimalle kendi cebinden ödeyecek)

İngilizce öğretmenliğinin atama puanları çok yüksek değil hem gerçekten sevdiğim için hem de böyle bir artısı olduğu için tercih etmek istiyorum yoksa 4 yıldan sonra birde yıllarsa atama beklemek istemem (gerçi garantide değil atanacağım ama diğer bölümlere göre atanma ihtimali daha yüksek)

asla kimsenin hevesini kirmak istemem,

sadece kendi acimdan yaziyorum.

Lisans okumak guzeldi ama su yasimda yeniden lisans okumak istemem,
bir suru gereksiz ders var lisansta, zaten bir kez okumusum,
cogu okul diger okuldan aldigin dersi kabul etmiyor da etse bile bir suru gene gereksiz prosedur.

Su yasimda yeniden okuyacak olsam ya tamamen kendi alanim disinda bir bolum okurum,
sayisalciyim, sozelden bir bolum okurum mesela veya dil, boylece gercekten verimli bir 4 yil geciririm

ya da yine sayisaldan okuyacaksam yuksek lisans, doktora bakarim, bazi bolumler bir cok farkli lisans alanindan ogrenci kabul ediyor bu programlara.

Ben genelde meslek degistirmek isteyen kisilere yan alanlara yonelmelerini oneriyorum, sifirdan baslamak bir bana mantikli gelmiyormus ama konudan onu anladim. Bilemiyorum belki de ben meslegini seven bir insan oldugum icin boyle dusunuyorumdur. Tamamen egitim aldigin alani birakip farkli bir alanda baslamak garibime gidiyor. Hic lisans egitimi almamis olsaniz farkli seyler yazardim.

Herkes için aynı şey geçerli değil. Beraber çalıştığımız, hayatından çok memnun arkadaşlarım var. Karakter ve beklenti meselesi bana kalırsa. Bir kimyagerin yeri kimya laboratuvarı olmalıdır. Şehir suyu analizi yapmak için cihaza ver suyu tak sana versin sonuçları gibi bir meslek bana göre değil. Ve devlet önünü kapatıyor. Çoğu meslek sahip olduğu özellikleri meslek sahibinde hayat bulamıyor. Dediğim gibi çok çok rahat bir işim var. Amaçlı bu olanlar için kaçırılmaz fırsat.
Ben de laboratuvar insaniyim teknikerim ve okurken çoğu dersimiz lab.da geçerdi ama tayin aldiramadim 5 sene icinde lab.a gecemedigim icin hakkim yandı. Simdi alakasız isler yapıyoruz o acidan maalesef okusan da okudugun alanda calisamadiktan sonra bosa okunmuş gibi oluyor
8 yaşında bir kızım var, onun üniversite sınavlarına hazırlandığı dönemde ben de onunla hazırlanır istediğim bölümü okurum diye hayaller kuruyorum zaman zaman :) oğlum da büyümüş olur rahat rahat ders de çalışırım, prim gün sayısını doldurmuş olacağımdan emekli olur yaşı beklerim diyorum. yani planımı yaptım Allah sağlıklı uzun ömürler verirse.
tek hayalim doktor olmaktı, şimdi olmasa 50 yaşında ne farkeder :)
Emeklilik hayalleri icin güzel hedef, okursunuz neden olmasin
Ben de 30 küsür yaşındayım, okuma isteği içimde hep var. Öğretmen olmak isterdim ama çalışsamda yapamam gibi geliyor.çocuk sahibiyken üniversite kazanıp hemen atanan insanlara çok imreniyorum. Temel sağlam demekki.
Benim temelim olmadığı için ne kadar çalışsamda olmaz gibi geliyor
Oyle düşünmeyin internette bir suru video var, ben kpssye hazirlanirken temelim olmadığı halde videolarla destekledim soru çözdüm
Önemli olan istemek, bir adim.atin gerisi gelir
bende 39 yaşındayım ve arkeoloji okumak istemiştim hep ama o motivasyonu kendimde bulamıyorum ve temelimde iyi değil ne dersiniz yapabilir miyim ?
Yaparsınız tabii arkeoloji cok tercih edilen bir bölüm degil, okuyanlarin çoğu ya üni.mezunu olmak icin ya da gercekten sizin gibi tutkusu olduğu icin okuyor

Su an açıköğretimde bile cok bölüm var Anadolu üniversitesi haricinde Istanbul üniversitesinde de açıköğretim bölümleri var (auzef), bir de Atatürk Üniversitesi var (ataaof) hepsinde benzer bölümler olmakla birlikte farklı alanlarda bölümler de var
Benim gibi çalışan, kolay izin alamayanlar için tavsiye edebilirim.

Sizden bir iki yaş büyüğüm. Üç çocuğum olmasa bir üni daha okurdum. Ama ne yazikki buna gücüm yetmiyor.

Back