30 aylık kızım...

herkese çok teşekkür ederm cevapları için kızım hala aynı hiç bir değişiklik galiba 2.5 yaş sendromunu bizde böyle atlatacağız
ama bu dönem benden çok şey götürdü gerçekten

gece ağlamalarının pedaojideki anlamlarından biri de çocuğun anne babaya güvensiz bağlandığıdır.. yani henüz o bebekken güvenini zedeleyecek sizden ayrı kalmasına neden olacak olaylar yaşadıysanız geceleri ağlayarak uyanabilir. kişilerin çok olduğu yerlerden gitmek istememsinin nedeni de sosyal bi çocuk olmaya çalıştığı için olabilir.. demişsiniz zeki bi çocuk diye.. eğer öyleyse sizi kullanmayı çok iyi biliyordur. şimdi bunların dışındaki görüşlerime gelecek olursak ...ben gerçekten nazara inananan biriyim benim oğlum da öyle aman aman tatlı bişey değil ama bazı hareketleri çok anlamlı ve üstün. ne zaman topluluğun olduğu bi yerlere gitsek çocuk gece ağlamaktan uyuyamaz..hem de öyle bi ağlamaki çatlayıp ölecek diye çok korkarım.. belki sizin kızınıza da nazar değiyordur diye düşünüyorum.. eğer inanıyorsanız bol bol okuyun

Allah sabır versin canım, üzülme ... kesinlikle 3 yaş sendromu yaşıyorsunuz , biz de geçtik o evrelerden ... sabırlı olmaktan başka çaren yok ...üstelik maşallah çocuğun zeki bir çocukmuş ve emin ol zeki çocukları ikna etmek çok daha zor , öyle basit şeylerle kandırmak hemen hemen imkansız .... aşağı yukarı aynı şeyleri yaşadık , ben annemle görüşemez oldum çünkü her görüşmemizde anneannesinden ayrılmamak için ağlama krizleri yaşıyorduk ama düzeldi şimdi, kreşe gidiyor ve ilk 4-5 ay kreş yüzünden de ne kabuslar yaşadık bilsen....artık sabrım taştığında dayanamayıp ben de onunla ağlıyordum ....ama şükür onu da atlattık şimdi keyifle gidiyor ...

Çocuğunuz gece terörü yaşıyor!!! Öncelikle bunu googleden bi araştırın.Ki diğer sorunları geçecektir.Benim de 2,5 yaşın da bir oğlum var bazen dayanamadığımı hissediyorum . Ama bir gülüşü bir öpücüğü unutturuyor herşeyi ya..Ve bence bu çok çok önemli haftada bir gün veya iki gün babanne yada ananne yada teyze bilemiyorum çok çok güvendiğiniz birine yatılı veya bir kaç saatliğine gönderebiliyorsanız gönderin.İnsan kafa dinlemek istiyor.

Konunun hepsini okumadım sadece sorununuzu okudum. Yorumlara ve bu tür hikayere dayanamayacaktım..
Çünkü aynı süreçten ben de geçtim.
Size gece terörü ya da uyku terörü diye birşey söyleyen oldumubilmiyorum.
Benzer şikayetlerle doktora gittiğimizde doktorumuz çok rahat bir şekilde a uyku terörüdür o üzülme bu kadardemişti.
Oysa ben kendimi inanılmaz çaresiz ve zor durumda hissediyordum.
şimdi böyle birşey yok geçti.
2 yaş sendromunu da en ağır atlatanlardan birisiyim. 2 yaş sendromu denilen çocukların ilk ergenlik dönemi.Çocuklarına sesini bile yükseltmemiş bir anne olmama rağmen kızım inanılmaz hırçınlaşıyordu.
Bir gün yağmur yağarken suların içine gidip oturduğunda aklımı oynatacağımı zannetmiştim. Neden böyle yapıyor, ben nasıl başedeceğim bütün bunlarla diye çıldırma noktasındaydım. Doktorumuz geçecek demişti.
Kızım şu anda 4 yaşında..
VE GEÇTİ...
Biraz sabırıl olun. Çocuğunuzun her yaş dönemiyle ilgili bilgilenin. Neler olabilir, nelerle karşılaşabilirsiniz ve nasıl çözümleyebilirsinz?
O yaşın sorunlarını bilmek zaten işinizi çok kolaylaştıracak.
Keyfini çıkarın. Öyle çabuk geçiyor ki bu zamanlar hep eksik hissediyorsunuz kendinizi sonra

Son düzenleme:
Tam cevabımı yazdım bir üstteki mesajda gece terörü gördüm. Aynı şeyi yazmışım okumadan.

o ağladığında sizde bağırarak ağlayın. belki o da sizin ağlamanızdan rahatsız olup üzülecektir. komik veya tuhafta olsa birkaç kez deneyin. belki faydası olur.
bir de ona bir sorumluluk verin kuş balık gibi bir hayvan edinin. bir yere gittiğinizde akşam eve dönüp balığına mama vermesi gerektiğini söyleyin.
birlikte kurabiye yapın. nasıl şekiller yapmak pişirmek istiyor hayal dünyası ile ilgili pek çok fikriniz olur.

bir çocuk yetiştirmek şüphesiz çok zor çok incelik isteyen bolca fedakarlık sabır isteyen birşey. size kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…