30 aylık kızım...

lütfen yanlış anlamayın ben kesinlikle kırılmadım ama çaresizliğimden sanırım ne dediğimi bilmiyorum bakıyım araştırıyorum pedagog bulabilirim umarım

galiba korku bu niye ağladın dediğimizde hiç birşey anlatmıyor normalde rüyalarını bile anlatır ama anlatmıyor

gece terörü diye tahmin ettim bende ama gecenin dışında gün içindede ağlamaları devam ediyor umarım geçer

4 yaşından sonra dedile ama tam ne zaman bilmiyorum üstün zekalı olduğunu düşünüyorum sanki ev oyuncakları kitapları ona yetmiyor gibi herşeyin neyden yapıldığını nasıl olduğunu merak içinde ama çevremde gördüğüm çocukların merakı gibi değil daha ileri seviyede

az önce havuç istedi verdim annecim bu çok sert napalım acaba dedi keselimmi dedim hayır dedi rendeleyelim dedi gitti rendeyi çıkardı rendeledik sonra oda ne ağlama krizine girdi benim havucumu neden bozdun diye tamam başka havuç veriyim dedim yok dinlemedi beni 25 dakika ağladı sırf bunun için....

sürekli okuyorum annem kurandan korku ayetlerini çıkardı onlarıda okuyorum yatağı hala odamda ve çoğunlukla eşimle benim aramda yatıyor zaten hani yanıma alışsın benim bundan şikayetim yok yavruma sarılıp uyumak keyif veriyor bana
ağladığında kucağıma alamıyorum direniyor vuruyor bu ağlama krizleri dışındaki ilişkimiz çok güzel öpüşürüz koklaşırız şarkılar söyleriz namaz kılarız beraber yemek yaparız her saniye beraberiz ama ağlama krizleri başladığı anda hakim olamıyorum yavruma o onda onu kucağıma alıp sımsıkı sarılmak istiyorum ama o kadar karşı koyuyorki yapammıyorum gittiğimiz yerlerde denedim senin dediğini ben gidiyorum o zaman dedim ama hiç umursamadı bile..

yok işte dikkatini başka yöne çekemiyorum hadi gel dondurma alalım diyorum pc den istediğin çizgifilimleri açalım diyorum herşey herşeyi yapıyorum ama bi noktaya kitleniyor ve vazgemiyor inat sanırım birazda

Hiç yalnız bıraktınız mı ? Eve gelen çocuklarla birlikte oynadığında takip ettiniz mi ?

Biraz zihninizi kurcalasanız belki sıkıntısı ortaya çıkabilir.

Sabırlar diliyorum..

yalnız hiç bırakmadım anneanneye babaanneye falan bıraktım ama onun dışında bırakmadım hiç

annem hoca zaten sürekli ona okutuyorum cevşende yazdırdım ama ben bu ara biraz ihmal ettim okumayı regl dönemi falan derken belkide bizim nazarımız değiyor zekası bizi bile şaşırtıyor

sizin için üzüldüm ama bi yandanda yüreğime su serptiniz

gece terörü olabileceğini düşünüyorum bende ama gündüz ağlaması nedir onu çözemedim okumaya çalışıyorum sürekli sizde dualarınızı eksik etmeyin

Gunduz bırseyden korktuysa cızgı fılım korku dolu seyrettıyse gece aglar..

babası okusun..

Bazı bebekler huysuz olması norml artık sız gozlemleyerek başa cıkacaksınız

pepe ve laura dışında çizgi film seyretmiyoruz akşamalrıda evimizde öyle dizi falan seyredilmez ama çocuk işte herşeyden korkmuş olabilir

benim kardeşimin oğlunda böyleydi ama o 4 5 yaşlarında idi yakalandığında Allahım ölürdü kardeşimde eşide ne dualar cevşenler inan dr götürmüştü ama çözüm olmadı kendisi birde zekiler ki dediğin gibi konuştuğunda büyük insan gibi sohbet edrdik ama krize girdimi ölüyoruz diyordu gelin ama şu an 8 yaşında ilkokula gidiyor maşallah gayet iyi meraketme düzelir Allahın izni ile ama sana bol dua etemk ve sabır düşüyor annen değil sen oku ayetel kürsi ve haşr suresi oku düzelir inşallah

merhaba canim, teyzeminde seninki gibi bir oglu vardi.Krese baslayinca, cocuk melek gibi oldu.yemek yemeyen ,cocuk anne ne yemek yaptin diye soruyor.bir iki günlügüne krese götürsen, bir gözlemlesen.cocuklarla kaynasirsa belki hersey farkli olur

Gerçekten can sıkıcı bir durum. Tez zamanda çaresini bulursunuz, hem evladınız hem de siz rahat edersiniz inşallah.
Benim aklıma gelen şu oldu. Kendi üzerimde de denedim, başkalarına da okuduğumda onlar da çok ferahlık hissettiklerini söyledi.
Ayetel Kürsi ile korunma var. 8 kez okunuyor. Ama yöntemi var şöyle;

Ayet-el kürsi ile yapılan koruma dairesi ;
-ayetel kürsiyi oku sağa üfle
-ayetel kürsiyi oku sola üfle
-ayetel kürsiyi Oku ve öne doğru üfle
-ayetel kürsiyi Yine oku arkaya doğru üfle
-ayetel kürsiyi Oku sonra yukarı üfle
-ayetel kürsiyi Oku ve aşağı üfle
-ayetel kürsiyi Oku ve sağ taraftan üflemeye başlayarak daire çiz
-ayetel kürsiyi oku ve üfleme nefesi içine çek

Kendime okuduğumda son okuyuşta nefesi içime çekiyorum, başkasına okuduğumda ise son okuyuşta üflemeyi yapıyorum ve yüzüne üflüyor, onun da içine çekmesini sağlıyorum. Çocuğunuz küçük olduğundan siz sadece niyetlenin ve içine çektiğini imgeleyin. Allah şifa versin..

Ayrıca başka bir doktor araştırmanızı öneririm. Mutlaka o yaştaki çocuğa bakabilecek bir uzman vardır.
Benim eltimin oğlunun katılma sendromu var, 3 aylıktan itibaren başladı. Hepimiz o kadar çok endişeleniyorduk ki, katılıp, nefessiz kaldığında ve mosmor olduğunda..
Doktor bunu kullanabileceğini söylemişti. Bu sebeple şımartmayın ve kurallarınızdan vazgeçmeyin dedi. Dikkat ettik ki gerçekten de kullanıyor. Şimdi katılma nöbeti yaşadığında sadece annesi yüzüne üflüyor, kimse ilgilenmiyor. Bir süre sonra seyrekleşti...

Arkadaşım öncelikle söylediklerimi yanlış anlama ben sadece sana yol göstermek bir nevi yardımcı olmak için yazıyorum. Benimde 2,5 yaşında kızım var. Ben nazara çok inanıyorum ne zaman ilginç laflar etse biraz işte bizi şaşırtsa inan geceleri senin dediğin gibi oluyor. Bu sadece bizim yanımızda başkası yok. Hele birde başkaları varsa bu yaptıklarınıda çok dillendirirsek o zaman tamam kızım o kadar farklı biri oluyor ki ağlamalar bu dediklerinizin aynısı. O yüzden bence kızım çok zeki farklı çocuk demeyin bunu kendinizden bile sakının zaten en çok anne babanın nazarı değer. Zaten zamanımız çocukları çok akıllı kimi daha girişken ve konuşkan olup belli eder kimi daha sessiz kalır. Benim yiğenim bu yaşlarda çok hareketli uyumaz yaramazdı. Doktora götürdüler. Zekası fazla işte şöyle idare edin böyle edin. Ama şimdi okula gidiyor çok başarılı değil. Bence nazar değdi de . Her yaptığını her yerde zeki işte şöyşle böyle dediler ama sonuç çok farklı....
Bence sen çocuğuna hep oku sabırla oku nazar çok değiyor olabilir. Yıldızı düşük olabilir. Yaptıklarını çok anlatma bence düzelir. Herşeyin adı bir hastalık ama bence daha onlar çok küçük şimdiden çok doktora götürmeye gerek yok.

Son düzenleme:

inşallah tez zamanda düzelir çünkü artık benim sabrım kalmadı biliyorum geçecek bu zamanlar ama yinede tavsiye almak istedim
yemekde hiç problem yaşamadım çok şükür acıkınca ne yemek istediğini kendi söyler ben hazırlarım çocuklarla kaynaşmada problemi mesela bi gezmeye gittiysek benim yanıma hiç gelmez güzel güzel oyun oynar sadece acıkınca ve altı değişeceği zaman gelir yanıma ama eve dönüş vakti gelince kıyameti koparıyor

amin inşallah tez zamanda rahatlarız

allah razı olsun bunu denememiştim akşam ayetel kürsiyi de deneyeceğim inşallah

hayır canım neden yanlış anlayım evet ben ve babası yaptıklarına hayranlıkla bakıyoruzz ama süreklide okuyoruz çevreye gelince anlatmam yani kızım şunu yapıyor bunu yapıyor diye ama burda paylaşmak istedim çünkü en ufak detay bile sıkıntımı çözmekte yardımcı olabilir gerçekten katıldığım bir konu varki kayınvalidem sorar mesela kızın uykusu nasıl diye iyi çok şükür derim kız üç gün uyumaz bu böyledir hep kendinde iyi olan bişeyden bahsettiğin an tersine döner rabbim korusun dualarınızdan eksik etmeyin

Aynı sorun bende e var.İyi, uuyor dediğim zaman o gece kabusa dönüyor.
Sanırım düşünmekten oluyor.1-2 kez kendi nazarımın değdiğine şahit oldum.
Şimdi de yine nazarım değecek diye düşünüyorum ve değiyor
Düşünce gücü herhalde.
Onun için artık kimseye iyi demiyorum.İdare ediyoruz diyorum:18::18:

bence ağlamayı alışkanlık haline getirmiş ve sizi kullanıyorr... ağladığı zamn fazla ilgi göstermeyin sus yapmaa dedikce iyice ağlıcaktır bence.. belli kurallar koyun mesela parkta saat şuraya gelene kadar oynucaksın diyin saati gösterin eger dönme vaktimiz geldiginde ağlamazsan sana süpriz var diyin ve kesinlikle süprizler maddi degeri yüksek olan şeyler olmasın. inş düzelir çocugunuzz gerçekten sürekli ağlayan bir çocuk sizinde psikolojinizi bozabilirr allah boll sabır versinn..

canım bilmediğin sorunları olabilir, psikolojik olarak.
psikiyatra degilde pedagoga götürürsen yardımcı olucaktır.
saklanıp ağlaması hiç normal değil.

geceleri neden ağlıyor neden kendini odasına kapatıyor neden bir köşeye geçip saatlerde sizi yanında istemeden ağlıyor bağırıyor bunu çözemedim gerçekten ilginç bir durum.. ama herşeye ağlaması kesinlikle ağlayarak yaptırması sizin onu ağlatmaktan korktuğunuzu biliyor ve o yüzden ağlayarak her istediği yaptırmak istiyor olabilir.. bazı çocuklar ağlayarak bazıları yemek yemeyerek bazıları konuşmayarak bazılarıda çok konuşarak dediklerini yaptırmaya çalışır ve her çocuk anne babaya ayrı tepkiler veriyor.. benimde 9 yaşında bir oğlum var benim oğlumda hiç kolay uslu oturan bir çocuk değildi sürekli hareket halinde buna rağmen hiç yorulmayan uyumayı rededen bir çocuktu ve 9 yaşına geldi hala öle uyumaktan oturmaktan nefret ediyor..emzik asla veremedik ağzına emzik niyetine beni emerdi saatlerce hemde geceleri sizin gibi yarım saatte bir uyanırdım sürekli her uyandığında emmek isterdi.. benim şansım uyumamasına rağmen ağlamayan bir çocuktu ama sürekli ilgi ve konuşmak isterdi dedim yaa her çocuk başka oluyor ama sürekli ağlayan bir çocuk mutlaka bir sıkıntısı olmalı

sabiha paktunanın bir cevabı var bu gibi durumlara..
çocuğunuz ne yaparsa yapın sadece ona sarılın..
sarılın diyor..
bağırdığında,vurduğunda,ağladığında,kırdığında hep sarılın zamanla düzelir diyor..
benimde oğlum var çok çileden çıktığımda sarılmak onada banada iyi geliyor..
Allah yardımcınız olsun..

çok ilgili bir annesin sanırım. belki fazla ilgiledn bunalmıştr. yarım günlük bir kreşe versen nasıl olur acaba .
benm kızımda 3 ünü dolduracak nisanda. kafası birşeye takılınca oda çok ağlar. boğazı çatlayacak kadar ağladığı ve bağırdığı oluyo . üstüne gidersek, sakinleştirmeye çalışırsak daha beter oluyo . ben oğluma veriyom sebebeni çünkü oğlum la çok çatışıyolar. ama bakıcımızla oldukkça iyi . benim yaptıramadığım şeyleri o yaptırıyo. ben üstünü giydiremem o giydirir. çocuklar anneleri kullanıyorlar çoğunlukla. ayrıca küçük çocuklarla birlikte yatılması gerektiğini düşünüyorum. özellikle çalışan annelerin bunu yapması lazım. gün içerisinde özlenen anne ile gece boyu birlikte olmak çocuğa çok iyi gelecektir. biz kızımla birlikte yatıyoruz. oğlumlada 3,5 yaşına kadar birlikte yattık. 3,5 yaşından sonra ayırdım yatağını.
allah kolaylık versin

canım bilmediğin sorunları olabilir, psikolojik olarak.
psikiyatra degilde pedagoga götürürsen yardımcı olucaktır.
saklanıp ağlaması hiç normal değil.

bilmediğim sorunları olabilir gerçekten bu devirde çocuk yetişştirmek ne kadarda zor biz sadece ergenli döneminde yaşardık böyle sorunları ama şimdi çocuklar daha doğar doğmz ergenlik yaşıyor sanki
zaten beni en çok korkutan saklanıp ağlaması yoksa her çocuk ağlar normal ağlasa kendimi paralamam böyle ağlıyor diye

sizin kızınız gibi bir tanede bizde var.benim canım egem.kolik vardı doğduğundan beri hep ağladı.gece gündüz hiç uyumadı.herşeyi sorundu.bebekler altının açılmasını çok sever değil mi,ama bizim oğlumuz sevmezdi.kıyameti koparırdı.üstünü değiştirmek,banyo yaptırmak çok zordu.bahçede ıslansın,suyla oynasın,havuza ,denize girsin çok sever ama iş banyoya geldimi kıyamet kopardı.2-3 kişi zor yıkardık.bizim oğlumuzu evden dışarı çıkarmakta çok zordu,eve geri getirmekte çok zordu.ikisinde de çok bağırırdı,dr dr gezdiler,çok çare bulunmadı.en son 2 yaşında oyun grubuna girsin dedi dr.o sene ona başladı.günde 2 saat.konuşma problemi de vardı.ertsi senede kreşe başladı çok faydası oldu.konuşması düzeldi.hayatı düzene girdi.ağlamaları azaldı.şimdi 4,5 yaşında epey düzeldi ama hala bir huysyzluğu vardır.birazda inat bir çocuk,annesi şimdi 2. bir çocuk bile düşünemiyor çok çekti,çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…