Zaten birkere taviz verdin mi,gerisi geliyor maalesef...
Gece aglamalari fln diyorsunuz hic fikrim yok.
Eger istanbuldaysaniz veya baska buyuk sehirde psikiyatla degilde bir pedagoga goturmeniz yerinde olacaktir...
Inan bu yazdiklarimi sizi kirmak icin yazmiyorum,neticede bende anneyim ve cocuklarimiz yaşit sayilir...cozum bulmaya calisiyorum.
Ama aglamaktan kusuyor vs diyorsunuz.mutlaka pedagoga goturun.
galiba korku bu niye ağladın dediğimizde hiç birşey anlatmıyor normalde rüyalarını bile anlatır ama anlatmıyorallah allah , biseyden korkuyor ozaman besbelli ama size niye sarilmak istemiyorki
sakin bir anindan üstü kapali bir sorsan gece niye öyle agladin birseydenmi korktun diye
kardesimin kizida cok aglar taaa kücüklügünden beri normal yatagina girip uyumaz hep aglayarak
bir ara evdeyse disari cikalim diye aglardi disari cikincada 5 dakka sonra eve gidelim diye aglari:26: gerci bu huyundan vazgecti ama uyu deyince basiyo yaygarayi
oda cok zeki sanki büyümüste kücülmüs
merhaba arkadaşım,benim kızımda ağlayarak yaptırmalara bayılır malesef bende çok taviz verdim
senin anlattığın gece uyanıp çığlık atıp ağlaması olayını bir arkadaşımın oğlunda rastladım doktora götürdüler ,çocuklarda gece törörü diye bişey olabiliyormuş,biraz sürdü geçti sonra,doktoruna sorabilirsin yada google dan arattır bak ..
4 yaş dedikleri 4 yaşına basınca mı 4 yaşını doldurunca mı? 4 yaşına basıncaysa 3 yaşında yani 6 ay sonra götürebilirsiniz demektir. Bir de bir arkadaşımın çocuğunun da kreşte sorunları olmuştu psikoloğa götürdüler meğerse çocuk üstün zekalıymış o yüzden sorun yaşıyormuş. Sizde de böyle bir durum olabilir. Çocuk üzerine yoğunlaşan bir psikolog araştır istersen kayseride.
canım kesin bişilerden korkuyor gece ağlama nöbetleri geçiriyorsa ayetel kürsi felak nas oku mutlaka ..olmadı bi müddet odanıza alın yatağını..alışır kalır odamızda diye düşünme inan geçici bi durum hep kalmaz yanınızda merak etme.anlattığın kadarıyla zekalı ve hiperaktif bir çocuk ve daha da özel ihtimam gerekli çocuğuna..psikiyatre de şaşırdm doğrusu ne demek 4 yaşından sonra muayene ederiz?!bence başka bir hastaneye ve doktora götür hiperaktiflik tedavisi ve eğitimleri vardır muhakkkak.ağladığında al kucağına sadece sımsıkı sarıl lütfen...seni hissetsin ..ısrarla ağlama nöbeti geçirdiğinde bunu yap sen de sarılmakta ısrarlı ol sımsıkı sarıl ona...korktuğu bişiler var kesin gece korkutulmasından ziyade..
her ağladığında da taviz verme ;psikoloğumuz "çocuklar o kadar akıllı ve kurnaz ki anne babayı nasıl parmağında oynatacağını iyi biliyor ağlayarak yaptırmaya çalışan çocuk bunu koz haline getirip hep bunu yapıyor "demişti...dikkate alma bişi için ağlıyorsa gündüz..parktan mı gelmiyor eve" 5 dk içinde gidiyorum sen gelmezsen de gideceğim " de mesela;gelmiyor yerlere yatıp ağlıyorsa arkana çaktırmadan bak kolla ama geri de adım atma..slaıncakların çarpması konusuna gelince çok normal..burada tüm dikkat sana düşer....çünkü o anlyamaz çarpacağını ;düşeceğini....benimızım da aynısını yapıyordu.... çok şükür belli bi yaştan sonra salıncaklara bakmasını öğrendi;kaydıraktan kayıyor hopp salıncakların önünden geçiveriyordu..bağıra çağıra bi hal olmuştum aman dikkat diye diye..
kolay büyümüyorlar çok dert etme canım..şükret sağlıklıysa eli ayağı düzgünse ..derdin bu olsun geçer inşallah...ama dediğim gibi bişi için ağlıyorsa bunu alışkanlık yapmış bi kere karar ver ama kesin karara ver ve dönbme kararından ..1 olu 2 olur 3 olur ondan sonra senin kararlı olduğunu anlar ve bi daha koz olarak kullanamayacağını öğrenir ağlamayı..bir de kızına nazar değmiş bence bol bol nazar duası okumanı tavsiye ederim..
Yazdıklarını okuyunca acaba bunları ben mi yazdım dedim aynı sorunları ben de yaşıyorum ama benim son üç dört aydır daha iyi
Gece ağlamaları kesildi söylediğim şeyleri anlıyor olmayacak şeyi tekrarladığımda artık sorun yaşamıyoruz
mesela hava soğuk olduğu için oyun parkına gidiyoruz çıkmak bilmiyor ama ben sonra tekrar geleceğiz istersen sen kal ben gidiyorum diyorum hemen geliyor ağladığı da oluyor ama dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum maalesef çok zor seni çok iyi anlıyorum ama başka şeylerle oyalamaya çalışın mesela parktan gelmiyor diyelim ben mesela hadi kızım evde şu işi beraber yapalım diyorum hemen geliyor, mesela temizlik yapacam bir paspas da ona veriyorum bana yardım et diyorum bu yönlerden bir dene bakalım
İnan evim sürekli bir karmaşa içinde daha dün dolabındaki tüm giysileri ütü yapacam diye boşaltmış
Hiç yalnız bıraktınız mı ? Eve gelen çocuklarla birlikte oynadığında takip ettiniz mi ?
Biraz zihninizi kurcalasanız belki sıkıntısı ortaya çıkabilir.
Sabırlar diliyorum..
selamlar... benim de 36 ve 10 aylık iki kızım var.öğretmenim ama ücretsiz izindeyim kendim bakıyorum.
sana verebileceğim tek tavsiye yatırırken kaldırırken okuyun, üzerine cevşen asın... hatta eğer bulabilirseniz gerçekten alim birisinden kızınızı okumasını isteyin...inşallah düzelir...
kızını okuttur yada sen oku benim kızmda sıkınıtlı hergün 40 ayetel kürsi 40 felz 40 nas okuyorumm biraz biraz kendine gelmeye başaldıı belli bi süreyle okumuyorum hergece onunla yatağa giriyorum o uyurken okuyorum yüzüne üflüyorummm allahım sana emanet deyip üstünü örütüyorumm...unutmayın kendi nazarınız bile değiyor olabilirr bide siz ne kadar gerginseniz o da okadar gergin oluyor....
üstün zekalı çocuklarda böyle şeylerin olabileceğini bende okumuştum, benim ablamında kızı aynı senin anlattığın gibiydi şuan 15 yaşında burslu kolejde okuyor bilimsel çalışmalara katılıyor ama hala gizli gizli ağlıyor neden diye sorduğunda da canım ağlamak istiyor diyor sadece, ders çalışıyor sonra gidip ağlıyor... dr her çocuk aynı olmaz sizinki de böyle demişti. yani dr larda kesin bişe diyemiyor.. aman üstün zekalı olsunlarda ağlasınlar boşver.. Allah kötü bişe için ağlatmasın sadece canları istediği için ağlasın kuzucuklar.. benim kızımda hiç ağlamaz çok uyur güzel yemek yer bende gerizekalımı diye korkmaya başlıyorum ablamınkinden sonra :))
Benim oğlumda gündüz istediği bişey olmayınca her zaman olmasada sinir krizi geçiriyor,boğazını yırtarcasına ağlıyor.Şu an 2,5 yaşında.Geçen yıl uykusunu alamadığı zamanlarda uyanınca bağırıp ağlamaya başlardı git diyerek bizi kovardı yanına yaklaştırmazdı zor sakinleştirirdik.Şu an böyle değil kendiliğinden geçti ama gece kalkıp ağlaması olmadı ve yukarda bir arkadaşın yazdığı gibi bende okudum ve ilk defa duyuyorum gece terörü deniliyor olabilir.Anlattığınıza göre uyuyor yinede öyle olmasın istemem inşallah geçici bir durumdur ve düzelir.Siz yatarken ayetel kürsi felak nas okuyun çok faydası olacaktır..
Gunduz bırseyden korktuysa cızgı fılım korku dolu seyrettıyse gece aglar..
babası okusun..
Bazı bebekler huysuz olması norml artık sız gozlemleyerek başa cıkacaksınız
benim kardeşimin oğlunda böyleydi ama o 4 5 yaşlarında idi yakalandığında Allahım ölürdü kardeşimde eşide ne dualar cevşenler inan dr götürmüştü ama çözüm olmadı kendisi birde zekiler ki dediğin gibi konuştuğunda büyük insan gibi sohbet edrdik ama krize girdimi ölüyoruz diyordu gelin ama şu an 8 yaşında ilkokula gidiyor maşallah gayet iyi meraketme düzelir Allahın izni ile ama sana bol dua etemk ve sabır düşüyor annen değil sen oku ayetel kürsi ve haşr suresi oku düzelir inşallah
yemekde hiç problem yaşamadım çok şükür acıkınca ne yemek istediğini kendi söyler ben hazırlarım çocuklarla kaynaşmada problemi mesela bi gezmeye gittiysek benim yanıma hiç gelmez güzel güzel oyun oynar sadece acıkınca ve altı değişeceği zaman gelir yanıma ama eve dönüş vakti gelince kıyameti koparıyormerhaba canim, teyzeminde seninki gibi bir oglu vardi.Krese baslayinca, cocuk melek gibi oldu.yemek yemeyen ,cocuk anne ne yemek yaptin diye soruyor.bir iki günlügüne krese götürsen, bir gözlemlesen.cocuklarla kaynasirsa belki hersey farkli olur
Gerçekten can sıkıcı bir durum. Tez zamanda çaresini bulursunuz, hem evladınız hem de siz rahat edersiniz inşallah.
Benim aklıma gelen şu oldu. Kendi üzerimde de denedim, başkalarına da okuduğumda onlar da çok ferahlık hissettiklerini söyledi.
Ayetel Kürsi ile korunma var. 8 kez okunuyor. Ama yöntemi var şöyle;
Ayet-el kürsi ile yapılan koruma dairesi ;
-ayetel kürsiyi oku sağa üfle
-ayetel kürsiyi oku sola üfle
-ayetel kürsiyi Oku ve öne doğru üfle
-ayetel kürsiyi Yine oku arkaya doğru üfle
-ayetel kürsiyi Oku sonra yukarı üfle
-ayetel kürsiyi Oku ve aşağı üfle
-ayetel kürsiyi Oku ve sağ taraftan üflemeye başlayarak daire çiz
-ayetel kürsiyi oku ve üfleme nefesi içine çek
Kendime okuduğumda son okuyuşta nefesi içime çekiyorum, başkasına okuduğumda ise son okuyuşta üflemeyi yapıyorum ve yüzüne üflüyor, onun da içine çekmesini sağlıyorum. Çocuğunuz küçük olduğundan siz sadece niyetlenin ve içine çektiğini imgeleyin. Allah şifa versin..
Ayrıca başka bir doktor araştırmanızı öneririm. Mutlaka o yaştaki çocuğa bakabilecek bir uzman vardır.
Benim eltimin oğlunun katılma sendromu var, 3 aylıktan itibaren başladı. Hepimiz o kadar çok endişeleniyorduk ki, katılıp, nefessiz kaldığında ve mosmor olduğunda..
Doktor bunu kullanabileceğini söylemişti. Bu sebeple şımartmayın ve kurallarınızdan vazgeçmeyin dedi. Dikkat ettik ki gerçekten de kullanıyor. Şimdi katılma nöbeti yaşadığında sadece annesi yüzüne üflüyor, kimse ilgilenmiyor. Bir süre sonra seyrekleşti...
Arkadaşım öncelikle söylediklerimi yanlış anlama ben sadece sana yol göstermek bir nevi yardımcı olmak için yazıyorum. Benimde 2,5 yaşında kızım var. Ben nazara çok inanıyorum ne zaman ilginç laflar etse biraz işte bizi şaşırtsa inan geceleri senin dediğin gibi oluyor. Bu sadece bizim yanımızda başkası yok. Hele birde başkaları varsa bu yaptıklarınıda çok dillendirirsek o zaman tamam kızım o kadar farklı biri oluyor ki ağlamalar bu dediklerinizin aynısı. O yüzden bence kızım çok zeki farklı çocuk demeyin bunu kendinizden bile sakının zaten en çok anne babanın nazarı değer. Zaten zamanımız çocukları çok akıllı kimi daha girişken ve konuşkan olup belli eder kimi daha sessiz kalır. Benim yiğenim bu yaşlarda çok hareketli uyumaz yaramazdı. Doktora götürdüler. Zekası fazla işte şöyle idare edin böyle edin. Ama şimdi okula gidiyor çok başarılı değil. Bence nazar değdi de . Her yaptığını her yerde zeki işte şöyşle böyle dediler ama sonuç çok farklı....
Bence sen çocuğuna hep oku sabırla oku nazar çok değiyor olabilir. Yıldızı düşük olabilir. Yaptıklarını çok anlatma bence düzelir. Herşeyin adı bir hastalık ama bence daha onlar çok küçük şimdiden çok doktora götürmeye gerek yok.
hayır canım neden yanlış anlayım evet ben ve babası yaptıklarına hayranlıkla bakıyoruzz ama süreklide okuyoruz çevreye gelince anlatmam yani kızım şunu yapıyor bunu yapıyor diye ama burda paylaşmak istedim çünkü en ufak detay bile sıkıntımı çözmekte yardımcı olabilir gerçekten katıldığım bir konu varki kayınvalidem sorar mesela kızın uykusu nasıl diye iyi çok şükür derim kız üç gün uyumaz bu böyledir hep kendinde iyi olan bişeyden bahsettiğin an tersine döner rabbim korusun dualarınızdan eksik etmeyin
Önecelikle evlat hasretiyle yanan herkese sabır diliyorum rabbim herkese bu duyguyu tattırsın kesinlikle evladımdan şikayette etmiyorum ama sorunlarımız var ve nasıl çözeceğim onu bilmiyorum
Kızım şuan 30 aylık ve ben ilk doğumundan başlayarak anlatmak istiyorum sıkıntılı bi hamilelik dönemi geçirmedim çalışıyordum gayette rahattım kızım sezaryenle doğdu hastaneden eve geldik sürekli ağlıyordu saatlerce memede kalıyordu ki her bebekde olabilir normaldir 1.5 yaşına kadar her gece en az 10 sefer kalkıp emiyordu neredeyse her yarım saatte bir
gündüz uykusu sadece 15 dk uyuyordu ilk doğumundan başlayarak bu böyle devam etti evet hepsi normal geldi bana her çocuk bir olmaz dedim sabır ettim
Onunla daha çok vakit geçirebilmek daha iyi eğitebilmek her kelimesini her ağlamasını her yemeğini paylaşabilmek için işimi bıraktım
Şimdi asıl sorunum çocuğumun çok fazla huysuz olması gittiğimiz yerden eve getiremiyorum saatlerce ağlıyor gelmicem diye hemde boğazını kanatana kusana kadar ağlıyor haa evde otur derseniz buda imkansız hiç bi yere gitmesek markete gidiyoruz ordanda çıkışımız aynı oluyor
İlgisiz şevkatsizz bi anne değilim çocuğuma sürekli kitaplar okuyan onunla oyun oynayan her şeyi anlatmaya çalışan konuşan ilgi alanlarını keşfetmeye çalışan bir anneyim
Çocuğumla parka gitmek gezmek eğlenmek istiyorum ama bunu imkansız hale getiriyor mesala parka gittiğimizde oradan oraya koşuyor ya salıncak çarpıyor ya düşüyor hadi gidelim bebeğim dediğim anda ağlamaya başlıyor sırf ağlatmadan eve getirmek için 5 saat parkda durduğumu bilirim ama yine ağlayarak döndük eve
Üstünü giydirirken altını değiştirirken yemek yerken yani her durumda ağlıyor çok zeki gelişimi yaşıtlarına göre çok çok iyi büyük bir insanla her konuda sohbet edebiliyor hatta onları teselli etmeye çalışıyor:)
Son zamanlardada gece uyanıyor yataktan fırlayıp bir köşeye saklanarak 1 saate yakın ağlıyor bizi yanına almıyor anne git baba git diye sakinleştirmek için hiç bir şey fayda etmiyor oyunlar çikolatalar hatta gece 3 de arabayla bile gezmeye çıkardık ama yinede sakinleştiremedik bu durum gündüz uykusundan uyanıncada aynı hatta herhangi bir şeye yapma dediğimizdede kendini odasına kapatıp saatlerce ağlıyor doktora götürdüm ama bi sonuç alamadım çocuk psikiyatriside 4 yaşından önce muayene edemediklerini söyledi
Çok uzun oldu biliyorum ama daha kısa anlatamadım yardımcı olabilecek herkesden cevap bekliyorum
canım bilmediğin sorunları olabilir, psikolojik olarak.
psikiyatra degilde pedagoga götürürsen yardımcı olucaktır.
saklanıp ağlaması hiç normal değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?