30 aylık kızım ve yemek krizimiz

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.403
11.081
Bu konu benim hayatımdaki şuan en büyük sorun.
Delireceğim..
Evet cidden yardıma çok ihtiyacım var.
Detaylı yazacağım durumunu.
2 yaşına kadar herşeyi yiyen bir kızım vardı.
Asla yemek sorunumuz yoktu.
Çok sağlıklı beslendik ve bu durumdan dolayımı bilmiyorum ama hem fiziksel hem bilişsel olarak yaşıtlarından ilerde oldu hep.
Herşey geçen yaz eşimin memeleketine gidince başladı.
Orda inanılmaz inatçı olmaya başladı.
O zamanlar 20 aylıktı.
Yemek secmeye başladı.
Yinede iyi yiyordu.
Sonra evimize geldik.
Ben bu durumu hep 2 yaş sendromuna bağlıyordum geçecek diyordum.
Ve cidden iyiydi.
Hatta geçen sömestr tatilimde istanbula ailemin yanına gittiğimde daha iyi oldu.
Tamamen iyiydi huy olarakta.
Geçen ayın başında yine eşimin memlektine gittik ve yine huyu suyu komple değişti.
Eşimin ailesini severim onlarda sever bizi sorun yok.
Ama herseferinde kızımın onlara gidince zor olması ve bu neden böyle acaba söylemleri yoruyor.
Aslında böyle değildi diyorum ama inandıramadım.
Neyse kızım oraya gittiğimizden bu yana altını zor değiştirir,kıyafetini değiştirmez,zorla değiştirirsem dayak yemiş gibi ağlar.
Ve en önemlisi asla bişey yemiyor.
Evet hiçbirşey yemiyor.
Kafayı yemek üzereyim.
Çikolata abur cubur yesin bari diyorum en son çare.
Yok asla yemiyor.
Yahu bi çocuk çikolata bile yemezmi???
az evvel kızım için 5. çeşit yemegi yaptım.
Tüm gün inatla sadece bu var ya ye ya aç kal dedim.
asla yemiyor asla.
Deli gibi aç.
yemek ver anne diyor.
getiriyorum yemiyor.
Günlerdir aç.
alma ve armutu çok severdi.
Eşimin memeleketine gittigimiz gün onuda bıraktı.
Bugün benim zorumla biraz simit,biraz nar ve çok az ayran ile duruyor.
Yahu delireceğim.
Heo böylemi gidecek.
Allah aşkına.
2 yaşına kadar yemek için deliren kızıma ne oldu?
bu bi süreçmi.
tecrübeli anneler yorumlarınız yöntemleriniz çok önemli

Sakin olun, yemediğinde 5 çeşit alternatif sunmayın. Böyle süreçler oluyor zaman zaman. Aile yanında da çocuklar huy değiştiriyor. İnatlaşmayın üstüne varmayın. Sakin kalırsanız inadını sürdürmez, 2 yaş en zor dönem

Sakin olun, yemediğinde 5 çeşit alternatif sunmayın. Böyle süreçler oluyor zaman zaman. Aile yanında da çocuklar huy değiştiriyor. İnatlaşmayın üstüne varmayın. Sakin kalırsanız inadını sürdürmez, 2 yaş en zor dönem
malesef dün sakin kalamadım.
allahim hemde en zoru..
ve biz cok zor geçiriyoruz bu dönemi

malesef dün sakin kalamadım.
allahim hemde en zoru..
ve biz cok zor geçiriyoruz bu dönemi
İlk çocukta yeteri kadar sabır olmuyor insanda, biraz sabır gösterseniz rahat olabilseniz her şey çok daha kolay oluyor. İlk kızımda yaşadığım hiçbir sorunu ikinci kızımda yaşamadım çünkü çok fazla sabırlıyım artık, karşımdakinin sadece bir çocuk olduğunu hiç unutmuyorum, ilk kızımda çok tecrübesiz ve sabırsızdım,çocuğun karakteri üzerinde olumsuz etkiler kalıyor davranışlarımızdan dolayı. Çocuktan olgun tavır beklemeyin, yemediğinde gerilip kendinizi Doldurmayın,hiçbir çocuk açlıktan ölmez bizim şartlarımızda

Dönemsel olabilir, çocukların farklı ortamlara girdiğinde huyu suyu değişir. Geçicidir. Sakin kalın.

Tam 2 yaşında oğlum var ;alt değiştirme ve koyafet değiştirme krizi bizde de aynı ;sanki etinden et kopuyor .Yemek konusunda da yine aynı şekildeyiz ;ben de çeşit çeşit yaptığımı bilirim hatta aç bile yatmışlığı var .Biz doğduğundan beri mama destekli gidiyoruz ;yemediği zamanlarda mama veriyorum çünkü gerçekten aç yatıyor ;öyle acıkırsa yer falan tamamen hikaye (en azından bizim için )
Bunların hepsinin 2 yaş sendromu olduğunu düşünmek istiyorum ;ona inandırdım kendimi..

aç ise kendi yiyecektir elbet, vitamini demiri eksik değilse bence üstelemeyin. bilmediğimden soruyorum neden 2.5 yaşında yerine 30 aylık diyorsunuz?

Dönemsel olabilir, sindirim sistemi rahatsızlıklarından dolayı olabilir veya psikolojik olabilir. Doktor görsün. Bir sorun çıkmazsa, davranışları da değişmezse başka seçenekleri değerlendirirsiniz

İlk çocukta yeteri kadar sabır olmuyor insanda, biraz sabır gösterseniz rahat olabilseniz her şey çok daha kolay oluyor. İlk kızımda yaşadığım hiçbir sorunu ikinci kızımda yaşamadım çünkü çok fazla sabırlıyım artık, karşımdakinin sadece bir çocuk olduğunu hiç unutmuyorum, ilk kızımda çok tecrübesiz ve sabırsızdım,çocuğun karakteri üzerinde olumsuz etkiler kalıyor davranışlarımızdan dolayı. Çocuktan olgun tavır beklemeyin, yemediğinde gerilip kendinizi Doldurmayın,hiçbir çocuk açlıktan ölmez bizim şartlarımızda
cidden rahatladim okuyunca.Tesekkur ederim

aç ise kendi yiyecektir elbet, vitamini demiri eksik değilse bence üstelemeyin. bilmediğimden soruyorum neden 2.5 yaşında yerine 30 aylık diyorsunuz?
Valla yemiyorlar ;kaç kere aç bıraktım da benim oğlan yemedi .Bir de bu dönemler de 1 ay bile çok farkediyor ,o yüzden genelde ay söyleniyor

Fizyolojik bir sorunu var sanki. Yemek ver deyip de yememesinden dolayi boyle dusundum. Bence bir doktora goturmelisiniz,gec bile kalmissiniz

aslında 2.5 yaşında derim hep.İlk 1 yaşına kadar ay ay değişim gösterdiği için ayını söylüyoruz ordanda alışkanlık kalıyor sanırım.Bi sebebi yok alışkanlık diyelim

Tam 2 yaşında oğlum var ;alt değiştirme ve koyafet değiştirme krizi bizde de aynı ;sanki etinden et kopuyor .Yemek konusunda da yine aynı şekildeyiz ;ben de çeşit çeşit yaptığımı bilirim hatta aç bile yatmışlığı var .Biz doğduğundan beri mama destekli gidiyoruz ;yemediği zamanlarda mama veriyorum çünkü gerçekten aç yatıyor ;öyle acıkırsa yer falan tamamen hikaye (en azından bizim için )
Bunların hepsinin 2 yaş sendromu olduğunu düşünmek istiyorum ;ona inandırdım kendimi..
ah ah..tam geçmişti geçen ay cok iyiydi.
yeme sorunumuzda kalkmıştı.memelekete gittik geldik resmen değisti.
inanın geriliyorum sürekli.
anne mama diyor getiriyorum yemicem diyor.
ve aç geziyor.son 2 gündür tavan yaptı.
resmen aç...

ah ah..tam geçmişti geçen ay cok iyiydi.
yeme sorunumuzda kalkmıştı.memelekete gittik geldik resmen değisti.
inanın geriliyorum sürekli.
anne mama diyor getiriyorum yemicem diyor.
ve aç geziyor.son 2 gündür tavan yaptı.
resmen aç...
Ben böyle durumlarda gerçekten bir sorun var mı diye test etmek için makarna yapıp veriyorum ;eğer yemezse diyorum diş vs bir sorun var ama makarnayı yiyorsa diyorum ki inat yapıyor .
30 ay azı dişlerinin zorladıgı bir zaman da olabilir ;sizi çok iyi anlıyorum

ustune dusmeyin, istediginde vermeyin. sizinle birlikte otursun, kendi kendine yesin. ustune duserseniz inat yapar. hic sallamayin, koyun onune yemegi doke saca yesin. yemesse kaldirin ve istediginde vermeyin. yemek saati gecti deyin. bir kac gun bunu deneyin bakalim o zaman tavri ne olacak.

X