30 ay kreş?

Derinee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
2.680
517
163
Herkese merhaba kısa bir süre içinde diyarbakira tayinimiz çıkıyor. Insanları çevreyi tanımadığım için bakıcı konusunda guvenemiyorum.bebeğim 30 aylık kreş araştırması yapıyorum sizce kreş için erken mi bakıcı olayinimi zorlamaliyim.çok kararsızım.maalesef büyüklerden gelip çocuğuma bakacak kimse yok

Kizimi 30 aykikken krese verdim.
3 ay gonderebildim.
3 ayin 2 ayi evde 40 derece atesle hasta gecti.
Hastaneye yatirilma asamasina geldi.
Kacirdik sonra resmen kresten.
Benim cocugum dayanamadi, cok iyi ornekler de vardir elbet.
Her cocuk bir olmaz.
Su an 2.bebegimi bekliyorum.
Ayni sartlar yasansa evde bakici düşünürüm.

3 ay gonderebildim.
Her cocuk bir olmaz.
Neden o kadar hasta oldu acaba bende catesizim çalışmak zorundayım ne yapacağım bilmiyorum

Herkese merhaba kısa bir süre içinde diyarbakira tayinimiz çıkıyor. Insanları çevreyi tanımadığım için bakıcı konusunda guvenemiyorum.bebeğim 30 aylık kreş araştırması yapıyorum sizce kreş için erken mi bakıcı olayinimi zorlamaliyim.çok kararsızım.maalesef büyüklerden gelip çocuğuma bakacak kimse yok
Çoğu insan 3 yaş öncesini tavsiye etmez ama ben aksine 2-3 yaş aralığında verilmesinin doğru olduğunu düşünüyorum çünkü kendi kızımdan gözlemliyorum ne kadar iyi bakılırsa bakılsın bakıcı anneanne babaanne dede yeterli olmamaya başlıyor çocuk kendi yaşıtlarını istiyor oyun istiyor ve aile içinde çocuğun belli disiplini alabilmesi açısından önemli kreş
Bence verilebilir
Benim kızım 28 aylık eylülde kreşe veriyorum nasip olursa

Bakıcı tutmak yerine kreşe vermenizi tavsiye ederim. Evet ilk dönemlerde biraz hastanalabilir benim kızım ve oğlumda da oldu doktor daha önce evdelerdi kalabalık ortama girince doğal olarak birbirlerinden hastalık geçebiliyor dedi. Almalı mıyım kreşten dediğimde hayır bağışıklık sistemleri gelişiyor, şimdi kreşten alsanız ilkokula gittiğinde bu sorunları yine yaşayacaksınız dedi. İlk sene çok hastalanmalarına rağmen daha sonra alıştılar, nadiren hastalanmaya başladılar.

3 ay gonderebildim.
Her cocuk bir olmaz.
Yapmayın ya :(
Ben de bir dahaki ay vermeyi düşünüyorum ama korktum siz böyle yazınca
Zaten soğuk havada burnunu çıkarsa hastalanan bi kızım var kreşte Nasıl olur bilemedim şimdi :(

Çok fazla bu şansım yok çünkü kimseyi tanımıyorum.guvenebilecegim kimse yok

Çok fazla bu şansım yok çünkü kimseyi tanımıyorum.guvenebilecegim kimse yok
O zaman kreşleri araştırın ve içinize sinen bir yerde başlatın
Hastalık durumu beni de korkuttu ama öyle ya da böyle bu çocuklar okula başlayacak ve bu dönemlerden geçecekler
Herkes ilk aylar zorlanıyor ama kiminle konuşsam sonrasından çok memnun olduklarını söylüyorlar

28 aylikken gonderdik yegenimi.Okulun acilmasindan kisa sure incede ev degistirmislerdi.2 travmayi ust uste yasadi.Oncesinde de babanne&anneanne donusumlu bakiyordu.Cok zor bir surecti yaklasik 1 yil.Benim tavsiyem evinden koparmayin.Guvenebileceginiz bir bakiciyla halledin bu sorunu.

Her cocuk bir degil. Ve herkes kendi cocugunu tanir. Kizim da 26 aylik 1 ay sonra krese baslayacak. Evde ben dahi yetmezken ona anneanne dede veya bir bakici yetemez. Neticede lisans egitimi almis aylik ucreti benim maasim eden bir ucret odeyecegimiz bakici tutamayiz. Ki o dahi kafii degil artik yasitlarini istiyor. Ayrica gideceginiz yer acisindan da bakici onermem. Dun kreslerle gorustuk onlarca kres bi kac kred disinda coxuklar mutluydu.

Ben de seneye işe başlamadan iki ay önce başlatmayı düşünüyorum. İlk hafta alıştırmak için zaten süreleri artırarak gitmek gerekecek. Sonra bir iki hafta hasta geçirir. Yavaş yavaş sistemi oturana kadar iki ay geçer diye düşündüm. Deneyimli anneler ne der peki? Bir ay yeterli mi yoksa?

yeni bir yere gidiyorsunuz ve maşallah yavrunuz da çok küçük değil. işinizden bir hafta izin alıp yarım gün ile başlayarak tam gün kreşe geçmeniz tanımadığınız bir yerde tanımadığınız bir kadına yavrunuzu emanet etmekten daha iyi olacaktır sanırım.

Kreşe başlayan her çocukta hastalanma oluyor. Denildiği gibi çocuk steril ev ortamından kalabalık bir ortama geçiyor, normaldir. Benim kızım da ilk sene çok hastalandı ama sonrasında çok rahat ettik. Bu sene anaokulundaydı, bu kışı neredeyse hiç hastalanmadan ve ilaç kullanmadan atlattı desem yeridir.

Şöyle düşünün, çocuk ömür boyu evde kalacak değil, eninde sonunda kreşe göndermeseniz bile ilkokulda bu mikroplarla tanışacak. Okuma yazma öğrendiği bir aşamada sürekli hastalanıp yılın yarısını evde geçirmesindense kreşte geçirip bağışıklığını güçlendirmesi daha iyidir bence.

Hem kreşte olursa özbakım becerileri, sosyal ortamda davranış eğitimi, yabancı dil, motor gelişim dahil pek çok şey öğreniyor. Bakıcı bunları sağlayamaz genellikle. Bence kreşe vermeniz çok yerinde olur

Yarim gunden fazlasi hem psikolojik hem fizyolojik olarak cok hirpalar cocugu benimde 31 aylik oglum var
Ucretsiz izin hakkiniz varsa hic dusunmeden kullanin tanimadiginiz birine birakmayin kiyamam cok kuzular anne kuzulari

Yapmayın ya :KK43:
Ben de bir dahaki ay vermeyi düşünüyorum ama korktum siz böyle yazınca
Zaten soğuk havada burnunu çıkarsa hastalanan bi kızım var kreşte Nasıl olur bilemedim şimdi :KK43:
Malesef bizim tecrubemiz boyle oldu.
Ama gercekten her cocuk bir olmuyor. 1 yasinda krese baslatip cok memnun olanlar da var.

Neden o kadar hasta oldu acaba bende catesizim çalışmak zorundayım ne yapacağım bilmiyorum
Fiziksel Gelişimi oldukca iyi olmasina ragmen hastalik konularinda hassas malesef.
Bu tecrubenin ardindan 4,5 yasina kadar yollamadim,babannesi bakti. Sonra anaokuluna basladi gecen yil.
Surasi bir gercek evet cocuk ne zaman okulla tanisirsa o zaman hastalıklarla da tanisiyor ama cocugun derdini anlatabilmesi, vucut direnci cok daha farkli oluyor.
Once burnu aktiginda 39 derece ateslenen cocuk su an o kadar olmuyor cok şükür.
Hastalansa bile ilac icmesi gerektigi icin az da olsa bir seyler yemesi gerektigini kavriyor mesela. Diger turlu kucukken serum veriliyordu beslenemedigi icin.

İkİ oğlumu da 28-30 ay arası verdim kreşe. Çok da severek gittiler. Büyük oğlum biraz düşündü bana çok ağladı ama ilk dönem hatta ilk yıl sık sık gitmeyeceğim diye ağladı. Gönderdim hiç alttan almadım. 1 kere gitme tamam diyince önüne geçilmiyor maalesef. 2. Oğlumu konuşmuyor diye kreş verdim. Açıldı kreş te. Ancak 1 sene önce taşınmış biri olarak çocuklar kreş ten çok taşınınca bocalıyor. 5 ve 7 yaşındaki çocuklarıma bir haller oldu taşınınca. Garip korkular yalnız kalmama odalarından bir şey almaya bile el ele gittiler bir kaç ay. Gece uykuda ağlamak yatakta oturup konuşmalar... Bence önce eve alışsın. Ama bakıcı değil sizle bir süre daha idare etseniz?

oğlum 25 aylıktı başladığında

bu sene 4. yılını bitirip mezun oldu

öyle çok hastalanmadı falan

hatta nerede ise hiç devamsızlığı yok gibidir

sizin mesleğiniz ne

yani çalışma saatleriniz

bilmediğiniz bir şehirde kreş daha makul olur sanki zira 30 aylık bir çocuğun yeni bir kişi ile sürekli evde olması zor olur

kreş ortamında arkadaşlar etkinlikler vs kafa dağılır

Back
X